Juutalaistaustaisella pikaruokaketjulla maksuhäiriöitä – Suunnittelee punaisen lihan palauttamista listoilleen

Fafasin edustajan mukaan lihasta luopuminen oli markkinointitempaus, joka ei lopulta kannattanut. Talousvaikeuksessa rypevän yrityksen hallituksen jäsenet ovat jättäneet uppoavan laivan.

Kotimaa

Pikaruokaketju Fafa’s suunnittelee punaisen lihan palauttamista ruokalistalleen. Ketju lopetti naudan ja lampaan lihan myynnin alkukesästä 2021 ja keskittyi entistä vahvemmin kasvispohjaisiin tuotteisiin. Luopuminen näkyi heti laskeneena myyntinä.

Lihasta luopuminen oli markkinointitempaus, Fafasin edustaja Jarno Tuliara myöntää. Tuliara jatkaa ESS:n haastattelussa: ”Punaisesta lihasta luopuminen auttoi tavoitteeseemme olla sataprosenttisen carbon free. Tuo ajatus ei ole muuttunut. Täytyy miettiä, miten muuten päästöjä voisi kompensoida.”

Kauppalehti uutisoi viime viikolla, että Fafa’sin taustayhtiö Fafa’s Plats on talousvaikeuksissa. Sille on kertynyt maksuhäiriöitä, joiden summat vaihtelevat reilusta sadasta eurosta 12 591 euroon. Yrityksellä ei ole enää toimitusjohtajaa tai hallitusta. Jarno Tuliara jätti hallituksen toukokuussa, toimitusjohtaja Pasi Kaurala jo maaliskuussa.

Toimintaa jatketaan Fafa´s Trademark International Oy:n alla, koska sillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Fafa’silla on pääkaupunkiseudulla 12 ravintolaa. Tällä hetkellä kaikki ketjun ulkomailla toimivat ravintolat on suljettu.

Israelilaisen Doron Karavanin perustama yritys on ollut Suomessa suosittu työpaikka ulkomaalaisille, koska se ei vaadi työntekijöiltään suomen kielen osaamista.

Lähde: ESS

Juutalaiset Kasvisruoka Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Rotu Sionismi Suomen juutalaisyhteisö Suomen kieli Talous Väestönvaihto

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lyhytpinnainen terapeutti

  Vastaa

  Eipä saanut suosiota. Ihmiset eivät luovu lihasta. Se ei muutu, vaikka ilmastohörjöilijät tekisivät mitä temppuja.

 • Lyhytpinnainen terapeutti

  Vastaa

  Globaalit ketjut on laitettava boikottiin. Suositaan pieniä paikallisia yrittäjiä, meidän omaa porukkaa, niin rahat ei valu ulkomaille.

 • TT

  Vastaa

  Jopa juutalaisia kusetetaan ilmastouskonnolla.

 • Keveitä heittoja

  Vastaa

  Jos ne kasvikset ovat ”carbon free” niin miten ne on kasvatettu? Ilman lannoitteita ja koneita? Villeinä luonnosta poimien, niinkö? Ja miten ne on tomitettu noihin pisteisin? Kävellenkö? Ja valmistettu lihasvoimin? Energiakin on varmaan tullut suoraan auringosta koska aurinkopaneelien valmistuskin aiheuttaa hiili-päästöjä. Joten, sateisella ilmalla tarjotaan vain kylmää ruohoa. Entäs kylmäsäilytystila? Onko kunnon maakellareita jolloin ei tarvita energiaa?

 • A.C.C.U.

  Vastaa

  Helsingissä tuli noissa käytyä 10–15 vuotta sitten. Pöperö oli ihan hyvää, mutta myyjät eivät puhuneet suomea. Enää en ravintoloissa (enkä Helsingissä) käy.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Hyviä uutisia!

 • GLGL

  Vastaa

  Orgaanista ruokaa myyvä ravintola väittää olevansa 100% hiilivapaa? Pakko olla vitsi. Vai onko heidän käyttämissään raaka-aineissa hiili korvattu piillä tai arseenilla? En usko, sillä se olisi tieteellinen sensaatio. Vegaanivaihtoehtoa tarjoava ravintola on OK, mutta valheisiin perustuva markkinointi ei ole OK.

 • Schlageter

  Vastaa

  Jos en erehdy, se oli valtakunnanministeri Goebbels, joka sanoi: ”Kaikkein pahimpia eivät ole juutalaiset, vaan ne, jotka ryhtyvät juutalaisten palvelukseen”.
  Luultavasti puoluetoveri Goebbels oli oikeassa tässäkin.

 • John Wick 2.0

  Vastaa

  Helsinki…tuo suomen viemäri.Hupparivarkaiden kehto. Kuka tuolla nyt oikeesti edes haluaa asua. Tai näriä jonkun köyrynokan taatelisapuskoja? Hyi pimpinreuhka sentään. Joo ne kuusi miljoonaa unohtu,satujen graalin malja.

 • Suomimies

  Vastaa

  Tämä ravintolaketju on muslimien ei juutalaisten omistuksessa.

  • kuhan kysyn

   Vastaa

   lähde?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi