Kirjaväite: Ilta-Sanomat taipui poliittisen painostuksen alla

"Maailman vapaimman median maa" Suomi ei ilmeisesti ollut sitä ainakaan 15 vuotta sitten. Tuolloin Ilta-Sanomien väitetään taipuneen Vanhasen hallituksen painostuksen alla.

Kotimaa

Ilta-Sanomien entinen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä kertoo tuoreessa Erkon verikoirat ‑muistelmateoksessaan, kuinka Vanhasen hallitus painosti lehteä Vanhaseen liittyvien paljastusten vuoksi. Kirjan mukaan silloisen pääministerin kabinetista soitettiin uhkaussoitto päätoimittajalle:

“Pääministerin erityisavustaja Timo Laaninen soitti ja sanoi suoraan, että yritän kaataa pääministeri Matti Vanhasen ja erottaa kulttuuriministeri Tanja Karpelan Ilta-Sanomien törkyjutuilla. Hänen mukaansa ‘toista kertaa Ilta-Sanomat ei kaada keskustan pääministeriä. Keskusta kaataa sitä ennen päätoimittajan’.”

Myöhemmin samana vuonna Pietilä sai potkut päätoimittajan virastaan. Ilta-Sanomien omistaja on juutalaisomisteinen Sanoma Osakeyhtiö (nykyinen Sanoma News), joka havitteli tuolloin radiotoimilupaa. Vanhasen hallitus vastasi luvasta.

Yle kertoi vuonna 2006 Suomen sijoittuneen lehdistönvapaus-listauksessa jaetulle ykkössijalle.

Lähteet: Yle, Iltalehti

Historia Ilta-Sanomat Kotimaa Matti Vanhanen Painostaminen Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Sionismi Tanja Karpela Uutiset Valtamedia Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  IS ajaa globalismia, kommunismia, LGBTP agendaa, kulttuuri marxismia ja lääke yhtiöiden propagandaa. Siinä ainakin tärkeimmät.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Poliitikoista saisi kaivettua vaikka minkälaisia juttuja esille, jos media niin tahtoisi.
  Suomen ”vapaa media” valtamedia on todella suuri vitsi.
  Veikkaan, että Partisaani ei olisi taipunut painostuksen alla millään lailla 😉

 • Valehtelua on kaikkialla

  Vastaa

  Ei Suomessa ole ollut koko itsenäisyyden aikana lehdistönvapautta. Aina on ollut joku taho joka on sensuroinut juttuja joko etukäteen tai jälkikäteen. Ja sitten on kaiken päällä ollut tämä valtiovallan propagandaosasto joka vaikuttaa tänäkin päivänä.

  Räikeintä toiminta oli ennen EU-liittymistämme. Mutta siihen asti kaikki lehdet julkaisivat vuotuiset otsikot ”Suomessa on euroopan halvin ruokakori”. vaikka tiesivät valehtelevansa. 

  Kun itse oli ulkomailla töissä niin näki sen hintatason ja kun sitä vertasi Suomen hintatasoon niin ruuassa alennusta oli se ~30%. Ja kun sitä vertasi ostovoimaan niin ero senkun kasvoi. Mutta että Valtiovallan propagandaosasto tekee työtä tänäkin päivänä ja syöttää meille valeuutisia koittaen pitää meidän Matrixissa. Onneksi on internet ja kavereita maailmalla.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  2006 matti vanhanen antoi haastattelu valtionsyyttäjäkommari jutikanpalvoja mika illamanin kera missä vaadittiin seppo lehdon päätä vadille

  Tuli pääuutisissa 19 ja 22

  No tuomioita tuli jopa vastoin Olaus Petrin tuomarinohjeita — Olaus Petrin tuomarinohjeet ovat olleet jo runsaan 360 vuoden ajan lakikirjan johdantona sekä Ruotsissa että Suomessa. Nostettiin syyte uusiksi sellaisesta mikä oli jo mitätöity jotta saatiin 2 v 5 kk kokonaistuomio kun oli saatu vankilaan.

  Valittaa ei kannattanut kun olisi joutunut istumaan koko paskan, eikä olisi päässyt koevapauteen edes 3 kk:deksi. Kertoo mädästä demlajuristien maailmankuvasta. Valitus estää koevapauteen pääsyn.

  https://Eit-valitus.blogspot.com

  Seppo Lehto

 • TT

  Vastaa

  Mediakontrolli on syöpä, joka tappaa kansakuntia. Ilmiön syvyyttä ja vakavuutta ei yleisesti tiedosteta.

 • Seppo Haavisto

  Vastaa

  Suomi on syvällä kommunistimiljardöörien vallassa. B. G@te$, G. $oro$, J€ff B€zo$, Rockefellerit, Rotschildit, ym. New W0rld 0rder vallankumousporukka on määrää miljardilahjuksillaan myös Suome$$@! YL€ H$, THL !!

 • Ristus notta

  Vastaa

  Ja nyt IS myllyttää Unkaria

 • potkut

  Vastaa

  Ex-päätoimittajan kirjaväite: Ilta-Sanomat taipui poliittiseen painostukseen pääministeri Vanhasen kaudella
  Ilta-Sanomien potkut saanut entinen päätoimittaja kertoo muistelmissaan keskustalaisten raivostuneen Matti Vanhasta ja Tanja Karpelaa koskevista paljastuksista 15 vuotta sitten.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/41128a64-f70d-4a05-ba10-7112868f7f0b

  Muistio vahvistaa: Kepu-jutut painoivat Pietilän potkujen taustalla
  Sanoman entinen toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiistää, että keskusta olisi vaatinut häntä antamaan Ilta-Sanomien päätoimittajalle potkuja. Timo Laaninen kiistää uhkaussoiton.
  Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen (vasemmalla) kiistää kustantajana antaneensa Antti-Pekka Pietilälle (keskellä) potkuja Ilta-Sanomista poliittisen painostuksen vuoksi. Ex-pääministeri Matti Vanhasen entinen erityisavustaja Timo Laaninen kiistää uhanneensa päätoimittajaa potkuilla.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/67e149ae-9e2e-4e90-ba09-0a0eabd95d16

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi