”Perkele sika, joka pitäisi lopettaa!” – Kaleva ei nimeä mustaa Lawson Hellua uutisessaan valtuustokaaoksesta

Afrikkalaistaustainen kaupunginvaltuutettu Lawson Hellu huusi Junes Lokalle, että tämä on "perkele sika" ja "perkele vittu", joka "pitää lopettaa".

Rotu

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja Oulun kaupunginvaltuutettu Latekoe Lawson Hellu.

Partisaani uutisoi eilen kaaoksesta Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa. Vihreiden kaupunginvaltuutettu Latekoe Lawson Hellu sai istunnon aikana raivokohtauksen syyllistyen rajuun vihapuheeseen kollegaansa Junes Lokkaa vastaan.

Lawson Hellu ei suostunut odottamaan omaa puheenvuoroaan vaan karjui Lokan puheenvuoron päälle lähes psykoottisella vimmalla. Afrikkalaistaustainen kaupunginvaltuutettu huusi Lokalle, että tämä on ”perkele sika” ja ”perkele vittu”, joka ”pitää lopettaa”.

Oululainen sanomalehti Kaleva ei ilmeisesti poliittisen korrektiuden vuoksi tahtonut nimetä Lawson Hellua, kun tämän hepulista uutisoitiin eilen. Kaleva syyllistyi menettelyllään mahdollisesti käänteiseen rasismiin. Toisin sanoen lehden toimituksessa voitiin syrjivästi ajatella, että mustia poliitikkoja tulee pitää syyntakeettomina näiden henkisten kykyjen vuoksi.

”Mitään vastaavaa ei aiemmin ole koettu”

Mikäli valkoinen poliitikko olisi huutanut mustalle tämän olevan ”perkele sika, joka pitää lopettaa”, olisi kyseessä ollut etusivun uutinen. Kun musta poliitikko huutaa näin, tapausta ympäröi sen sijaan kiusaantunut hiljaisuus.

”Keskustelu venähti pitkäksi, poukkoili välillä pois aiheesta ja äityi kiihkeäksi väittelyksi, jossa sorruttiin jopa henkilökohtaisuuksiin”, Kaleva kirjoittaa kaupunginvaltuuston kokouksesta. Tämän tarkempaa vihjettä uutinen ei anna häirikön henkilöllisyydestä.

”Olen ollut politiikassa mukana 20 vuotta enkä ole aiemmin kokenut vastaavanlaista kokousta”, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen hämmästeli lehdelle ja jatkoi:

”Välillä huomautin kielenkäytöstä. On selvää, ettei ihmisiä tai ihmisryhmiä saa loukata. Kuntalakikin määrittää, että pitää suhtautua kunnioittavasti ja arvokkaasti toisia kohtaan. Kuvittelin, että etänä kokoontuminen olisi helpompaa, mutta näyttää siltä, että tunteet nousevat pintaan etäkokouksissakin.”

Lähde: Kaleva

Afrikkalaiset Asyl Juha Hänninen Junes Lokka Kaupunginvaltuusto Kotimaa Latekoe Lawson Hellu Maahanmuutto Oulu Politiikka Rotu Sananvapaus Sananvastuu Väestönvaihto Valtamedia Vihapuhe Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Aappa

  Vastaa

  ”On selvää, ettei ihmisiä tai ihmisryhmiä saa loukata.”

  Kylläpäs saa, nimittäin maahanmuuttokriittisiä. Kysykää perhana vaikka valtamedialta!

  • Ensa no Kuka

   Vastaa

   Niinpä… ja suomalaisia saa haukkua olan takaa.

   • Rahaa tyhjästä

    Vastaa

    Kaipa valittu edustajakin saa sanoa, mitä ja miten hän ajattelee, kun jotkut ovat hänet äänillään valinneet merkittävään asemaan.
    Ruotsissa puolueen puheenjohtaja uhkaa sisällissodalla, jos hänen toiveensa ei toteudu.
    Aivan turhaa on moittia kulttuurinsa periaatteiden mukaan toimijoita ja jättää ne kansalaiset tuomitsematta, jotka ovat äänestäneet sellaisi vallanpitäjiä, jotka ovat sallineet tilanteen kehittyä. Eipä noita Suomen mediaa seuraavia kansalaisia tule ankarasti tuomita, näin heidät on opetettu äänestämään.

 • juha.

  Vastaa

  Tulevaisuudessa siis tiedämme, että jos ”keskustelu poukkoilee”. Se saattaakin jo selväkielellä merkitä sitä, että muutama ”rasisti” on seivästetty ”seipään nenään”!

  Niin se kielioppi muuttuu ystävät kalliit… vai pitäisikö sittenkin sanoa: ”Halvat!”

 • Nimetön

  Vastaa

  Edellinen kommentti asiaa.

 • Chrisu

  Vastaa

  Eikse Loka ole vähän kalastaja hänen omallla personallaan? Pyrkii nostamaan omilla kommenteillaan tunteet pintaan ja tekee itsestä uhria sen jälkeen ku jollakin pinna palaa!? En tiedä onko tuokaan tyyli niin rehellistä toimintaa??

  • Nimetön

   Vastaa

   Niin että miten on kalastaja. Taitaa mies puhu mitä luulee todeksi…

 • Chrisu

  Vastaa

  En tiedä, tarvitaanko provosioivia ihmisiä luottotehtävissä? Eikö se yhteisymmärrys ja kompromissi ole se paras keino? Siis joo saa haastaa mutta eikö se loppullinen päätös pitäisi tulla yhteisymmäryksestä? Paras mahdollinen tulos joka osapuolelle, ”Give and take!” Provosoiminen ei vie tätä kaupunkia eteenpäin!

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Yhteisymmärrys ei ole, kompromissi on pakollinen politiikassa.

   Hyvä noita on provosoida, vaikkapa tahallaankin. Äänestäjät saavat syvimmät tunnot tietoonsa ja älyävät ehkä äänestää ASYL:iä, vaimitensekirjoitetaan.

   Ja provosoinniksi Satu Haapanen ilmeisesti laski kokemansa rasismin maahanmuuttajan taholta. Ei asioista voi keskustella lainkaan, jos pitää olla ylihienotunteinen. 

   Enkä tekisi rikosilmoitusta. Poliitikon tulee kestää arvostelua ja muuta roskaa… Kyllä pitäisi muidenkin kasvattaa paksumpi nahka. Ei joka asiasta kuulu vinkua. Jos minua sanotaan läskiksi, mähän oon.

   • Pete_Koo

    Vastaa

    Luottotehtävissä ei tarvita provosoituvia henkilöitä. Provosoiva on vain huomionhakuinen, provosoituva tekee, kuten tässä tilanteessa, itsestään idiootin.…

 • Latukone

  Vastaa

  Kuuntele ja katsele Chrisu tuo video kokouksesta niin tiedät kuka mouhoaa ja provosoi sekä solvaa, ei tarvi täällä spekuloida sitten turhia.

  • asd

   Vastaa

   Jep. Moni ton pätkän perusteella tekee johtopäätöksiä. Kyllä koko videon katsomisen jälkeen näkee kuka provosoi ja kuka ensin puhuu toisten päälle: Lokka itse.

 • Mirja Lerssi

  Vastaa

  Jos luottotehtävn valitaan tunteitaan hallitsematon öykkäri, niin hänestä on suoriuduttava eroon ihonväristä riippumatta! Tämä suomalainen tapa käsitellä silkkihansikkain mustia, muunvärisiä tai muunsukupuolisia rajaaarvoisesti älyllisiä henkilöitä on kivikautista. Media on valmis teilaamaan USA:n presidentin narsistina edes yrittämättä perustella kantaansa, mutta omassa maassa liotellaan näitä luottotehtäviin epäkelpoja älämölöjä!

 • Timo

  Vastaa

  Olihan se aikamoista kuunneltavaa! Vaikka ei Lokasta pitäisikään, ei noin alaarvoisesti saa tietenkään käyttäytyä. Ei edes tummaihoinenkaan.

 • Ab Norm Ali

  Vastaa

  Helvetissä paahtunut savunahka ja vielä vikisee! Takas nuotioon tummumaan.

 • Ensa no Kuka

  Vastaa

  Lawson lisää kansallismielisten kannatusta ja on todiste kaltaistensa kyvykkyydestä ja arvostelukyvystä.

 • Veka

  Vastaa

  Missä on tasa-arvo suomalaisia kohtaan,kun sanot neekeri niin se on vihapuhetta,tämänkaltainen raivotautinen maahanmuuttaja saa vapaasti huudella ja haukkua kantasuomalaisia

  • Aune

   Vastaa

   Sananvapauttahan täällä huudellaan, aina kun jonkun puolueen mielestä heidän törkypuheitaan moititaan. Meillä on sananvapautta liikaakin, nimenomaan henkilökohtaisuuksiin tai ihmisryhmiin kohdistuvissa loukkauksista ja haukkumisissa. Jokaisen, etenkin julkipoliitikon tulee muuttaa asenteitaan ja käyttäytymistään.
   Suomalaisilla on ihan tarpeeksi tasa-arvoa, se ei siitä vähene jos kohtelee muita kunnioittavasti. Tiettyjen sanojen käyttö ei lisää tasa-arvoa tippaakaan. Se syntyy ihan muista tekijöistä.

   H. Latekoe ja J. Lokka katsokoon molemmat peiliin ja miettikööt itsekseen, miten voisi erimielisyydestä huolimatta edistää kunnioitusta toisiaan kohtaan, mutta etenkin itseään kohtaan – kunhan ovat rauhoittuneet.
   Valtuuston puheenjohtajalta edellytetään parempaa pelisääntöjenhallintaa ja puuttumista

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Realisti” Puheenjohtaja Hännisellä ei ollut tilanne hallussa ollenkaan.Tuommosen turvansoittajan huutelut pitää saada heti alkuunsa loppumaan.Lokkahan voisi viedä oikeuteen kunnian loukkaamisesta ja uhittelusta.Ihmeellistä että Lokan puhuessa hänen päälle puhutaan jatkuvasti.Hännisen otettava kovempi ote tai puheenjohtaja vaihdettava sellaiseen jolla on homma hanskassa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Sehän on ihan normaalia,että päälle puhutaan kun puheenvuoro on perussuomalaisella poliitikolla.Jos muistelee viime eduskuntavaaleja,niin YLE:n tentissä toimittajat puhuivat jatkuvasti Halla-ahon puheenvuoron päälle,ja keskeyttivät puheenvuoron.Heikel/Seuri.

 • käh

  Vastaa

  kyllä puuttinia ja suuryhtiöiden EU-pankkipohattasukuja naurattaa kun työmies äänestää persuja…

  hallaAho on myös EU-kapitalistien ja ateistisen epäkristillisen – sanoisko fasismin- asialla- joka suomalaiseen rkp- ruotsalaiskermaaniseen puolue-fasismiin sopiikin-

  vapaamuurarien tikkailla nousee ja pääministeriys tulossa?

  rkp= kkk-finland?

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/16224161/petti-halla-aho-luovutti-karjalan-venajaisille

  https://
  puheenvuoro.uusisuomi.fi/petrihirvimki/277337-takinkaantaja-jussi-halla-aho/

  HallaAho on keino vetää työväen ääniä porvarien puolueelle ps:lle- esim. EU-kapitalismin epäkohdista hallaAho ei mainitse sanaakaan, vaan syyttää maahanmuuttoa kaikesta- EKP- ja euro, sekä Sauli netto-niinistön venäjäpakotteet romutti kansamme hyvinvoinnin- ja nyt porvarit ’kilpailukykyyn vedoten vääristelevät aSIOITA- TYÖVÄEN PITÄISI OLLA JO HALPATYÖVOIMAA SUOMESSAKIN JA PAINAA 2 DUUNIA JOKA PÄIVÄ KUTEN BRITIT ON TEHNEET JO 100 VUOTTA?

  Todellisuudessa muut pohjoismaat hylkäsi paska-euron eli ekp rahaliiton- ja devalvoivat oman valluuttansa koko ajan ja näin saavat helposti kilpailukyky-etua muihin maihin- Heill kruunut, meillä persu-sipilät ja aktiivimallit.
  – meillä sauli- netto-niinistö ja lipponen päätti liittää suomen kansan euroon ILMAN KANSANÄÄNESTYSTÄ (muissa pohjoismaisa kansa sai äänestää asiasta ja päätti itse ettei liity euroon- meillä porvarit zyzkovitsiä myöten oli hampaat irvessä euron puolesta ”ettemme jää eurojunasta” KUN ”MUUT POHJOISMAAT LIITTYVÄT EUROON”…-

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi