Opiskelija saapui lukion halloween-juhlaan kansallissosialistisen Saksan asussa – Rehtori: ”Käytös osoitti huonoa harkintaa”

Tunnukset poistettiin nopeasti, kun muut opiskelijat huomauttivat asiasta ja ilmoittivat siitä opettajalle.

Kotimaa

Opiskelija saapui perjantaina Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion halloween-juhlaan asussa, joka sisälsi kansallissosialistisia tunnuksia. Tapahtuma herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Rehtori Juha-Markus Koistinen vahvisti, että kyseessä oli hänen koulunsa opiskelija. Hän kertoi, että tunnukset poistettiin nopeasti, kun muut opiskelijat huomauttivat asiasta ja ilmoittivat siitä opettajalle.

”Opiskelijan käytös osoitti huonoa harkintaa. Hän ymmärsi sen itse, kun asiasta keskusteltiin”, Koistinen sanoi. Rehtori myös kiitti muita opiskelijoita heidän reaktiostaan tapahtumaan.

Juhla yhdisti halloweenin ja kekrin teemoja. Vaikka opiskelijat keskittyivät halloweeniin, osa opettajista pukeutui kekriteeman mukaisesti. Koistisen mukaan päivä sujui hyvin kyseistä ”natsiasuepisodia” lukuun ottamatta.

Humoristinen asukokonaisuus sai liian helppoa elämää viettäneet opiskelijat niin shokkiin, että asiasta tuli valtakunnallinen uutisaihe myös suurten medioiden kirjoittaessa siitä.

Lähde: HS

Kotimaa Sensuuri

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Kohta sata vuotta vahna uniformu, aivan liikaa, kauhistuttavaa. Juuri eilen, lapsen ampunut juutalainen, ei mitään ongelmaa, ihastuttaa vaan… Rehtori! Hyppää rekan alle! Vitun aasi

 • Nationalisti

  Vastaa

  Onhan kriisiapua jo järjestetty?

 • Kai Ruonala

  Vastaa

  Olisihan meillä oma Kekrikin juhlittavissa eikä noita jenkkihapatuksia.
  Milloin kouluissa aletaan viettää Kiitos-päivän juhlintaa?

 • Pelle maailma

  Vastaa

  Eikö pukeutumisessa päde sananvapaus?

 • TT

  Vastaa

  Kauhunäytelmään voisi vaikka pukeutua juutalaiseksi, joka raahaa mukanaan rituaaliteurastamaansa lapsiuhrinukkea. Teema on mitä ajankohtaisin ja sen sionisti-suomi hyväksyy hurraten.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Häpäisikö lukiolainen kansallissosialismin symbolit käyttämällä niitä tapahtumassa, jossa pilailtiin tekeytymällä kauhistuttaviksi. Todennäköisesti 1930 luvun Saksassa kansallissosialismin symbolit olivat aikalaisten mielestä positiivisia.

 • Ahnenerbe

  Vastaa

  Ja sitten merirosvoksi saa pukeutua, vaikka nekään tyypit ei kovin mukavia olleet. Montakohan vuosisataa menee ennenkuin nähdä lastenkutsuilla söpöjä pieniä SS-univormuja. 😀

  • Teemu

   Vastaa

   Uussuomalaista perinnettä: ”Hei, mina olla merri rosvo Abdikarim Hakim!”

 • Olli

  Vastaa

  Olisi pukeutunut Staliniksi tai vaikka Leniniksi ja jo vain olisi kelvannut.

 • Mielensäpahoittajat

  Vastaa

  Näinhän se menee… Kun humanisti valehtelee tai toimii lakia vastaan, ihmiset pahoittavat mielensä.

  Mutta jos insinööri laskee väärin, ihmisiä kuolee.

 • Veena

  Vastaa

  niinpä.
  Jos olisi pukeutunut sarjamurhaajaksi, Staliniksi, Maoksi tai Tshingis-khaaniksi – ei mitään ongelmaa, ei olisi ollut epäsopivaa

 • olemme shokissa

  Vastaa

  Vittu mitä tekopyhää pelleilyä.

 • Suomen soturi

  Vastaa

  No mut jos he sentään näkevät sen hirviönä tai vaikka kyseinen henkilö olisikin ollut sitä, niin eikö kuitenkin edes halloweeninä tarkoitus olisikin pukeutua joksikin hirviöksi?

  Yrittääkö vasemmistolaiset nyt uusiksi muokata tämän juhlan perinteitä? Eivät ole ilmeisesti kunnolla ollut perillä juhlan perinteestä.

 • pöh

  Vastaa

  Yhyään kannattamatta mitään kansallissosialismia, niin on silti erikoista että sarjamurhaajaksi saa pukeutua mutta ei kansallissosialistiksi?

 • Teemu

  Vastaa

  Eikös lehtiin asti täällä päätynyt joku aika sitten se, kun jossakin oli koulun ruokalassa poika soittanut Erikan alkutahdit pianolla?

 • Leppä Kerttu

  Vastaa

        Toi­sen­lai­nen Hal­lo­ween-ta­ri­nan esit­ti pre­si­dent­ti Joe Bi­de­nin esi­mies Yh­dys­val­tain ul­ko­mi­nis­te­ri An­to­ny Blin­ken, kun hän vie­rai­li Val­koi­sen Ta­lon Halloween-juhlissa:
        Hän pu­ki tyt­tä­ren­sä Uk­rai­nan vä­rei­hin ja poi­kan­sa Zelenskiksi.
        https://arc­hi­ve.is/z9P37

        Iro­nia Ze­lens­kin ja Uk­rai­nan käyt­tä­mi­ses­sä Hal­lo­ween asui­na on sii­nä, et­tä Ha­lo­wee­nis­sä juh­li­taan kuol­lei­den ih­mis­ten kau­hu­ta­ri­noil­la. Oli­ko vies­ti Ze­lens­kil­le, et­tä USA:n nä­kö­kul­mas­ta Ze­lens­ki ja Uk­rai­na ovat «kuil­lei­ta tapauksia».

        Ze­lens­kin lei­maa­mi­nen hul­luk­si val­ta­me­di­as­sa viit­taa myös sa­maan: to­si­asia on, et­tä Ze­lens­kin «ra­han ker­jää­mi­nen» on oi­keu­tet­tua; hän vain pe­rää nii­tä lu­pauk­sia, jo­ta hä­nel­le on jo an­net­tu. Kun lu­pauk­set pi­täi­si mak­saa, Ze­lens­ki on­kin yh­tä äk­kiä tul­lut hulluksi.

 • Kauhea teksti on kiellettykoskahitler

  Vastaa

  Laulu on kielletty, koska teksti on niin törkeä ja loukkaa juutalaisten ja hinttareiden herkkiä tunteita! Se tuo heille mieleen Auschwitzin uunit, jossa kuusi gorrillioonaa juutalaista haihtui savuna ilmaan jälkeäkään jättämättä! (ilman lisäpolttoainetta, koska saksalaisilla oli salainen teknologia).

  (automaattinen suomennos)

  Nummella kukkii pieni kukka
  Se tarkoittaa: Erika.
  Kuuma satatuhatta pikku Bienelein
  Alkaa tulla kuuma, Erika.
  Koska hänen sydämensä on täynnä karkkia,
  Kukkamekosta huokuu herkkä tuoksu.
  Nummella kukkii pieni kukka
  Se tarkoittaa: Erika.

  Kotona asuu pieni Piika
  Se tarkoittaa: Erika.
  Tämä tyttö on uskollinen aarteeni
  Ja minun tuuriani, Erika.
  Kun Kanerva kukkii punainen-violetti,
  Laulan tämän laulun tervehtiäkseni häntä.
  Nummella kukkii pieni kukka
  Se tarkoittaa: Erika.

  Pikku huoneessani kukkii myös kukka
  Se tarkoittaa: Erika.
  Aamu – ja iltahämärässäkin
  Katso minua, Erika.
  Ja sitten puhun ääneen.:
  ”Ajatteletko sinäkin pientä morsianta?
  Kotimaassa pieni Piika itkee sinua
  Ja se tarkoittaa: Erika”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi