Maahanmuuttajalle sakkoja kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta

Huhtikuussa pidetyssä pääkäsittelyssä käsiteltiin kolaria, joka oli sattunut Espoossa 14.08.2020. Syyttäjä vaati vastaajalle tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Onnettomuudessa kuollut mieshenkilö oli nimensä perusteella suomalainen.

Rikos

taxi, automobile, road

Syytteen mukaan Ahmed Qasim Al-Janabi (1971) oli kuljettaessaan Osameh Basatin omistamaa taksiautoa YIX-977 kääntynyt Soukantieltä vasemmalle Soukanahteelle. Samanaikaisesti on Soukantietä pitkin Al-Janabia vastaan lähestynyt suomalaismiehen kuljettama moottoripyörä. Al-Janabi on jatkanut ajoa risteykseen moottoripyörän ajolinjalle, sillä seurauksella että moottoripyörä on risteysalueella törmännyt hänen eteensä kääntyneen Al-Janabin kuljettaman henkilöauton oikeaan kylkeen. Al-Janabi oli väistämisvelvollinen moottoripyörään nähden.

Moottoripyörän kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Lisäksi teko on tehty perjantai-iltana taajama-alueella ja tapahtuma-aikaan on ollut muuta liikennettä.

Todistajien lausunnot eivät tukeneet Al-Janabin väitteitä moottoripyörän ”keulimisesta” tai huomattavasta ylinopeudesta.

Al-Janabi tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta 130 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 780 euroa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222077)

Kotimaa Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Rikos Rotu Taksit Väestönvaihto

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Schlageter

  Vastaa

  Entä korvaukset omaisille, oikeudenkäyntikulut, kortti hyllylle? Jos tuollaisesta selviää 780 eurolla, niin oikeusvaltiosta ei todellakaan ole kysymys.
  Totean taas, että voisimme oppia muukalaisilta – monissa heidän maistaan on perinteenä verikosto. Meilläkin se pitäisi olla.

 • Jake Lekko

  Vastaa

  Siis luinko oikein – ei joutunut edes vankilaan ????
  Sharialain mukainen tuomio siis 🤬

  • Itseoppinut Imaami

   Vastaa

   Ahmetilla oli kiire moiskeijaan perjantai-rukouksiin.
   Silloin tämmöiset maalliset ja vääräuskoiset höpsötykset kuten laki ja hyvät tavat ei tunnu missään.

   Muistan ehkä väärin, mutta eikös näissä ”ammattikuljettaja” yleensä saa vähän raskaamman tuomion kuin perus-petteri?

 • otto suni

  Vastaa

  Näiden aasinajajien ajotaito on tunnettu ja me kantasuomalaiset saamme edelleen kärsiä Sipilän hallituksen ministeri Anne Bernerin taksiuudistuksesta mitä Petteri Orpo ei aio korjata. Luotettavaa taksia on vaikea saada eteläisessä osassa Suomea ja asiantila ei voi korjautua RKP:n ollessa hallituksessa.

 • pää määrää

  Vastaa

  Kummallista oikeudenkäyntiä, jossa ei selvitetä tapahtumia tarkasti. Tuomio annetaan kaavan mukaan. Koska autoilija näki moottoripyörän tai valehteli keulimisesta, autoilija ajoi joko tahahallaan moottoripyöräilijän päälle, jolloin kysymys olis taposta tai valehteli oikeudessa, jonka pitäisi lisätä tuomiota, koska valehtelu viittaa pelastumisyritykseen huolimattomuudesta johtuneesta liikenteen vaarantamisesta.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Muka-vihapuheista-ja kirjoituksista sekä tapahtumien striimaamisista on seurannut tapahtumiin nähden järjettömiä rangaistuksia ja sakkoja. Esim.Juha Molarin tapaus. Ihmishenki,eikä etenkään valkoinen sellainen,ole minkään arvoinen. Mikä mediasirkus valkoisten syyllistämisineen tämäkin olisi ollut,jos uhri olisi ollut ”rikastuttaja”? Tämä muka-tuomio on nk.oikeuslaitoksen sekä maahan tunkeutuneiden muukalaisten räkäisy kaikkien suomalaisten kasvoille.

 • Erkki Kinnunen

  Vastaa

  6e/päivä. Ullattus

 • Nationalisti

  Vastaa

  Sakkoja?
  Mikä vittu tämän maan oikeuslaitosta vaivaa??
  Saatanan nilkit joutaisivat itse tuomiolle tällaisten päätösten jälkeen.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Sakkoja ihmisen kuolemasta… ja suvakistit inttävät ettei ihmishenkeä voi mitata rahassa.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Auton kuljettaja ei noudattanut liikennesääntöjä. Aiheutti varomattomuuttaan tai tahallisesti moottoripyöräilijän kuoleman. Koska rikastaja sanoi nähneensä moottoripyöräilijän keulivan, niin hän tunnusti epäsuorasti nähneensä pyörän tulevan. Olisi pitänyt varoa. Näköhavainnostaan huolimatta ajoi eteen. Kumminkaan silminnäkijät eivät nähneet keulimista. Ja vaikka olisi keulinut, niin se ei oikeuta aiheuttamaan onnettomuutta.

  Olisiko auton kuljettaja tuntenut itsensä sorretuksi ja päättänyt siksi ”opettaa” häntä sortavaan väestöryhmään kuuluvaksi arvioimaansa moottoripyöräilijää.

 • Odinit kehiin

  Vastaa

  Jos olis aiheuttanut kantasuomalainen niin tuomio olis toistaluokkaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  taxi, automobile, road