Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa irakilaismurhaajalle

Irakilainen murhasi entisen naisystävänsä puukottamalla ja viiltämällä naisen pään lähes irti; murhaaja yritti peitellä tekoaan tulipalolla.

Rotu

Kuvituskuva.

Vuonna 1990 syntynyt Alan Johannes Enkeli, entiseltä nimeltään Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih, ei saanut valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, joten Satakunnan käräjäoikeuden ja hovioikeuden päättämä elinkautinen vankeustuomio murhasta jää voimaan.

Murha tapahtui kerrostaloasunnossa Itäpuistossa Porin keskustassa syksyllä 2018. Irakilaisen ja vuonna 1964 syntyneen naisen seurustelusuhde oli päättymässä teon tapahtuma-aikaan. Verityö tehtiin lyömällä naista tylpällä esineellä ja teräaseella. Naisen kaulaa viillettiin teon yhteydessä niin voimallisesti, että naisen pää lähes irtosi muusta ruumiista.

”[Mies] on lisäksi käytännössä irrottanut [naisen] pään leikkaamalla kaulan kohdalta pään irti muusta kehosta usealla veitsen viillolla sekä katkaisemalla kaularangan pään jäädessä kiinni muuhun vartaloon ainoastaan muutamalla lihassäikeellä,” haastehakemuksessa kuvailtiin.

Kuolinsyy oli kuitenkin rintakehään kohdistuneen teräaseen piston aiheuttama aortan vamma ja sen aiheuttama verenvuoto sydänpussiin. Oikeuden mukaan mies toimi täydessä ymmärryksessä.

Ruumis yritettiin polttaa

Väkivallan jälkeen ruumista vahingoitettiin sytyttämällä tuleen sänky, jossa ruumis makasi. Sängylle kasattiin myös palavaa materiaalia. Tutkimusten perusteella asuntoa oli myös siivottu rikoksen jälkeen.

Teossa käytetty teräase tai teräaseet jäivät kadoksiin. Miehen syyllisyyden puolesta puhuivat kuitenkin erilaiset poliisin teknisessä tutkimuksessa paljastuneet seikat, kuten uhrin asunnosta löytyneet veriset kengänjäljet.

Mies kiisti kaiken väkivallan, tulipalon sytyttämisen tai muun rikoksen jälkien hävittämisen. Miehen kertomus tapahtumista muuttui esitutkinnan edetessä, ja oikeus arvioi tämän kertomuksen ulkopuolisesta tekijästä epäuskottavaksi.

Murhaaja on kertonut tulleensa Suomeen turvapaikanhakijana, kääntyneensä kristinuskoon Suomessa ollessaan ja saaneensa sen perusteella turvapaikan. Hän oli teon aikaan ehdolla seurakuntavaaleissa ja kuuluu Teljän seurakuntaan.

Lähteet: Yle, Satakunnan kansa, MTV3

Alan Johannes Enkeli Kotimaa Laiton siirtolaisuus Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Monikulttuuriset parisuhteet Murha Rappiokulttuuri Rikos Rodunsekoitus Rotu Seurakuntavaalit Turvapaikka Väestönvaihto

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • darwinismia

  Vastaa

  Jos vuonna ‑64 syntynyt nainen, joka eli kultaisen ‑80 luvun ja näki ‑90 luvun somalien mukanaan tuoman muutoksen, ottaa kultamunan palleroidakseen. Niin ihan itseään saa syyttää.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  AINA, kun omat KOIRAT purevat, tuon unelmahöttökuplan sisällä.…aamukahvikin maistuu paremmalta 😀

 • Roturealisti

  Vastaa

  Burn the coal, pay the toll.

 • juha.

  Vastaa

  Siis ”kaulan alueella oli vammoja”.
  Yhtä hyvin olisi voitu tiputella atomipommeja päivästä toiseen Japanin ”saadessa” omansa, jos se olisi ollut siihen maailmanaikaan ”vallasväen” agenda. kumpainenkin hullutus olisi päättynyt tasan siihen kun olisi alkanut kajahtamaan omaan päähän. Näin se maailma ei muutu!!!

 • Mika

  Vastaa

  Sillälailla…

 • Rautaturisti

  Vastaa

  Mitäpä meni sekaantumaan ählämiin. Enpä voi sanoa tuntevani myötätuntoa. Ei ollut ensimmäinen kerta, eikä taatusti jää viimeiseksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi