YK antoi tukensa antifalle sosiaalisessa mediassa — poistivat julkaisun

Yhdistyneet kansakunnat osoitti tukensa antifalle Twitterissä jakamalla kuvan AFA-lipusta sekä kirjoituksella, jossa he puolustivat antifasistien ”ihmisoikeuksia”.

Politiikka

YK poisti julkaisun twittertililtä seuraavana päivänä.

Yhdistyneet kansakunnat (YK) kertoivat päivityksessään ihmisoikeusasiantuntijoidensa olevan huolissaan puheista antifan julistamisesta terroristijärjestöksi, sanoen että moinen heikentäisi antifan oikeutta itsensä ilmaisuun ja rauhanomaisten kokoontumisien järjestämiseen.

YK teki päivityksensä pian sen jälkeen, kun Amerikan oikeusministeri William Barr kuvasi antifaa terroristijärjestöksi. Myös presidentti Donald Trump on sanonut, että antifa tulisi lisätä kotimaisten terroristijärjestöjen listalle.

YK:n ihmisoikeusasiantuntijat eivät koskaan ole osoittaneet kiinnostusta kansallismielisten järjestöjen ihmisoikeuksia kohtaan, kun näitä on julistettu terroristijärjestöiksi vaikka he eivät olisi koskaan syyllistyneet terroristisiin väkivallantekoihin.

Twittertilillä julkaistu päivitys poistettiin seuraavana päivänä. YK ei ole antanut selvitystä miksi perääntyi sanoissaan.

Lähde: Twitter

AntifaAntifascistisk AktionPoliittiset vihollisetPolitiikkaUlkomaatYhdistyneet kansakunnatYhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi