Ilmastosekoilu maksaa ihmishenkiä Kreikassa

Energian hinnannousun myötä köyhät kreikkalaiset joutuvat lämmittämään asuntojaan muun muassa grilleillä, mikä on johtanut lukuisiin kohtalokkaisiin tulipaloihin.

Ulkomaat

Myös tänä vuonna Ateena on saanut lumipeitteen ilmaston lämpenemisestä huolimatta.

Kreikan hallituksen ilmastopolitiikka on johtanut maassa energian hinnan rajuun nousuun, minkä seurauksena vähävaraisilla kreikkalaisilla ei ole varaa kustantaa asuntojensa lämmitystä.

Maakaasun hinta on kasvanut 200 prosenttia, kun taas sähkön hinta jopa 300 prosenttia. Tämä on johtanut siihen, että kylmään kuolemista pelkäävät köyhät kreikkalaiset pyrkivät lämmittämään asuntojaan keinolla millä hyvänsä, kuten hiiligrilleillä, mikä on johtanut lukuisiin ihmiselämiä maksaneisiin tulipaloihin. Viime vuonna pelkästään yhden kuukauden aikana marraskuun ja joulukuun välillä 16 kuoli vastaavanlaisissa tilanteissa.

Ilmastopsykoosista kärsivä Kreikan pääministeri, Kyriakos Mitsotakis, on sanonut maapallon olevan asuinkelvoton ihmiskunnalle sadan vuoden päästä, mikäli ilmastonmuutosta ei pysäytetä.

Lähde

Ilmastonmuutos Köyhyys Kreikka Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ks

  Vastaa

  Ilmasto muuttuu jatkuvasti ja se on muuttunut jo ennen ihmisiä. So what?

 • Omatko puree?

  Vastaa

  No, Kreikalla on völimeren pohjukassa öljyesiintymä joka löydettiin vuonna 1974. Tämän esiintymän koko on suurempi kuin koko lähi-idän öljyesiintymät yhteensä. Mikseivät ne ala pumppaamaan sitä öljyä sieltä merenpohjasta?

  Vai onko sieläkin omat sannat, iirikset ja emmat jotka sanoo että tavoitteista ei jousteta ihmisten tai liike-elämän talouden vuoksi. Tai että maa ei halua tukea Espoolaisen toimitusjohtajan ajeluja. Vaikka se Espoolainen toimitusjohtaja tekee tuottavampaa työtä kuin nuo yhteensä. Ja maksaa sitäkautta enemmän veroja valtiolle kuin koko eduskunnan ihmiset yhteensä.

  • Pekka

   Vastaa

   Marin, Suomela ja Kari päättävät maamme asioista ja jopa päättäisivät öljymme pumppaamisesta? Kuinka harhaisessa maailmassa elät? Ei ihme että maamme on niin pihalla.

   • Omatko puree?

    Vastaa

    Sarkasmi on vaikea laji.

   • Late

    Vastaa

    Ikäväkyllä päättävät. Nuo täystuho talidomit ei sais päättää kenenkään muun kuin itsensä asioista. Noiden kaikki päätökset on ollu suomelle katastrofaalisen haitallisia ja kokoajan vaan pahenee

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Sama on tulossa myös Suomeen, hintojen noustessa. Elämme suurten muutosten aikaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Reality check: sadan vuoden päästä olemme kaikki kuolleet.

 • FIXIT asap!

  Vastaa

  Samaa kunnianhimoa (suom. hulluutta) on joka puolella, kiitos lahjottujen poliitikkojen. Kansat maksaa, eliitti porskuttaa.

 • pää määrää

  Vastaa

  Ilmastonmuutos voi todella aiheuttaa valtavat vahingot ja joukon kuolemia. Ei suinkaan lämpenemisestä johtuen vaan hiilienergian kiellosta ja muiden energioitten hintojen noususta johtuen.
  Tämähän on aivan ilmeistä. Tällä hetkellä maapallon eläin ja kasvilajeista taitaa 95% elää kääntöpiirien välissä lämpimissä oloissa. (Jos et ole päässyt vierailemaan, muistele luontoelokuvia.) Napaseuduilla taitaa elää vain kymmenkunta imettäväistä, johtuen ankeista oloista. Ihmiskunnan kulttuurin kehitys on tapahtunut lämpiminä aikoina ja sodat ja katastrofit kylminä aikoina. Säätilathan ovat aina vaihdelleet. Rooman valtakunta keskiajan lämmin kausi. 1700 luvun kylmän kauden merisodat, siirtomaa valloitukset.
  Vielä pahempia kuin poliitikot ovat ilmastotiedemiehet, jotka rahan himossa tekevät falskia tiedettä ehkä tietämättään tai tahallaan valehdellen.

 • EV

  Vastaa

  Ilmasto muuttuu koko ajan ilman ihmiskuntaakin, ei sitä voi pysäyttää… jännä ettei tämä mene näille trendipoliitikoille jakeluun. Samalla kun nämä kiihkoilevat ilmastoasioillaan, jatketaan kertakäyttöroskan ja surkealaatuisten ja luontoa tuhoavien vaatteiden ostamista Kiinasta, Intiasta, Taiwanista, Bangladeshista, Marokosta ym. ihmisoikeuksia ja luontoa polkevista maista säästääksemme eurosia.. kaikki tämä ilmastoöyhötys ja siitä seuranneet tavallisia kansalaisia kurittavat toimet ovat tehottomia ja jopa pahentavia ilmaston, talouden ja luonnon suhteen. Samaan aikaan kauhistellaan valtamerien ja pleikkari vitosen saatavuuden tilaa.. miettikää nyt hetki.

 • Että näin

  Vastaa

  George Carlin osui aivan suoraan asian ytimeen: https://www.youtube.com/watch?v=TqaEE9vzV2M

 • TT

  Vastaa

  Ilmastosekoilu on yksi tekijä, mutta energian hintoja nostaa nyt valta- ja kauppapoliittinen sodankäynti transatlantistisen ja eura-aasialaisen blokin välillä. Transatlantistien monet projektit kuten koronatyrannia tai Pohjois-Amerikan muuttaminen kommunistimaiksi ovat edenneet heikosti ja nyt kaikki kiukku kohdistetaan Europpaan ja Venäjään, joita ajataan täysin turhan konfliktiin keskenään. Länsimedia kertoo, että Venäjä on syyllinen konfliktiin ja sen myötä eurooppalaiset maksavat kiltisti kohonneita energiahintoja ja loputkin Europan maat ajavat itsensä transaltantistien kuolemansyleilyyn eli Natoon.

 • Salomon

  Vastaa

  Älkää hätääntykö, kyllä sinne taas lapioidaan rahaa säkki tolkulla.

  • pzkw

   Vastaa

   No joo. Mutta nuokin rahat päätyivät saksan ja ranskan pankeille kuten tuo viimeisinkin ”tukipaketti”. Ei Kreikka ole se ainoa kusessa oleva valtio. Kannattaa katsoa myös tuo suomen valtiovelan määrä ja todeta että kusessa olemme mekin. Kiitos siitä eu.lle.

 • pöh

  Vastaa

  Ilmastokusetus ei menisi näin läpi ihmisille ilman läpimätää mediaa.
  Ihan samojen ”tutkimusten/raporttien” mukaan ihmisen osuus niistä hiilidioksiidi päästöistä on 3–4%, eli se 96–97% tulee ihan vaikka ilman ihmisiä.
  Ja se hiilidioksidihan ei ole mikään myrkky maapallolla, vaan edellytys että täällä mikään edes elää ja kasvaa.
  Joskus noin vuosi sitten CNN johtaja sanoi salaa kuvatulla videolla naureskellen, että kunhan korona paniikki vähän lauhtuu, niin alkavat täysillä rummuttaa ilmastonmuutos pelottelu uutisia, ja samoista medioista Suomen valevaltamedia kopioi ”uutisensa” kyseenalaistamatta mitään.

 • Erkki Lintulahti

  Vastaa

  HS tutkimuksen mukaan hourulan ilmastoöyhötys on saavuttanut 84,5% kansasta.

 • Pertsa

  Vastaa

  Tutkimusten mukaan maapallon lämpötila on vaihdellut 500 vuoden jaksoissa.Eli nyt ollaan samalla tasolla kuin silloin kun Kolumbus eksyi reitiltään ja ”löysi” Amerikan.Ei vaan Kolumbuksen mieleen tainnut silloin tulla,että taas kamala valkoihoinen heteromies tuhoaa planeettaa.Ei olisi voinutkaan tulla,koska Kolumbuksen aikaan ei ollut vielä kaikentietäviä viherfemakkoja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi