Äärivasemmisto uhoaa: emme noudata poliisin käskyjä itsenäisyyspäivänä, valmius rikkoa lakia

Kahtena edellisvuonna kyseinen mielenosoitus on ohjattu töölöläiselle sivukadulle, missä se on pysähtynyt, vallannut kadun ja palellut siellä keskenään. Jälkikäteen he ovat valehdelleet itselleen ja kannattajilleen tapahtuman olleen menestys, sillä "natsit pakotettiin kiertoreitille", eli Mannerheimintielle, joka on Helsingin pääkatu.

Poliittiset viholliset

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus 2019.

Suomen äärivasemmisto lupailee tämän vuoden itsenäisyyspäivänä lakien rikkomista omassa Helsinki ilman natseja ‑mielenosoituksessaan. He ovat ilmoittaneet kokoontuvansa Töölön torilla poliisin kielloista huolimatta.

Töölön tori on jo vuodesta 2014 lähtien ollut 612-soihtukulkueen kokoontumispaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että 612-kulkue saa paikan ensisijaisesti itselleen, mikäli joku muu yrittää samaan aikaan samalla paikalla järjestää tapahtumaa. Asiasta on juridisia ennakkopäätöksiä, mutta äärivasemmisto ei tätä sisäistä.

Sen sijaan tapahtuman järjestäjien suunnitelma on tänä vuonna mennä Töölöön poliisin kiellosta huolimatta ja pyrkiä tukkimaan koko alue lakeja rikkomalla, jotta soihtukulkue ei pääse kokoontumaan. Helsinki ilman natseja kokoontuu paikalle jo kaksi ja puoli tuntia ennen soihtukulkuetta, joten heidän pitää tapella poliisin kanssa pakkasessa useampi tunti.

Helsingin poliisin mukaan tapahtuman järjestäjät ovat myös katkaisseet välinsä poliisiin. Ennen itsenäisyyspäivää poliisi on yhteydessä eri tapahtumien järjestäjiin koordinoidakseen turvapuolta, mutta vasemmistolaiset ovat tänä vuonna jättäneet tämän välistä.

Helsinki ilman natseja ‑koalitio kertoo sähköpostitse STT:lle, että poliisi on heidän mukaansa toistuvasti rikkonut neuvotteluissa tekemiään lupauksia eivätkä järjestäjien ehdotukset mielenosoituksesta ole kelvanneet poliisille.

”Sen sijaan poliisi on vuosi toisensa perään halunnut antaa äärioikeiston 612-marssille puoli Töölöä areenaksi koko itsenäisyyspäiväksi. Tänä vuonna emme näistä syistä lähteneet palaveeraamaan”, järjestäjät kirjoittavat.

Kahtena edellisvuonna kyseinen mielenosoitus on ohjattu töölöläiselle sivukadulle, missä se on pysähtynyt, vallannut kadun ja palellut siellä keskenään. Jälkikäteen he ovat valehdelleet itselleen ja kannattajilleen tapahtuman olleen menestys, sillä ”natsit pakotettiin kiertoreitille.”

Kiertoreitti on ollut Mannerheimintie, mistä soihtukulkueen osallistujat ovat pitäneet enemmän, eikä osallistujat ole nähneet yhtäkään kommunistia koko päivän aikana.

”Jostain syystä” tätä samaa ”menestysreseptiä” ei kuitenkaan haluta käyttää tänä vuonna. Sen sijaan uudeksi strategiaksi on otettu etukäteen ilmoitettava lakien rikkominen.

Samaan aikaan, kun äärivasemmisto yrittää kokoontua Töölössä, alkaa Helsingin rautatientorilta Suomi Herää ‑kulkue. Suomi Herää lähtee liikkeelle kello 16:00.

Lähteet: IS, MTV

Antifa Helsinki ilman natseja Kotimaa Poliittiset viholliset Varisverkosto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eugen

  Vastaa

  Tuola on myös Putinin hyödyllisiä idiootteja jotka näkevät natseja kaikkialla aina Suomesta Ukrainaan. Toivottavasti kertyy paljon kuvausmateriaalia niin näkee moniko vihervasemmistolainen poliitikko on mukana tossa roskasakissa.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Ei tuollaisille pitäisi sallia mitään mielenilmausta, jos eivät ole valmiita noudattamaan poliisin antamia ohjeita!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tuo on kyllä typerää porukkaa, no, kannattaa muistaa, että internetissä uhoaminen on aina helppoa.

  ”natsit pakotettiin kiertoreitille”, eli Mannerheimintielle, joka on Helsingin pääkatu.”
  Tätä he ovat jaksaneet hokea tajuamatta itse, kuinka nololta tämä kuulostaa.
  Mitään konkreettista he eivät ole koskaan saaneet aikaiseksi, siis jos kadulla istumista ei lasketa.

 • Mielenterveyspalvelut on ajettu alas

  Vastaa

  Kylähullut taas ilmestyy katukuvaan.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Niinpä niin. Ihme kun eivät natseista rääkyvät mielenterveyskuntoutujat ollenkaan ajattele, että pian voi Ukko-Putin tulla naapurista jelppaamaan natsijahdissa.. Jos siis suomalaiset täällä oikein huutelevat, että maa on nasseja täynnä!

 • Kiitos vaan dorkille

  Vastaa

  Kiitosta vaan kommareille että 612 on saanut nyt parina vuonna huomattavasti näkyvämmän paikan kulkea. Manskullehan sitä haluttiin suunnata jo vuosia sitten mutta poliisi halusi kulkueen menevän hautausmaalle suorinta reittiä.

 • Kumiluoti

  Vastaa

  Helsinki ilman natseja on Putinin rahoittama ääriliike joka vihaa Suomea, suomalaisuutta ja 6.12. itsenäisyyspäivää jonka
  vuoksi ovat joka itsenäisyyspäivä häiriköimässä ja kuvittelemassa näkymättömien natsien johtavan Suomea ja Ukrainaa.
  Kehotan että jokainen joka on Helsingissä tai pääsee tulemaan muistaa ottaa tarpeeksi paljon valokuvia & videota näistä
  venäjämielisistä häiriköistä ja vuotavan kuvat nettiin. Näin saamme jälkikäteen tietää moniko Vihreiden & Vasemmistoliiton
  puolueista on mukana tässä ääriliikkeessä. Venäläistä imperialismia ihailevat kommunistit ovat kuitenkin aina paikalla.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Ei laamoja ei alpakoita varsinkin ei Maija Vilkkumaata ja Veronika Honkasaloa

 • Topi

  Vastaa

  Varokaa, etteivät hampaattomat nistit yritä sylkeä päälle. Tosin nuhamaskien ja palestiinalaishuivien takaa se voi olla vaikeaa. Itse olen liian kaukana osallistuaakseni, mutta toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää. Muistakaa pitää pää, alavatsa, sormet ja varpaat lämpiminä. Kylmä hohkaa tehokkaasti hyisen maan kautta jalkapohjaan eli eristys jalkineessa tulee olla kohdallaan. Jos mahdollista on, niin aion seurata elävää kuvaa paikan päältä!

 • Musta ase

  Vastaa

  Kylläpä on punikeilla tukevat oksat paperilippujensa kannattimina. Mahtaako sama tyyli jatkua mieltä osottaessa.

 • Ylpeä valkoinen lihaa syövä hetero

  Vastaa

  Äärivasemmistolla on sama lapsenmielinen näkemys ja päämäärä taistella kuvitteellisia natseja vastaan kuin Putinillakin Ukrainassa. Kummassakaan maassa ei ole ollut natseja eikä ole nytkään. Se että terveet suomalaiset puolustavat isänmaataan pahalta, ajavat ensisijaisesti omiemme hyvinvoinnin edistämistä, ylläpitävät terveitä kasvatustapoja, kulttuuriamme , suojelevat lapsiamme sairaalta ajatusmaailmalta jne ei ole natsismia vaan terve elämäntapa, se kaikkein tervein ja ne jotka tätä tervettä elämää vastaan kapinoivat, ovat hoidon tarpeessa.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Ketä se Putin nyt rahoittaa? Mihin uskaltaa enää mennä? Venäjä on avoimesti ja tehokkaasti aakkosmädätystä, Antifaa, Pussy Riotia ja muuta älyvapautta vastaan. Toisaalta Putinin puheissa toistuu denatsifikaatio. USA oli valtava rahoittaja N‑liitolle sodan aikana. Ehkä Suomen, N‑liiton ja Saksan olisi pitänyt hyökätä USA:ta vastaan, mutta lähde nyt sinne toiselle mantereelle sotimaan. Ja itänaapurikin oli täysin paholaispankkiirien hallinnassa. Taitaa olla loputon sota ja mahdoton tehtävä edessä, kuten on nytkin. Pankkiirit voittavat, kansat häviävät. Islamkin pitäisi kai ottaa pian vapauttajana vastaan Suomeen jonkinlaisena kulttuurimarksismin syrjäyttäjänä. Vihollisen vihollinen on ystävä; se mikä ei tapa, vahvistaa. Ja mitä muita noita on. Lässytyksiä. Lässytänpä vielä sen verran, että kysyn teiltä: voiko Venäjän keskuspankki olla heikoin lenkki Venäjän (sota)koneistossa? Vai kaatuuko Venäjä lainkaan? Mitä jos Venäjä ja EU ovat jo paiskanneet kättä salaisen kabinetin ovien takana?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi