Eduskunnassa lakialoite EU-erosta

Viime vuosina maahanmuuttokriittiset liikkeet ovat monopolisoineet EU-vastaisuuden.

Politiikka

Eduskunnassa on tehty lakialoite laiksi kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä. Allekirjoittajat ovat perussuomalaisia poliitikoita.

Viime vuosina maahanmuuttokriittiset liikkeet ovat monopolisoineet EU-vastaisuuden. Aiemmin EU-vastaiset vasemmistolaiset ovat sittemmin huomanneet, ettei esimerkiksi kulttuurimarxismi ja avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikka voisi selvitä ilman unionin edustamaa ylikansallista kapitalismia.

Äänestys toimitettaisiin kuntavaalien 2021 yhteydessä

”Lakialoitteessa ehdotetaan säädettäväksi laki kansanäänestyksestä, jonka aiheena on Suomen eroaminen Euroopan unionista. Perustuslain mukaan äänestys on neuvoa-antava. Äänestys toimitettaisiin kuntavaalien 2021 yhteydessä”, aloitteen esittelyssä todetaan. Esittely jatkuu:

”Äänestäjien vastattavaksi esitettäisiin seuraava kysymys: ’Tuleeko Suomen erota Euroopan unionin jäsenyydestä?’

Äänestäjän tulisi vastata kysymykseen joko ’KYLLÄ’ tai ’EI’. Äänestyksen tulos vahvistettaisiin samaan aikaan kuntavaalien tuloksen vahvistamisen kanssa.

Oikeusministeriön valmistelemassa lyhyessä ja selkeässä tiedotteessa selostettaisiin Euroopan unionista eroamisen merkitystä sekä todettaisiin, mistä kansanäänestyksessä on kysymys. Tiedote toimitettaisiin kaikille, joille toimitetaan ilmoitus äänestysoikeudesta, sekä saatettaisiin muullakin tavoin kansalaisten tiedoksi ja saataville.

Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on hyväksytty ja vahvistettu. Asian merkittävyyden ja kuntavaalien läheisyyden takia lakialoite olisi käsiteltävä kiireellisenä.”

Rehellinen tiedotus EU:n haitoista

Aloitteessa muistutetaan, että Suomi liittyi 1990-luvulla EU-jäseneksi sen jälkeen, kun valtio oli järjestänyt laajamittaisen propagandakampanjan unionin väitetyistä ”hyödyistä”. Aloitteessa vaaditaankin, että kansalaisille esitetään tasapuolinen arvio jäsenyydestä unohtamatta unioniin liittyviä merkittäviä haittoja.

”Euroopan unionin positiivisiksi seikoiksi kansalaisten mieliin ovat iskostuneet lähinnä yhteisvaluutta ja matkustamisen helpottuminen, mutta toisaalta liian vapaa liikkuvuus ja Euroopan unionin yhteinen turvapaikkapolitiikka ovat tuoneet myös uudenlaisia uhkia Suomelle ja suomalaisten turvallisuudelle”, todetaan maahanmuuttopolitiikkaan liittyen.

”Kansalaiset ovat erityisen kyllästyneet heikosti talouttaan hoitaneille maille myönnettyihin tukipaketteihin, joihin Suomikin on joutunut osallistumaan merkittävässä määrin sekä rahallisesti että vakuuksina. Euroopan unioni on tullut Suomelle katastrofaalisen kalliiksi”, aloite kuvaa unionin talousvaikutuksia.

Lähde: Eduskunta

Eduskunta Euro Euroalue Euroopan unioni Kansanäänestys Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Talous Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • sotatila

  Vastaa

  Ihan ok aloite.

  Valitettavasti se ei tule saamaan tarvittavaa kannatusta eduskunnassa jotta se etenisi laiksi ja todella järjestettäisiin kansanäänestys.

  Valitettavasti Suomeen ei ole myöskään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen tulossa hallitusta joka toimisi siitä lähtökohdasta mikä on Suomen kansallinen etu. Vaikka Persut voittaisivat vaalit ei ole nähtävissä että he onnistuivat muodostamaan sellaisen hallituksen joka on todella kansallismielinen. Tähän tarvittaisiin kokoomusta joka on nykyään täysin haitallisen globalisaation edistäjä.

  Eli ei taida tulla sen enempää EU kansanäänestystä kuin uutta kansallismielistä hallitustakaan.

  Suomi ajetaan yhä syvenevään, haitalliseen, tuhoisaan globalisaation syöksykierteeseen.

  Pienissä omatoimisissa puolisotilaallisissa ryhmissä on toivon kipinä että toiminnalla saadaan edes hidastettua tämän ruman koneiston väkivaltaista etenemistä. Kapinahenki on voimakas mutta se itsessään ei riitä ja on hyödytön ellei ole todellista vastarinta toimintaa joka viestii ihmisille että ei olla antauduttu vaikka maan virallinen linja olisi kuinka maanpetoksellinen.

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Äänestys ehdottomasti, ja päätös mahdollisesta elvytyspakettiin osallistumisesta vasta sen jälkeen. Sehän olisi kiusallinen tilanne, jos nykyinen federalistienemmistöinen eduskunta päättäisi sitoa Suomen vuosikymmeniksi EU avustus- ja takaushelvettiin – ja kansa sitten äänestäisi sen puolesta, että morjens vaan, jätkät! No, eiköpähän aloite kaadeta viimeistään johonkin muotoseikkaan, ellei sitä saada torpattua erilaisin kähminnöin ja lehmänkaupoin.

 • Nyt tarkkana

  Vastaa

  Nyt pitää olla tarkkana siitä mistä äänestetään. Meinaan, nythän olemme EU:ssa, eli euroopan unionissa. Jos siitä halutaan eroon äänestämällä ”kyllä” niin vaihtoehtoina voivat olla Itsenäinen Suomi (joka tarvitsee muutoksen perustuslakin) tai vaikkapa EL, eli Euroopan liittovaltio. 

  Äänestys pitäisi olla muotoa ”Tulisiko Suomen erota EU:sta ja olla jälleen itsenäinen valtio?”. Niin silloin ei mennä ainakaan huonompaan suuntaan.

  Politikot osaavat kyllä kusettaa kansaa.

 • Bå Hanssenblad

  Vastaa

  Äänstysllippuun voisi laittaa myös suoran kysymyksen: Suostutko siihen että EU tuo Suomeen 62 miljoonaa muslimia.
  https://vk.com/video353410894_456239346
  Toinen kysymys voisi olla että hyväksytkö ”Kalergisuunnitelman”. Se on suunnitelma vaihtaa koko Euroopan kansa muslimeiksi.

 • Sauli Niinistö s+n=33

  Vastaa

  Eskimot omistaa pankit ja valtamedian ja saamelaiset palvoo Saatana ja uhraa kristittyjä lapsia! Talmud on saamelaisten sairas kirja! Saamelaiset aloitti molemmat maailmansodat ja Eskimot teki 911 iskut ym ym! Vapaamuurarius on saamelaisuutta gojimeille! Eskimot on karkoitettu yli 100 kertaa eri maista 2000v aikana!

  • Alli Erkkilä

   Vastaa

   Tämä kommentti on hämmentävä. Ehkä siitä saadaan lisätietoa. Ovatko eskimot juutalaisia ”saatanan” synagoogasta ja entä saamelaiset? Avaako tämä selityksen johonkin suurempaan paljastukseen? Näitä paljastuksia on tullut, mutta pohjimmainen paljastus puuttuu.

 • Hyperborean

  Vastaa

  Suomen hallituksen mätäpaise ei tule hyväksymään aloitetta. Eikä tämän mätäpesäkkeen aikana tule tapahtumaan muutosta parempaan, ainoastaan eu-liittovaltiohuumaa tälle vallitsevalle punaviherrikolliskoplalle. Demokratian keinot kansalta on jo viety, viimeistelynä ohisalon tuleva poliittinen krp nimitysjunailu. Vihdoinkin voi eliitti todistaa että kaikki vastustajat ovat terroristeja, ja krp hoitaa loput.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi