Oikeusministeriön röyhkeys kuvastaa Suomen sananvapauden tilaa

Suomessa kannustetaan osallistumaan demokraattiseen päätöksentekoon, mutta lähdetään kieltämään puoluetta. Lakeja voi muuttaa vain eduskunnan kautta, mutta lakimuutosten ajamisen kirjaaminen puolueohjelmaan on peruste perua puoluestatus.

Kolumnit

Partisaani vihreällä taustalla
Partisaanin tunnus.

Ensimmäistä kertaa itsenäisen Suomen historian aikana tapahtuu näinkin röyhkeä kajoaminen sanan- ja mielipiteenvapauteen: oikeusministeriö haluaa poistaa Sinimustalta liikkeeltä puoluestatuksen, jotta se voitaisiin sen jälkeen kieltää yhdistyslain vastaisena yhdistyksenä (pykälä ”hyvien tapojen vastaisuudesta”).

Oikeusministeriö on laittanut hallinto-oikeuteen vaatimuksen perua ministeriön oma päätös, jolla puolue-status peruttaisiin. Vaatimus on naamioitu juridisen jargonin taakse, mutta ei tarvitse olla mikään nero ymmärtääkseen, että kyseessä on puhdas hyökkäys ”väärämielistä” puoluetta vastaan.

Vaikka kyseessä on ”vasta” eteenpäin viedyt paperit, kertoo tapaus kertoo jotain suomalaisesta sananvapauden tilasta. Mikäli Suomessa olisi perustuslain turvaamat sanan‑, kokoontumisen- ja yhdistymisen vapaus, ei ministeriö edes kehtaisi lähteä ajamaan tällaista operaatiota.

Jo keväällä media lobbasi puolueen kiellon puolesta. Tuolloin viranomaiset kertoivat, ettei sellainen ole yksinkertainen temppu. Oikeusministeriö on kuitenkin keksinyt takaportin: muutetaan puolue yhdistykseksi ja otetaan pikavauhdilla yhdistyslaki käyttöön. Yhdistyslaki mahdollistaa yhdistyksen kiellon, mikäli se on ”hyvien tapojen vastainen.” Hyvien tapojen vastaisuutta taas ei ole laissa määritelty, vaan se noudattaa ”kunkin ajan oikeus- ja moraalikäsityksiä” – eli tuomarin henkilökohtaisia tuntemuksia kyseisestä yhdistyksestä.

Mainittakoon, että samaan aikaan, kun Suomessa on kielletty vain yksi poliittinen järjestö (Pohjoismainen Vastarintaliike) ja nyt ryhdytään ajamaan puolueen kieltoa, ei esimerkiksi avoimesti toimintajulistuksessaan rikoksiin kannustavaa ja massarikoksia tehtailevaa Elokapinaa ole kukaan kieltämässä. Paremman väen järjestöllä on takanaan virkakoneiston tuki, ja kuuluuhan ”luonnonsuojelujärjestön” ydintoimintoihin myös valkoisuuden vastustaminen, joten ristiriitaa yhdistyslain kanssa ei ilmeisesti ole.

Suomessa siis kannustetaan osallistumaan demokraattiseen päätöksentekoon, mutta lähdetään kieltämään puoluetta. Viranomaiset valittavat yksilöiden laittomuuksiin menevästä radikalisoitumisesta, mutta samaan aikaan pyritään sulkemaan lailliset kansalaisvaikuttamisen keinot. Valtiomme on demokratia, se ei vain koske isänmaallisia puolueita.

Lakeja voi muuttaa vain eduskunnan kautta, mutta lakimuutosten ajamisen kirjaaminen puolueohjelmaan on peruste perua puoluestatus. Julkiset tilat ovat varattavissa kaikkien paitsi nationalistien käyttöön. Maassa on sananvapaus, paitsi jos olet väärää mieltä. Maassa on yhdistymisenvapaus, paitsi jos yhdistyksesi arvot ovat väärämielisiä. Maassa on kokoontumisenvapaus, paitsi jos kokoontujat eivät allekirjoita kulttuurimarxilaisia arvoja.

Pian näemme myös, estetäänkö poliittisen puolueen toiminta kokonaan demokratian nimissä. Ainakin avoimesti valtiotamme Venäjän vallan alle hamuavat puolueet saavat toimia kaikessa rauhassa…

Suomessa annetut sananvapaustuomiot kertonevat kaiken oleellisen siitä, onko maassamme sananvapautta. Täällä saat tuomion, jos sanot jotain ikävämielistä ”vähemmistöistä.” MV-lehden perustaja Ilja Janitskin päätyi vankilaan mediatyönsä vuoksi. Kansalaisen päätoimittaja Nina Metsälä oli juuri oikeudessa loukattuaan pedofiilin ”kunniaa.” Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja sai tuomion vuosia vanhasta twiitistä, joka loukkasi juutalaisten kunniaa. Kiihotus-tuomioita jaetaan aktiivisille keskustelijoita kuin karkkia lasten syntymäpäiväkutsuilla: pian jokaisella on sellainen.

Kaikesta tästä huolimatta on äärimmäisen härski tempaus perussuomalaisjohtoiselta oikeusministeriöltä lähteä vaatimaan puoluestatuksen perumista. Tätä tuskin on tapahtunut Suomessa ikinä ennen (pl. Neuvostoliiton rauhanehtoihin kuuluneet kiellot). Ministeriö ei edes itse usko omiin julistuksiinsa perustuslaillisista oikeuksista. Nämä oikeudet loppuvat heti, kun haastat todellisia vallanpitäjiä.

Sinimusta Liike kaipaakin nyt jokaisen nationalistin tukea. Helpoin keino siihen on liittyä puolueen jäseneksi tästä linkistä. Voitte myös tiedottaa kanssasuomalaisia suomalaisen sananvapauden tilasta, sillä sananvapaus on nyt suuressa vaarassa. Kampanjoi puolueen kanssa oikeudenmukaisuuden tapahtumisen puolesta. Vaikka puolue kiellettäisiin, ei taistelu vapaan isänmaan puolesta lopu siihen.

Aktivismi Historia Kansallismieliset Kolumnit Kotimaa Poliittinen vaino Politiikka Sananvapaus Sensuuri Sinimusta Liike Yhteiskunta

Keskustelu

32 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös oikeusministeriön virkamiehet, jotka hyväksyivät SML:n puoluerekisteriin ole tässä tapauksessa myös sitten ”hyvien tapojen vastaisia”?

  Tuleeko myös kyseisille virkamiehille sitten aikanaan sanktiot, vai toimiiko SML syntipukkina?

  • GLGL

   Vastaa

   Tämä on vain poliittista kaupantekoa. SML:n lakkauttamishankkeella PS ja KoK ostivat RKP:n takaisin ruotuun. Olisi siihen ollut myös vähemmän häpeällisiä keinoja käytettävissä, mutta PS ei kait tajunnut tai halunnut tajuta.

 • Pekko

  Vastaa

  Aikoinaan Orwell,Huxley varoittelivat mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Demokratia on vain kaunis satu, valehtelijat ja vierestä katsojat, tämä on heidän juoniaan. Mutta se mikä on vain opittava ja käsitettävä, on se tosi asia että oikeudenmukaisuus tässä maailmassa on vain aistiharha. Työ ja elämä jatkuu vaikka mikään ei koskaan tunnukkaan reilulta ja oikeudenmukaiselta, olemme matkalla johonkin tuntemattomaan aikaan, vahvimmat eivät koskaan luovuta.

  • Pekka Kivi

   Vastaa

   Orwell kirjoitti ihan omasta päivästään. 1984 oli oikeasti 1948. James Burnham on O’Brien, joka sotien jälkeen keinotekoisesti iskoisti liberalismin eurooppaan CIA:n leivissä ja sen jälkeen kirjoitti itse kirjan siitä mitä tapahtui. Nykyään ollaan paljon pidemmällä.

 • otto suni

  Vastaa

  Todelliset syyt sinimustan puolueen kieltämiseksi löytyvät kokoomuksen johtamassa globalistien ryhmässä jonka tavoite on viedä suomalaiset taistelemaan USA:n loputtomia sotia. Kannattaa tutustua presidenttiehdokkaiden puheisiin ja mielipiteisiin Kouvolan tilaisuudessa jolloin mahdollisesti tyhmimmätkin kansalaiset tajuavat, että lähes kaikki ehdokkaat ovat valmiita johtamaan suomalaiset samaan tilanteeseen johon jouduimme Ruotsin vallan aikana eli lähes jokaisesta kodista ja mökistä jouduttiin taisteluun Ruotsin suurvalta-aseman puolustamiseksi.

  Suomen kansa tuhotaan viimeiseen suomalaiseen mieheen saakka ja nykyinen johtomme on jo hyvissä ajoin hankkinut itselleen turvapaikan jostain Etelä-Amerikasta ! Suomessa ei ole ollut vuodesta 1995 lähtien oikeuslaitosta vaan tuomioistuinlaitos, tarkoituksena tuhota sananvapaus ja mielipiteen vapaus. Pohtikaa tarkoin historiallisia tosiasioita niin huomaatte sen, että Venäjä on 1000 vuotta vanha, mutta USA:n johtoasema on vain noin 70 vuotta vanha !
  Uskotteko tosissanne taistelevanne Suomen itsenäisyyden puolesta mikä menetettiin vuonna 1994 kun tehtiin päätös Suomen Perustuslain vastaisesti liittymisestä Euroopan Yhteisöön.

  On syytä jokaisen lukea uudelleen ja kokonaan teos ”Taisteluni” niin ymmärrätte miksi menee kaikki Suomessa ja Euroopassa ”päin mäntyä”! Kaiken takana ovat kasaarit!

  • Minä

   Vastaa

   Venäjä on vain venäläisessä tarinoinnissa tuhat vuotta vanha. Moskovan Venäjä eli se mitä pidämme Venäjänä syntyi 1500-luvulla, joten se on noin 470 vuotta vanha.

   Jos vertaat Venäjän ikää ja USA:n johtoaseman ikää, vertailet virhellisesti. Jos vertaan USA;n johtoasemaan, tulee sinun Verrata sitä Venäjän johtoasemaan (jota ei ole). Venäjän ikää voi verrata USA:n ikään, joka on noin 260 vuotta.

   Viitannet Nato-jäsenyyteen, kun puhut USA:n sotien sotimisesta. Paljonko Norja on sotinut USA:n sotia ja paljonko norjalaisia sotilaita on osallistunut siihen? Entä Tanskan tai Saksan? Entä Ranskan ja Italian? Mielikuvasi Natosta pohjautuu aika virhelliseen propagandaan, jota vastustajat toitottavat. Heidän mielestään puolueettomuus ja ystävyys Venäjän kanssa on turvan tae. Se ei kyllä ole minkään tae, vaan se tekee Suomesta helpon nakin Venäjälle. Venäjää harmittaa, kun sillä ei ole enää samaa valtaa määräillä suomalaisia kuin mitä oli sotien jälkeen suomettuneisuuden aikana. Siinä ei ollut koskaan kysymys ystävyydestä, eikä puolueettomuudesta, vaan Neuvostoliitolle alistumisesta.

   Sitäkö kaipaisit, että Suomi olisi Valko-Venäjän lailla Venäjän ”ystävä”, jolloin päätökset tehdään Moskovassa? Siitä liitosta ei voi erota, mutta EU:sta voi erota halutessaan, samoin Natosta.

 • pöh

  Vastaa

  Sinulla on oikeus olla mitä mieltä haluat, mutta jos olet väärää mieltä niin se on rangaistavaa.

 • TT

  Vastaa

  Nurinkurin-maailmassa:

  Ensin ne tulivat hakemaan kansallissosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut kansallissosialistit.
  Sitten ne tulivat hakemaan kaikki pro-valkoiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut pro-valkoinen.
  SItten ne tulivat hakemaan Suomen itsenäisyyden kannattajat, mutta en sanonut mitään, koska en ollut Suomen itsenäisyyden kannattaja.
  Sitten ne tulivat hakemaan julkipervoilun vastustajat, mutta en sanonut mitään, koska en ollut julkipervoilun vastustaja.
  Sitten ne tulivat hakemaan anarkokapitalistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut anarkokapitalisti.
  Sitten ne tulivat hakemaan kristityt, enkä puhunut mitään, koska en ollut kristitty.
  Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on täysin käsittämätöntä (tosin oli ennalta-arvattavissa, että demokratian nimissä yritetään mitä tahansa keinoa lakkauttaa puolue).

  Puolueiden kautta on mahdollista muuttaa lakeja eduskunnassa ja vaaleissa kansalaiset päättää, että tukevatko he sellaisia näkemyksiä, mitä puolue ajaa.
  Entisestään vahvistuu käsitys siitä, että ”jos äänestämällä voisi vaikuttaa asioihin, se olisi jo kiellettyä”.
  Demokratia on suuri vitsi, jossa kaikki valtapuolueet pelaavat loppupeleissä samoilla pelikirjan säännöillä ja ajavat täysin samoja päämääriä, hieman eri termein vain.

  Tällä lakkauttamisella yritetään pitää huoli siitä, että kansalaisten tyytymättömyys asioihin kanavoituisi ainoastaan johonkin Perussuomalaisiin, jonka tärkein tehtävä on rasismitiedonanto ja anteeksipyytely.

  Tämä maa on niin läpimätä kuin olla ja voi.
  Luulevatko nuo pösilöt ihan oikeasti, että kielloilla ja lakkautuksilla lopetetaan kansallismielinen toiminta?
  Jos luulevat, he ovat pahanpäiväisesti väärässä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kunpa Vihervasemmisto ja media alkaisivat äänekkäästi vaatimaan Persujen kieltämistä lailla.
  Olisi hauska nähdä heidän uhriutumisensa ja kaksinaismoralisminsa.

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkki pöh – Ollaan Ugandan Idi Aminin linjoilla: ”Meillä on sananvapaus. Saa sanoa mitä haluaa, en vaan anna takuita seurauksista”.

 • Minä

  Vastaa

  Jäi epäselväksi, että mitä ovat laittaneet perusteeksi puoluestatuksen poistamiselle. Aika outoa, jos ensin hyväksytään ja sitten jälkeenpäin vihervassut keksivät tekosyitä puolueen lakkauttamiselle. Ei oikeusministeriön tulisi mennä mukaan vihervassujen hörhöilyihin. Sellainen alentaa oikeusministeriön uskottavuutta.

  Käsittääkseni tuo puoleen lakkauttamiseen tähtäävä touhu aloitettiin edellisen hallituksen aikana, ei nykyisen. Nykyinen oikeusministeriö on kyllä syypää, jos Sinimustat lakkautetaan, koska he voisivat vetää takaisin koko jutun halutessaan.

  Aika naurettavaa muutenkin on kieltää joitain näkemyksiä demokratiaan viitaten, koska sellaiset kieltämiset ovat demokratian vastaisia, eivät missään tapauksessa demokratiaa hyödyttäviä. Demokratian edellytys on, että jokaisella on sananvapaus. Nykyajassa oleva vaatimus poliittisesta korrektiudesta on piikkisuoraan demokratian vastaista, koska sillä pyritään tukahduttamaan kaikenlaiset eriävät mielipiteet ja estämään ”väärien” ajatusten äänestäminen.

  Demokratia on sitä, että kaikilla on oikeus esitellä mielipeensä riippumatta siitä mitä ne ovat. Sen jälkeen äänestetään vapaasti mitä halutaan. Tätä on haluttu estää jo pitkään.

 • north atlantic terrorist organization

  Vastaa

  Eiköhän käsky tähän kieltoon ole tullut suoraan NATO:n punikki-Stoltenbergiltä. Natohan perustettiin toisen maailmansodan jälkeen ”militaristisen nationalismin” uudelleen nousun ehkäisemiseksi.

 • Plääh

  Vastaa

  IKL yritettiin lakkauttaa oikeusministeri Kekkosen toimesta. Jo silloin suunatuduttiin vapaamuuraridemokratioihin ja puoluetta ja sen lehdistöä oli sorsittu punamultahallinnon toimesta koko ajan. Tuolloin ei sentään kehdattu lakkauttaa kokonaan.

  Alpo Rusin mukaan Suomen yhteiskunnan ja valtakunnan idea on etnonationalismin vastustaminen. Milloin suomalaisten perusideologiaksi tuli tämä tai siis valtionjohdon? Demareillahan tämä on aina ollut ksekeinen opinkappale, mutta hävityn sodan myötäkö tällainen on istutettu kaiken perustaksi? Vai onko tämä näkemys kuvaavaa vasta viime vuosikymmenten touhuille?

  • Paul Dittel

   Vastaa

   Ainakaan Kekkosen aikana tämä idea ei ollut voimassa. Eila Kännön ollessa sisäministeriön ulkomaalaisvastaavana Suomeen pääsi jonain vuonna neljä (4) läpsyttelijää vuodessa. Ensimmäiset isot pakolaisaallot (ja nekin pieniä) olivat Chilen vasemmistopakolaiset 1973 ja Vietnamin oikeistolaiset venepakolaiset 1979. Kummatkin erät olivat todellisia pakolaisia siinä mielessä, että olivat hengenvaarassa tai karkotettuna. Tapauksiin liittyy USA:n sekaantuminen kyseisten maiden sisäisiin asioihin. 

   Asiat alkoivat muuttua 1990-luvun taitteessa. Siitä näkyvimpänä esimerkkinä enteilevästä linjanmuutoksesta oli HS:n suositun ja legendaarisen pilapiirtäjän Kari Suomalaisen erottaminen 1991.

   • Minä

    Vastaa

    Paul Dittel – Suomalaisen Karia ei erotettu, vaan Kari totetsi itse, että jos hänen piirroksiaan sensuroidaan, hän ei enää tee HS:lle mitään. Kari ei suostunut siihen, että hänen mielipiteitään aletaan sensuroimaan.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Normaali pelimies olisi odottanut 4 vuotta, ja jos SML olisi jäänyt nollille eduskuntavaaleissa, olisi puolue poistettu normaalien sääntöjen mukaan puoluerekisteristä. Nyt SML saa ainakin marttyyrileiman. Todennäköisesti purrapersut ja globopersut joutuvat sen verran koville hallituksessa, että äänestäjien potentiaalinen pakoreitti halutaan eliminoida. Jokainen on varmaan huomannut kuinka Nato-jäsenyys on toisaalla voimaannuttanut kokoomuslahtarit.

  MV-lehden Janitskinin tapaus on sikäli erikoinen, että lehden ulkopoliittinen linja oli hyvin neutraali ja suomimielinen. MV-lehti antoi silloin runsaasti palstatilaa Paavo Väyryselle ja Jouko Piholle. Eliitti tuhosi Janitskinin ilman vastalauseita, eikä virallinen Venäjä reagoinut asiaan mitenkään. Olen sitä mieltä, että tällöin natolaiset äärimmäisyysainekset pääsivät niskan päälle.

  Ano Turtiainen on videoillaan sanonut, että vapaamuurarisyöpä on niin levinnyt joka paikkaan, että poliittinen vastapeli ei onnistu. Siis tarvitaan Venäjän armeijan voimaa häätämään vapaamuurarit ja globalistirosvot Suomesta, jos ostaa sen väittämän ettei kotimainen poliittinen toiminta riitä kääntämään nykyistä tuhokurssia.

 • pää määrää

  Vastaa

  Oikeusministeri on perussuomalainen Leena Meri, joka johtaa oikeusministeriötä. Kuvittelen oikun takana olevan persujen kannatuksesta huolehtiminen. Kilpailevat kannatusta vähentävät puolueet on lopetettava.

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkille Nimetön – Mitä Nato-maat ovat ottaneet osaan yhteisiin operaatioihin, ovat ne ottaneet osaa vapaaehtoisesti, eivät pakosta. 

  Olet kovasti huolissasi, että USA hyökkää Venäjälle. Kumminkin tosiasiassa kukaan ei ole hyökännyt Venäjälle, eikä sellaista ole valmisteltu. Nato-maat Euroopassa ovat jopa kutistaneet armeijoitaan vähän liikaakin, kun uskoivat, että Venäjä ei ole enää uhka naapureilleen. Sen sijaan Venäjä on hyökkäillyt naapurimaihinsa, alistaa totaalisesti Valko-Venäjää ja on miehittänyt lukuisia alueita toisissa maissa. Nytkin Venäjä käy raakalaismaisella tavalla sotaa Ukrainaa vastaan.

  Putin on varmasti tyytyväinen näkemyksiisi, kuten myös putkosuutimet.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ja taas väärin. Minusta olisi koko maailman etu jos USA ja ryssät pommittaisivat toisensa sukupuuttoon. 

   Minua huolestuttaa vain se, että Suomi liitettiin epädemokraattisesti Natoon ja tästä lähtien suomalaiset – minä mukaan lukien – voidaan pakottaa kuolemaan dollarin nimeen missä tahansa maailman kolkassa. USA kun ei hyökkää naapurimaihinsa, vaan toiselle puolelle maailmaa.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  ”SIITÄ PUHE, MISTÄ PUUTE”, sanoo vanha suomalainen sananlasku. Tämä pätee erittäin hyvin maassamme vallitsevan sananvapaus tilanteen kohdalla. Jos maassamme olisi OIKEASTI sananvapaus, ei koko asiasta puhuttaisi koskaan mitään. Koska maamme sananvapaustilanne on DE FACTO samanlainen kuin IRVOKKAIMMISSA DIKTATUUREISSA, niin ei ole mikään ihme että sananvapaudesta puhutaan päivästä toiseen ja vuodesta toiseen. Sananvapauslait, kuten muutkin lait pyritään aina laatimaan sellaiseen sanamuotoon jotta ne olisivat mahdollisimman tulkinnanvaraisia sen vuoksi ETTÄ MIELIVALTA OLISI MAHDOLLISTA!!!

 • Nimetön

  Vastaa

  Erikoista ettei jotain eloapinaterroristeja kielletä samalla perusteella, kun niiden koko toiminta vielä perustuu yhteiskuntarauhan häiritsemiseen, lakien rikkomiseen, omaisuuden tuhoamiseen ja jatkuvaan häirintään. Tämä kuvastaa hyvin nykyistä Suomea ja koko valtiovaltaa; ajatusrikokset ja väärät mielipiteet on aina vakavampi asia kuin se, että täysin todellisuudesta erkaantuneet elämäntapatyöttömät estävät ambulanssien kulkemisen ja tavallisten ihmisten töihin kulkemisen.

 • GepardihattuinenDiktaattori

  Vastaa

  We guarantee the right for free speech, but we do not guarantee the right to remain free after it.

 • Kipapäät uuniin

  Vastaa

  Minä kirjoitti Sitäkö kaipaisit, että Suomi olisi Valko-Venäjän lailla Venäjän ”ystävä”, jolloin päätökset tehdään Moskovassa? Siitä liitosta ei voi erota, mutta EU:sta voi erota halutessaan, samoin Natosta.** No joo nythän päätökset tehdään usassa eikä niistä voi valittaa mitenkään kaikki otetaan mitä sieltä annetaan. Sama pätee jutkujen liittovaltioon ei siitäkään voi erota enää. Britit pääsivät eroon ja niitä juonitaan kokoajan takaisin jotta senkin kansakunnan tuhon voivat jutikat varmistaa. Natostakaan ei pääse eroon kuin sotimalla se alkaa jättää Ukrainaa nyt kun tykinruoka on sieltä lopussa Puola on tehnyt sen jo. Seuraavaksi sitten on suomen vuoro täällä piisaa tykinruokaa joten eiköhän se sota kohta ala. Miksiköhän jutkupressamme sale muuten teki vielä erillisopimuksen hampurilaiskansan kanssa missä niille annettiin täällä vapaat kädet jos kerran nato tuo täyden turvan? Nato tosin ei koskaan ole turvannut mitään mutta jenkkien mukana pommittanut siviilejä kyllä.

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkille Nimetön – Naton jäsenmaista kun kerätään sotilaita ulkomaisiin oepraatioihin, on aina kyse vapaaehtoisista osallistujista. Ei sinuakaan voida pakottaa muualle kuin Suomen rintamalle, jos rajojen yli yrittää joku tulla väkisin.

  P.S. Ja niin: ei ollut väärin.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kaiken sinäkin sitten uskot. Ei ihme, että tätä kansaa viedään aina kuin pässiä narusta.

   Vetoatte siihen viidenteen artiklaan, mutta sitten keksitte väittää, että ”on aina kyse vapaaehtoisista osallistujista”. Nämä väitteet eivät voi olla samanaikaisesti totta. Jompi kumpi on paskapuhetta.

   Kyllä olit taas väärässä.

 • Riidankylväjä

  Vastaa

  Luettuani kaikki kommentit, tulin tulokseen; kyllä on eripurainen kansa. Vuoden kahdeksantoista tapahtumat ovat vieläkin niin tuoreita, ettei piirun vertaa voida antaa periksi ryssille, punikeille, lahtareille eikä ns. natseille. 

  Miten monta sataa – ellei tuhatta – mielipidettä olen lukenut, joissa on todettu ”kohta alkaa olevan aika, jolloin kansa …” Kohta ja kohta! Koska se on? Ei sitä tällä porukalla tule! 

  Minä en ole ikäpäivänä kuulunut kirkkoon, en hyväksy enkä salli minkään uskonnollisuuden sumuttaa omaa käsitystäni, mutta olen valmis hyväksymään SML:n puolueohjelman – myös sen uskontoon viitaavat kohdat. Olen ymmärtänyt, että vain yhdessä pystymme johonkin. Vain siten onnistumme, että jokainen on valmis kompromissiin. Mutta ei; viimeisen kymmenen vuoden aikanakin (ja olen sentään seurannut politiikkaa yli viisikymmentä vuotta, ensimmäisen kerran äänestin v. 1972) on lopetettu tervehtiminen syystä että ei löytynyt yksimielisyyttä niinkin vakavasta periaatekysymyksestä kuin Koskenkorvan ja Pöytäviinan paremmuudesta.

  • Maslow

   Vastaa

   Tämähän tämä kaikkien järjestöjen ongelma on: Sanotaan suuria sanoja mutta ei koskaan tarkennet ”kuka, koska, missä ja miksi”. Silloin kun puhutaan kolmannessa persoonassa niin kaikki jäävät odottamaan sitä käskyä. Ja se on globalistien tarkoituskin. Siksi näiden ryhmien johtajiksi poikkeuksetta asettuvat ne jotka ”kerää soraäänet” mutta jotka eivät tee mitään. Tai jos tekevät, saattavat järjestön tappelemaan sisäisesti.

   Olenkin odottanut sitä hetkeä että tulee oikeasti tekemiseen perustuva ryhmä. Sellainen joka esimerkiksi auttaa jäseniään, hommaa elämiseen tarvittavat asiat nettohinnoilla ja ehkä vuokraakin toisilleen asuntoja muita edullisemmin. 

   Meillä on Maslowin tarvehierarkia. Se on luonnonlaki joka kertoo tasan siitä miten voimakas yhteisö syntyy. Ennenkuin ihmiset menevät ja tukevat esim. musiikkia, pitää heillä olla vakaa elämä ruuan ja suojan kautta. On ihan turha koittaa kaupitella (nappikauppaa) ihmisille levyjä, jos heillä on nälkä, energian hinta pelottaa, auto on rikki tai laina uhkaa kaatua päälle.

   Vasta kun tärkeimmät tasot on elämän kannalta tyyydytetty, vasta silloin synty yhteisöllisyys. Sitä ennen on turha kuvitella mitään ”joukkovoima”.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Suomessa on tarvetta sananvapautta puolustavalle informaatiolle. Siis ideaa sananvapauden hyödyllisyydestä tulisi levittää. Ehkä tässä olisi paikka vielä perustamattomalle aatteelliselle yhdistykselle. Sen ei tulisi ottaa vastaa valtion rahoitusta tai esimerkiksi Kone osakeyhtiön säätiön apurahoja.

  Ehkä vihervasemmisto raivostuisi sananvapauden idean levittämisestä ja vaatisi mielipiteiden, tiedon ja tosiasioiden julkiselle esittämiselle kieltoa, jos tieto ei olisi heille mieleistä.

 • Sakke

  Vastaa

  Koko NATO ‑jäsenyydestä puhutaan yleensä kuin oltaisiin edelleen jollain aivan toisella vuosikymmenellä. Samalla riemuitaan kun Tehtaankadulla juokseminen on loppunut ja ”suomettuminen” saatu hävitettyä, edelleenkin kuin elettäisiin jossain toisessa todellisuudessa. 

  NATO asettui taloksi Suomeen aivan muista syistä kuin mistä nämä menneen maailman näennäisen vastakkainasettelun muistoissa elelevät fanittajansa kuvittelevat. Vuosikymmenten ajan kestäneen ja varsinkin 90-luvulta alati kiihtyneen hybridivaikuttamisen jälki näkyy. Neuvostouskovaisia variksenpelättimiä tuskin on niin paljoa jäljellä kuin miten ahkerassa käytössä näiden olkinukkestatus antaisi ymmärtää.

  Suomen puolustusvoimat ja sen reservi on se mystinen NATO armeija, ei sen enempää eikä vähempää. 

  Koska mineraali-geopoliittinen, toisille sateenkaarilla ja toisille mustilla auringoilla koristeltu ristiretki Murmanskin ilmaston puolesta alkaakin, siellä tulee (toivottavasti) suomi-pojan suomut viimein putoamaan silmiltä. Kansainvälinen pääoma Blackrockeineen ei ole ystävä.

  Toivottavaa olisi myös että saisimme pitää edes jonkinlaisen autonomisen alueen tämän jälkeenkin. Itsenäisyydelle tämä kansa taisi olla vielä liian epäkypsä kun se piti ehdoin tahdoin antaa myydä pois.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  Partisaani vihreällä taustalla