Kelalta yli kaksi kertaa enemmän rahaa maahanmuuttajille kuin suomalaisille

"Valkoisten etuoikeudet" ja "rakenteellinen rasismi" päättyvät kummallisesti Kelan luukulla.

Rotu

päivitetty

Kela maksaa vuonna 2018 teettämänsä oman tutkimuksen mukaan yli kaksinkertaisesti etuuksia maahanmuuttajille suhteessa suomalaisiin.

Etuuksia maksettiin tutkimuksen mukaan keskimäärin 2 234 euroa Suomessa syntyneelle ja 4 676 euroa maahanmuuttajalle.

Kahden väestöryhmän välinen ero muodostui erityisesti työttömyysturvasta, asumistuista ja toimeentulotuista. Suomessa syntyneille näitä etuja maksettiin keskimäärin noin 900 euroa vuodessa, kun taas maahanmuuttajalle noin 3 300 euroa vuodessa.

Maahanmuuttajien työttömyysturva neljä kertaa yleisempää

34 prosenttia maahanmuuttajista sai asumistukea, kun taas muusta väestöstä osuus oli ainoastaan 17 prosenttia. Työttömyysturvaa sai maahanmuuttajista 26 prosenttia ja perutoimeentulotukea 22 prosenttia. Muun väestön kohdalla vastaavat osuudet olivat vain 7 ja 6 prosenttia.

Tutkimuksessaan Kela määritteli maahanmuuttajiksi ulkomailla syntyneet Suomeen muuttaneet, joiden äidinkieli on joku muu kuin suomi.

Luonnollisesti ulkomaalaisten ryhmään ei ole luokiteltu Suomessa syntyneitä rotumuukalaisia. Lisäksi eroa ei tehdä esimerkiksi saksalais- ja somalimaahanmuuttajien välille. Emme saakaan tarkkaa tietoa Kelan maksamista etuuksista eri rodullisten ryhmien osalta.

Lähde: Yle

Kela Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Rotu Talous Tulonsiirrot Työttömyys Väestönvaihto Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sairas luuseri

  Vastaa

  Kela on alkanut häätää meitä työttömiä/sairaita pois asunnoistamme. Enää ei saa asua kohtuu hintaisessa vuokra-asunnossa, vaan pitää muuttaa pois…ilmeisesti näiden parempien tieltä? 

  T. Sairas luuseri

 • peku

  Vastaa

  todella törkeää toimintaa.eikö pitäis kaikkien herätä t peku

 • IsoMyy

  Vastaa

  Autokauppias puheli, kuinka heillä oli asioinut karvapallero ostamassa autoa. Mieleinen menopeli oli löytynyt ja sitten oli mietitty, kuinka maksuhomma toimisi, karvapallero kun ei ollut töissä ja ei täten saisi rahoitusta.
  Karvapallero oli tuonut tiliotteensa autokauppiaalle todisteeksi maksukyvystään. Autokauppias totesi minulle v‑käyrän hypähtäneen kattoon, kun kävi ilmi, että karvapalleron kuukausittainen käyttöraha oli kaikkien pakollisten menojen jälkeen 2000€ puhtaana käteen. Kelpaa oleskella.

  • Veijo

   Vastaa

   Toi on jotain sairasta SDP toimintaa. Mutta niin se sisältää pedofilit ja paltsaarit. Joku niitä on äänestänyt.

 • Veijo

  Vastaa

  Sdp elämää. Tyhmät saa tyhmiä päättäjiä.

 • Timi

  Vastaa

  Olisi ryhtiliikkeen paikka taas Suomessa. KAIKKI negridid, muslimit ym. pois Suomesta. Eivät kuulu tänne. Jos / ja toivottavasti tämä operaatio tarvitsee aseellista toimintaa, olen valmis.

 • Autokaupoilla

  Vastaa

  Mitenkäs se yksi slogan menikään ”kaikki KELAn asiakkaat eivät ole somaleja mutta kaikki somalit ovat KELAn asiakkaita”, tai jotain sinneppäin.

 • juha.

  Vastaa

  Tuota voisi sanoa jo elämiseksi herroiksi! Elämässä pääsee tunnetusti eteenpäin kun tavoitteet ovat selvillä ja valmis tekemään sen eteen lujasti töitä antamatta periksi yhdelläkään KELA:n luukulla! Mieluummin sään ollessa kuin 9‑vuotias ”morsian”!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi