Vasemmistopoliitikot saarnaavat ilmastonmuutoksesta, mutta osallistuvat silti Amazing Race ‑ohjelmaan

Ohjelmassa lennetään etapilta toiselle ympäri maailman. Kuvaukset kestävät neljä viikkoa.

Kotimaa

Ilmari Nurminen.

Kansanedustajat Ilmari Nurminen (sd) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas) sekä europarlamentaarikko Silvia Modig (vas) osallistuvat Nelosen esittämään Amazing race ‑nimiseen tv-ohjelmaan. Suomalaisessa versiossa on 12 kahden hengen joukkuetta. Pekonen ja Modig muodostavat keskenään joukkueen, Nurmisen kanssa kisaa hänen homopuolisonsa Aapo Hettula.

Ohjelmassa joukkueet kisaavat toisiaan vastaan tehtävissä, jotka sijoittuvat ympäri maailmaa.

Vasemmisto ei elä kuten opettaa

Silvia Modig on aiemmin ollut kovin huolissaan ilmastonmuutoksesta:

”Suurimmat saastuttajat, kuten sähköntuotanto, teollisuus ja lentoliikenne, vastaavat noin puolesta Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, mutta jäävät pääsääntöisesti lain ulkopuolelle koska ovat päästökaupan piirissä. Onneksi lakiin määritelty pitkän aikavälin päästövähennysvelvoite koskee myös päästökaupan aloja, mutta jälleen on puute konkreettisista keinoista.”
”Ilmaston lämpeneminen pakottaa yhteiskuntamme muuttumaan. Se tarkoittaa, että ylikulutukseen perustuvan talousjärjestelmämme ja saastuttavan kertakäyttökulttuurin on muututtava.”

Aino-Kaisa Pekonen muistutti keväällä Ylen vaalikoneessa ilmastonmuutoksen torjumisesta:

”Meillä on vain yksi maapallo, ja meidän pitää tehdä kaikkemme, jotta saamme sen suojeltua!”

Vasemmistoliiton nettisivuilla Aino-Kaisa jatkaa taistoaan ilmastonmuutoksesta:

”Vasemmistoliitto haluaa Suomen, jossa ilmastonmuutosta torjutaan päättäväisesti”

Aino-Kaisa myös kertoo puolueensa ottavan niskalenkin ilmastonmuutoksesta:

”Tänä keväänä voimme kitkeä eriarvoisuutta ja nostaa ihmisiä köyhyydestä, ottaa niskalenkin ilmastonmuutoksesta ja luoda uutta työtä panostamalla osaamiseen.”

Ilmari Nurminen on ilmoittanut sitoutumisensa hiilineutraaliustavoitteeseen vuonna 2035. Kevään eduskuntavaalien aikana Nurminen ilmoitti, että lihantuotantoa tulisi ilmastosyistä vähentää ja ruuan kulutusta ohjata kasvispainotteisempaan suuntaan. Ylen vaalikonekyselyssä Ilmari ilmaisi huolensa myös suomalaisten kuluttamisesta, joka Ilmarin mukaan aiheuttaa ilmastopäästöjä, ja siksi valtion taholta ihmisiä tulisi ohjata kuluttamaan vähemmän.

Lähteet: HS, Seiska

Aino-Kaisa Pekonen Homot Ilmari Nurminen Ilmastonmuutos Kaksinaismoralismi Kasvisruoka Kotimaa Lentoliikenteen päästöt Poliittiset viholliset Silvia Modig Uutiset Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Irmgard

  Vastaa

  Suomessa on lukemattomia suoalueita joihin vihervasemmistolaiset kehitysvammaiset sekä mielisairaat, harhojenmaailmassa elävät ilmastohourailijat voisi hukuttaa. Siinä heille vihreyttä yllinkyllin.

 • Vale-tärkeilijät

  Vastaa

  Tätähän se on ollut koko ajan. ”Kyllä muiden pitää alistua mutta minä saan tehdä”. Ja sitten tämä äänekäs idioottien joukko esittää mitä mielikuvituksellisempia vaatimuksia ja istuu kaduilla tukkien työmatkaliikenneettä muka ”pelastaakseen maailman”. Sitä työmatkaliikennettä joka tarjoaa heille asunnot ja erilaiset tuet elämiseen.

  No, tässä taas lennellään ja juostaan ja ajellaan takseilla. Ihan niinkuin maailma olisi jo pelastunut. Ja juuri tällaisen valehtelun/kaksinaamaisuuden vuoksi Linkola erosi Vihreistä. Hän huomasi hyvin nopeasti että se oli vain telaketju-kommunistien peiteopraatio jonka tarkoituksena oli jatkaa politiikkaansa uuden päälystakin avulla. Eikä luonnonsuojelu tai elämä kiinnostanut niitä tippaakaan.

  Sitäpaitsi, Sossu antaa reilusti rahaa jos saa sen toisen lompakosta. Ja Sossu haluaa kaikki ne samat edut kuin toisilla on, mutta tekemättä mitään.

 • Vilho

  Vastaa

  Mitäpä muuta voi vasemmistolta odottaakaan..? Aina ollaan vaatimassa kaikenlaista muilta, mutta itse ei oteta vastuuta mistään.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Eipä näytä kyseiset poliitikot olevan niin huolissaan päästöistä kuin esittävät ja saarnaavat.
  ”Yllättäen” näille on eri säännöt kuin mitä he vaativat muulta kansalta.

  Jos tämän jälkeen joku näistä poliitikoista vielä saarnaa jotain ”ilmastonmuutoksesta”, voi suoraan todeta, että ”turpa kiinni, sinulla ei ole minkäänlaista varaa sanoa tähän yhtään mitään”.

 • gg

  Vastaa

  Näin se menee, puhutaan sitä millä lasketaan tulevan eniten ääniä. Ilmastonmuutos tai ilmaston lämpeneminen tai kasvihuoneilmiö on trendikäs aihe ja sillä koitetaan saada ääniä varsinkin nuorilta ja naisilta. Toinen erittäin trendikäs aihe on jatkuva rasismi ulina. Saksassa ilmastoaktivistit myöhästyivät oikeudenkäynnistään koska olivat lentämässä thaimaahan. Trendejä siellä ja täällä. Ei siis tarvitse olla urapoliitikko että on tekopyhä valehtelija. Tekopyhiä valehtelijoita riittää vaikka millä mitalla.

  Sehän urapolitiikan ja modernin edustuksellisen demokratian perimmäinen tarkoitus on. Se kuka parhaiten seuraa ja varsinkin luo valtavirta trendejä, valehtelee ja selittelee saa äänet. Mitään periaatteita tai arvoja urapoliitikoilla ei ole kuten tästäkin jutusta käy ilmi. Kaikki mitä urapoliitikon suusta ulos tulee on vain ja ainoastaan laskelmoitua äänikarjan manipulaatiota. Miksi sellaista ihmistä kutsutaan jolle muiden manipulaatio on pääasia. Jokainen voi miettiä sitä. 

  Ja tämä ei ole sidottu vasemmisto/oikeisto akselille urapolitiikassa. Kokkare/persu hymyssä suin korvaa sinut, työpaikkasi ja perheesi siinä missä vassari mutta virallisemmin, vähän hitaammin ja niin että kokkareelle itselle jää siitä maksimaaliset voitot.

  Valitettavasti ei ole olemassa puoluetta tai muutakaan super pelastajaa tässä järjestelmässä. Järjestelmä itsessään on mätä ja viallinen, niin kauan kuin se on pystyssä niin alamäki jatkuu. Mitä alamäen pohjalla sitten odottaa on moni arvaillut. Todennäköisesti siellä odottaa euroopassa jenkkilän/brasilian kaltainen tila vahvalla islamistisella mausteella. Toisin sanoen helvetti maan päällä natiivi eurooppalaisille. Jos et sitten satu olemaan rikas kokkare tai liberaali joka asuu aidatulla ja vartioidulla yksityisalueella jolla asuu lähes yksinomaan ylemmän keskiluokan eurooppalaisia ja teet työksesi toimisto/etätyön tapaista. Kaikilla muilla eurooppalaisilla tulee olemaan hyvin vaikeat ja traumaattiset ajat edessä, mutta ei kokkare/persu siitä oikeasti välitä. Vaan siitä että globaalin talouden pyörät pyörivät, että homo/transufobinen x paikasta x saadaan raivattua pois länsimaisen globalismin ja edistyksen tieltä, ja siitä että työläisellä tehdään maksimaalista voittoa miljonääreille ja miljardööreille. Jotka yllättäen sattuvat olemaan usein tiettyä ekslusiivista ryhmää ja uskontoa edustavia. Näin ns. pelastetaan maailma, mutta kuka pelastaa meidät maailmalta. Ei kukaan ja ketään ei edes kiinnosta. Se pitää tehdä itse.

 • TT

  Vastaa

  Uskoisin, että nämä vihertävät vasuripellet ovat niin tyhmiä, että nielevät kaiken ihmisperäisen ilmastonmuutoksen propagandan ja uskovat vakaasti hiilidioksidin, tuon kasvien yhteyttämisessä käyttämän ravintokaasun haitallisuuteen, mutta eivät vain tajua, että toimivat kaikin tavoin omaa propagandaansa vastaan. Tosiasiassa, mitä kauemmin vasuripellet ovat Suomen rajojen ulkopuolelle, sitä parempi Suomelle. Nelonen tekisi suurpalveluksen maalle, jos saisi pellet pysymään (toivottavasti lyhyen) loppuikänsä poissa Suomesta.

  Moni vasuri on vain niin armottoman tyhmä, ettei pysty olemaan tekopyhä huijari. Vasuri heiluu läpi koko elämänsä kuin sumussa tajuamatta yhtään mistään yhtään mitään ja pilaa toistenkin elämän uskomalla median levittämiin lapsellisiin juttuihin ”katastrofaalisesta säästä”, ”lämpöaalloista” ja ”ilmastonmuutoksen aiheuttamista tulimyrskyistä”. Heti kun koronapelottelu loppui, alkoi ilmastolla pelottelu.

 • Teemu

  Vastaa

  Kaikki punaviherpehmot aina messuavat siitä, miten upeita alkoholisoituneet ja huumeita kaksinkäsin kiskovat eskimot ovat, mutta eivät koskaan puutu siihen, miten esim. Grönlannissakin asuvat järjettömissä paikoissa tuntien helikopteri- ja lentokonelentojen päässä. Myös moottorikelkat ym. laitteet saastuttavat järjettömästi. Kuka heidänkin elämisensä siellä keskellä-ei-mitään maksaa? Eikö näiden alkuperäiskansojen (ml. Lappi, Alaska jne.) modernin elämisen tukeminen ole yksi järjettömimmistä asioista?

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kannattaa muistaa, että Modig on paatunut lesbo ja Pekonen on tunnettu hörhö+ahkera pridemarssija. 

  Eli nyt on laitettu kansan ihailtavaksi oikein ensimmäisen luokan sateenkaarisuvakkeja!

  Mitä seuraavaksi? Ehkä näemme seuraavassa tuotantokaudessa Pekka Haaviston seikkailemassa Jari Sillanpään kanssa.

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Vihervasurithan ovat perinteisesti epäloogiseen ajatteluun taipuvaisia, mutta myös ilmastonmuutoksen kieltäjät voisivat katsoa peliin. Tarkastellaanpa vaikka Saksan ja Etelä-Euroopan valtavia metsätuhoja, jotka johtuvat pääosin liian kuumista ja kuivista kesistä. Tuhot ovat mittavia (mm. kirjanpainaja), ja niin ne alkavat olla täällä Suomessakin. Ilmastonmuutoksen käsittelyssä skipataan huomiotta ylirakentamisen vaikutus ilmastoon; jossain tulee se raja, jolloin jatkuva betonointi, asfaltointi ja metsien hävittäminen niiden alta ylittää ilmastosysteemin sietorajan. Jos luullaan, että voidaan rajattomasti vain raivata, kaivaa ja rakentaa lisää, ollaan tuhon tiellä.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Älkää tehkö niin kuin minä teen. Vaan tehkää niin kuin minä sanon”

 • Nimetön

  Vastaa

  Voisiko oikeisto ajaa vihreää politiikkaa esimerkiksi sillä kulmalla, että maapallo ei kestä hallitsematonta (eikä ”hallittua”) maahanmuuttoa. Esim. Somalian bkt on noin 300–400 dollaria / henk. vuodessa ja Suomen on noin 48000 dollaria / henk. vuodessa. Jos nuo tuodaan Suomeen kuluttamaan kuten rikkaissa länsimaissa kulutetaan, niin koko ilmastohömppä on ihan turhaa. Parempi olisi ihmisten pysyä omissa maissaan ja jos Suomen väkiluku vähenee, niin silloin myös meidän aiheuttamat päästöt vähenevät. Sehän se on parasta ilmastopolitiikkaa.

 • GLGL

  Vastaa

  Tässähän tuodaan tarjottimella ratkaisu koko viherhumppaongelmaan.

  Montako ns. ”ilmastoaktiivimielipidevaikuttajaa” Suomessa on. Olisiko arviolta 50–100? Löytyisikö viherhumpasta kärsiviltä pääomasijoittajilta sellainen 10:n miljoonan sijoitus? Tehdään tv-ohjelma, jossa kaikki nuo 50–100 rääkyvää viherhörhöä matkustelevat ympäri maailmaa, yöpyvät eksoottisissa resorteissa ja kilpailevat keskenään joissakin höpöhaasteissa. Ohjelman jälkeen yksikään heistä ei ole enää siinä asemassa, että voisivat huudella ilmastohätätilasta. Uskottavuus on nolla. 10:n miljoonaa. Pikku raha, mutta iso vaikutus.

 • iron cross

  Vastaa

  Se on sitä vihervasemmisto paskaa,joka jatkuu ja jatkuu,kunnes tapahtuu hirveitä…

 • Salomon

  Vastaa

  Happi vissiin lopussa. Hei me lennetään!

 • Puolueeton

  Vastaa

  Hyvä että Partisaani tuo poliitikkojen järjettömyyttä esille. Kuvittelisi vasemmiston äänestäjistä olevan ajattelevia työntekijöitä, jotka jättävät artikkelin kuvaamat kansanedustajat ilman ääniä seuraavissa vaaleissa. Jos työväki haluaa parempia oloja, ei saa äänestää vallanhaluisia narsisteja.

 • Väinämöinen

  Vastaa

  Ilmastohysterian lietsonta ja maailmalopun saarnaaminen on keinoja joilla Oy Suomi Ab:n suurosakkaat haluaa saada rahvaan pakotettua tekemään radikaaleja huononnuksia omaan elintasoonsa, jotta Oy Suomi Ab:n suurosakkaiden varallisuutta voidaan kasvattaa exponentiaalisesti.

  Suomi on oligarkkien diktatuuri, joka on korruption avulla naamiotu ”demokratiaksi”. Oligarkit jakaa apurahoja niin tiedemiehille, taiteilijoille kuin toimittajillekin apurahoja ja stipendejä sen lisäksi että ne on palkannut Brysselin täyteen lobbareita jotka syöttää ja juottaa europoliitikkoja päivittäin. Juutalaiset ravintolat on olleet ainakin takavuosina varsinkin holokaustin uhreja sosiaalisessa mediassa viikottain kunniottavien siionististen Persu-Meppien suosiossa.

  Kenraalit palkkaa asevalmistajat ylipalkatuiksi lobbareiksi kun ne jää eläkkeelle f‑35 suositeltuaan ja Sanna Marin pääsee keräämään rahaa USA:n puhujakiertueelta korvauksena palveluksista USA:n lääke- ja sotateollisuudelle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi