Aluevaalien äänestysprosentti alle 50%, VKK:lle kymmenen aluevaltuutettua, Persuille floppitulos

Sunnuntaina järjestettyjen aluevaalien äänestysprosentti oli alle 50 prosenttia. Se on vaaliasiantuntija Sami Borgin mukaan "synkkää demokratian kannalta."

Politiikka

vote, voting, voting ballot

50 prosentin äänestysprosenttia pidetään yleisesti vaalien legimiteetin määrittelevänä tekijänä asian moraalisella tasolla. Niin sanotut demokraattiset valtiot tosin hyväksyvät vaalituloksen, vaikka äänestysprosentti olisi 1, sillä äänestäminen on demokratian mukaan ainut tapa vaikuttaa.

Moni boikotoi vaaleja periaatteesta todistaakseen, ettei demokratia toimi. Toiset taas sanovat, että mikäli toimii näin, tulisi samaan aikaan ajaa sitä muutosta sitten ulkoparlamentaarisin keinoin tai lopettaa valitus.

VKK-puolueelle kymmenen paikkaa

Viime syksynä puolueeksi rekisteröitynyt Valta Kuuluu Kansalle ‑puolue sai kymmenen paikkaa aluevaltuustoissa. Kyse on hyväksi laskettavasta saaliista puolueelta, joka on vasta perustettu ja jota vastaan hyökätään jatkuvasti.

VKK on saamassa valtuutetut Keski-Uudellemaalle, Länsi-Uudellemaalle, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle, Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen, Pohjois-Pohjanmaalle, Etelä-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Satakuntaan ja Keski-Suomeen, yhden kullekin hyvinvointialueelle. Puolueen kokonaiskannatus on noin yksi prosentti.

Perussuomalaisille laskua

Perussuomalaisten saalis jäi 11,1 prosenttiin. Esimerkiksi viime vuotisissa kunnallisvaaleissa puolue sai 14,5 prosenttia äänistä, joten lasku on ollut suurta lyhyessä ajassa.

Moni on epäillyt syyksi yhä näkyvämmäksi käyvän käytännön, että puolue on muuttumassa muiden isojen puolueiden kaltaiseksi hillotolppa-joukoksi. Se markkinoi isänmaallisilla teemoilla, mutta nostaa merkittäville paikoille liberaalin sekasotku-maailman yhtä sekaisin olevia lapsia. Lisäksi esimerkiksi puolueen puheenjohtaja vaihtui viime kesänä, millä lienee vaikutusta kannatuksen laskuun.

Lähde: Yle

Äänestysprosentti Aluevaalit Boikotti Kotimaa Perussuomalaiset Politiikka Uutiset Valta Kuuluu Kansalle Yhteiskunta

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nationalisti

    Vastaa

    On irvokasta puhua jostain ”demokratiasta”, kun enemmistö suomalaisista jätti äänestämättä. Marinkin puhui tv:ssä jostain ”kansan antamasta mandaatista”, ilmeisesti ei ymmärtänyt, että enemmistö kansasta ei antanut minkäänlaista mandaattia kenellekään.

    VKK voi onnitella itseään, hiljattain perustettu puolue ja valtamedian jatkuvan mustamaalauksen kohde teki yllättävän kovan tuloksen.

  • ValhallaX

    Vastaa

    Aina vain naurettavampi ”eliitti” järjesti uudenlaiset ”vaalit”, jotta Kepu pääsisi pois kuopasta ja ”demokratiaa” voitaisiin jatkaa entiseen malliin. Osanotto 47 %.

    Saarikko oli maalannut kasvonsa huoramaisesti ja esiintyi ”voittajana”, toisaalta Orpo (nomen est omen) on onnensa kukkuloilla: Kokoomus on paras. Ja sitten vielä lopuksi mannekiinihuora eli pääministerimme. Voittajia totta tosiaan. No, Kepu voitti paljon virkoja uuteen hallintohimmeliin ja kansa sai lisää velkaa saamatta mitään vastineeksi, tämä on sionistisen maailman antia.

    Ja tuo onneton Purra, ”oppositiojohtaja”. Purraa harmittaa se, että hänelle ei olekaan ihan kohta EU-virkaa sittenkään tarjolla…

    Näin toimii Suomessa demokratia. Kohta järjestetään varmaan esimerkiksi Kulttuuriosaston KUTU-vaalit ja saadaan siitä tuhansille vassaripieruille kepumaisesti valtion virkoja ympäri Suomea. Asia on nimittäin niin, että mitä sairaimman iden pilkaksi keksii niin sitä paremmin kuvaat aitoa tulevaisuutta.

    Siitä tulikin mieleeni, että seuraavat uudet vaalit ovat kuin ovatkin ILMASTOSOTE. Vihreät voittoon!

  • "synkkää demokratian kannalta

    Vastaa

    Sanna Marin kiitospuheessaan: ”Tosi hieno tulos” – antoi myös keskustalle tunnustusta
    Kolmen suuren paluu on juuri nyt totta,
    kun bensan hinnalla tunaroineet perussuomalaiset floppasivat
    Vaalitulos sai vasemmistoliiton Anderssonin
    ja Rkp:n Henrikssonin myhäilemään tyytyväisyydestä
    Marin ja Saarikko onnittelivat toisiaan vuolaasti -
    ”Kolmen suuren paluu”
    Ilta-Sanomat
    Vihreistä tulossa vaalien häviäjä – ”Puolueena emme onnistuneet”
    Fakta
    äänestämässä kävi alle puolet äänioikeutetuista
    Äänestysprosentti 47,5 – ”synkkää demokratian kannalta
    PS:n Riikka Purra: Tämä on demokratian irvikuva
    Kuten nämä nyt itseään kehuvat muka voitttajat
    53 prosenttia eli enemmistö äänestys oikeutetuista
    näyttävät heille kyllä keskisormea
    mitähän unkari olisi mieltt suomen demokratian tilasta
    ja unkaria juuri suolanneista *voittajista *SDP KOK KES*
    onneksi olkoon olette vallassa vähemmistö demokratian ansiosta
    kunnissa 47.5 prossaa
    ja kunnissa 53 prosenttia eli enemmistö suunnileen vihaa teitä voittajia

  • Tupauuno

    Vastaa

    Perussuomalaisilla paras aluevaalitulos kautta aikain.

  • 555

    Vastaa

    Katselin VKK:n vaalivalvojaisia ja tuli pakostakin mieleen, että tämän täytyy olla taas uusi Muutos/Reformi/Sisu persuvedätys. Kun on vihdoin tajuttu, että persut ovat kuolleet jo kauan aikaa sitten, niin taas ollaan virittämässä uutta varahillotolppaa. Joitain uusia naamoja on saatu ehdokkaaksi maskeeraamaan toiminta hieman etäälle persuista. Muuten kaikki keskeiset tyypit ovat ex-persuja: Turtiainen, aina uudestaan pinnalle ponnahtava James Potkukelkka, Tiihonen ja vielä ne todella epäilyttävät Levelin tyypitkin taitaa olla ex-persuja. Levelillä KOKO AJAN ruudussa erään Välimeren maan lippu, jonka päällä ehkä Suomen lippu mytyssä. Tätä ei suostuta millään tapaa kommentoimaan. Kuinka vaikeaa se on saada aikaiseksi oikea kansallismielinen puolue ilman erästä Välimeren maata? Ilmeisesti se on Suomessa täysin mahdotonta. 

    Ehkä tällä höynäytyksellä ostetaan taas hieman lisää aikaa jollekin korruptiopoliitikkohimmelille. Tosin sitä aikaa ei enää ole, kun sheeple-yhteiskunta todennäköisesti hajoaa mielikuvitusviruksen maskitestiväksiineihin ja Davos Groupin cyborgivirityksiin ties millä hetkellä tahansa.

    • Hema

      Vastaa

      Perusta kuule – poika ‑oma puolue, ja lopeta kitinä.

      • 555

        Vastaa

        Vaalivalvojaisissa oli koko ajan näkyvillä sinivalkoinen lippu mutta se ei ollut Suomen lippu. Ei se mitään, ei niillä muillakaan ”isänmaallisilla” varaventtiilipuolueilla ole Suomi ollut kovin korkeassa kurssissa muuten kuin alkumetreillä tyhjien lupausten tasolla. Ainakin ollaan sen suhteen rehellisiä kuka heidän pilliään soittaa. Tosipaikan tullen salonkikelpoinen kumarrus Välimeren suuntaan ja pyllistys Suomen suuntaan.

        Tai sitten saa ihan vapaasti asiaa selventää tyhjien ad hominem kuittailujen sijaan. Kun minua on eri puoluenimikkeillä höynäytetty jo useampi kerta, niin tiedän että selvennystä ei koskaan tule. Ei ole aikaisemminkaan tullut.

      • ARE

        Vastaa

        Tää israel lippu on poikien mukaa ironisesti laitettu, että youtube ei sensuroisi itse videoita

        • Plääh

          Vastaa

          No tuo on kyllä surkea yritys puolustella Israelin lipun alla toimimista. Kyllä se kertoo kaiken näiden tyyppien tavoitteista ja arvoista. Nimetkin ulkomaalaisia. Ja siis sionistipuolueessa Hirvisaarien ja muiden persuista karanneiden sionistien kansssa

    • Tomppa

      Vastaa

      Minuakin on jo pidempään ihmetyttänyt näiden kahden ihmisryhmän mukanaolo kaikissa kansallismielisissä liikkeissä: ulkomaalaistaustaiset ja Venäjämieliset ihmiset. Kolmantena ryhmänä voisi mainita nämä poliittiset opportunistit, jotka ovat jo kertaalleen kiertäneet läpi kaikki aikaisemmat kansallismieliset liikkeet. Minusta kukaan heistä ei oikeastaan edusta suomalaista kulttuuria.
      J.V. Snellmanin sanoin: ”Oman kulttuurin myötä vahvistuvat siteet, jotka yhdistävät kansan yleisinhimilliseen kulttuuriin, ja poliittinen mielenkiinto kyseisen kansan säilyttämistä kohtaan kasvaa.

    • Armas

      Vastaa

      Saapa nähdä tuleeko VKK:sta iso ja jos tulee, niin kuinka nopeasti. Käykö sitten kuten PerusSionisteille eli tulee käsky ulkomailta hajottaa puolue? Mikäänhän muutoin ei ole muuttunut, kuin että PS on tullut sotkemaan hyväksi havaittua systeemiä, vähän kuten Lidl on tullut sotkemaan K:n ja S:n päivittäistavarakartellia. Enkä mitenkään meinaa etteikö Lidl – tai PS – olisi myös mädätetty, vaikka jonkun aikeet jommassakummassa organisaatiossa sinällään hyvät olisivatkin. Näin tämä bisnes vain toimii ja politiikkakin on vain bisnestä saaden rahoituksensa (korkovelkaraha) sieltä yhdestä ja samasta monopolituubista joka meitä orjuuttaa loputtoman kasvun utopialla ynnä haittamaahanmuutolla. Tämä on tuhon tie joka tapauksessa.

      Ja se hyväksi havaittu systeemihän siis on kolmen suuren politiikka, joka on vain pseudodemokratiaa; teatteria. Sen hyväksi ovat havainneet ne kolme suurta puoluetta, jotka ovat huomanneet, että olemalla kiltti goy, saa hieman karkkirahaa ja jopa suojatyöpaikkoja kavereillekin. Siellä on puheenjohtajat Aho, Lipponen ja Niinistö. Välillä yksi menee heistä lehterille heiluttelemaan käsiään ja viimeistään neljän vuoden päästä vaihdetaan paikkoja. Näin siis n. 30 vuotta sitten ja mikäänhän ei ole muuttunut: samat kädet siellä jopa vieläkin samoin opetelluin maneerein heiluvat, kuvitellen näin antavan jotakin painoarvoa tai uskottavuutta tälle makaaberille pelleilylle. Erivärisistä kravaateista tunnistat kuka on kuka – muutoin heissä ei mitään eroa olekaan.

  • EV

    Vastaa

    Äänestysprosentti oli myös heikko sen takia, että kyseessä oli ensimmäiset aluevaalit ja todella moni ei edes tajunnut mistä tässä äänestetään.

  • TT

    Vastaa

    Vaalit on nostalgiaa. Tosin nostalgiakin on pilattu maskeilla. Äänestin tyyppiä, joka ei ole kommunisti. Tai ehkä on, koska suomalainen harvoin on mitään muuta kuin kommunisti tai joku koronapelle vähintään.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

    Vastaa

    ”Tämä demokraattinen” järjestelmä hävitti varmuudella kolme ääntä VKKn ehdokkaalta kylässämme. Äänisaalis 0. Itsellä valokuva äänestyslapusta numeroineen. Tämä äänestysjärjestelmä on täysin mätä.

    • paska

      Vastaa

      Tee rikosilmoitus asiasta.

  • Olavi Koskela

    Vastaa

    Aluevaalit oli kuntavaalien tapaiset. Kuntavaaleissa valitut päivisin töissä kunnalla ja päättävät illalla valtuustossa. Aluevaaleissa töissä sote puolella ja illalla päättävät sote asioista.

  • juha II

    Vastaa

    Vale-demokratiassa ei äänestys-% merkitse paljoakaan, sillä puolueet eivät sitä ainakaan sure. Puolueet ovat jo luoneet nahkansa EU-liittovaltio ja globalismi-kommunismin totalitarismiin, jossa ”demokratiian” kuuluvat vaalit ovat pelkkää kosmetiikkaa. Valtapuolueet kautta Euroopan ovat kylmästi hylänneet kansakuntiensa edun ja tulevaisuuden omien hyötynäkökohtiensa ajaessa niiden yli!
    Valtapuolueet juhlivat omaa onneaan. Eivät kansan!!!

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Vaalit ovat ovat isojen poikien Idols-kisa, jossa voi jännätä suosikkinsa valintaa ja menestystä. 

    Mitä vanhempi minusta tulee, sitä vähemmän uskon demokratiaan. Demokraattinen järjestelmä on vain keino antaa kansalle illuusio vallasta. Poliitikot ovat finanssipiirien sätkynukkeja ja päätökset tehdään kabineteissa.

    Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, äänestyksiä ei järjestettäisi.

    • anon

      Vastaa

      Äänestämällä voi vaikuttaa, mutta media-aivopesu takaa sen että ihmiset äänestää oikein.

  • Erikoiset vaalit oli

    Vastaa

    Onko Persujen bluffi alkanut paljastumaan ja eliitin on keksittävä uusi valeoppositio, toivottavasti VKK ei paljastu valeoppositioksi. Ano Turtiaisen esiintyminen Alex Jonesin tyyliin somessa kyllä herättää kysymyksiä ettei vaan olisi maksettu mies kuten Alex Jones, mutta toivotaan että ei ole siitä kysymys. Vuosien steroidien käyttö on todennäköisesti sen verran vaikuttanut Anoon, että kommentointi somessa ei aina ole asiallista.

  • Anni Mäntylä

    Vastaa

    Lainaus. Kirjailija Mark Twain: ”Jos äänestämällä voisi vaikuttaa vaalien lopputulokseen – NE KIELLETTÄISIIN!”

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi

    vote, voting, voting ballot