Dieselin litrahinta yli kaksi euroa!

Viime viikolla Suomessa ylitettiin eräänlainen kipuraja, kun dieselin litrahinta nousi yli kahden euron lähes joka asemalla. Yksityisautoilu on Suomessa muuttunut koko ajan kalliimmaksi.

Kotimaa

Polttoaineiden hintoja seuraavan polttoaine.net-sivuston mukaan Dieselin keskihinta oli viime huhtikuun alussa 1,512 euroa. Alle vuodessa nousua on siis tullut noin 50 senttiä litralta.

Ihmiset tarvitsevat autoja pääasiassa töissä käymiseen, mutta siitäkin lystistä pyritään tekemään kallista. Verojen osuus bensan hinnassa on yli puolet. Lisäksi Diesel-autoilijat maksavat erillistä Diesel-veroa, joka on satoja euroja vuodessa, vaikka se on jo lähes saman hintaista E98- ja E95-bensojen kanssa, jotka nekin ovat jo ”normalisoituneet” yli kahden euron litrahintaan.

Kotimaa Polttoaine Talous Uutiset Verotus Yksityisautoilu

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vanhassa vara

  Vastaa

  Ostakaa palmuöljyä tai olivvivöljyä. 30 litran nassakoissa hinta on paljon alle euron. Mutta vain vanhempiin autoihin. Ei korkeapaineruiskuihin. Tai, kai se osanakin menee.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tuo on törkeää riistoa, verotuksellisin keinoin pyritään suomalaista duunaria kurittamaan entistä kovempaa, hallituksessa on halua saada jopa ruuhkamaksut voimaan.
  Kyseessä kun ei ole pelkkä polttoaineen hinta, vaan tuo hinnannousu vaikuttaa moneen asiaan, kuten vaikkapa kuljetuskustannuksiin ja ruokakaupassa käyntiin.
  Mitä luulette suomalaisten ostovoimalle ja jopa hyvinvoinnille tapahtuvan, jos tällainen meno jatkuu?

  Mihin ne kerätyt verot menee?
  No ei ainakaan tiestön ylläpitoon ja korjauksiin!

 • krizze

  Vastaa

  alkaako jo tekee mieli sähköautoa vai laitetaanko lisää?

  • Nostetaan sähköö kans

   Vastaa

   Laitetaan lisää. Sähköauto maksaa 70 000e eikä niitä saa farmarina vetokoukulla. Tuolla erotuksella voi ajaa niin pitkään että nykyinen hiilivety-keramtorio ei muistuta enää autoa. 

   Ja jos laitat konttiin ~100kg työkaluja ja säädät sisälämpötilan +24 asteeseen ettei vanhat luut särje, niin toimintasäde vaan on ihan luokaton. Puhumattakaan siitä että laittaisi roiskeläpät ettei riko muiden tuulilaseja.

   Toisaalta, se sähkökin pitää ostaa. Ja jos ajatellaan että työmatkat voi olla 480km/d tai 220km/d niin tulee nykyistä paljon pidempiä työmatkoja. Ja kalliimpia.

  • Laturiin vaan.

   Vastaa

   Lataa sitä sitten pörssisähköllä, parhaimmillaan 124snt/kwh.

   Itse rupean kohta puukaasulla meneen.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ei ala, sellainen ei sovi käyttötarkoitukseeni ja luuletko, että se sähköauto on tulevaisuudessa yhtään sen halvempi, ettei siihen kohdisteta kiristyvää verotusta?
   Aika lyhytnäköinen on, jos tuollaista oikeasti kuvittelee.

   Toisekseen, sähköauton hankintahinta on järkyttävä.

  • Nimetön

   Vastaa

   Sähköautot:

   -voidaan sammuttaa etänä
   ‑ei toimi pakkasella
   ‑järkyttävän kalliita
   ‑minkä tahansa pikkuvian korjaaminen maksaa tuhansia

   Ei ala tekemään mieli sähköautoa.

 • Historian opetus maksaa

  Vastaa

  Suomalaisten venäläisvastaisuudella on hintansa. Halulla olla NATOn keihäänkärkenä on hintansa. Karhun tökkimisellä tikulla silmään on hintansa. Tulella leikkimisellä on hintansa.
  Historian opetusten opettamatta jättämisellä on hintansa.

 • TT

  Vastaa

  Venäjän sanktiointi aiheuttaa nyt niukkuutta öljyn tarjonnassa. Hintahuippua ei olla vielä nähty, koska Venäjän öljyvientiä länteen ei olla vielä kokonaan blokattu. USA:n juutalainen ulkoministeri Blinken työskentelee nyt täyden vientisulun länsimaihin aikaan saamiseksi. EU tietenkin seuraa nöyrästi perässä, koska EU on täysin USA:n hyppysissä. 

  Taustalla on myös tietoista öljylähteiden ja kuljetusputkien alasajamista erityisesti USA:ssa, jossa Bidenin uusmarxistinen hallinto ajaa vahvasti ”Vihreää Siirtymää”. Jos Trump olisi päässyt jatkokaudelle, niin öljy, bensiini ja diesel olisivat hinnaltaan lähempänä normaalia.

 • EV

  Vastaa

  Juu kyllä kirpas käyä aamulla tankkaamassa työmatkamese, edellisenä päivänä tuli vielä auto- ja dieselvero postiluukusta… ainoa hyvä asia on se, että kilometrikorvaus nousi kahdella sentillä / kilometri. Ei muuten pysähdy polttoaineiden hinnan kasvu tuohon..

 • pöh

  Vastaa

  Se vaikuttaa myös esimerkiksi ruuan hintaan jatkuvasti, lisäksi ruokapulaa oikein tekemällä tehdään maailmaan.
  Jos käyt vaikka kerran kuukaudessa kaupasta ostamassa samat ruuat, niin joka ainoa kerta on hinnat noussut, lukuun ottamatta jotain tarjouskampanjoita.
  Sähkö nousee vuokrat nousee, sitten kaupoissa jeesustellaan heittämällä pois jotain venäjä aiheisia ruokia, vaikka ne olisi Suomessa tehty.
  Viimeksi kävin Myllypuron leipäjonossa niin jono oli semmonen 1−1,5 km, vaikka sieltä ei juuri yleensä saa kun vanhentunutta leipää, jotain salaattia ja jogurttia jne.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tässä on kovia aikoja edessä. Rekat kulkevat dieselillä ja ruoka kauppoihin rekoilla. 

  Dieselin hinnan nousu nostaa ruuan hintaa.

 • vaihtokauppaa

  Vastaa

  Ei pajon hetkauta. Asun maalla ja olen järvikalastuksen sekä marjastus/sienestyksen kautta melko omavarainen. Toiselta napurilta tulee lihaa ja maitoa, toiselta puita ja perunoita.

  Elämä on valintoja. ECU:ja (erittäin kusinen urakka) käytetään maksuvälineenä.

 • kihti

  Vastaa

  Kuivaa puuta jemmassa 500 mottia. Perunoita kellarissa vielä muutama hehto.
  Autoällätallin nurkassa kloorivapaata apulantaa tulevan kesän tarpeisiin.
  Käväällä katiska mökkirantaa ja kalaa tulee jopa naapurille jaettavaksi.
  Näillä eväillä kohti ydinsotaa.…

 • Anonyymi

  Vastaa

  Tiistaina 2022-03-08 noin kello 12:30 bensa BE95 E10 maksoi pk-seudulla 2.14 €/ litra. Edeltävänä päivänä hinta oli 2.05 euroa per litra. 

  Näppituntumalta arvioisin, että hinta on noussut viimeviikkoina kymmenellä sentillä per viikko.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomen talous tulee romahtamaan totaalisesti, koska kaikki vahittäistavarat ja ruoka liikkuu pyörillä. Kuljetusyritykset ajetaan konkurssiin ja lopulta myös kaupat, koska niissä ei ole enää tavaraa. Poltto-aineiden hinnankorotukset vaikuttavat myös asiakasvirtojen liikkumiseen ja aiheuttavat lisää konkursseja.
  Oma varaisuus on nyt kova sana, niille, joille se on vielä mahdollista. Eliitillä on kuitenkin suunnitelma jo senkin varalle ja myös Suomalaista maataloutta ollaan ajamassa kovaa vauhtia kohti loppua. Tästä syystä maatalous otettiin Eu:n myötä tarkkaakin tarkempaan kontrolliin korvamerkkeineen ja rekistereineen. Halutaan tarkka tieto siitä kuka kasvattaa, mitä ja missä. Kaikenlainen tilamyynti ja teurastus haluttiin tehdä mahdottomaksi tyhjästä temmatuilla perusteilla. Eihän myyntikalojakaan saa perata enää rantakalliolla. Ja onhan se selvä, että jos lehmille syötetään toisia lehmiä lihaluujauhon muodossa, niin jotain ongelmia ilmenee.

  Nyt tulevan syksyn ja seuraavan vuoden satotilanne on täysi arvoitus ja ruokapula näyttää vääjämättömältä. Siihen vaikuttaa polttoaineiden hinnannousun lisäksi erityisesti lannotteiden
  hinnannousu.
  Kotimaisen ruoantuotannon ja huoltovarmuuden alaslaskun historiaa:

  Kemiran lannoitetehdas myytiin Vanhasen KESKUSTA hallituksen toimesta Yaralle
  https://www.ruokatieto.fi/uutiset/euroopan-komissio-hyvaksyi-kemira-growhown-myynnin-yaralle
  Yara sai monopolin lannoitekauppaan
  https://yle.fi/uutiset/3–5768029
  Lopputulos oli, että lannotteiden hinta nousi 100% yhdessä yössä.

  Kataisen (kok.) hallitus puolitti leipäviljan varmuusvarastot
  https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3017634

  Tämänhetkinen tilanne:

  Lannotteiden hinnat ovat pääsääntöisesti nouseet kokoajan. Yara teki viime syksynä suurimman korotuksen aikoihin ja nosti lannotteiden hintoja 36%. Ennakoiko tämä jättikorotus jo tulevaa?
  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli‑1.1460084

  https://www.talouselama.fi/uutiset/yara-keskeyttaa-tilausten-vastaanoton-koska-lannoitteiden-hinnoittelu-on-nyt-lahes-mahdotonta/5c19716a-9b8b-4801-b7a0-0c2ce0450ec9

  Ennemminkin kyse on siitä, ettei osata päättää kuinka suuri korotus iljetään tehdä, ettei lannotteet jää varastoihin. Viime syksyn korotuksen kanssa lannotteiden hinta noussee 100%
  Tämä kaikki yhdistettynä vielä polttoaineiden hinnannousuun ja meillä on edessämme ruokapula. Maanviljelijät eivät pysty lisäämään poltto-aineiden ja lannotteiden hinnan noususta aiheutuvia kuluja tuotteisiinsa, vaan ne ainoastaan lisäävät yritystoiminnan tappiota. Tästä seuraa lisää konkursseja, koska EU:n järjettömien tuotantotila vaatimusten vuoksi useat tilat ovat velkaantuneita ja maksuvaikeuksissa.
  Nähtäväksi jää yrittääkö hallitus pelastaa kotimaisen ruoantuotannon, vai jatkaako se sen alasajoa.

 • Luis

  Vastaa

  ”Analyysi: Venäjä voi jättää yli sadan miljardin euron velat sijoittajille maksamatta – Muut maat maksavat viulut, kun Putinin joukot pommittavat”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi