Väestöliitto: Lastenhankintaa lykätään, koska nyt eletään yksilöllisyyttä korostavaa aikaa

Tammikuusta kesäkuuhun 2023 Suomessa syntyi mittaushistorian vähiten lapsia.

Kotimaa

family, love, outdoors

Tulevaisuususko ja sosiaalinen tuki vaikuttavat syntyvyyteen eniten, kertoi Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja ja tutkimusprofessori Anna Rotkirch Väestöliiton Kaikki on perheestä ‑kampanjan aloitustilaisuudessa tiistaina 5.9.

Rotkirchin mukaan huoli, ettei vanhemmuus jakaudu tasapuolisesti ja vastuu lapsista lankeaa suurimmaksi osaksi äidille, on korkeakoulutettujen naisten huoli:

– Korkeakoulutetut naiset empivät lastenhankintaa tästä syystä, mutta samalla Suomessa on paljon perheitä, jotka toivovat perinteistä työnjakoa. Suomessa on hyvin erilaisia perheitä ja arvomaailmoja, Rotkirch sanoi.

Rotkirch on huolissaan Suomen laskevasta syntyvyydestä:

– Olisi tosi tärkeää, että kaikki lasta toivovat pystyisivät ainakin yrittämään lapsenhankintaa. Suomi ikääntyy vauhdilla ja ikäluokkien pieneneminen alkaa näkyä työmarkkinoilla kolmen vuoden kuluttua. Maahanmuutto on tosi hyvä, mutta se on alussa kallista. Lasta haluavat perheet ja vauvaperheet ovat nyt kaikkein tärkein väestöryhmä ja heihin pitäisi panostaa, Rotkirch sanoi.

Väestöliiton toimitusjohtaja jatkoi tilaisuudessa samoilla linjoilla:

– Nyt eletään yksilöllisyyttä korostavaa aikaa ja perheitä väheksyvää puhetta on paljon. Jos nyt haluaa lapsia, huolehtikoon niistä itse ‑kommentit väheksyvät perheitä. Olemme kuitenkin kaikki jonkun lapsia ja lapsia kasvattavien lapset huolehtivat myöhemmin heistäkin, joilla ei ole omia lapsia.

Useampi Iltalehden kyselyyn vastannut nainen kertoi olevansa tyytymätön parin työnjakoon. Esimerkiksi Iltalehdelle vastannut ”Tiina” perusteli elämänvalintojaan näin:

”Merkittävin syy siihen, etten ole mennyt naimisiin enkä hankkinut lapsia, on taloudellinen itsenäisyys. Edes avoliitto ei ole enää mahdollinen. On kokeiltu, ei toimi. Oma tupa, oma lupa ja omat rahat. En aio missään tapauksessa päätyä siihen tilanteeseen, että lähtee koti alta tai päädyn taloudelliseen ahdinkoon toisen ihmisen päätösten tai tekojen takia. Ja sitten olisi vielä kersojakin huollettavana ja lisähuolena. Ei kiitos.”

Toinen vastaaja kommentoi seuraavasti:

”Olen palkkatyössä oleva nainen ja mieheni on yrittäjä. Pidän oman urani luomista ja henkilökohtaisen taloudellisen tilanteeni turvaamista erittäin tärkeänä. Lapsilukumme tulee jäämään ”vajaaksi”, koska mieheni ei kykenisi hoitamaan lähellekään tasapuolisesti lapsia, eikä halua ymmärtää tai kykeneväisyydestään huolimatta kompensoida reilulla tavalla minun taloudellisia menetyksiäni siinä missä hän kasvattaa lastensaannin lomassa koko ajan omaa varallisuuttaan.

Naisena lapsen saaminen on yleensä jo huomattavan paljon rankempaa raskausajan, synnytyksen, imetyksen ja vauva-ajan symbioosin vuoksi, ja lisäksi siihen päälle tulee pitkä poissaolo työelämästä, jolloin uran luominen on jäähyllä. Ei myöskään unohdeta vaikutusta naisen eläkkeeseen tai kaikkea sitä metatyötä, mikä yleensä kaatuu naisen niskaan.

Suurimmassa osassa perheistä totuus taitaa olla, että lapsia saadessa nainen on se, joka joutuu uhrautumaan huomattavasti useammalla saralla kuin mies. Olen nähnyt useita varoittavia esimerkkejä siitä, miten käy, kun nainen saa lapsia, on pitkään kotona, ja joutuu eron tapahtuessa vuosien jälkeen tyhjän päälle.”

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Rotu Syntyvyys Talous Valkoinen syntyvyys

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Snif

  Vastaa

  Empä syytä ketään kun tiedän missä tilassa tämä wakettajien ja natseja joka puolella näkevien rasistisuvakkien johtama suomi on. Kuka helvetti haluaa lapsensa kokevan maanpäällisen helvetin joka alkaa heti päiväkodista ja ensimmäiseltä luokalta koulussa, aivopesu 5 päivänä viikossa ja viidakon koululaisten alistusväkivalta siihen lisänä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ”Eletään yksilöllisyyttä korostavaa aikaa”, todella lyhytnäköinen ja typerä ajattelumalli, jota tämän lauseen hokijat toivottavasti vielä katuvat syvästi myöhemmin.

  ” Maahanmuutto on tosi hyvä, mutta se on alussa kallista”

  Ei, maahanmuutto ei ole ollenkaan hyvä, eikä se ole minkäänlainen ratkaisu suomalaisten syntyvyyteen.
  Maahanmuuton lisäyksestä huolimatta suomalaisten määrä ei kasva yhdelläkään, syntyy vain sellainen kehityskulku, jonka lopputulos on väestönvaihto.
  Mitä tulee kustannuksiin, niin kallista se on koko elinkaaren ajalta, ei vain alussa.

  ” Pidän oman urani luomista ja henkilökohtaisen taloudellisen tilanteeni turvaamista erittäin tärkeänä.”

  Oma ura sitä ja tätä, tiedoksi, että työpaikallasi sinut voidaan korvata milloin tahansa, perheellesi olet korvaamaton!
  Varmasti todella hienoa raataa koko elämä, jotta mistään mitään piittamattomat globalistit pääsevät rikastumaan kustannuksellasi.
  Erittäin merkityksellistä.

  ” Olen nähnyt useita varoittavia esimerkkejä siitä, miten käy, kun nainen saa lapsia, on pitkään kotona, ja joutuu eron tapahtuessa vuosien jälkeen tyhjän päälle.”

  Mitäs, jos ihan alussa satsaisi siihen kumppanin valintaan ja selvitätte rauhassa, mitä molemmat toivovat tulevaisuudeltaan?

 • Tekijämies

  Vastaa

  Miksi suomalainen nainen synnyttäisi, kun on tarjolla kaikkea muuta mukavaa, kuten only fansia, woketusta, abortteja, antirasismia ja elokapinaa…

  Suomalainen nainen voi myös pelätä synnyttää uutta elämää, koska riskinä on se, että vauva on poika ja hänestä kasvaa myöhemmin ilkeä ja rasistinen setämies, jolla on kalapuikkoviikset!

 • TT

  Vastaa

  Koronavaltioon lisää rättinaamoja ja piikkityynyjä. Ei kiitos.

 • Pekko

  Vastaa

  Tällä hetkellä on suurin hyve juosta rahan perässä, luoda uraa, hankkia ylipäänsä hieno koulutus. Mutta se kaikki on vain aisti harhaa, kapitalisti osaa erittäin taitavasti aivopestä lammas sielut, no lampaat ovat toki kerittäviksi luotukkin. Älä ole lammas, muuten tuhoudut. Trendejä tulee ja menee, tämä on lammastrediä mitä nyt näemme, mutta mitä tulevaisuus tuo tullessaan, lampaathan ovat sukupuuttoon kuolleet.

 • Perheellinen

  Vastaa

  Tänä päivänä perheen perustaminen on joidenkin omahyväisten ja itsekkäiden ihmisten arvomaailmassa täysin rahaan ja paskantärkeään uraan vaihdettaviissa oleva asia. Sen lisäksi keksitään typeriä syitä jostain matkustamisen ja bilettämisen tapaisista asioista. Eläkeiän koittaessa ryvetään yksinäisyydessä kun puoliso kuolee, työ ja bilekaverit ei ookkaan enää elämässä mukana. 

  Tehkää lapsia!

 • GLGL

  Vastaa

  Uutisen kuvituskuva kuvaa hyvin nykypäivän lastenhoidon tasoa. Lapsella on paskat housussa.

  Maahanmuutossa pitäisi keskittyä erityisesti naimaikäisten naisten maahantuontiin. Suomalaisille ylipainoisille feministi-marksisti-naisoletetuille se ei tietenkään käy. Olisi muka rasismia.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Miten se naimaikäisten naisten maahantuonti lisää suomalaisten määrää?

   • GLGL

    Vastaa

    Nationalisti: ”Miten se naimaikäisten naisten maahantuonti lisää suomalaisten määrää?”

    Kilpailu kovenee. Naisten ”reviiriviettiä” pitää herätellä. Sitä kautta se lähtee.
    Onko väärin arvioida, että et taida oikein ymmärtää naisten ajatuksenjuoksua?

 • Nimetön

  Vastaa

  Mikä hitto se ”ura” oikein on? Ennen käytiin töissä. Kannattaako painaa pitkää päivää kun verottaja vie puolet palkasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  family, love, outdoors