Uudelleenjulkaisu: Sanna Marinin rokotekriittinen blogi

Jotta Marin ei yritä uudelleen piilottaa menneisyyttään, Partisaani lupaa säilyttää tekstin aina kansalaisten nähtävillä.

Politiikka

Sanna Marin.

Partisaani uudelleenjulkaisee Sanna Marinin vuonna 2010 kirjoittaman rokote- ja lääkefirmakriittisen blogin. Vielä reilu kymmenen vuotta sitten nykyinen pääministeri piti pelolla ja uhkailulla markkinointia riistokapitalismille ominaisina työkaluina, joita tulee kritisoida. Sittemmin hän on oppinut hyödyntämään kapitalistien aseita omassa politiikassaan.

Viikonloppuna piti alun perin olla kuntavaalit, mutta Marinin hallitus siirsi ne kesäkuulle. Tekosyynä siirrolle käytettiin valheellista laskelmaa, jonka mukaan koronatartunnat lisääntyisivät jopa 11 000 kappaleella päivässä huhtikuussa. Lienee tarpeetonta kehottaa ihmisiä tarkastamaan viimeisimmät viralliset tilastot aiheen tiimoilta.

Johtuen Marinin johtaman hallituksen demokratiavihamielisyydestä julkaisemmekin siirrettyjen vaalien kunniaksi uudelleen vanhan blogitekstin ja kehotamme ihmisiä miettimään, mikä tässä välissä on muuttunut.

Teksti sai viime toukokuussa huomiota internetissä, minkä vuoksi Marin yritti poistaa sen sivuiltaan. Temppu kuitenkin huomattiin, mikä aiheutti julkista keskustelua, jonka jälkeen teksti lisättiin takaisin sivulle. Jotta Marin ei yritä uudelleen piilottaa menneisyyttään, Partisaani lupaa säilyttää tekstin aina kansalaisten nähtävillä.

Marinin kirjoitus: Raharikas lääketeollisuus

(Julkaistu Debatissa 3/2010)

Nyt se sitten vihdoin selvisi: sikainfluenssauhkaa ei todellisuudessa ollutkaan. Ainakaan siinä määrin kuin media, poliitikot ja lääketieteen ammattilaiset uhan vaarallisuudesta varoittelivat. Mutta kuka oikein hyötyi possujen kärsillä ja saparoilla lietsotun hysterian ylläpitämisestä?

Rokotevalmistajat saivat yksin Suomelta 100 miljoonaa euroa paksumman lompakon rokotteista, joiden vaikuttavuudesta terveyden laatuun ja tilaan on heikosti näyttöä. Euroopan tasolla possurokotekustannukset kipuavat miljardeihin. Pelko ja uhka ovat aina olleet tehokkaita markkinointikeinoja ja näiden varjolla on helppo myydä kansalle kuin kansalle palanen turvallisuudentunnetta. Massahysterian saavutettua kipupisteensä ei järjelle tai tosiasioille enää ole sijaa julkisessa keskustelussa. Päätöksenteosta tulee kiihotetun kansanjoukon lepyttämisen airut. Sanaparsi ”mitä jos” onkin yksi tehokkaimmista holtittoman rahanmenon oikeuttavista taikasanoista. Esirippu laskee ja lääketeollisuus kumartaa katsomossa töllöttäville aivottomille lampaille.

Lääketeollisuus kuljettaa lääkäreitämme vuosittain varsin avokätisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutustapahtumiin ympäri maailmaa. Esimerkiksi Tampereen kaupunginhallituksen henkilöstöjaostolle tulee vuosittain hyväksyttäväksi kymmeniä tämänkaltaisia seminaarikutsuja. Toiminta on mahdollista, koska siitä hyötyvät sekä matkojen kustantajat että vastaanottajat. Lääkeyhtiöt saavat sanomansa perille ja kenties myötämielisemmän suhtautumisen tuotteisiinsa eli pidemmän päälle lisää rahaa, kaupunki saa maksutonta koulutusta lääkäreillensä ja lääkärit saavat kokemusta, tietoa ja tärkeydentunnetta matkoiltansa. Tilannetta voidaan halutessa perustella myös asiakkaan hyödyn näkökulmasta: saavathan sairaatkin tuhansien eurojen arvosta ammattitaitoisempaa apua vaivoihinsa. Toiminnan eettisyys on kuitenkin helposti myös kyseenalaistettavissa. ”Lahjuksilla” on aina hintansa ja lopulta laskun maksavat kuluttajat lääkkeiden hintojen sekä vääristyneen kilpailun ja tarjonnan muodossa.

Lääketeollisuus on yksi vaikutusvaltaisimmista nykypäivän poliittisista viiteryhmistä ja se toimii samalla paperisella polttoaineella kuin mikä tahansa kapitalistinen instituutio – rahalla. Samalla kun rikkaita länsimaita suitsutetaan erektio- ja elintapatautilääkkeillä, ei kehitysmaihin tahdo riittää edes historiallisen kehityksen näkökulmasta yksinkertaisimpia lääkkeitä ja rokotteita. Suomenkin 100 miljoonan possurokoterahalla olisi ollut mahdollista estää lukematon määrä lapsikuolemia kehitysmaissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa rahat kotimaassa ennalta ehkäisevään sosiaalityöhön, päihdetyöhön ja terveysvalistukseen. Nämä jos mitkä ovat todellisia ”mitä jos” arvoisia resurssikohteita. Ehkä saamme vielä oikeudenmukaisuutta rahanmenoon, kunhan kansa saa taakseen miljardien arvoisen lobbauskoneiston, jolla voidella päättäjiä

Lähde: Sanna Marinin blogi (arkistoitu)

Hallitus Hyvinvointi Koronavirus Kotimaa Lääketeollisuus Politiikka Rokotteet Sanna Marin Sosialidemokraatit Talous Tiede & luonto Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heh heh

  Vastaa

  Onpas kiusallinen kirjoitus takinkääntäjälle.

 • pöh

  Vastaa

  Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.
  Onko kukaan muuten nähnyt tuota missään valtamediassa? ei tietenkään.

  Ja sanonpa vielä että meillä ei ole mitään pandemiaa.

 • Että näin

  Vastaa

  Näin se takki kääntyy ja puheet muuttuu, kun oikeat tahot tarjoavat pöydän alta sopivia hyvyyksiä.
  Moraaliahan tällä ihmisellä ei ole, mielestään (kuten muidenkin vihervasemmistolaisten) voi rikkoa perustuslakia ihan mennen tullen, viime vuonna 3 kertaa, saamatta siitä mitään sanktiota.
  Hyvillä mielin ajaa agendan mukaisesti suomea konkurssiin ja globalistien taskuun, itsehän hän on kuorimassa kerman päältä ja tulevaisuudessa odottaa tod.näk. passeli hillotolppa.
  Järjen käyttö on eduskunnassakin rajoitettu, yksikään kansanedustaja ei ole tehnyt aloitetta nostaa syytettä virkarikoksesta ja perustuslain rikkomuksesta, tähän ei tarvitse kuin 10 kansanedustajaa ja sen jälkeen se voidaan toimittaa valtakunnanoikeuteen, hallitus joutuisi eroamaan.
  Mutta mitään ei tapahdu, kun omaa napaa pitää vain tuijottaa ja haalia mammonaa itselleen mahdollisimman paljon virka-aikana.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hyvä, että tätä kirjoitusta tuodaan uudestaan ja uudestaan julki.
  Marin on tainnut saada aikamoisen korvauksen takinkäännöstään ja lupaukset vielä paremmasta poliittisesta urasta, kunhan nyt ensin vain toimii tarpeeksi Suomen kansaa vastaan.

 • juha.

  Vastaa

  Älkää nyt suuttuko, mutta eihän tuo ole aivan seinästä reväistyn näköinen, mutta sitä vastoin luonne on!
  Kuin täydellinen noita-akan tarjoama myrkyllinen omena, joka on kaunis päältä, mutta kitkerä tappava sosialisti. Tiedoksi: Kahdeksan turveyrittäjää on tehnyt itse4murhan johtuen ”vihreästä siirtymästä” ja ”ilmasto-tavoitteista”!!!
  Todellinen korppi hallitus!!!

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Juudaan hopearahat kelpasivat tällekin shekeliselkärankaiselle. Pääsee kansansa johtoon ja suosioon->myy maansa ja kansansa sekä tuhoaa kansanterveyden! Häpeällistä! Kunpa tämä kirjoitus ja kaikki muu käärmemäinen toiminta tulisi koko kansan tietoon.

 • Tomppa

  Vastaa

  Sanna Marin on samanlainen tuuliviiri kuin poliitikot yleisemminkin. Takki kääntyy sen mukaan, mistä sattuu tuulemaan – etenkin jos tuulen mukana se oma asema vallan ja varallisuuden suhteen kasvaa. Marin on selvästi Euroopan unionin kuuliainen marionetti ja valittu tehtäväänsä ikänsä ja sukupuolensa vuoksi, jotta kansan huomio kiinnittyy epäolennaisiin seikkoihin sen substanssiosaamisen tai sen ilmeisen puuttumisen sijaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi