Asiantuntija: Maahanmuutto ei ratkaise Suomen ongelmia

Maahanmuuttoa viljellään vastauksena Suomen terveydenhuollon osaajapulan ja huoltosuhteen ongelmiin niin poliitikkojen kuin elinkeinoelämänkin puolesta. Korkean verotuksen, hankalan kielen ja karun ilmaston vuoksi Suomi ei houkuttele ulkomaisia osaajia.

Kotimaa

Helsingin kaupunginkanslian erikoistutkija Pasi Saukkonen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että julkinen keskustelu työperäisestä maahanmuutosta on ajautunut epärealistisille raiteille. Saukkonen korostaa, että Suomi kamppailee työvoimasta muiden Euroopan maiden joukossa.

– Esimerkiksi Norjassa palkat ovat paremmat, ja näiden tekijöiden pohjalta tehdään rationaalisia valintoja.

Työperäisestä maahanmuutosta on usein toivottu ratkaisua myös Suomen autioituvien syrjäseutujen tilanteeseen. Tästäkään tutkija ei kuitenkaan innostu.

– Työperäisestä maahanmuutosta voi hyvin olla hyötyä pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa, mutta syrjäseutuja se ei tule uudelleenasuttamaan.

Vaikka Saukkonen ei vastusta maahanmuuttoa, hänen mielestään julkinen keskustelu sekä poliittiset linjanvedot aiheesta eivät vastaa realiteetteja.

– Meidän tulee ymmärtää, että Suomella on edessään valtavia ja epämukavia rakenteellisia uudistuksia. Työperäinen maahanmuutto ei ole uudistusten tarvetta poistava ihmelääke.

Lähde: Verkkouutiset

Huoltosuhde Kotimaa Maahanmuutto Pohjoismaat Politiikka Rotu Talous Ulkomaalainen työvoima Ulkomaat Väestönvaihto Valkoinen syntyvyys Yhteiskunta

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Maahanmuuttoa halutaan poliittisista syistä, valkoisen rodun tuhoamiseksi.

 • Tuokin asia pitää kääntää väärin päin

  Vastaa

  Maahanmuutosta on kokemusten mukaan nykyaikana vain haittaa.

  • Katso peiliin

   Vastaa

   Ja siitä huolimatta suomalaiset tukevat maahanmuuttoa. Esim. ostamalla niiltä pizzaa ja kebabeja. Sekä siinä sivussa huumeita.

   Jos sana kiirisi että kukaan ei osta täälä mitään heiltä, niin ei ne tänne tunkisi.

   • Nimetön

    Vastaa

    Itse tulin samaan johotpäätökseen, ja laitoin kaikki lähi-itämaiset pizza/kebab ‑paikat boikottiin. Jos haluatte syödä noita, etsikää suomalainen vaihtoehto tai kokatkaa itse.

    • Late

     Vastaa

     en oo koskaan noita sen enempää tukenu kun niiden sotkut on niin oksettavaa paskaa. mut totaali boikottiin meni kun pistin aikanaan yhden mestan ja muutaman veitsellä heiluneen kebabin vääntäjän remonttiin kun tuli erimielisyyksiä siitä pitääkö maksavalle asiakkaalle tuoda se tilattu ja maksettu pizzakin

   • 29F

    Vastaa

    Ei kai helsinkiläiset muuta syökään kuin irakilaisen paistamaa kinkkuleipää, jonka neekeri kuskaa sinne betonikopin ovelle. Surullista.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  ”Työperäinen maahanmuutto” on pelkkä kiertoilmaisu väestönvaihdolle eikä sitä ole ikinä harjoitettu minkään järkevyysperiaatteen mukaan vaan (((tiettyjen tahojen))) käskystä keitä Suomen nilviäisten tasolle alentuneet poliitikot eivät uskalla vastustaa. Tähän niviäisten ryhmään kuuluvat myös valeoppositio persut jotka eivät ole saaneet (koska eivät ole edes halunneet saada) mitään aikaiseksi Suomalaisten syrjäyttämiseen johtavan kehityskulun katkaisemiseksi. Tällä hetkellä halpatyövoimaa haalitaan ukrainasta pakolaisuuteen vedototen ja tätäkin operaatiota persut tukevat täysillä. Suorastaan vaativat lisää tänne kuulumattomia muukalaisia! 

  Tilanne on täysin kestämätön.

 • Minä

  Vastaa

  Elättien maahantuonti vain heikentää maata. Tulee paljon rikollisuutta, turvallisuus heikkenee, kamalasti kustannuksia, sopeutumatomuutta suomalaiseen yhteiskuntaan ja muita ongelmia, eikä mitään hyötyjä. Sellaista se suvakkien maailmanparantaminen. Työperäinen voi olla hyvödyksi, mutta vain todellisten osaajien ja helposti maahan sopeutuvien osalta. Niitä ei tule kuin vähän, eivätkä ne tule hyväksikäyttäjinä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  HS julkaisi 2022-11-12 jutun ”Puheet työperäisestä maahan­muutosta ovat täysin epä­realistisia ja vastuuttomia, sanoo tutkija”.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009190374.html

  Yllättävää, että valtamedia päästää läpi tällaisia ajatuksia.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Mamut tuhoaas aina natiivit. Oli ne sitten hyviä tai huonoja. Nykyinen maanmuutto tuhoaa kaiken.

 • juha II

  Vastaa

  Tuon ovat selvä järkiset jo ennen matu-tsunamin lähtölaukausta. Ne, jotka ovat lilluneet utopioissaan ja EU-globalistit, jotka tietoisesti ovat harjoittaneet hybridisotaa kohteena oman mantereensa asukkaat. Ovat enm. riekkuneet kuin alkuasukkaat nuotion ympärillä ja jälkimmäiset säätäneet rasistisia lakeja valkoista rotua rasittaen.

 • VirvaT

  Vastaa

  Täystuhomaahanmuutto matalan äo: n riekkujakulttuureista on tuhoisaa väestönvaihtoa (mikä todellakin on valkoisten kansanmurha). Yhtäkään hyödyllistä asiaa nämä rotumuukalaiset eivät ole tuonut mukanaan, vain pelkkää tuhoa, kaaosta, vitutusta ja rikollisuutta. 

  Itse en pysty elämään neekereiden kanssa enää koskaan samalla asuinalueella, koska vitutus on yksinkertaisesti liian raskasta (ne vituttaa niin armottomasti pelkällä olemassa olollaan esi-isieni maassa, että ei pysty). Muutin pois pääkaupunkiseudun neekerislummista pieneen tuppukylään (99% valkoinen asuinalue) ja jumalauta tännekin on alkanut pesiytymään neekereitä. Meillähän ei valkoisina saa olla mitään omaa, ei varsinkaan elintilaa omiemme joukossa.

  Näin jo yhden asuinalueen täystuhoamisen haittamaahanmuutolla Vantaalla asuessani. Vielä 6−7− vuotta sitten tuo kyseinen asuinalue oli tuulipukukansan asuttama, mutta 2015 matuvyöryn jälkeen sinne asutettiin niin paljon neekereitä/rättipäitä yms paskaa, että tuho tapahtui yhdessä yössä.

 • Topi

  Vastaa

  EU perustuu tulonsiirroille. Maahanmuuttajilla ja ”pakolaisilla” ei ole mitään tekemistä kenenkään auttamisen kanssa. Se on sama kuin jos kutsuisi helsinkiläisiä city-vihreitä oikeiksi vihreiksi tai luonnonystäviksi.

 • TT

  Vastaa

  Onko Ukrainan sota raaistanut suvakkeja? Enää ei riitäkään hyysäysintoa työvoimaksi naamioituja matulaumoja kohtaan? Jos näin on, niin sitten on jotakin hyötyä ollut tuostakin sekoilusta. Jos ei muuta, niin Ukrainan sota on paljastanut sen, että jos jotain etnistä ryhmää saa ihan luvan kanssa vihata, niin silloin suvakit ovat niitä kiivaimpia vihaajia. Normaaliaikoina suvakkien viha on kohdistunut kantasuomalaisiin, mikä on sairasta ja kieroutunutta. Sen sijaan muukalaisviha on oikein ja luonnollista, jos se kohdistuu joukkoihin, jotka vievät omilta joukoilta elintilaa. Yksittäisiä rotumuukalaisia ei kukaan pelkää, koska semmoinen ei ole uhka kenellekään. 

  Suvakit ovat nyt innostuneet katkerasti vihaamaan venäläisiä ja kenties osa tästä vihasta alkaa suuntautua järkevästi myös neekereitä ja arabeja kohtaan. Tämä on hyvä asia, mutta neekerilaumoja pitäisi tietenkin vihata paljon enemmän kuin venäläisiä. Mitä kauempana suomalaisten omasta geeniperimästä ollaan, sitä rajumpaa pitää olla torjunta.

  • 29F

   Vastaa

   Olen aistivinani ”rasismin” ja jonkun asteisen muukalaisvihan muuttuvan kosheriksi. Suomalaista toki on saanut aina vihata, mutta nyt venäläisiäkin saa vihata aivan täysillä. Ei rajoitu siis Putiniin tai sotilaisiin, vaan aivan jokaiseen Venäjän kansalaiseen saa suhtautua avoimella vihalla. Se on jännä tämä agenda jota nämä seuraavat; se muuttuu aina tilanteen mukaan hyvin nopeastikin.

   EU ja multikultihyysäys ovat mahtavia rahasampojen kestosuosikkeja, joilla Suomi hukutetaan korkovelkavankeuteen, mutta nyt yhä isomman siivun lohkaisevat kansamme selkänahasta myös itärajan aitahanke, NATO-jäsenyys sekä sähköyhtiöiden saatanallinen pörssikikkailu. Ei hätää, suomalainen – kaikki on reilassa! Älä murehdi.

   • TT

    Vastaa

    Juuripa näin. Suvakkien ja monikulttuurihyysäreiden kähisevä viha venäläisiä kohtaan järkyttää jopa paatunutta ”natsia”. Myös monet kansallismieliset inhoavat venäläisiä, mutta osaavat sentään käyttäytyä ja/tai suuntaavat torjuvan asenteensa maanpuolustukseen. Suomen Armeija on aina ollut selkeästi Venäjän vastainen armeija, mutta ei siellä ole lähdetty typerään käytökseen itänaapuria kohtaan paitsi nyt, kun ollaan niin Natoa, niin Natoa. 

    Suvakit ovat huonosti käyttäytyviä tekopyhiä ihmisroskaläjiä, periaatteettomia selkärangattomia tuuliviirejä ja taas saamme tästä lisää todisteita.

 • Ketku

  Vastaa

  Ruotsi harrasti 60 vuotta holtitonta maahanmuuttoa ja miten kävi?

 • Bella

  Vastaa

  ”Korkean verotuksen, hankalan kielen ja karun ilmaston vuoksi Suomi ei houkuttele ulkomaisia osaajia”

  Suomessa olisi osaajia omastakin takaa, jo Nokian menestys aikanaan kertoo taman karun faktan. Nyt tilanne on vaan se, etta yliopistoista on tehty, kuten Tampereella ”tehtaan korkeakouluja”, joihin paastetaan sisaan massoittain keskinkertaisia kouluttautumaan ammatteihin. Yliopistot ovat oikeassa kriisissa, ja yliopistolaiset ovat taman tienneet jo ainakin 2o vuotta. On paljon yliopistolaisia, jotka haluaisivat yliopistot (takaisin) pelkastaan (huippu)tutkimuksen piiriin. Onkohan kukaan miettinyt, etta Nokian laskulla ja yliopistojen alasajon ajoituksella voisi olla yhteys. Toki en aja ainoastaan ”teknologisia” aloja eteenpain, vaan nimenomaan yliopistoista alkaa kohta puuttumaan vankka perustutkimus vanhoilta tieteenaloilta, mika tekee ennen pitkaan myos teknologiaosaamisesta yksipuolista ja se tulee jaamaan jalkeen.

  Ja myos yksi tekija, joka meilta puuttuu, on erityislahjakkaiden peruskoulu. En uskalla edes ajatella, etta kuinka monta huippulahjakasta Suomessa syrjaytyy taman vuoksi. Olen jutellut tasta asiasta opetushenkilokunnan kanssa eraassa tilanteessa heidan aloitteestaan. Tama puuttuva tekija on tietylla sektorilla erittain hyvin muistissa ja tiedossa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi