Velkojat vaativat vihreän Antero Vartian konkurssifirmalle rikoksia kartoittavaa erityistarkastusta

Korkean profiilin ex-kansanedustajan höttöyhtiön miljoonavelat Suomen valtiolle ja siihen liittyvä talousrikoksien mahdollisuutta kartoittava erityistilintarkastus loistavat poissaolollaan valtamedian otsikoissa.

Poliittiset viholliset

Partisaani julkaisi helmikuussa tutkivan uutisartikkelin siitä, kuinka ääriliberaalina tunnetun vihreän poliitikon, Antero Vartian, ilmastonmuutosteemainen Compensate Operations Oy ajautui viime vuonna nöyryyttävään konkurssiin. Yhtiön kaatumisesta teki uutisoinnin arvoisen se, että Vartia oli ehtinyt ottaa Suomen veronmaksajilta velkaa yli 8 miljoonaa euroa Compensatelle useissa eri muodoissa.

Lue alkuperäinen artikkelimme kokonaisuudessaan täältä: ”Vihreiden yhtiölle miljoonien rahoitus valtiolta: Huippupalkat, design-sisustus ja MacBookit ajoivat konkurssiin

Julkaisemassamme uutisessa kävimme tarkkaan läpi Compensaten holtitonta rahankäyttöä, joka vaikutti siltä, ettei yhtiön ollut koskaan tarkoituskaan selvitä veloistaan ja täyttää valtiolle antamiaan liiketaloudellisia lupauksia. Sen sijaan Compensate toimi liberaalien helsinkiläisvihreiden suojatyöpaikkana, jossa luksus, design ja erittäin kovat palkat oli revitty rehellistä työtä tekevien suomalaisten selkänahasta.

Talousrikosten mahdollisuuden kartoittamista

Uutisoimme jo alkuperäisessä tekstissämme, että Compensaten pesänhoitajana toimivan Asianajotoimisto Pihlaja Oy:n laatimassa velallisselvityksessä todettiin, että ”konkurssin jatkuessa kirjanpidon ja hallinnon erityistarkastus olisi perusteltua suorittaa”.

Konkurssiasiamiehen kotisivuilla taustoitetaan, että ”konkurssivelallisen erityistarkastuksessa on tarkoitus velkojien etujen turvaamiseksi selvittää velallisen konkurssia edeltävää toimintaa – – selvitetään, onko velallinen tai tämän edustaja menetellyt sopimattomasti velkojiaan kohtaan – – Tarkastuskertomuksen perusteella pesänhoitajan ja velkojien tulisi pystyä arvioimaan takaisinsaantiperusteita, mahdollisia velallisen rikoksia ja kirjanpitorikoksia sekä osakeyhtiölain (624 / 2006) varojenjakosäännösten noudattamista”.

Vielä alkuperäisen uutisemme julkaisun aikana emme tienneet, kuinka velkojat reagoivat pesänhoitajan ehdotukseen siitä, että Vartian sisäpiirin mahdolliset talousrikokset kartoitettaisiin erityistarkastuksessa. Partisaani on kuitenkin jatkanut Compensaten tapauksen tutkimista, ja tällä viikolla käsiimme saamastamme asiakirjasta selviää, että erityistarkastus ollaan kuin ollaankin suorittamassa.

Kuvakaappaus Compensate Operations Oy:n konkurssipesän velkojainkokouksen pöytäkirjasta.

Erityistilintarkastus tilataan todennäköisesti BDO:lta

Valtiokonttorin juristi kertoi hiljattain Partisaanin toimitukselle, että Compensatea koskevassa velkojainkokouksessa ”on katsottu erityistarkastuksen teettäminen tarpeelliseksi”. Aihetta käsitelleessä kokouksessa olivat paikalla pesänhoitajan, Valtiokonttorin, Fiscales Oy:n ja Nefcon edustajat. Velkojainkokouksen pöytäkirjassa todetaan:

”5. Erityistilintarkastuksen teettäminen

Keskusteltiin velallisyhtiön kirjanpidon ja hallinnon erityistarkastuksen suorittamisesta. Todettiin, että erityistarkastuksen suorittaminen olisi olosuhteet huomioon ottaen perusteltua ja että tarkastuksen yhteydessä olisi perusteltua selvittää tarkemmin esimerkiksi aineettomien oikeuksien luovutukseen liittyviä tietosuoja-asioita.

Näin ollen erityistarkastus on perusteltua tilata sellaiselta toimijalta, jolla on edellytyksiä ottaa kantaa myös näihin seikkoihin (esimerkiksi BDO-tilintarkastusyhteisö). Päätettiin, että pesänhoitaja pyytää BDO:lta tarjouksen ja on sen jälkeen yhteydessä suurimpiin velkojiin toimeksiannosta päättämiseksi.”

Media suojelee kulttuurimarxisteja

On merkillistä, että korkean profiilin ex-kansanedustajan höttöyhtiön miljoonavelat Suomen valtiolle ja siihen liittyvä talousrikoksien mahdollisuutta kartoittava erityistilintarkastus loistavat tällä hetkellä poissaolollaan valtamedian otsikoissa.

Toistaiseksi Partisaani on ainut suomalainen media, joka on kirjoittanut Compensateen liittyvästä erityistarkastuksesta. Vaikuttaa siltä, että valtamedia suojelee jälleen ”hyviä” ihmisiä, eli Pride-lippua heiluttavia globalisteja, kulttuurimarxisteja ja ilmastokommunisteja.

Erityistilintarkastuksen vaiheista ei tällä hetkellä ole enempää julkista tietoa saatavilla, mutta tulemme jatkamaan vihreän korruption tutkimista ja tiedottamaan tapauksen kulusta, kun lisää informaatiota nousee esiin.

Antero Vartia BDO Compensate Operations Oy Erityistarkastus Erityistilintarkastus Ilmastokommunismi Kirjanpitorikos Konkurssi Korruptio Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Talous Talousrikos Velallisen epärehellisyys Velallisen rikos Vihreä kapitalismi Vihreä korruptio Vihreä siirtymä Vihreät

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ans kattoo ny...

  Vastaa

  Mikäs se Vihreiltä kerralla onnistuisi? Ja tämänköhän vuoksi se hevosnaamainen Li jää pois puolueen puheenjohtajuudesta. Lyödäänkö veto että jäljet johtavat sylttytehtaaseen. Näillä kun on tapana lyöttäytyä yhteen jos on pikkuisenkin hajua rikastumisesta. Ja tämän yhtiön tarina oli mitä ”kultaisin”.

  Kuka noille myönsi rahat ja millä perusteella? Olisi mukava lukea laina-anomukset. Ja ketka ovat toimineet esittelijöinä ja suosittelijoina.

 • Ilmari

  Vastaa

  Näissä laki menee niin, että jos erityistilintarkastuksessa ilmenee rikoksia, kulut maksetaan konkurssipesän varoista. Jos ei ilmene mitään, valtio maksaa. Se on todella tarkkaa puuhaa eikä ainakaan halpaa. 

  Joka tapahtuma tutkitaan. Koska velkojat ovat vaatineet sitä, pesässä täytyy olla ainakin sen verran varallisuutta.

 • Tapiola

  Vastaa

  aineettomien oikeuksien luovutukseen liittyviä tietosuoja-asioita.

  Tuo pisti vaan silmään että mitäs aineettomia oikeuksia noilla hörhöillä olisi ollut? Jos vaikka sitten niitä hiilicredittejä, mutta mitäs tietosuojaa siinä olisi rikottu?

 • Nimetön

  Vastaa

  Uutispäälliköitä lainaten, ”Emme me halua tehdä juttuja hyvien ihmisten tekemistä pahoista teoista”.

  Ei suomalaisissa medioissa ole kyse faktoista, vaan tunteista ja siitä kenellä on millaiset mielipiteet. Edes itse mielipiteillä ei ole niin paljon väliä.

  • Tapiola

   Vastaa

   Itsekin välillä miettinyt, että pyrkisi hyvien ihmisten joukkoon. Olen sen verran vaatimaton jos vaikka edes 30 tuhatta saisin vuodessa kerättyä jotain ilmastonpuhdistusrahaa, niin pystyisin sillä toimintani kattamaan.

   Vikani voi olla juuri siinä kun en haaveile tarpeeksi suurella pensselillä.

   Yli.Viikarin toiminta yksilönä on ollut suhteessa samaa suuruusluokkaa kuin tuolla Compensate huijauksella.
   Huomio käännettiin Yli-Viikarin lentopisteiden käyttöön, vaikka suurin vahinko tapahtui jatkuvilla ylkomaanmatkoilla jos siis oikein muistan, niin viimeisen 2v aikana Viikari oli enemmän jossain ulkomailla opettamassa kehitysmaalaisille 2vuohta plus 1sika on yhteensä kolme sen sijaan että olisi ollut virkapaikallaan. Yksilönä siis puhallus samaa luokkaa kuin tuolla hiilihuijausporukalla.

 • Salomon

  Vastaa

  No nyt tehdää ” tarkastuksia” juu juu, samat vitun roistot niitä tarkastuksia tässä maassa tekee, jotka tuollaisia bilerahoja jakaa

 • Sodomia-Antero - siinä on reikä

  Vastaa

  viherhomo rahasti oikein huolella, kun huijarin taustalla on yhteys vihreisiin, johonkin homo-tai transjärjestöön tai monikulttuurin nimellä kulkevaan mädätykseen, on valtion rahapotti tilillä ilman etta kukaan kyselee mitään. yli-viikarillakin oli yhteys vihreisiin, ohisalon puolison tuulivoltti… näitä riittää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi