Elinkeinoelämän Keskusliiton Ilkka Oksala: koronapassi saatava käyttöön työpaikoilla

Oksala kirjoittaa, että on perusoikeuksien toteutumisen kannalta tärkeää pakottaa työntekijät ottamaan rokote työpaikan menettämisen uhalla.

Kotimaa

Kaikki eduskuntapuolueet kannattavat koronapassin käyttöönottoa.

Elinkeinoelämän Keskusliiton johtaja Ilkka Oksala vaatii rokotepassia otettavaksi käyttöön työpaikoilla. Käytäntö on käytössä jo esimerkiksi Italiassa.

Oksalan mukaan rokottamattomat vaarantavat muiden hengen ja terveyden. Hän ei ota kantaa siihen ilmeiseen ristiriitaan, ettei rokote ilmeisesti sitten toimikaan, mikäli rokottamattomat ovat rokotetuille vaaraksi.

Oksala kirjoittaa, että on perusoikeuksien toteutumisen kannalta tärkeää pakottaa työntekijät ottamaan rokote työpaikan menettämisen uhalla. Vapaus valita kokeellisen, yksityisten firmojen myymän rokotteen ja rokottamattomuuden välillä ei kuulu perus- ja ihmisoikeuksiin. Oksalan mukaan on valtion tehtävä taata, että mahdollisimman moni ottaa ”ilmaisen” rokotteen, jonka valmistaja on aiemminkin saanut rikostuomioita myytyään tappavia lääkkeitä:

”Ongelmasta selviää, kun ottaa rokotteen. Yhteiskuntahan tarjoaa niin rokotteen kuin itse rokottamisen maksutta”, hän kirjoittaa.

Krista Kiuru lupaa selvittää passin käyttöönoton mahdollisuuden

Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru lupaa selvittää mahdollisuuden rokotuspassin käyttöönottoon työpaikoilla. Käytännössä kyse on lupauksesta ottaa passi käyttöön.

”Tarkoituksena on tässä vaiheessa pohtia mahdollisuuksia passisääntelyn laajentamiselle siten, ettei passin käyttö olisi sidoksissa muiden rajoitustoimenpiteiden voimassaoloon”, Kiuru sanoo HS:lle. Eli vaikka rajoitukset muualla, vapaa-ajan harrastuksia koskevissa paikoissa purettaisiin, voidaan vaatimus passista jättää voimaan työpaikoilla. Tämä siis siitä huolimatta, että ”kyse on ihan vain viruksesta.”

Kiurun mukaan asiaa ”täytyy arvioida perusoikeuksien näkökulmasta erittäin tarkasti”, aivan kuten rajoituksia on tähänkin mennessä arvioitu ”erittäin tarkasti.”

Ranskassa passin käyttöikää pidennettiin ensi kesään

Ranskassa otettiin viime kesänä ”väliaikainen” rokotepassi käyttöön. Sen oli tarkoitus loppua marraskuussa, mutta sitä ”yllättäen” jatkettiin ensi kesään saakka. Tämä on herättänyt laajoja protesteja Ranskassa, jossa mielenosoituskulttuuri on muutenkin näyttävämpää kuin vaikkapa Suomessa.

Ranskassa ei esimerkiksi ilman passia saa osallistua sosiaalisiin tapahtumiin, käydä ravintoloissa tai käydä isoissa supermarketeissa. Tämä tekee monien elämästä hyvin hankalaa ja tarkoitus onkin painostaa ihmiset piikille.

Lähteet: IS, Verkkouutiset

Elinkeinoelämän keskusliitto Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Politiikka Rokotepassi Rokotteet Talous Teknologia Tiede & luonto Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tapsa

  Vastaa

  Herääki kysymys miten vittu tämä hallitus luulee että yhteiskunta pyörii täydellä oravanpyörällä eteenpäin jos 50% ihmisistä vastustaa pakollisia rokotteita, eikä voi mennä töihin ilman rokotetta.
  Syntyy kyllä täys katastrofi,kukkaan jaksa perkele ennää tämmöstä teatteria. Kaaos vaan kylvää loputki ihmiset maailmasta ja kohti kali yuga aikajanan loppua ja odotellessa satya yugaa.

 • Tero

  Vastaa

  Sitten vaan jäädään kotiin ja sosiaaliturva kantaa lomakaudet. Piikkiä en ota ainakaan.

  • Tarkkana

   Vastaa

   Tuota, onko sinulla sosialiturvaa? Suomessahan sosialiturvatunnut muutettiin henkilötunnukseksi jo kauan aikaa sitten. Tuon nimen muutos oli suurempi muutos kuin pelkkä sanan vaihto toiseksi. Suomalaisilla ei nimittäin enää ole lakiin perustuvaa sosialiturvaa.

   Minä korjaan aina viranomaisten kanssa asioidessani että minulle annettiin sosialiturvatunnus. Aina kun ne kysyvät ”hetua”, niin sanon ettei minulle ole annettu sellaista mutta sosialiturvatunnut on annettu.

 • Juha

  Vastaa

  Ilkka Oksennukselle täytyisi antaa piikki

 • Ans kattoo sit

  Vastaa

  Voihan se olla että se koronapassi otetaan käyttöön, mutta kohdallani se kyllä tulee näyttämää ”punaista”, eli kertoo ettei ko. henkilä ole rokotetty hyväksytysti. Sitten on työnantajan peliliikkeen vuoro. Tarvitseeko se työvoimaa vai ei?

  Se ei ole siis irtisanonut minua, mutta ei voi ottaa töihin jos ei halua. Toisaalta, kun en ole edes lomautettu, se joutuu maksamaan palkkaa. Jos se ei maksa palkkaa, riitautan asian, jne.

  Sitten jos se antaa potkut enkä löydä uutta työtä, niin seuraavaa palkattaessa se joutuu kysymään ensin minua. Ja oravanpyörä on valmis. Minä niin odotan tämän tuloa.

 • Pakastebroileri

  Vastaa

  Rokotteista puhuttaessa unohtuu mainita lähes kaikissa jutuissa, että koronarokotteen antama suoja ei ole 100%, vaan noin 90%. Eli joka kymmenes rokotteet saanut voi sairastua. Tästä kymmenestä prosentista suurin osa ei saa mitään oireita ilman vaikka ei olisi ottanut yhtään piikkiä, tai pikku flunssan. 

  Se promille rokotetuista, joka saa vakavan taudin on se ryhmä, josta täällä mesotaan, koska kukaan ei saisi kuolla koronaan. Se on kumma, että kaikkiin muihin tauteihin saa kuolla, paitsi koronaan. Perusterveet ja nuoret, jotka siihen kuolevat, ovat äärimmäisen harvassa.
  Onkohan sitä mietitty, että jos passi otetaan käyttöön työpaikoilla, joissain firmoissa saattaa jäädä hommat tekemättä.

  • Snif

   Vastaa

   Isoimmin koronasta kärsinyt helsigin alue avautui lääkärin suulla viimein miten onkaa geenipistos auttanut, tutki tarkasti ajanjakson ja kävi selväksin että piikki auttaa vain 00,02% varmuudella, elikkä tuo 90% teho on täyttä satua.

 • AP

  Vastaa

  Jos passi tulee työpaikoilla käyttöön ja menetän sen takia työpaikkani, millään ei ole enää mitään väliä. Sen takaan, että vien yhden noista syyllisistä mukanani! Saa laittaa äänestyksen ehdokkaista.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Elinkeinoelämän Keskusliitto on pelkkä globalistinen lobbausjärjestö, he eivät aja suomalaisten etuja.

  ”Oksala kirjoittaa, että on perusoikeuksien toteutumisen kannalta tärkeää pakottaa työntekijät ottamaan rokote työpaikan menettämisen uhalla. ”
  Oksala vaikuttaa sen verran retardilta tapaukselta, ettei hän paljoa ajattele tai ymmärrä mitä suustaan päästään, passin käyttöönotto nimenomaan RAJAA POIS niitä perusoikeuksia.
  Onhan tämä kummallista, että koko tämän ”pandemian” ajan olet voinut käydä töissä ihan normaalisti ja sitten yhtäkkiä tehtäisiin lakimuutos, jossa todettaisiin, että ”hei, huomenna sinä et voi mennä työpaikalle”. Miettikää ihmiset tätä logiikanpuutetta.
  Oksalalle pitäisi antaa monoa kaikista työtehtävistä, oli sitten rokotettu tai rokottamaton, tuollaisia kiilusilmäisiä globalisteja tämä yhteiskunta ei tarvitse.
  Muistakaa kuitenkin, että kun tästä koronapassista keskusteltiin alkuvuodesta ja asioista perillä olevat kansalaiset sanoivat koronapassin laajenevan kansalliseen käyttöön, ei vain matkustukseen, se oli vain ”foliohattujen salaliittoteoria”.
  Miten kävi?

 • 1984

  Vastaa

  I will not comply.
  Fuck’em.

 • Late

  Vastaa

  Siinä kun rupee voimalaitokset, vesilaitokset yms sulkeen ovia eikä kauppoihin ruoka kulje eikä kulje mikään muukaan kuten ennen niin rupee kansa kiukustuun ja valtionjohdolta päitä putoileen. Siinä kun noi ”asiantuntija ” ihmispaskat hirtettäis julkisesti…jokohan tää vitun pellesirkus valtionjohto rupee ymmärtään että niiden vitun kusiaivojen paska sana ei ole eikä tule oleen laki. Ite työskentelen ruotsissa. Ei täällä lellään ole maskeja enkä oo tavannu ketään joka olis itteensä myrkkypiikkiä ees harkinnu

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Late. Huomasin viime kesänä , että Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois- Norjassa ihmiset elivät ihan normaalisti. Maskeja käytti ne harvat turistit (-minä). Kun Haaparantaan saapui , näkyi suomalian läheisyys . Joka neljännellä rätti naamalla. Liekö finskejä. Haluan takaisin pohjoiseen normaalien aivopesemättömien ihmisten seuraan. Ps. Juttelin Norjassa erään terveysviranomaisen kanssa , ei uskonut koronakusetukseen.

 • Anti-kommunisti

  Vastaa

  EK ajaa planeettamme ylimpien globalistirikollisten kuten Rockefellerien ja Rotschildien asiaa.

 • Sivusta seuraava

  Vastaa

  ”Lupa tartuttaa” ‑passi, jolla etuoikeus tartuttaa bilettämällä ja parveilemalla sekä hakemalla uusia variantteja mm. Delta Plus ulkomailta esim. Virosta. Tärkeintä on että kansa saadaan toisiaan vastaan ja ottamaan jatkossakin säännölliset piikit ja uudet Pfizerin pillerit covid-tartuntojen joka tapauksessa iskiessä rokotteista huolimatta. 34 koronakuolemaa Suomessa perjantain 29.10. – torstain 4.11 välillä TASAN VIIKOSSA ja kuolinlukema nyt 1188. Mites maantaina kun perjantain 5.11. – sunnuntain 7.11. eli viikonlopun luvut julkaistaan. Viime viikonloppuna tuli 12 ruumista edellisviikonloppuna 11, olisiko tänään jo 13?

 • Pertsa

  Vastaa

  Kyllähän se niin taitaa olla,että nyt pelataan sitä wanhanajan ”hajoita ja hallitse”-peliä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi