Maavoimat järjestää näyttävät ”poikkeusoloharjoitukset” – valmistautuu eliitin suojeluun koronalevottomuuksissa?

Julkiset taisteluharjoitukset toimivat oivana pelotteena kansalaisille, jotka ovat saattaneet inspiroitua Keski-Euroopan koronamellakoista.

Politiikka

Maavoimat järjestää kahden seuraavan viikon aikana eri puolilla Suomea paikallispuolustusharjoituksia, joiden teemana on valmistautua ”yhteiskunnan häiriötilanteisiin” ja ”poikkeusoloihin”. Harjoitukset limittyvät Marinin hallituksen asettamien kokoontumisrajoitusten kanssa.

Hallitus- ja viranomaisvastainen mieliala on lisääntynyt Suomessa sitä mukaa, kun yritystoimintaa, terveellisiä elämäntapoja, sosiaalisia suhteita sekä yksityisyyttä rajoittavia pakkotoimia on jalkautettu koronahysterian nimissä. Maavoimien julkiset taisteluharjoitukset toimivatkin oivana pelotteena kansalaisille, jotka ovat saattaneet inspiroitua Keski-Euroopan koronamellakoista.

Maavoimien kotisivuilla ilmoitetaan, että harjoituksissa tullaan käyttämään ”sivullisille vaarattomia mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita”. Eliittiä turvaavien sotilaiden taisteluvalmius tehdään toisin sanoen selväksi joka puolella maata.

Sotilaiden ja viranomaisten yhteistyötä lujitetaan kriisiaikoja silmällä pitäen

Puolustusvoimien tiedotteen mukaan ”harjoituksilla parannetaan viranomaisten välistä yhteistyötä häiriötilanteissa ja paikallispuolustuksen valmiutta vastata turvallisuustilanteen äkillisiin muutoksiin”. Tiedote jatkuu: ”Paikallisturvallisuus rakentuu viranomaisten, elinkeinoelämän, paikallisjoukkojen ja alueen asukkaiden yhteisestä varautumisesta ja harjoittelusta.”

Mukana on yhteensä 4 500 henkilöä, joista valtaosa on sotilaita ja loput viranomaisia sekä erilaisten järjestöjen edustajia. Harjoitukset sisältävät niin taistelu- kuin tukemistehtäviä.

”Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat muun muassa joukkojen perustaminen, alueen valvonta, kohteiden suojaaminen, erilaiset taistelutehtävät kuten erikoisjoukkojen vastainen toiminta, yhteistoiminta muiden viranomaisten ja kuntien kanssa sekä muiden joukkojen tukeminen”, tiedotteessa kerrotaan.

Lähde: Maavoimat

Hallitus Koronavirus Kotimaa Maavoimat Paikallispuolustusharjoitus Poliisivaltio Politiikka Puolustusvoimat Sanna Marin Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Villi veikkaus, ettei asukkaat varaudu ja harjoittele yhtään mitään. Näin ollen tuo tiedote kusisi asukkaita silmään ja kyse olisi jostain aivan muusta kuin mitä siinä väitetään.

 • Kari Lindberg

  Vastaa

  Älämölöä saa aikaan vain vasemmisto ja ählämit. Näiden vuoksi ei paskalakit ja pullistusvoimat laita tikkua ristiin.

 • Pienet pippelit

  Vastaa

  Kyllä on nyt NATO-kiima kovimmillaan. Pitää pullistella kansalle ja Venäjälle samalla kertaa. Ja koittaa näyttää ulospäin että ”tämä kaikki on hallinnassa”. Vaikka oikeasti mikään ei ole armeijan hallinnassa.

  Kun kerran kasarmiltakin kestää siirtyminen aukion toisella puolella olevalle kokoontumispaikalle sotaharjoituksissa yhdeksän tuntia (9h) niin johan sellainen porukka tapetaan kasarmille.

  Ei kai tässä muuta kuin antaa känniläisten skappareiden örveltää ja koittaa johtaa parhaansa mukaan porukkaa.

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Kun muistaa miten on käynyt Tsetsenialle, Georgialle ja Ukrainalle, ei voine puhua ”nato-kiimasta”, vaan tunaroinnista kun ei olla liitytty ajoissa Natoon.
   Kun muistetaan samalla kuka Suomea ihan oikeasti miehittää Jäämereltä Suomenlahden saarille.
   https://Tartonrauha.blogspot.com katso blogista lisää
   Seppo Lehto historioitsija Tampere

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Onkos ”puolustusvoimilla” eli Suomen Pikkolovoimilla taas laukunkantoharjoitus suunnitelmissa?

 • juha.

  Vastaa

  Taitaa armeijan ”doktriini” vaihtua omien ampumiseen Herran Vuonna 2021!
  On sanomattakin selvää, että tässä yhteydessä ”omat” luonnollisesti tarkoittavat syntyperäisiä valkoisia suomalaisia. Kun kyse on haittamaahanmuuttajista, niin sotilaat muuttuvat kuin yhdellä taikaiskulla laukkujen kantajiksi! Kunhan Suomi pojat ja tytöt ovat ensin ”rallateltu” ”globalistin humpan” (jätkän humppa) tahtiin.
  Suurena lamana 1990-luvulla lanseerattiin nk. ”maakuntajoukot” arvatenkin ”turvaamaan” suomalaisten yrittäjien lahtaamista keskellä sumuista päivää. Mutta suomalaisen yhteiskunnan valtaapitäville suureksi onneksi loppuun ajetut ihmisparat – kyllä ampuivat – nimittäin itsensä ja perheensä!
  ”Oi kallis Suomenmaa!!!”

  • Reiska

   Vastaa

   Nykyiset vesivellisotilaat eivät taatusti rupea ampumaan valkoisia kansalaisia pelkän koronakapinan takia. Vaikka sadattuhannet rajoitusten vastustajat vyöryisivät Helsinkiin, ei ammuta. Siinä tilanteessa hölmöimmätkin varusmiehet tajuavat, että rauhan aikana ei voi aseettomia lähteä ampumaan, ja pullamössöttäjinä eivät edes uskalla.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  #Tornionhäpeä2015

 • Latukone

  Vastaa

  Punasanomat Kurtisaani?

 • Veli

  Vastaa

  Keitäs se meidän armeija oikein sitten suojelisi ja KENELTÄ?

  Jos tämä kärjistyy espanjan tasolle niin olen yllättynyt, suomalaiset ovat vastuullisia, kärsivällisiä ja rauhallisia. – Nyt LOCKDOWN olisi hyvä jotenkin selittää kansalle, syyksi ei käy enää Korona, keksikää jotain muuta. 

  -On tainnu unohtua pari faktaa isänmaan puolustamisesta…

 • "Korona 2020" harjoitus

  Vastaa

  Nythän kansalaisilla on mhdollisuus perustaa omat ”erikoisjoukot”. Ei muuta kuin paikallisjoukkoja perustamaan ja muistelemaan armeijan oppeja ja verryttelemään taitoja.

  Ensimmäisenä pitää saada paikannettua komentokeskus ja sen jälkeen paikannettua valvontapisteet. Sitten tiedustellaan viestijärjestelmä ja aloitetaan sissitoiminta. Häiritään viestintää, pihistetään ajoneuvoista tuulilasin pyyhkijöitä, lampun/vilkun laseja, liimaillaan ISIS-tarroja ja katkasitaan ruokahuolto yhdessä polttoainehuollon kanssa. Ja kaikkea muuta sellaista joka on normaalia sissitoimintaa. Omat viestiympäristöt laitetaan kuntoon ja perustetaan radioliikennetaulukot sekä tiedonsiirtokanavat. Ja omat kiinteän+liikkuvat komentokeskukset.

  Siinä saavat varusmiehetkin todeta miten hankalaa on toimia kaupungissa kun ei tiedä kuka on sissi ja kuka ei ole. Tulee vähän todentuntua puolin ja toisin. 

  Kansa todellakin voi asettua harjoittelemaan ”ulkoista uhkaa” vastaan, sillä siihen joudutaan menemään joka tapauksessa jossain vaiheessa. 

  Mitäs sanotte, eiköhän harjoitella veromarkkojen edestä?

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Siellähän nyt kuulemma Tampereen keskustassa paukutellaan eli harjoitellaan ampumista. Ja minkähän ampumista? Uppiniskaisen kansan tietenkin, vai kuvitteleeko joku tosissaan että jos esimerkiksi venäläinen olisi päässyt Tampereen kaltaiseen ja lähempänä länsi- kuin itärajaa sijaitsevaan sisämaakaupunkiin, että suomen armeijaa enää olisi edes olemassa? Tämäkin on vain eräs koronaprojektiin liittyvä harjoitus ja liittyy valmiuslakien, kaiken tiedotuksen keskittämisen hallitukselle ja totaalisen ulkonaliikkumiskiellon ohella tulevan tai jo meneillään olevan vallankaappauksen valmisteluun.

 • sotatila

  Vastaa

  Suomessa ei tosiasiallisesti ole muuta poikkeusoloa kuin hallituksen vehkeily ulkomaisten tiedustelupalveluiden ja ISIS terroristien kanssa. 

  Eikä Suomessa ole poliittista oppositiovoimaa tai lehdistön vapautta.

  Pääministeri Marinin olisi parasta erota pääministerin tehtävästä. 

  Tuomas Malinen olisi hyvä pääministeri Suomelle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi