Vieraskynä: Koronarajoitukset hyödyllisenä työkaluna

Julkaisemme lukijan artikkelin, jossa pohditaan, kuinka koronarajoitukset voivat opettaa jotain tärkeää koko länsimaisen nykykulttuurin onttoudesta.

Filosofia

Viimeisen kahden vuoden aikana koronatoimet ovat kurjistaneet satojen tuhansien suomalaisten elämän lähes ylitsepääsemättömän uuvuttavaksi. Enkä tällä viittaa vain niihin tuhansiin ihmisiin, jotka aktiivisesti vastustavat koronarajoituksia, enkä niihin kymmeniin tuhansiin, jotka aktiivisesti kirjoittavat sosiaalisessa mediassa koronarajoituksia vastaan. Vaan viittaan tällä siihen yleiseen mielialan näivettymiseen, mikä on havaittavissa jokaisen omissa arjen ympyröissä – lukioissa, korkeakouluissa, työpaikoilla, harrastuksissa. Koronarajoitukset ovat eittämättä vaikuttaneet ainakin miljoonan suomalaisen mielenterveyteen negatiivisesti. Kun elämä pyörii sieluttoman työpaikan, taikka ylitsepursuavan kuormittavan opinahjon, ja yksinäisen kotisohvan välillä, on elämästä itse elämänmaku niin kaukana, ettei lisääntynyt mielenterveysoireilu ole tullut kenellekään yllätyksenä. Ikävä, stressaava, hektinen, henkisesti palkitsematon raataminen vie valtaosan päivästä, kotona odottaa vain yksinäisyys, päivästä ja viikosta toiseen. Arjesta on muuttunut ahdistava, masentava, uuvuttava, turhauttava, raivostuttava, tuhansille itsemurhaan houkutteleva, tuhansille kapinaan houkutteleva.

Kun yhteiskunta liioiteltujen koronatoimien myötä riisti hetkittäin jokaiselta, hetkittäin vain rokottamattomilta, yleiset viihdykkeet kuten kuntosalit, ravintolat, elokuvateatterit, taidenäyttelyt ja jääkiekko-ottelut, joutuivat sadat tuhannet suomalaiset kukin vuorollaan ensimmäistä kertaa kasvokkain täysin alastoman oman itsensä ja oman elämänsä kanssa. Näky ei ollut monillekaan mieluisa, horisontissa ei maata näkyvissä. Lukuisat ihmiset, joille koronarajoitukset ovat aiheuttaneet elämänilon katoamista, ovat kuitenkin viilanneet itseään linssiin ja katsoneet väärään suuntaan etsiessään syypäätä tuskaansa ja kurjistettuun elämäänsä, rokotetut ovat heristelleet sormeaan rokottamattomille, rokottamattomat heristelleet sormeaan valtiovallalle. Molemmissa osapuolissa yhdistyy kuvitelma, että rajoitukset olisivat itse sairaus henkisten oireiden takana, kun totuus onkin paljon vaikeammin nieltävissä, sekä vaikeammin korjattavissa, sairaus onkin oma elämä.

Kuntosalit, ravintolat, elokuvateatterit, jääkiekko-ottelut ja konsertit, yleisesti ottaen kaikki rajoitetut aktiviteetit, ovat vain länsimaisen yhteiskunnan luomia savuverhoja, joiden tarkoitus on naamioida se henkinen konkurssi, merkityksettömyys ja stressi, minkä länsimainen kulutusyhteiskunta meille pakkosyöttää. Nämä yhteiskunnan tarjoamat huvitukset ovat vain ovelasti naamioitu ”buusterishotti”, joka tarjotaan sinulle, jotta jaksat kantaa kortesi kekoon, tehdä puuduttavaa työtäsi ja kuluttaa kestämättömän talouskasvun moottorina, kunnes eläkeiän kynnyksellä kuolet mahahaavaan. Kun tämä yhteiskunnan tarjoamien huvitusten savuverho vedettiin pois satojen miljoonien eurooppalaisten silmien edestä, on monien elämästä paljastunut merkityksettömyys, ahdistus ja tuska. Elämä länsimaisessa kulutusyhteiskunnassa on hälyttävän suurelle osalle ihmisistä hämäävien pintakerrosten alla tuskaa. Sinua ei ole suunniteltu nykyiseen urbaaniin tai puoliurbaaniin muurahaiselämään mitättömillä lomilla, tehden kolmasosan vuodesta pidempää työpäivää kuin aurinko. Merkityksettömästä työstäsi kaiken kukkuraksi aidon hyödyn korjaa vain marginaalin marginaalissa oleva taskulaskinkapitalisti.

* * *

Koronarajoitusten vastainen liikehdintä on vallannut koko Euroopan, yhä kasvaen. 22.1.2022 koronarajoitusten vastaiseen mielenosoitukseen Helsingissä osallistui yli 4 000 ihmistä, ollen Suomessa jättimäinen mielenosoitus valtavirta-agendan vastaiseksi. Meidän kaikkien, jotka ymmärrämme toisen maailmansodan jälkeen länsimaiden yli pyyhkäisseen yhteiskuntamuodon vievän meidät perikatoon niin ekologisesti, henkisesti, kulttuurillisesti kuin rodullisesti, tulisi nähdä koronarajoituksia seuraavassa epätoivossa ja sen luomassa liikehdinnässä toivon kipinä. Meidän tulee myös ymmärtää, että kun rajoitukset poistuvat ja massat palaavat kahviloihin, kuppiloihin ja elokuviin, heidän kapinahenkensä kuolee ja heissä kimmeltänyt kipinä sammuu, luonnon, kulttuurin ja rodun, mutta myös heidän oman elämänlaatunsa tappioksi. Pelkistettynä, meidän tulee nähdä koronarajoituksissa toivon kipinä, joka elää juuri niin kauan kuin rajoitusten vastainen kapinahenki elää.

Ei ole mieltä olla tavan konservatiivi yhteiskunnassa, joka ei nykymuotoisenaan sisällä juurikaan mitään konservoitavan arvoista. Länsimaisen kulutusyhteiskunnan tärkeimpänä kulttuurisena rakennuskivenä on käytetty juutalaisuutta ja sen antroposentrismia. Kun kivijalan ensimmäinen rakennuskivi on asetettu täysin vinoon, ei auta kuin purkaa koko talo ja rakentaa kaikki uudestaan, tällä kertaa kunnolla ja oikein. Länsimainen yhteiskunta on täysin korjauskelvoton, kestämätön, väärille arvoille ja mahdottomuuksien varaan rakennettu rodullinen, kulttuurillinen ja ekologinen talouskasvulle ja halpatyövoimalle perustuva itsemurhayhteiskunta. Yhteiskunnan reformi on mahdoton, kaikki toisen maailmansodan (paikoitellen myös ennen toista maailmansotaa) jälkeen omaksutut arvot on heitettävä historian romukoppaan, jätettävä ne sinne, ja luotava yhteiskuntamme uusi perusta täysin tyhjin olettamuksin, terveiden ja merkityksellisten arvojen, kuten luontoyhteyden, perheinstituution, yhteisöllisyyden, kestävyyden ja merkityksellisen työn ympärille.

On utooppinen ajatus saada koronarajoituksia vastustavat massat tajuamaan massoina länsimaisen kulutusyhteiskunnan destruktiivisuus ja liittymään rintamaan länsimaista yhteiskuntaa vastaan, sillä ensinnäkin syyt vastustaa rajoituksia pohjautuvat useimmiten omiin elämänlaadullisiin pyrkimyksiin ennemmin kuin ideologiseen motivaatioon, toiseksi, koska askel rajoitevastaisuudesta koko länsimaisen yhteiskunnan henkiseen hylkäämiseen on valtaisan suuri. Kuitenkin meille kaikille, jotka kokonaisvaltaisen maailmankatsomuksen vuoksi haluamme päästä eroon koko länsimaisesta kulutusyhteiskunnasta, kaikki yhteiskuntajärjestelmää horjuttavat liikehdinnät ovat suotavia, olivat ne itsessään liikehdintänä meidän maailmankatsomuksemme mukaisia tai ei. On realismia, että omien elämänlaadullisten pyrkimystensä vuoksi kamppailevat ryhmät voivat todennäköisimmin radikalisoitua suurimmaksi yhteiskunnalliseksi oppositioksi – sitä todennäköisempää mitä kauemmin rajoitukset jatkuvat ja mitä aggressiivisempia ne ovat – ja täten edistää tietämättään myös koko länsimaisen kulutusyhteiskunnan kieltävien ainesten pyrkimyksiä.

* * *

On myös realismia, että pieni osa koronarajoituksia vastustavista tulee ymmärtämään kytkennät länsimaisen kulutusyhteiskunnan ja henkisen ahdinkonsa (ja koko yhteiskunnan alennustilan) välillä – sitä todennäköisempää mitä kauemmin rajoitukset jatkuvat ja mitä aggressiivisempia ne ovat – ja täten omaksuu kokonaisvaltaisen ajatuksen länsimaisen kulutusyhteiskunnan hylkäämisen välttämättömyydestä. Jokainen uusi ”oivaltaja” kiihdyttää länsimaisen kulutusyhteiskunnan vastaisten ajatusten leviämistä, puhaltaa vallankumouksen kipinään, sillä vaikuttaminen omien läheisten välillä on aina tehokkain elämänkatsomuksellisten ajatusten leviämisen muoto. Myös laajoihin rajoitusvastaisten aktivistien keskusteluryhmiin pesiytyessään yhteiskuntavastaiset ajatukset ovat otollisella kasvualustalla.

Näin ollen koronarajoitukset voivat toimia vallankumouksellisuuden työkaluna. Vaikkei poliittisen vastavirran ole viisasta ääneen lobata koronarajoituksia asian äärettömän epäsuosion vuoksi, on kaikkien länsimaista kulutusyhteiskuntaa vastustavien tärkeää tiedostaa koronarajoitusten tuomat mahdollisuudet – ja salaa toivoa yhteiskunnan yhä kaivavan itse maata jalkojensa alta ylimitoitettuine koronatoimineen.

Sinulle, joka ymmärrät länsimaisen kulutusyhteiskunnan ja elämänlaadullisen kurjuutesi yhteyden

Minusta sinun pitää henkilökohtaisessa elämässäsi lyödä käärmeen pää poikki – ei enää yhteiskunnan sirkushuveja oli ne saatavilla tai ei. Ei elokuvateattereita, ei jääkiekko-otteluita, ei baari-iltoja. Ota askel pidemmälle, ei enää aivotonta massaviihdettä suoltavia suoratoistopalveluita. On tullut aika irtisanoutua yhteiskunnan lumelääkkeistä ja halvoista hämäyksistä. Älä enää turruta itseäsi yhteiskunnan tarjoamilla savuverhoilla, kohtaa länsimaisen kulutusyhteiskunnan alaston kauheus juuri niin kauheana kuin se on. Kun kohtaat länsimaisen kulutusyhteiskunnan täyden kauheuden, löydät motivaation tavoitella oikeita asioita elämässäsi. Ne löytyvät kulutusyhteiskunnan ulkopuolelta. Irtaudu sinulle kulutusyhteiskunnan systemaattisesti pakkosyöttämistä elämäntavoista, tavoittele jokaisella elämänalalla omavaraista rinnakkaisyhteiskuntaa, pelasta itsesi, luontomme, kulttuurimme ja rotumme. Länsimaisen kulutusyhteiskunnan luomissa puitteissa se ei ole mahdollista.

Rokotuspakko?

On tärkeää huomioida, että tämä kirjoitus käsittelee vain koronarajoituksia, ei pakkorokotuksia. Joku voisi argumentoida, että koronarajoitukset ja pakkorokotus on saman janan kaksi eri päätä, ei ole toista ilman toista, jolloin koronarajoituksetkin ovat vain avain pahuuteen. Toisaalta joku voisi yhtä hyvin argumentoida, että mikään ei aiheuttaisi yhtä monen yksilön täyttä irtautumista yhteiskunnasta, ei radikalisoisi yhtä monta yksilöä, kuin pakkorokotukset. 

Itse en osaa yhtyä kumpaankaan argumenttiin, sillä en ole toistaiseksi osannut käsitellä ajatuksiani pakkorokotuksista, sillä ajatuskin pakkorokottamisesta on liian järkyttävä.

Elämänkatsomus Filosofia Hyvinvointi Kokoontumisvapaus Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Kulttuuri Kulutuskulttuuri Länsimainen rappio Liikkumisvapaus Lukijan mielipide Politiikka Rappiokulttuuri Ulkonaliikkumiskielto Yhteiskunta

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • GG

  Vastaa

  Modernin kulutusyhteiskunnan suurin ongelma on että sen vakio ja ainoa tavoite on voitot tai voittojen maksimointi. Nykyään globaalissa mittakaavassa. Kaikki lähtee siitä ja kaikki tehdään sen takaamiseksi. Myös poliittiset/sosiopoliittiset päätökset. Tämä tarkoittaa myös kontrolliyhteiskuntaa jossa puhutaan suureen ääneen vapauksista ja tasa arvosta yms. mutta todellisuudessa ne ovat korusanoja joilla koitetaan sumentaa ihmisiä näkemästä ja myöntämästä totuutta. Totuus on maksimaaliset voitot ja materialismi. 

  Toisin kuin kirjoittaja, en näe mitä hyötyä ja apua mm. hauskanpidon jättämisestä pois tai kieltämisestä olisi ihmisille. Kautta aikain on tiedetty että ihmiset tarvitsevat juhlistamista ja oravanpyörästä irtautumista välillä. Normaali ihminen tietää milloin kuuluu nauttia/rentoutua ja milloin tehdä töitä. Jääkiekko ottelun paikan päällä seuraamisen, lomamatkan tekemisen tai yleisen illanvieton kieltäminen kuulostaa samalta kuin koronarajoituksien päättömyys. Vaikka valta saataisiin vaihdettua tulevaisuudessa konservatiivisempaan, tilanne tuskin muuttuisi vaan useimmille se tarkoittaisi hyppäämistä ojasta allikkoon. Toisesta kivoja sanoja käyttävästä tyranniasta toiseen.

  • Rotuopas

   Vastaa

   On väärin että nyky huvituskulttuuri lomamatkojen kera olisi normaalia. Historia osoittaa ihan toisin. Ihmiset ovat paikoitellen vain harvoin poistuneet omasta pihapiiristään ja silti eläneet tasapainoisemman ja merkityksellisemmän elämän kuin me nyt.

   Kirjoittaja tuossa tiivistää sen oleellisen, että tämä yhteiskunta tuhoaa luonnon ja meidän rotumme. Ihmisten huvittelut ja hyvinvointi on hyvin toissijaista siihen verrattuna. Huvitukset vain toimivat massojen tyydyttäjänä

 • koronarealisti

  Vastaa

  Kiitos hienosta kirjoituksesta. Tässä osattiin pukea sanoiksi omia ajatuksiani. Olen samaa mieltä että koronarajoitukset ovat harmillisia mutta hyödyllisiä. Annetaan maailman palaa ympärillämme ja me noustaan tuhkasta. Kiitos!!

 • Pressa

  Vastaa

  Täydellistä puuta-heinää tuo ylipitkä kirjoitus. Tässä tapellaan nyt koronaa ja Omikronia vastaan ja sen aiheuttamia tehohoitopaikkojen ruuhkauttamista. Sulut ja rajoitukset ovat vain instrumentteja, aivan kuten rokotuksetkin, tilanteesta ulospääsyyn.

  • Juha Pekkala

   Vastaa

   Niin naivia ymmärtämättömyyttä, että hetken jo epäilin kyseessä olevan ihan oikiasti meidän kunniaton persedenttimme 😀

  • Spete

   Vastaa

   Korona-ajan lääketiedettä:
   https://www.youtube.com/watch?v=FHOijIsl01Q

   • Hh1488

    Vastaa

    Ei tälläisille pieruille kannata yritää todistaa mitään, toisesta korvasta ulos ja toisesta sisään. Eläköön omassa kuplassa

 • Jones

  Vastaa

  Rokotuksilla on helppo tehdä kansanmurha. Tehdään sellainen rokote joka tappaa vasta vuosien päästä, kuten AIDS. Suomessakin koronaflunssa rokotuksen on ottanut jo yli 80% ihmisistä. Uusilla jatkorokotuksilla kuolema tulee nopeammin. Kun ottaa ensimmäisen rokotuksen, saattaa kuolla 5–10 vuoden kuluttua kivuliaasti. Toinen rokotus tappaa 4–8 vuoden sisällä. Kolmas 3–6 vuoden sisällä ja neljäs 2–4 vuoden sisällä. Nyt kun yli 80% suomalaisista on saatu rokotettua yhdellä rokotuksella, halutaan kansan kuolemaa nopeuttaa antamalla lisää myrkkypiikkejä. Tappavien rokotteiden kehittäjät saattavat valehdella että he itsekkin ottavat rokotuksia ja aina vain enemmän, vaikka se ei pidä lainkaan paikkaansa. Ja tappavat rokotteet jaetaan vain niihin maihin, jotka halutaan eliminoida. Muihin maihin jaetaan vain esimerkiksi tislattua vettä.
  https://www.youtube.com/watch?v=JUsiQYRBOEM

  Afrikkalaisetkaan eivät niitä rokotteita huolineet, joita meille annetaan. Olikohan joku heitä varoittanut?
  Nigeriassa tuhottiin yli miljoona AstraZeneca-annosta:
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008496328.html

  • Passipoliisi

   Vastaa

   Jaa vai sillä tavalla sitten meille käy. Eipä tässä sitten kannata enää duuniin mennä. Olipa hyvä kerroit. Mites sitten kun vain 20 % jää henkiin, siis reilu miljoona suomessa ja maailmassa 1 miljardi, ei ole ainakaan ruuhkaa. Voi kiitos Jones kun kerroit totuuden.

 • TT

  Vastaa

  Ihan hyvä kirjoitus, vaikka itse suosin tällä hetkellä paluuta normaaliin kulutusyhteiskuntaan ja vasta sitten siitä pois. Rajoitukset ovat uusmarxilaista valtiouskonnollista terroria eivätkä palvele kenenkään etua edes epäsuorasti. Jonkinlaisen mietiskelytauon ne kuitenkin joillekin suovat. 

  Pitäisikö Suomesta tehdä jonkinlainen kalevalainen ”Bhutan” eli maa, joka elää länsimaisen tai kommunistisen materialismin ja niiden talouskonemallien ulkopuolella buddhalaisia tai vastaavia elämänarvoja vaalien? Suomi on kuitenkin sen verran pohjoinen maa, että talouskoneen on pyörittävä melko tehokkaasti ihan fyysisten perustarpeiden vuoksi. Suomi ei ole myöskään materialistisesti omavarainen ja jonkun verran kauppaa on käytävä. 

  Kirjoitus on osa klassista kulutusyhteiskuntakritiikkiä, jota aikoinaan harjoitti myös vasemmisto ja erityisesti proto-vihreät ja joka on jäänyt pelkästään ’dissident right’- osaston harteille sitä mukaa, kun vihervasemmisto kesytettiin davoslaisten uusmarxistien puudeleiksi tai kun vihreät muuttuivat city-vihreiksi. Hengellisen kasvun yhteisöissä sitä esiintyy myös osana askeettisen elämäntyylin perinteen vaalimista.

  • Rotuopas

   Vastaa

   Itse näen että jopa maahanmuutto palvelee meitä samoin kuin koronatoimet. Kaikki mikä horjuttaa yhteiskuntaa on hyvästä. Tämä yhteiskunta romahtaa kuitenkin luonnonvarojen loppumiseen ja monikulttuurisuuden kaaokseen. Eliitti tietää että on hätä ja siksi kovat otteet, great reset yms. Meidän täytyy toivoa romahdusprosessin tapahtuvan mahdollisimman pian niin on vielä jotain kaunista jäljellä, ja ainoa keino nopeuttaa sitä on sisäinen kaaos esim koronan johdosta tai maahanmuuttomellakat

  • Kirjoittaja

   Vastaa

   Kirjoittajana koen velvollisuudekseni vastata hyvään kritiikkiisi. 

   Itse en usko, että paluu ”vanhaan normaaliin” olisi niin takuuvarman positiivista. Vanha normaali ei ollut kestävä (eikä enää edes fyysisesti mahdollinen talouskasvun muodossa), toisena syynä se ettei tyytyväinen kansa kapinoi. Tyytymätön kansa kyllä kapinoi ja täten avaa ovet kestävän järjestelmän luomiselle.
   Tiedän, että valtaosa tämäkin sivuston lukijoista olisi tyytyväisiä, mikäli saisivat esimerkiksi 2000-luvun Suomen ilman rotumuukalaisia. Minä en todentotta olisi tähän asiaintilaan tyytyväinen, sillä näen rotumuukalaiset vain yhtenä juutalaiskapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän oireena. Pelkistetysti näen siis, että asioiden pitää mennä paljon pahemmaksi, että ne voidaan tehdä paremmaksi. Mikäli juutalaiskapitalistisen talouskasvuyhteiskunnan oireiden ei anneta rehottaa, ei laajemmat joukot tule koskaan huomaamaan itse sairautta, ennen kuin on liian myöhäistä. 

   Analyysisi tekstin luonteenlaadusta ovat tarkkoja ja hyviä. Identifioin itseni kokonaisvaltaisen biologisen maailmankatsomuksen edustajaksi, jossa ekologia on määräävä faktori. Ei ole sattumaa, että kansallissosialismin väri 2000-luvulla on vihreä. Tämä varmasti avaa sinulle minun näkemyksiäni oikeanlaisesta ja kestävästä yhteiskunnasta, joita myös tekstissä ajoin takaa. Oli muuten hauska tuo mainitsemasi kalevalainen Bhutan!

 • H.H

  Vastaa

  Samaa mieltä kirjoituksen kanssa osittain, ollut aikamoinen jaakobinpaini viime aikoina oman pääni kanssa. Toisaalta koen rajoitukset ja etenkin pakkorokotukset tyrannimaiseksi, toisaalta kannatan kirjoituksen ajatuksia, että vain hankaluudet saa aikaan vastarintaa, kuten esimerkiksi 2015 matuvyöry herätti kymmeniä tuhansia.

 • juha II

  Vastaa

  Olkaa itsepäisiä, taipumattomia, rohkeita, periksiantamattomia ja halveksukaa kuolemaa, jolla teitä pelotellaan. Ja ennen kaikkea päättäkää seistä selkä suorana periaatteidenne takana ja kaatua kuin elää polvillaan globalisti-psykopaattien orjana elämää, joka ei ole edes ”hiuskarvan varassa” maailmassa, jota ruumis eikä mieli vangittuna edes anneta nähdä!!!

 • Jones

  Vastaa

  Ei rokotteilla tapeta kaikkia. Vain valkolaiset tapetaan. Eiväthän afrikkalaiset ottaneet rokotuksia, vaikka ilmaiseksi ne saivat, vaan veivät rokotteet kaatopaikalle. Olikohan joku heitä varoittanut?
  Nigeriassa tuhottiin yli miljoona AstraZeneca-annosta:
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008496328.html

 • Anonymous

  Vastaa

  Hyvä kirjoitus. Hyviä pointteja. Huomaa kuinka heikkoja nykyään ihmiset ovat. Suurin osa vastustaa näitä rajoituksia kun on oma perse uhattuna eli joko toimeentulo tai mukavuusalue, vähiten ideologisista syistä. Kun ei pääse kakarat harrastaan ja iskä ei pääse baariin ja lätkämatsiin, kyllähän se nyt alkaa vituttaan! Voi luoja jos ihmisten pää alkaa hajota pienistä rajoituksista niin ajatelkaa kun Suomi joutuu mukaan konfliktiin. Ei olisi todellakaan mikään uljas revanssi talvi ‑ja jatkosodasta (milloin olikin aivan totaalisen kovaa sakkia meidän kansa), kun nykyään siellä olisi pari sataa finninaamaista poikaa itkemässä äitiä ja paskomassa housuun, puolustusvoimat kun nykyään on vitsi! Venäjän ei tarvitsisi kuin tehdä kyberhyökkäys, niin että sähkö ja internet, peruspalvelut kaatuisivat niin silloin olisi maa jo niin sekaisin. Vähän pommitusta ensin ja sitten vallataan strategisesti tärkeät alueet ja sitten loppu Suomi. Siinä ei kauaa menisi. Voi voi.

  • Jari Karppanen

   Vastaa

   Kommenttiisi sen verran jatkoa, että Venäjän tarvitsisi sipaista tänne ainoastaan jokunen ohjus, jotta sähkö-verkko kaatuisi tuntemattomaksi ajaksi ja Suomemme olisi täysin puolustus ja toiminta-kyvytön. Alkaisi täällä sisäinen selviämis-taistelu kaikki kaikkia vastaan. Mihinkään aseelliseen toimintaan tai joukkojen marssituksiin rajan yli ei olisi siinä tilanteessa mitään tarvetta. Suomen totaalinen ”loppu” koittaisi parissa kolmessa minuutissa.

   • Karl

    Vastaa

    No olipa taas kiimainen fantasia. Kyllä minun kiväärini ainakin toimii ilman sähköä että sei siitä simum puolustus kyvyttömyydestäsi.

 • Mr.AG

  Vastaa

  Pakko sanoa tää koko ihmisen lakien rajoitus kohta saa köyden mun kaulaan

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi