Kansalaisaloite kirjojen ALV:n nostoa vastaan

"Kirja ei ole haittaverotettava tuote!"

Talous

Perussuomalainen hallitus aikoo nostaa kirjojen arvonlisäveroa kymmenestä prosentista neljääntoista. Tällä tulee olemaan lukutaidon ja sivistyksen kannalta negatiivinen lopputulema. Maailman korkeimpien verotusasteiden Suomi sen sijaan saa lisää verotuloa suomalaisilta, mikä tarkoittaa lisää rahaa kehitysapuun, maahantunkeutujien elättämiseen ja feministiseen huuhaa-tutkimukseen.

Kansalaisaloite-sivustolla kerätään nimiä aloitteeseen, jossa vaaditaan korotuksen perumista.

Aloitteen tekijät perustelevat:

”ALVia voidaan vyöryttää, kun toimitaan yritykseltä yritykselle. Kirja-alalla ALV-kanta on vahvasti yksityisen kuluttajan tekemien ostojen ja voittoa tuottamattomien organisaatioiden ostojen varassa. ALV jää kirjan hintaan maksettavaksi tai yrittäjien kannettavaksi ja se hinta on kova.

Teemme töitä ainutlaatuisella, pienellä kielialueella. Kotimaisilla kielillä julkaistu kirjallisuus, mikä käsittää sekä kotimaisen kirjallisuuden että laadukkaat käännökset (myös kotimaiselta kieleltä toiselle tehdyt käännökset!), ovat osa kansallista ydintoimintaa. Meidän puolestamme kukaan ei voi julkaista kirjallisuutta, jota kotimaisella kirja-alalla tehdään.

Kirja ei ole haittaverotettava tuote. Kirjan verotushyöty valtiolle syntyy myös viennistä, jota varten tarvitaan täysin vastakkaisia toimia: ALV-kannan lasku ja viennin edistämistoimenpiteitä. Kulttuuriala on sijoitus, joka tuo siihen laitetut eurot moninkertaisesti takaisin, sillä se työllistää välillisesti myös muita kuin kulttuurialan toimijoita.”

Voit allekirjoittaa aloitteen tästä: https://kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13020

Kirjallisuus Kotimaa Kulttuuri Talous Veronmaksajat Verotus

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Ministeri Purra on vaikeuksissa, kun persut antaa ottaa lisää siirtolaisia, joten kansalaisten veroja on nostettava. Äänestitte persuja, turha valittaa, itsehän valitsitte edustajanne, tuumailee Purra vilkaisten kädessä roikkuvaa ministerin salkkua.

 • Rahat täällä viedään

  Vastaa

  Koko ALV on iso huijaus. Sen pitäisi olla vähintäänkin puolta pienempi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi