Kansallisradikaali puolue Kreikan parlamenttiin – 13 paikkaa

Kansallismielisyys ei selvästikään ole kadonnut mihinkään, sillä tuoreahko puolue sai hyvän nipun edustajia päättäviin elimiin.

Ulkomaat

Kreikassa on noussut parlamenttiin kansallisradikaali puolue, joka kantaa nimeä Spartalaiset. Puolue sai noin viisi prosenttia äänistä, mikä meinaa 13 paikkaa 300 hengen parlamentissa.

Maassa järjestettiin kuukausi sitten vaalit, mutta ne järjestettiin nyt uusiksi, koska hallitusta ei saatu muodostettua. Spartalaiset-puolue ei osallistunut ilmeisesti strategisista syistä ensimmäisiin vaaleihin, mutta otti osaa toisella yrityksellä ja menestyi kohtalaisesti.

Aikaisemmin maassa niitti mainetta Kultainen aamunkoitto, mutta Kreikan valtio vangitsi koko sen johdon ja antoi sille pitkiä, jopa 13 vuoden vankeustuomioita ”rikollisorganisaation johtamisesta.” Kyseessä oli poliittinen näytösoikeudenkäynti.

Kansallismielisyys ei selvästikään ole kuitenkaan kansan syvistä riveistä kadonnut mihinkään, sillä tuoreahko puolue sai hyvän nipun edustajia päättäviin elimiin.

Lähde: Euronews

Kansallismieliset Kansallismielisyys Kreikka Kultainen aamunkoitto Politiikka Spartalaiset Ulkomaat

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Pekko

  Vastaa

  Saapa nähdä miten etelä-euroopan taloudet kestävät nämä keskuspankin koron nostot. Ääriliikkeet nousevat heti esiin kun talous sakkaa, tämä on luonnonlaki. Olisi varmaan paras liittouma suomenkin kannalta, pohjois eurooppalainen liittouma. Mutta sitä ei yhdysvallat hyväksy, se on nähty

  • Että näin

   Vastaa

   Eräässä Puopolon haastattelussa kerrottiin, kuinka kieroksi koko euroopan pankkijärjestelmä on tehty, (v)etelä-euroopan pankkien ei anneta mennä nurin vaan sinne tarvittaessa syydetään rahaa kuten aiemminkin.
   Vallitsevalle ”voimalle” on aina olemassa vastavoima, kun vasemmiston agenda saavuttaa saturaatiopisteen iskee oikealta vastavoima tasoittamaan (normalisoimaan) tilannetta (eikä ole ensimmäinen kerta tässä tapahtumahorisontissa).

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vaikuttaa hyvältä suunnalta, kannatus on vähintäänkin kohtalainen.
  Jos Kultainen Aamunkoitto olisi voimissaan edelleen ja olisi saanut osallistua vaaleihin, olisi ollut mielenkiintoista nähdä mikä olisi ollut kannatus. Veikkaan, että suurempi kuin koskaan.
  Nythän Kultaisen Aamunkoiton entinen kansanedustaja oli julkisesti ilmoittanut tukevansa Spartalaisia, sillä oli ilmeisestikin vaikutusta kannatukseen, positiivisessa mielessä.
  Viimeisistä vaaleista, johon Kultainen Aamunkoitto osallistui, ei voi tehdä johtopäätöksiä todellisesta kannatuksesta, niin suurta se vaino ja sabotointi heitä kohtaan oli.
  Irvokasta puhua demokratiasta.

  Olisiko mahdotonta, että Partisaani tekisi laajemman esittelyn lukijoilleen kyseisestä puolueesta?

 • h17

  Vastaa

  Miksi äärivasemmisto on sallittua, mutta (ääri)oikeisto kiellettyä? Joutuvatko Suomessa Li Andersson, Suvi Auvinen & muut pitkänokat vastuuseen punaisista kavereistaan sekä puheistaan? Esim. Auvinen kehotti avoimesti internetissä tuhopolttoihin aatetovereitaan. Onko kyseessä rikokseen yllyttäminen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekä rikoksen suunnittelu – vai toimivatko nämä aina vain yhteen suuntaan?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi