Demokratiaa kreikkalaisittain: Oppositiopuoluetta ei päästetä osallistumaan vaaleihin

Antiikin Kreikan demokratiassa vain yli 20-vuotiailla armeijan käyneillä vapaan luokan miehillä oli äänioikeus.

Politiikka

Demokratia pistää jälleen parastaan synnyinmaassaan. Kreikan parlamentti on päättänyt kieltää oppositiopuolue Kreikan kansallispuolueen osallistumisen parlamenttivaaleihin. Puolueen suosio lähenee gallupeissa kolmea prosenttia, mikä on parlamenttiin pääsyn alaraja.

Koska oppositiopuolue uhkaa päästä parlamenttiin, keksi hallituksen väki kieltää puoluetta osallistumasta vaaleihin. Viralliseksi syyksi annettiin se, että puolueen perustaja on aikaisemmin toiminut kielletyssä Kultaisessa Aamunkoitossa.

Kultainen Aamunkoitto nousi kymmenen vuotta sitten keskisuureksi puolueeksi, mikä aiheuttikin järjestelmältä isojen kapuloiden heittämistä rattaisiin: puolueen kaksi jäsentä murhattiin puoluetoimiston eteen, eikä syyllisiä koskaan saatu kiinni. Lisäksi sen johto vangittiin pitkiksi ajoiksi, mikä hankaloitti puolueen toimintaa merkittävästi. Lopulta koko puolue kiellettiin ”rikollisjärjestönä” ja sen johto sai pitkiä vankeustuomioita ”rikollisjärjestön johtamisesta.”

Kreikan kommunistinen puolue vastusti nyt tehtyä päätöstä kieltää tuoretta puoluetta osallistumasta vaaleihin, sillä heidän mukaan esimerkkiä saatetaan käyttää myös muuhun mielivaltaiseen demokratiatulkintaan tulevaisuudessa.

Lähde: ABC News

Kreikka Kultainen aamunkoitto Politiikka Ulkomaat

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Kultainen Aamunkoitto oli erityisesti juutalaisille ja muille demokratian vastustajille todellinen pelon aiheuttaja ja siksi kaikki ne toimet joiden avulla puolueen toiminta estettiin oli johdettu USA:sta ja Tel Avivista! Samaa yritetään nyt myös Suomessa Sanna Bildeberg Marinin toimesta ja mikä tahansa vakavasti otettava kansallismielinen ryhmä tullaan tuhoamaan välittömästi.

  Eurooppa on täydellisessä USA:n ja Mc Mafian kontrollissa ja siksi kansallismielisten ryhmien tulee erottaa toisistaan kuviteltu isänmaallisuus kun uhotaan Naton puolesta Venäjää vastaan ja samalla kumarretaan Tel Avivin suuntaan!

 • TT

  Vastaa

  Kreikka on NATO-maa ja EU:n perusteellisesti runtelema paskavaltio. Samaa roskaa kuin Suomi.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Älähän nyt ‑meillehän on vakuuteltu loistavien asiantuntioiden suulla päivittäin että nato on täysin epäpoliittinen kivakerho joka ei puutu millään tavalla jäsenmaiden sisäpolitiikkaan.😁

   Olet tuhma jos et usko!

 • Nimetön

  Vastaa

  Ukraina kielsi 11 puolueen toiminnan.
  Venäjällä, Valko-Venäjällä ja miehitetyillä separatistialueilla painettujen kirjojen maahantuonti kielletään kokonaan. Lisäksi venäläisten artistien tekemää musiikkia ei enää saa esittää julkisesti.
  Ukrainan opetusministeriön työryhmä on myös ehdottanut venäläisen kirjallisuuden poistamista koulujen opetussuunnitelmasta kokonaan.
  Leikkivätkö nämä ukropit 30-luvun saksaa?
  Kirjoitetaanko historia uusiksi. Kova kiire kokkelivekkulilla tapattaa ukrainalaiset, jotka muiluttavat ihmisiä väkisin autoihin ja viimeisenä epätoivon hetkinään pakottavat palvelukseensa lapsia ja naisia aivan kuten Aatu ennen saksan totaalista nöyryytystä ja romahdusta.

  • society

   Vastaa

   On idioottimaista vertaa nykyhetkä natsi saksaan kun siellä ei tapahtunut mitään vääryyttä, rappiollinen puhdistus vain. Kaikki on jutikoiden valetta. Venäjä on yhtä rappeutunut kuin länsi, siitä vaan ei kerrota julkisesti. Aatu oli euroopan paras johtaja tällä vuosituhannella

   • Ville Koskinen

    Vastaa

    Juu, ja mm. Goebbelsin opit ja metodit oli vain yltiö-demokraattisuutta. Vai mitä? 😉

 • Plääh

  Vastaa

  Goebbelsin opit ovat todellakin miljoona kertaa parempia kuin juutalaistahojen, jotka demokratiassa komentavat. Goebbels piti kunnia-asianaan propagandan perustamista totuudele ja asioiden rehjellistä kertomista. Kun taas vastauolella kaikki perustuu kasaan isoja valheita ja siis kaikki on valehtelua

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi