Anni Sinnemäen aviomies Anton Monti vihapuhui – poliisi tutkii

Monti tunnetaan vihapuhumisen lisäksi myös terrorismin tukemisesta. Vuonna 2003 hän piilotteli italialaisia vasemmistoterroristeja Helsingissä.

Kotimaa

Kuvituskuva.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) aviomiestä Anton Montia epäillään vihapuheesta. Poliisi tutkii Montin sanomisia kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

Monti kutsui Twitter-tilillään, jonka hän poisti viikonlopun aikana kokonaan, virolaisia ”kulttuurillisiksi jätteiksi” sekä ”loisiksi.” Lisäksi hänen mukaan virolaiset olivat ”etuoikeutettuja neuvostokansalaisia.”

Tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus. Ei ole tiedossa, minkälaisia keskusteluita tämä aiheuttaa Montilla kotona, sillä hänen vaimonsa on saarnannut vihapuheen pahuudesta jo pitkään; esimerkiksi vuonna 2011 hän kehotti Perussuomalaisia keskittymään vihapuheen sijasta politiikan tekoon.

Monti tunnetaan vihapuhumisen lisäksi myös terrorismin tukemisesta. Vuonna 2003 hän piilotteli italialaisia vasemmistoterroristeja Helsingissä. Piilossa ollutta kaksikkoa epäiltiin vuosina 1999 sekä 2002 tapahtuneista poliittisista murhista. Toinen heistä kuoli pidätystilanteessa vuonna 2003 ja toinen istuu elinkautista.

Lähteet: Sveriges Radio, Ilta-Sanomat, Helsingin poliisi (5500/R/1512/23)

Anni Sinnemäki Anton Monti Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Rotu Twitter Vasemmistoterrorismi Vihapuhe Vihreät Virolaiset

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Miten Sinnemäki nyt kommentoi puolisonsa vihapuhetta?
  Tuomitseeko?

  • Observer

   Vastaa

   No mutta, vasemmistolainen vihapuhehan on sitä parempaa vihapuhetta ja näinollen täysin hyväksyttävää ellei peräti suositeltavaa.

   • Topi

    Vastaa

    Poliisin pitäisi nyt tehdä kunnon rynnäkkö tuon kotiin ja suorittaa kotietsintä, ennen kuin ehtii jemmata pois mitään. Vihanlietsontaa sodassa olevaa naapuria kohtaan ja murhaajien piilottamista… Poliisin pitäisi mennä nyt heti samantien oven läpi. Vihanlietsonta selvästi kohdistuu venäjänkieliseen osaan Eestiä ja tällainen (sodan)lietsonta on oikeasti laissamme kiellettyä. En puhu nyt mistään EU:n keksimästä ”vihapuheesta”, jota ei ole edes olemassa. Mutta muistettava toki että kyseessä Italian juutalainen eli on uhripyramidissa hieman slaaveja ja valkoisia ylempänä. Myös Helsingin pormestarin ”mies”, joten taitaa olla koskematon kokonaan. Mutta samaan hengenvetoon kannattaa minunkin muistaa, että Suomessa ei noudateta Suomen perustuslakia (kuten NATO-päätös eilen todisti), vaan kansainvälisoikeudellisia EU-sopimuksia.

    Aamupalaa laittaessani pisitn radion päälle kyökissä tänään. Radio Suomi kertoi siitä miten ukrainalaisia roudataan Suomeen pää kolmantena jalkana ja miten heille tehdään välittömästi toimeentulotukiPÄÄTÖS (kuten irakilaisille ja somaleillekin), vaikka rahaa ja varallisuutta näillä on mukana ja kotona vielä lisää. Työpaikatkin järjestetään heti. Käänsin välittömästi Yle Yksi ‑kanavalle. Siellä kerrottiin miten on hyvää ja pahaa väkivaltaa sekä tappamista: Venäjä suorittaa pahaa tappamista, Ukraina suorittaa pasifistista tappamista. Kyllä, käyttivät juuri tuota sanaparia. Sammutin radion. Tarinan opetus? On olemassa hyvää propagandaa, sotaa, korruptiota ja tappamista.

 • Kuunatsi

  Vastaa

  A) On tietysti hiljaa ja teeskentelee ettei ole mitään tapahtunut.

  tai

  B) Sanoo että puolison vihapuhe on natsien ja oikeiston syytä.

  • Julli

   Vastaa

   veikkaan vaihtoehtoa B.

 • Bella

  Vastaa

  ’Monti kutsui Twitter-tilillään, jonka hän poisti viikonlopun aikana kokonaan, virolaisia ”kulttuurillisiksi jätteiksi” sekä ”loisiksi.” Lisäksi hänen mukaan virolaiset olivat ”etuoikeutettuja neuvostokansalaisia.”’

  Erikoinen tietokirjailija.
  Ylipäänsä en ymmärrä näiden nykyajan tietokirjailijijoiden, nimeltä mainitsematta, koulutustaustaa. Yhdelläkään tutustumistani ei ole tutkijan pitkää yliopistokoulutusta, vaan, yllätys, toimittajan titteli. Edes siitä journalistiikan tutkinnosta ei kaikkien kohdalla ole varmuutta
  tai mitään tietoa.

  Tällä Montillakaan ei wikipedia-tietojen mukaan ole mitään yhteiskunnallista tai humanistista koulutusta. Hän on itse toiminut ääriliikkeissä. Siis pelkkä kokemusasiantuntijuus tuo Suomessa ihmiselle nimekkeen ’tietokirjailija ’. Kuitenkin
  kokemusaasiantuntemus ja todellisen objektiivisen asiantuntijjuuden puutteen
  eli koulutuksen puutteen kombo säilöö sisäänsä vain subjektiivisuuden, eli ’näin me nämä asiat koetaan’. Termi ’kokemusasiantuntija’ on hämäävä.

  • JFK

   Vastaa

   Vasemmistolaisethan ovat jo ilmoittaneet, että ”he omistavat tieteen”, joten toimittajakoulutus pätevöittää tästä lähtien tiedekirjailiaksi (ja ainoastaan se).

   Tieteen tuhoaminen on keskeinen osa kulttuurimarksismia.

   • Bella

    Vastaa

    Olinkin aikeissa lisata kommenttiini, etta journalistiikka pitaisi poistaa yliopistosta, kuten moni muukin siella talla hetkella oleva teema, ja laittaa se korkeakoulun puolelle. 

    Eras kohtaus, joka heratti minut tarkastelemaan journalistiikkaa ”tieteena” kriittisesti, oli sellainen, kun olin itse historian tieteenalan kandisemmassa, ja siella oli myos journalistiikan semman aiemmin kaynyt. Kun seminaari vuoden kuluttua loppui, niin henkilo huokaisi helpotuksesta, ja sanoi, etta aivan hirvea raakki tama hissan semma, etta taysin eritason juttu kuin journalistiikan helpohko semma, silla jo pelkkien viittausten opetteleminen hissassa oli aikaavievaa, siita puhumattakaan, etta hissan semmassa, kuten tieteelle on ominaista, opetettiin kaantamaan jokainen vastaantuleva kivi omassa tutkimuksessa, ja kaymaan lavitse ja opettelemaan jokaisen ”kiven” takaa loytyvat muut tutkimukset, asiat, kasitteet, tapahtumat, teemat, historiat ja historiografiat mahdollisimman tarkkaan ja niin edelleen, jotta omat vaitteet omassa tutkimuksessa kestavat sitten kritiikkia…

 • Nimetön

  Vastaa

  Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella vanhemman rikoskonstaapelin virassa toiminut Juha-Pekka Olavi Kosonen (101164-) on todennäköisin syin epäiltynä muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Koska Kososta koskevat rikosepäilyt ovat päätyneet käräjäoikeuden käsittelyyn, niiden ei voida katsoa olevan täysin perusteettomia. Syyllistyminen virkarikokseen saattaa johtaa vankeustuomioon ja viraltapanoon.

  Näyttää siltä, että vakavista rikosepäilyistä huolimatta tämä sama Juha-Pekka Kosonen toimii nyt Helsingin poliisilaitoksella vanhemman rikoskonstaapelin virassa.

 • Topi

  Vastaa

  Entä ukrainalaiset? Onko ”herralla” mitään sanottavaa näistä? Taisi 50 % II maailmansodan Neuvostoliiton sotilaista ja upseereista olla ukrainalaisia. Niin, mutta hehän taistelivat meitä pahoja nazzeja vastaan, joten eiköhän tuokin vietä Voitonpäivää yhdessä Janus Putkosen ja muiden patrioottien kanssa.

 • Mui Stelen

  Vastaa

  Oliko se tämä Monti joka oli jonkun suomalais-femakon kultu ja jolla oli jotain yhteyksiä Italialaiseen terroristijärjestöön Punaiset Prikaatit?

  • Topi

   Vastaa

   ”Anni Sinnemäen aviomies”, noilla sanoilla alkaa uutinen. Tiedä sitten.

 • vanha kyynikko

  Vastaa

  Antonio Monti pyöri Italian lyijyn vuosina sellaissa porukoissa, joista jotkut nousivat Punasisten Prikaatien kaadereiksi.
  Ja kuten tunnettua, Punaiset Prikaatit ei ollut mikään H4-kerho, vaan organisaatio pyrki romahduttamaan Italian yhteiskunnan vallakaappausta varten.
  Vaikka väkivallan keinoin.
  ”Ihan vaan konttorihommissa olin.”
  AM pettyi vallankumoukseen luultavasti siitä syystä ettei sitä tullut.
  Nyt menee tietysti hyvin, siisti sisätyö ja koskemattomuuden takaava aviopuoliso.

 • Gary

  Vastaa

  Sinnemäki kun ilmeisesti on tällainen ”vihreä”, niin oletteko huomanneet, kuinka nopeasti ydinvoima muuttui Vihreiden suurimmasta peikosta ilmastoteoksi taistelussa pahaa hiiltä vastaan? Ilmasto ei enää lämpeä ja nyt saadaan sähköautot ja ‑potkulaudat ladattua täysin päästöttömästi! Toinen asia jota olen miettinyt: milloin se ilmasto alkaa kylmetä? Tässä on nyt aika monta vuotta toteutettu ”vihreää” ilmastopolitiikkaa. Ei kai siinä politiikassa ole jotakin vikaa? Voidaanko tämä vaihtoehto sulkea pois? Vai lämpeneekö pallo ihmisen teoista riipumatta? Vai lämpeneekö se lain? Itse en ainakaan isompaa, abstraktimpaa ja vaikeammin todennettavissa olevaa asiaa voi edes kuvitella kuin sen, että lämmittääkö ihmisten nuotiot ja koneet planeettaa. Paljon konkreettisempaa ja helpompaa olisi tutkia (ja onkin jo tutkittu) kuinka huono on sähköautojen hyötysuhde (korkeintaan sama kuin huonon, vanhan polttomoottoriauton) tai kuinka paljon (fossiilista) energiaa tarvitaan ydinvoiman polttoaineen saamiseksi ja koko ydinvoimateollisuuden pyörittämiseen. No, nämä ongelmat ratkaistaan, sillä tulevaisuuden Suomessa käytetään vain 100%:sen vihreitä, hiilettömiä, hiilidioksittomia, uusiutuvia ja päästöttömiä ydinvoimaloita, tuuli- & aurinkovoimaloita. Niistä saadulla energialla voidaan tuottaa lisää ja lisää puhtaita ydinvoimaloita ja tuulipuistoja. Täten meillä riittää energiaa vientiinkin ja tulemme täysin omavaraisiksi — ja lopulta saamapuolelle!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi