Video: Mustan kaupunginvaltuutetun raivokohtaukset Oulussa herättävät ihastusta

Lawson Hellu on ihastuttanut Internet-yleisöä luonnonlapsimaisella mutta silti tinkimättömän ammattimaisella esiintymisellään.

Viihde

päivitetty

Oulun kaupunginvaltuusto kokoustaa Microsoft Teams -palvelun kautta.

Oululainen kaupunginvaltuutettu ja faktantarkastaja Junes Lokka on viime vuosina tarjonnut kansalaisille korvaamattomia tilaisuuksia kurkistaa kotikaupunkinsa päätöksenteon kulisseihin. Kirjavan poliitikkojoukon rakastetuimpiin hahmoihin on perinteisesti kuulunut afrikkalaissyntyinen vihreiden kaupunginvaltuutettu Latekoe Lawson Hellu.

Lawson Hellu on ihastuttanut Internet-yleisöä luonnonlapsimaisella mutta silti tinkimättömän ammattimaisella esiintymisellään. Puoluetovereilta matkitun urapoliitikkopönötyksen sijaan Lawson Hellu luottaa viestinnässään tunteiden ilotulitukseen, jonka kipinät kumpuavat suoraan hänen tulisesta afrikkalaissydämestä.

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja Oulun kaupunginvaltuutettu Latekoe Lawson Hellu.

Koska ulkokultaiset käyttäytymissäännöt eivät kahlitse vihreiden luottopoliitikon ilmaisua, on hän osoittanut esimerkiksi maahanmuuttokriitikko Lokkaa kohtaan urheaa vastarintaa, josta muu vihervasemmisto voisi vain uneksia. Tuore kaupunginvaltuuston kokouksessa kuvattu video toimii inspiroivana esimerkkinä kaikille suomalaisille antirasisteille. Kun Lokka yrittää viitata rasistisiin vihafaktoihin maahanmuuton kustannuksista, Lawson Hellu muistuttaa hänen olevan pelkkä ”perkele sika” ja ”perkele vittu”, joka ”pitää lopettaa”!

Kävelevänä taskulaskimenakin tunnettu Afrikan lahja Oululle latelee istunnoissa veroprosentteja ja tilastofaktoja kollegoilleen tahdilla, joka saattaa hirvittää vähälahjaisempia. Tästä kertovat kaksi muuta hiljattain tallennettua kokousvideota.

Videotallenteet katsottuaan edes paatuneimmat rasistit eivät voi enää väittää, että vihreät haluaisivat maahanmuuttajia keulilleen vain maskoteiksi. Sen sijaan Latekoen nousujohteisessa urassa on kyse rautaisesta ammattitaidosta, johon vain harva suomalainen yltää.

https://www.youtube.com/watch?v=jVF-kgP2dIU
https://www.youtube.com/watch?v=9B4M6TfpwwY
Afrikka Asyl Junes Lokka Kaupunginvaltuusto Kotimaa Latekoe Lawson Hellu Maahanmuutto Oulu Pekka Haavisto Politiikka Rasismi Sananvapaus Sananvastuu Vihapuhe Vihreät Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

34 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Pääministeriaineista!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Latekoen ulostulot toisinaan muistuttavat kiukkuisen marakatin hepulikohtausta. Kuten nytkin. Lieneekö kyseessä kansallinen, ehkä geneettinen piirre?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tässä oli kyllä huumoriarvoa, selkeästi Vihreiden kärkipoliitikko.
  Kiitos Lokka kun tuot näitä julki.
  Nuo kaksi alinta videota… en edes tiedä mitä siellä käsiteltiin, kun eihän tuosta molotuksesta saa mitään selvää käsitystä.
  Surullisinta on, että jotkut on ihan oikeasti tuota Lawson Hellua äänestäneet.

  • Late eduskuntaan!

   Vastaa

   >Surullisinta on, että jotkut on ihan oikeasti tuota Lawson Hellua äänestäneet.

   Eiköhän äänestetä se eduskuntaan 😀

  • Viha Voittamaton

   Vastaa

   Kyllä meitä oululaisia taitaa kadehtia muu Suomi lol. Vitsit sikseen, voisi kuvitella että Lawson ymmärtäisi olla hiljaa eikä sortua tämän tason perseilyyn kun kohta se on taas koko kansan nähtävissä. Missä on strategia?

 • Luusalmi

  Vastaa

  Tuli kyl ihan Pasila mieleen kun poliisimestari unohtaa lääkkeet..

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Tämä on hyvä esimerkki huonosta kotoutumisesta, reilun 30 vuoden Suomessa olon jälkeen ei ole vielä oppinut kunnolla maan kieltä. Oulusta löytyy toinenkin vastaava esimerkki löytyy, syntyjään kreikkalainen. Ei ole valtuustossa vaikka kovasti on pyrkinyt.

  • EV

   Vastaa

   Kun näin tuon aiemmin tänään, luulin että joku laittoi pätkän ugandalaista toimintaelokuvaa pyörimään kokoukseen, kunnes tajusin jonkun oikeasti huutavan siellä hyvinkin koomisella äänellä.

 • Jones

  Vastaa

  Johan tässä on historian siipien havinaa.

  Adolf Hitler: Mein kampf. Osa 1. Tilinteko.
  3.Luku. Yleisiä poliittisia mietteitä Wienin ajaltani:
  ‑Nykyisen demokraattisen parlamentarismin tarkoituksena ei olekaan muodostaa viisaiden miesten kokousta, vaan sen tarkoituksena on pikemminkin haalia koolle joukko henkisesti epäitsenäisiä nollia, joita on sitä helpompi johtaa tiettyjen suuntaviivojen mukaan, kuta suurempi kunkin yksityisen omakohtainen ahdasjärkisyys on.Ainoastaan sillä tavoin voidaan harjoittaa puoluepolitiikkaa nykyisessä huonossa merkityksessä. Ainoastaan tällä tavoin on myöskin mahdollista, että se, jonka kädessä ”nyörit” todellisuudessa ovat, voi aina pysytellä varovasti taka;alalla voimatta koskaan joutua vedetyksi mieskohtaisesti tilille.

 • Juha6

  Vastaa

  Tätä tämä Suo-maan kansa halua ja lisää näitä Helluja valtiopäämiehiä tähän maahan siis tuodaan.. sairas maa ja sairaammaksi muuttuu..

 • Kumi Aatu

  Vastaa

  Neekeri vinkuu.

 • Bertrand Fageau

  Vastaa

  Ja eikös siellä ollu heti joku suvakkitäti huutamassa rasismia. Ihan sketsiä koko Oulu. Menetetty kaupunki. Multikulttuuri on rikkaus!

 • pixu

  Vastaa

  Joo, OK, mutta älkää mainitko Junes Lokkaa esimerkkinä älykkäästä, fiksusta tai asiallisesta poliitikosta.

 • Veli Otra

  Vastaa

  Toivottavasti häntä äänestäneet ymmärsivät hänen mielipiteensä ??? Mulle vähän jäi epäselväksi hänen kantansa verotus asiaan. Tuosta ensimmäisestä en päässyt kärryille senkään vertaa

 • juha.

  Vastaa

  Hän vei aivan KAIKKI sanat suustani!

 • Aappa

  Vastaa

  No nythän mä vasta tajusin mistä Pekka ja Pätkä saivat inspiraationsa.

 • Soilikki63

  Vastaa

  Voi vain sanoa , että Hellu ei ole ollut saamapuolella silloin kun järkeä on jaettu.. Mukavan satiirisesti kirjoitettu juttu!

  • Carlos

   Vastaa

   Soilikki: Joo, tää juttu osui mun nauruhermoon. Hyvää työtä raapustelijalta!

 • Basic 2000

  Vastaa

  Kuvitelkaa ”Late” Kone Oy:n hallituksessa puhumassa ensi vuoden budjetista ja talousnäkymistä. Kauanko ”Late” saisi puhua?

 • Riku Laine

  Vastaa

  Siis mitä vittua se sano?

  • pzkw

   Vastaa

   Mietin ihan samaa😳Kuuntelin väkipakolla kaks kertaa eikä asia auennut siltikään. Pelkkää älämölöä. Tajuaakohan se itse puhuessaan sen ettei kukaan kuulija ymmärrä sanaakaan?

   • Ensa no Kuka

    Vastaa

    ”Tajuaakohan se itse puhuessaan sen ettei kukaan kuulija ymmärrä sanaakaan?”

    Tuskin tajuaa.

    Julkisuudessa esiintyessään moni puhuu niitä näitä, kun ajatus katkeilee. Kuulijat ovat kohteliaasti hiljaa. Esimerkiksi suomalaiset poliitikot voivat haastatteluissa puhua ilman, että puheessa olisi järjen häivää. Haastattelija ei tajua mitään, mutta ei kehtaa esittää tarkentavia kysymyksiä ja siksi kohteliaasti kiittää jatkaen seuraavaan aiheeseen. 

    Poliitikon järjetön puhe uppoaa yleisöön täydellisesti, jos puhe on muodollisesti ymmärrettävää suomen kieltä. Pääasia on soljuva tasainen puhevirta. Ei siis hassuja sanoja ja räikeitä kielioppivirheitä. Yleisö tippuu muutaman sekunnin kuluttua kärryiltä ja rupeaa ajattelemaan omiaan poliitikon äänen kuuluessa taustalla. Kun ääni loppuu alkaa automaattinen taputus, jos sellainen kuuluu tilaisuuden rituaaleihin.

    Olin kerran tilaisuudessa, jossa suuri johtaja puhui. Hän oli arvostettu ja järjissään, oli siistit vaatteet, oma iso huone ja sihteeri. Yleisö kuunteli. Puheen loputtua kaikki olivat aidosti innostuneita ja tyytyväisiä.

    Koska puhe oli nauhoitettu, se kirjoitettiin paperille puhtaaksi sanatarkasti. Silloin huomattiin, että puhe oli täysin järjetön. Vailla mitään ajatusta. Mutta kuulijat ja puhuja olivat olleet tyytyväisiä.

    Puheen aiheuttama reaktio yleisössä ei siis johdu asiasisällöstä. Kuulijat käyttävät mielettömiä ajatuksia rakennuspalikkoina, joista muodostavat itselleen mielikuvan puheen sisällöksi. Osa kuulijoista vajoaa puheen aikana omiin ajatuksiinsa ja puhujan äänen loputtua joko ovat hiljaa tai ilmaisevat kannatuksensa puheelle, josta eivät ole ymmärtäneet mitään, koska mitään ymmärrettävissä olevaa puheessa ei ollut.

    Oulun kaupunginvaltuutettu ei selvästikään pysty puhumaan moitteetonta suomea. Häntä ei siis pelasta yleisön tyhmyys. Kuulijat tajuavat tilanteen nolouden. Mutta puhujalla on muu näkyvä ominaisuus, joka suojelee häntä kiusallisilta jatkokysymyksiltä ja joka saa ainakin osan valtuustosta kannattamaan hänen ajatuksiaan, vaikka niitä niitä kukaan ei olisi ymmärtänyt.

    Veikkaan valtuutetulle hyvää tulevaisuutta, joka on hänen ominaisuuksiensa ansiota.

   • Riku Laine

    Vastaa

    Tulkki lomalla vai koronan kourissa.

 • Olli

  Vastaa

  Päivän huumori pläjäys. Jotain iloa ja hyötyä noista vihreistäkin.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Tää on samaa touhua, kun mitä multikulttuuriisissa työpaikoissa. Kauempaa tullut puhuu työasioita, kukaan ei ymmärrä mitään, mutta kaikki natiivit teeskentelevät ymmärtävänsä ja antavat viestin, että kaikki sujuu hyvin. Osallistutaan syrjintäsyytösten/rasismin tms.pelossa multikulti-teatteriin. Tämä ei hyödytä kauempaa tulijaa, työtä tai työyhteisöä. Lopulta työt kasaantuvat natiiveille, jotka eivät kuitenkaan toisten jälkien korjaamisesta saa mitään palkintoa.

  • Ensa no Kuka

   Vastaa

   Siinä olisi natiivipaon paikka.

   • Ensa no Kuka

    Vastaa

    Kun vapaamatkustaminen työpaikoilla sallitaan ja vapaamatkustajien työt teetetään muilla, niin silloin tekijöiden kannattaa vaihtaa työpaikkaa. Mitään palkintoa tai ylennystä ei tekijöille ole luvassa. Sensijaan joku mitään osaamaton ja tekemätön vapaamatkustaja saa ylennyksen ja palkankorotuksia.

    Johto ajattelee, että tilanne on sellaisenaan hyvä, koska työt hoituvat. Johto on itse valinnut vapaamatkustajat tehtäviinsä ja ei useimmiten pysty näkemään omia virheitään. Kun systeemi alkaa sortumaan, vikaa haetaan tekijöistä. Työvoiman osaavimmasta osasta yritetään päästä eroon. 

    Edellä esittämäni koskee kaikkia organisaatioita. Valtiotasolla hyvä huono esimerkki on Etelä-Afrikka, jossa ihonväri ajaa ohitse pätevyyden.

    Lyhyesti. Jos näet työpaikallasi tumpeloiden suosimista, nosta kytkintä. Muuten joku tumpeloista voi olla tulevaisuudessa esimiehesi.

 • raising my family

  Vastaa

  Ernest Lawson voi olla ylpeä isästään. Minä en niinkään.

 • Seppo-Sisko

  Vastaa

  Ernest Lawson perheineen on varmasti todella ylpeä osaavasta isästään. Ihmettelen miksi hän ei julkisuudessa tuo tätä esiin…

  Selvästi virheiden kärkipolitiikko.

 • Ensa no Kuka

  Vastaa

  Oulun kaupungin valtuuston suvakit ovat saaneet ansaitsemansa Latekoen esiintymisten muodossa. 

  Tämä herra puheenvuoroillaan koettelee suvakkien uskoa kaikkien ihmisrotujen yhtäläisiin henkisiin ominaisuuksiin. Pitävät tietysti suvakkiuskovaisen julkisivunsa, mutta tällä menolla valtuustossa on pian paljon suvakkia esittäviä rasisteja.

 • Nimetön

  Vastaa

  Sun liirum sun laarum,säkäti säkäti,moputu seko seko.

 • tätätotaminavihane

  Vastaa

  Latekoe Lawson Hellu on asunut Suomessa yli 30 vuotta ja suorittanut täällä myös ammatillisen koulutuksen ja varusmiespalveluksen.

 • Leena

  Vastaa

  Eikö ole olemassa sellainen sairauskin missä ihminen kiroilee eikä voi pidättää siitä itseään vaan estoitta puhelee taikka huutaa.
  Oliskohan kyseessä ko henkilölle iskenyt sellainen tauti?
  Veealkuista on ihan turha kenenkään kirota ‚koska ilman sitä ei olisi tällaista” kunnianarvoista” poliitikkoakaan olemassa. Respectiä siis sille elimelle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi