Suurin osa suomalaisista ei miellä ”vihapuhetta” rikokseksi

Uusi kyselytutkimus osoittaa, että suurin osa suomalaisista ei koe "vihapuhetta" rikoksena, vaikkakin paheksuisikin sitä.

Kotimaa

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) teetti tutkimuksen, jossa vastaajille esitettiin erilaisia väitteitä, joista osa saattaisi ääritapauksissa tulkita ”rangaistavaksi vihapuheeksi.”

61 prosenttia vastaajista piti suomalaisten väittämistä afrikkalaisia älykkäämmiksi paheksuttavana, kun taas viidennes katsoi tämän kuuluvan sananvapauden piiriin. Toisin sanoen suurin osa suomalaisista ei allekirjoita sitä, että faktan lausumisesta voi saada rikostuomion.

Kyselyn tulokset myös paljastivat, että puoluekanta vaikutti vastaajien mielipiteisiin. Esimerkiksi perussuomalaisten kannattajat hyväksyivät keskimääräistä useammin ”etnisten vähemmistöjen julkisen leimaamisen.”

Tämän laajamittaisen kyselyn toteutti Kantar Public syyskuussa, ja siihen osallistui hieman yli tuhat henkilöä.

Lähde: MTV Uutiset

Kotimaa Rikos Rotu Sananvapaus Väestönvaihto Vihapuhe

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Koko termi ”vihapuhe” on lanseerattu vain siksi, että valkoisen väestön suut saataisiin tukittua, kun aiheena on monikulttuurisuus.
  Nämä Kantarin ”tutkimukset” ovat muutenkin hyvin kyseenalaisia, he mielellään valitsevat sopivan vastaajajoukon etukäteen.

  ” 61 prosenttia vastaajista piti suomalaisten väittämistä afrikkalaisia älykkäämmiksi paheksuttavana”

  Mitäs paheksuttavaa tuossa on?

  • Abstraktit käsitteet

   Vastaa

   Tämä vihapuhe on täysin keinotekoinen/abstrakti väännös ulkomaalaisten rajallisesta sanavarastosta. Ja Suomessa sitä tulkitaan niin että jos kuulija ”vihastuu” (suuttuu) kuulemastaan niin sanoja on tullut ”vihapuhuneeksi”.

   Eli jos sanoo ”Holokausti ei ole totta” niin silloin on vihapuhunut, vaikka ei se on totta. Ihan niinkuin ”Holokausti on totta koska se olisi voinut tapahtua, ja siksi se tapahtui”. Mutta yllätys yllätys, kun historioitsija hermostuu tuosta lauseesta niin se ei olekkaan vihapuhetta, vaan vasta vastaan arguentointi on.

   • annymi

    Vastaa

    Viime aikoina on valtamediaan päässyt otsikohin ”holokaustin kieltämisen kriminalisointi”. 

    Tämä tarkoittaa, että kriminalisoidaan holokaustin kieltäminen, mutta on rikos kieltää ketään suunnittelemasta tai toteuttamasta holokaustia. 

    Lain puolestapuhujien olisi pitänyt puhua holokaustin kiistämisen kriminalisoinnista. Tosin tässäkin törmätään ongelmaan. Jos toteuttaa holokaustia ja kiistää toteuttavansa sitä, on rikollinen. Mutta jos toteuttaa holokaustia ja ei kiistä tekoaan, ei ole rikollinen.

    Mutta luultavasti tarkoituksena on ollut holokaustin vähättelemisen tai koskaan tapahtumattomaksi väittämisen kriminalisointi. Tästä seuraa, että holokaustin vähättelemättömyys ei ole rikollista. Jos kertoo neutraalisti holokaustista, mutta ei tuomitse sitä, se ei ole rikollista. 

    Lakien säätäminen on vaikeaa.

    • Sakke

     Vastaa

     ”Jos kertoo neutraalisti holokaustista, mutta ei tuomitse sitä, se ei ole rikollista.”

     ”Holocaustista” neutraalisti kertomisesta nimenomaan ollaan tekemässä rikollista;

     Jos vihjaat millään tasolla vaikkapa länsiliitoutuneiden psykologisen sodankäynnin yksiköistä kannibalisoimassa keskitysleirivankien keskuudesta kiertäneitä huhuja tai käyttämässä elokuvanteon ammattilaisia muuttamaan infrastruktuurin romahduksen takia nälkään ja tauteihin kuolleiden ruumispinoja oman propagandansa todisteiksi olet rikollinen. 

     Jos vihjaat motiivin olleen sotilaallinen keino saada vasta valloitettu väestö vihaamaan itseään ja hallintoaan miehittäjän sijaan olet rikollinen. 

     Jos vihjaat tästä propagandasta muodostuneen erittäin käyttökelpoisen poliittisen manipulaation ja tulonsiirron keinon, olet rikollinen.

     Jos vastaavasti edes kysyt mihin katosi Puna-Armeijan kiveen hakkamasta luvusta ”noin kaksi ja puoli miljoonaa” vuosikymmeniä myöhemmin olet rikollinen.

     Jos kysyt miten sen kuuluisimman paikan krematorion savupiipuista oli sulamisen takia korjattavana, olet rikollinen. Koska onhan tämäkin fakta päätynyt ihan muistelmiin saakka.

     Ja auta armias jos kysyt miten niissä hiuspaaleissa on yhä edelleen myrkkykaasun jäämiä jos ne päät kerran ajeltiin ensitöiksi ennen pensselitehtaalle lähettämistä, olet rikollinen.

     Fysiikan lait tai logiikka harvemmin pätee faktoihin jotka tarvitsevat poliisisuojelua pysyäkseen koossa.

    • Reikäporsas

     Vastaa

     Tässä voi käyttää valtamedian keinoa, esitä kaikki väittämät/uutiset kysymyksinä niin et ole koskaan mitään väittänyt. Tapahtuiko holokausti todella? Kuoliko holokaustissa 6 miljoonaa juutalaista? Ei tuossa mitään kiistetä. Kysytään vaan. Samat lauseet tykitetään google hakuun miljardi kertaa vuodessa. Tapaus ohi.

  • Sakke

   Vastaa

   Nämä ”vihapuheet” ovat (((amerikkalaista))) tuontitavaraa – heillä kun on hieman toisenlainen lainsäädäntökin ”viharikoksineen” eli täysin taustanaruja vetelevän ”hiljaisen yhtiömiehen” intressien mukainen mielivalta jollaista nähtiin myös mm. Neuvosto Venäjällä. 

   Missä tahansa kansainvälinen klyyvari alkaakin vaikuttaa, joko suoraan tai välillisesti, siellä alkaa perinteisten arvojen ja käsitteiden reipas uudelleenmuovaus väestön enemmistön päänmenoksi.

   Suomen kielessä on esimerkiksi ihan oma termi ”rasismille”. Mutta koska ”rotusorto” on aivan liian selkeä ja terminä itse itsensä määrittelevä, sen käytöstä onkin pitkälti luovuttu. 

   Esimerkiksi ääneen ilmaistu halu elää erillään jostakin tietystä etnisestä ryhmästä tuskin täyttää kenenkään ”sortamisen” kriteereitä mutta mielivaltaisen ja täysin määrittelemättömän ”rasismin” tunnusmerkit siinä nyt aivan varmasti ovat tällaisia näkemyksiä jahtaavan tahon mielestä esillä!

   Eli ensin käytettyyn kieleen kajoamalla ja sitä manipuloimalla ja sen jälkeen nämä avoimet shekit lainsäädäntöön viemällä saadaan bolshevistinen mielivalta vietyä valtiolliselle tasolle jossa tarpeen tullen ”rikos kyllä keksitään kun syyllinen tiedetään”.

   Kun yrität määritellä termejä ”rasismi”, ”neuvostovastaisuus”, tai ”hyvän tavan mukainen” / ”hyvän tavan vastainen” niin huomaat että suomalainen virkamies on ottanut hänelle tarjotun mielivallan avaimen aina innokkaasti vastaan!

   ”…se Herran pyhä sana vaan on neukun taikka jenkin” (Juice Leskinen)

  • Late

   Vastaa

   kun ei se ole edes väite vaan kivenkova fakta

 • Teemu

  Vastaa

  Mutta eihän afrikkalaisten älykkyys ole mikään mielipidekysymys. Siellä ei koskaan keksitty pyörää, ei osattu tehdä merikelpoista alusta jne. Jos menet suomalaiseen kaupunkiin, niin näet afrikkalaiset yhä kantamassa Lidlin ostoskasseja päänsä päällä. Suomalaisessa koulussa eivät opi lukemaan eivätkä kirjoittamaan 16 ikävuoteen mennessäkään. Vaarallista ja typerää tehdä oletus, että neekerit olisivat yhtä älykkäitä kuin muut ihmiset. En usko suvakkien oikeasti uskovan edes siihen. Jos uskovat, niin sitten ovat itsekin melko lähellä henkiseltä kapasiteetiltaan mustia. Kannattaa muistaa Nobel-palkinnotkin, jotka monella alalla ovat poliittisia palkintoja, eivätkä korreloi keksintöjen hyödyllisyyden tai keksijöidensä älykkyyden kanssa millään tavalla.

  • Kausallisuus

   Vastaa

   Minulla aikoinaan eräs opettaja aloitti luentonsa näin:”Miksi neekerit ovat tyhmempiä kuin me?”. Koko luokka heräsi hetkessä. ”Vastaus, kun aivot tarvitsevat valkuaista eivätkä sitä saa niin avot eivät kehity”. Tämä oli tosin ‑80 luvulla joten ehkä se maatalous on arantunut Afrikassakin, mutta suurelta osin syylllinen on yhä edelleen ravinto. Afrikkalaisessa kulttuurissa kun vanhemmat sövät ensin ja lapset saavat sen mikä jää jäljelle. Vai oletteko nähneet nälkiintyneiden lasten avustusvideoissa nälkiintyneitä vanhempia? Niillä on poikkeuksetta sikäläiset puhtaat ”muotivaatteet” päällä.

 • TT

  Vastaa

  On todella väärin aliarvioida afrikkalaista osaamista:

  https://www.youtube.com/watch?v=FMt0sslSlVk

  • nimellinen

   Vastaa

   Mihinhän ne kehitysapurahat menee?

 • pöh

  Vastaa

  Näyttäkää mulle lakikirjasta vihapuhe ja sen määritelmä?
  Tommoset epämääräset ”vihapuhe” muka lait johtaa pelkkään diktatuuriin jossa valtaapitävät hiljentää vastustajansa.
  Yhtään parempi ei ole kiihottamis pykälät, niitä on jo pitkään käytetty poliittisena lyömäaseena.
  Sebastian Tynkkysestä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta sehän sai tuomion kiihottamisesta kun julkaisi kuvakollaasin terroristeista, koska ne kaikki sattui olemaan muslimeja..

 • seant

  Vastaa

  Ruotsissa älykkyysosamäärästä on KO päätös, ettei se ole vihapuhetta, jos liittyy taloudellisesti poliittisen keskusteluun. Kaikki alkoi siitä eräs kunta harkitsi ottaako se Afrikan sarvesta olevia maahanmuuttajia. Aluksi siellä maahanmuuttovirasto maksaa kaksi vuotta kulut, jonka jälkeen maahanmuuttajien pitäisi kotoutua ja pärjätä omillaan. Eräs valtuutettu epäily he tulevat kunnan elätettäväksi, varsinkin kun he ovat maasta, jonka kansalaisten älykkyysosamäärä on listan häntäpäässä. Jonka seurauksena toinen valtuutettu teki rikosilmoituksen, käräjä- ja hovioikeus päätti se on vihapuhetta, KO ei.

 • Skeidar Särestöniemi

  Vastaa

  Sitten pitää myös paskanjauhaminen, huhupuhe, spekulaatio sekä juoruilu lailla kieltää. Juorujen levittämisestä suoraan vankilaan vaan. Suurin osa aikuisista, henkisesti vakaista ihmisistä ymmärtää että kirjaimet ovat kirjaimia ja sanat ovat vain sanoja, paitsi kansallinen hävettävä poliisi-vitsi Taponen jonka mielestä sanat ovat tekoja. Jos joku sanoista pahastuu niin ongelma on pahastujassa jolla ei ole ollenkaan henkisiä voimavaroja pärjätäkseen nyky-yhteiskunnassa.

  • neehi

   Vastaa

   Eikös tätä varten ole rikoslain 24 luvun pykälät kahdeksan ja yhdeksän, eli yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja kunnianloukkaus.
   Sitten itse asiaan, eli vaikka kyseiset teot ovat suomessa rikos niin harvemmin ihmiset lähtevät käräjille ratkomaan riitojaan johon pääsyynä lienee lakipalvelujen tyyriys, toki ainahan voi itse edustaa itseään mutta itse luottaisin ammattilaisiin lakiasioissa.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Aina on vainoa. Pitää vain ajaa oman maan asioita niin että ei joudu itse vainotuksi. Nyt jo vainotaan suomalaista Suomea ajavia.

 • J.K.

  Vastaa

  Joskus pikkupoikana äiti pelotteli että mörkö tulee; tai nälkäkurki tulee.. Näitä siihen maailman aikaan olevia juttuja; joulupukki jäi porotokan alle ja kuoli.

  Aikoinaan pojalle sanoin että kohta tulee Imaami ja vie kaiken. Nyt kansallismielinen poika pelottelee möröillä ja nälkäkurjilla omaa poikaansa, että tulee kohta Imaami kuka blaa blaa.

  Harmi että oli sanonut sen esikoulussa. Meinasi näet lastensuojelu tulla korjaamaan että mörköjä ja imaameja ei ole olemassakaan.

  Tämä on totta. Lapsille ei kannata sanoa mitään, ennen kuin he ovat tietoisia peilikuvastaan. Esim. tulee sionisti ja tyhjentää säästöpossun…

 • pää määrää

  Vastaa

  Kuvaava video. Jos videon kulkuneuvojen tekijä pantaisiin normaaliin länsimaiseen IQ testiin, tulos jäisi aika matalaksi. Jos taas valkoinen IQ >130 (testeillä mitattu) pantaisiin videon kuvaamiin olosuhteisiin, tuskin toimivaa kulkuvälinettä syntyisi koskaan yksinkertasin työkaluin yksinkertaisesta materiaalista.
  Älykkyyttä ja sopeutumista on montaa lajia. Kulttuurierot ovat olemassa ja niitä pitäisi ymmärtää ja harkita niiden yhteensopivuutta niistä yhteistä tulevaisuutta rakennettaessa.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Suomen holokausti esim. pienyrittäjiä kohtaan on todistettavissa oleva fakta: Suomen ”perustuslain” 118 § 3 momentti … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Tällä estettiin 90-luvun tehdyn laman vaikutukset pienyrityksiin ja 12 000 – 15 000 yrittäjän kuolemaan sen surauksena.

  Nyt yrittäjien eläkerahastot on kaapattu ja sama on edessä : HE 99 – 1042022 vp … YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevin yrittäjien eläkkeet; maksut ovat monikertaiset verrattuna sim. palkansaajiin ja tämä on tahallinen teko.

  Aiemmpia varakauksia pienyrityksistä: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”

  ”Lailla 444/2012” jopa 3 miljardia euroa pienyritysten omaisuutta siirrettiin 1.1. 2013 pankki-vakuutuslaitosten taseisiin.

  Tällaista holokausti-rikollisuutta Suomen ”poliisilla” ei rikollisen päätöksen takia voida tutkia.

  EOA 876÷2÷05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Syyteilmoitus pienyrittäjien lainsäädännöllisestä syrjinnästä jätetty Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 ja rikosilmoitus poliisille 8.9. 2005 sekä Kansalaistorilla 25.5. 2021 lain 4442012 miljardivarkaudesta !

  Kaikki odottavat tutkintaa S‑diaarissa; jonne polkupyörävarkaudet ja kännyköiden katoamisjutut laitetaan.

  Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta on 2006 – 2008 informoitu näistä asioista; EIT 2422106 Leino versus Suomi; joten EIT on osa Suomen järjestäytynyttä rikollis-organisaatiota; sen ”tehtävä” on seuloa pois käsittelystä 97 – 99 % Suomen tapauksista; ja kaikki PL 118 § 3 momentin tapaukset, joissa kansallista syyteoikeutta ei ole olemassa.

 • Late

  Vastaa

  totta. ne osaa raiskata, varastaa, valehdella, hajoittaa, tappaa, sikiää holtittomasi ja ennenkaikkea loisia jne. mitään hyödyllistä ne ei kylläkään osaa.

 • OWLM

  Vastaa

  Eihän totuuden puhuminen rikollista ole.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi