Iltalehden kolumnisti: internet-kirjoittelu pahempaa kuin rattijuopumus

Iltalehden mukaan rasistinen internet-kirjoittelu vuodelta 2008 on vakavempi asia, kuin kymmenet vuosittaiset kuolonuhrit ja sadat loukkaantuneet.

Kotimaa

Iltalehden kolumnisti Juha Ristamäen mukaan internetissä kirjoitetut ”rasistiset kommentit” ovat vakavempi asia kuin rattijuopumus. Rattijuopot ovat tappaneet viimeisen kolmen vuoden aikana keskimäärin 49 ihmistä vuodessa ja teloneet 400.

Ristamäki kirjoittaa kolumnissaan Riikka Purran 15 vuoden takaisista teksteistä, joista oppositio on vaalien jälkeisessä kiukussaan nostanut teennäisen kohun.

”Perussuomalaisten puheenjohtajan, valtiovarainministeri Riikka Purran asema alkaa käydä hyvin vaikeaksi.

Toki hänen rasistiset kirjoituksensa ovat vanhoja ja hän on nyt niistä irtisanoutunut, mutta kyse ei ole nyt mistään rattijuopumuksesta tai muusta takavuosien törttöilystä.

Kyse on ihmisvihaa ilmentävistä kirjoituksista ja se on tietenkin aivan eri asia kuin perussuomalaisten ajama tiukka maahanmuuttopolitiikka. Jälkimmäinen on hyväksyttävää politiikkaa, ensimmäisen pitäisi muodostaa este toimia uskottavasti Suomen valtioneuvoston jäsenenä”, Ristamäki kirjoittaa.

Ristamäen kolumni tuo hyvin mieleen takavuosina kohua sekä kaksi vuotta kestäneen rikostutkinna aiheuttaneen edesmenneen Tiina Lokan (os. Wiik) pitämän kyltin, jossa luki: Scania täräyttää vain hetken, rasismin arvet kestävät iäti.” Kahden vuoden jälkeen selvisi, että kyltin sisältö ei ollutkaan rikos.

”Rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 49 ja loukkaantunut yli 400 henkilöä vuosittain. Tämä on kaikista tieliikenteessä menehtyneistä lähes neljännes ja loukkaantuneista kymmenesosa. Menehtyneistä neljä viidestä ja loukkaantuneista kolme neljästä oli miehiä”, kirjoittaa Liikenneturva sivuillaan.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Poliittinen vaino Politiikka Rattijuopumus Sananvapaus

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kaiken voi antaa anteeksi, paitsi suvakistien mielestä kansallismielisyyttä. Kansanmurhat, syrjintä, yksilöihin kohdistuva väkivalta, nimittely ja vihapuhe on ok, kunhan se ei tapahdu ”rasistisin” syin.

  Vielä vene kääntyy, ja päästään oikealle kurssille.

  • Teemu

   Vastaa

   Vasemmiston mielestä vaaleja ei saisi järjestää ollenkaan, sillä tulos ei miellytä heitä. Tuosta Tiinan kyltistä tuli mieleen, että kuka siitä mahtoi tehdä rikosilmoituksen? Oliko Scanian omistaja kenties? Mutta siltikään kyltti ei esitä minkäänlaista panettelevaa tai valheellista tietoa. (Suomessahan toki ei saa esittää faktojakaan, jos ne aiheuttavat mainehaittaa.)

   • Elias Tapani Pesukarhu

    Vastaa

    Eiköhän sen ilmoituksen ole tehnyt lestapo-Nikula, joku nettifobba tai parhaimmillaan Taposka itse. Kaikki mainitut niitä tutkintapyyntöjä ainakin ovat väsäilleet.
    Suomen oikeuslaitos nyt on pitkälle vitsi, etenkin mitä enemmän asiat menee jollain tunteisiin: ”Joo, ei tässä mitään laitonta sinänsä ole, mutta ota tästä tuomio silti.”

 • otto suni

  Vastaa

  Koko valtamedia on korruptoitunut ja Mediapooli pitää huolen siitä että kaikki ovat samaa mieltä!

 • TT

  Vastaa

  Valtamedian pikku huorat siellä kirjoittelevat mitä käsketään. Osa kuitenkin aivopestynä hyväksymään Suomen heimon hidas kuihtuminen pois ja sulautuminen kansainväliseen väestöpuuroon ja globaaliin ’prison planet’-massakulttuuriin. Osa huorista haluaa suomalaiset sotahommiin tai lääketehtaiden koekaniineiksi eli menehtymisen vauhtia halutaan vain kiihdyttää. On vaikea kuvitella vastenmielisempää ja kaikessa väärässä olevaa hahmoa kuin valtamedian pikku huora sekä tämän usein haastattelema ”asiantuntija”- huora. Oikein puistattaa, kun näitä ajattelee.

 • Salomon

  Vastaa

  Menispä sähköt.… Viikko ja nämä, tämän kaltaiset ihmiset ja heidän rotuiset olisi pyykiytynyt pois maan päältä

 • Anonymous

  Vastaa

  RIP Tiina Wiik. Lepää rauhassa. Paljon hyviä striimejä teit!

 • Väinämöinen

  Vastaa

  Jos tavoite on täyttää Suomi neekereillä ja pakottaa kansa puhumaan englantia, niin rasistinen kirjoitus internetin kommenttipalstalle niinku tänne on tässä tapauksessa todellakin rattijuopumusta turmiollisempi ”rikos”.

  Juutalaiset ja ruotsalaiset oligarkit yhdessä CIA:n kanssa päättää siitä mitä suomalainen media kirjoittaa. Juutalaiset, ruotslaiset ja amerikkalaisten tukemanen haluaa amerikkalaistaa Suomen EU:n, NATO:n, Hollywood-propagandan, Aku Ankan, WTO:n ja WHO:n avulla.

  Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Ristimäki veisaa amerikkalaisten siirtomaa isäntiemme innoittamana siionistivirsiä. Jutskujen, ruotsalaisten, amerikkalaisten ja niitä palvelevien neekereiden pitää tuntea olonsa kotoisaksi ja turvalliseksi Suomessa jotta ne jää tänne sortamaan meitä suomalaisia alkuasukkaita.

  Suomalainen media on hipihiljaa siitä, että ”suomenruotsalaiset” on mamuja siinä missä somput ja justkutkin. Suomalainen media ei koskaan sano, että me suomalaiset alkuasukkaat eletään ruotslaisten ja juutalaisten kolonialistien sadistisen sorron alla koska ne ei halua meidän nousevan kapinaan vaan haluaa meidän alistumaan ruotsalaisten ja juutalaisten sortovaltaan ilman tappelua.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi