Ravintoloitsija antoi poliitikoille porttikieltoja ravintolaansa

Hallitus antoi jälleen rajoituksia ravintola-alalle koronan varjolla. Rajoitukset tarkoittavat käytännössä sitä, ettei monien kannata edes pitää ovia auki, sillä asiakaspaikkarajoitukset tarkoittavat liian pientä kassavirtaa.

Kotimaa

Ravintola-ala työllistää 140 000 ihmistä, eli rajoitukset vaikuttavat satoihin tuhansiin ihmisiin, kun ottaa huomioon työntekijöiden perheet. Ravintola- ja hotellialan etujärjestö MaRa ry on kritisoinut rajusti hallituksen rajoitustoimia, joista aiheutuu peruuttamattomia ongelmia alan yrittäjien lisäksi myös työntekijöille.

Nyt helsinkiläisravintola on päättänyt antaa ministereille porttikiellon ravintolaansa. Porttikielto johtuu poliittisesta kiusanteosta.

Yrittäjä Jami Järvinen kirjoittaa Instagram-tilillään:

”Arvon pääministeri, hallitus ja muut asiaan kuuluvat koronakontrollerit. Tämä kirjoitus on teille.

Kolme vuotta sitten teimme unelmastamme totta. Avasimme korkeatasoisen cocktail baarin Helsinkiin. Olimme sopineet, että toimimme sydän edellä, käytämme vain mielenkiintoisimpia tuotteita ja luomme ennennäkemättömän laadukkaan kokonaisuuden. Cocktailkulttuurin, baarimestarikulttuurin ja alkoholisivistyksen puolesta. Alku oli aika jännää. Sisäänkäynti ovikellon kautta, älylaitteiden käyttökielto, yllätyksellisiä ja haastavia juomia ainoastaan tarjolla. Oliko Helsinki valmis? Teimme töitä ja lisää töitä ja sitten vielä vähän. Päivät olivat pitkiä. Välillä itketti ja välillä nauratti. Koko ajan jännitti, selviäisimmekö. Lainaa oli kuitenkin otettu melko reilusti.

Suomalainen toimintaympäristö on yksi maailman haastavimmista. Korkea alkoholiveroprosentti yhdistettynä korkeisiin palkkoihin tai itse asiassa niiden sivukuluihin tarkoittavat sitä, että palkkaa ei tarvitse haaveilla nostavansa edes puolikkaan baarimestarin palkan verran ja itse saa tehdä tunteja sillä tavalla, että tietää tekevänsä. Pikkuhiljaa tilanne kuitenkin alkoi näyttä paremmalta. Baari sai kansainvälistä huomiota. Myös palkintoja alkoi tulemaan. Kuulimme, että meistä puhuttiin Skandeissa, Baltiassa, Lontoossa jopa Singaporessa asti. Viimeisimpänä meidät palkittiin Suomen parhaana cocktailbaarina (BCA 2020). Myynnitkin alkoivat olla sitä luokkaa, että saattoi haaveilla, jos maksaisi itselle oikeasti palkkaa tai pitäisi kesälomaa. Samalla hetkellä alkoi pandemia.

Lockdown, se oli edessä. Myynnit olivat kyllä tippuneet muutenkin muutamassa viikossa jo lähes nolliin. Ihmisiä pelotti. Olimme varmoja, ettemme selviäisi tästä. Uskoa valoi kuitenkin poliittinen tahto. Hallitus tiedotti, että yksikään firma ei nyt turhaan kaatuisi. Päätimme taistella. Sovimme lainojamme, otimme alv lainaa, kun sitä tarjottiin. Neuvottelimme vuokranantajamme kanssa, miten voisimme lykätä vuokria, rahaa kun ei ollut millä maksaa. Kesällä kauppa alkoi piristyä ja alkoi tuntua siltä, että tästä selvitään. Kunnes tuli uusia rajoituksia, ja sitten uusia ja lopulta tuntui, että ainoa mitä pitää rajoittaa ja rangaista on ravintola toiminta. Odotimme tukia, niillä saatettaisiin selvitä. Tukia tuli niin vähän, ettei niillä saanut edes vuokria maksettua. Kävi ilmi, ettei hallitus osannut hommaansa. Tuet menivät vääriin paikkoihin, suurin osa jäi itse asiassa jakamatta kokonaan. Yhdessä Euroopan hankalimmassa kuluympäristössä olikin Euroopan kolmanneksi pienimmät tuet ravintola-alalle. Muissa Skandeissa, joissa on samantyylinen kulurakenne, kyllä näytettiin osaavan, mutta ei Suomessa.

Tuli uusi kesä. Kesä 2021. Ehkä selviäisimme. Ei näyttänyt hyvältä. Helsinkiläiset matkustivat maakuntiin tukemaan yrityksiä. Siellä hotellit olivat täynnä, Helsingissä puoli tyhjillään. Aurinko paistoi koko ajan, sekään ei ollut meille cocktailbaarina eduksi. Ei turisteja. Rajoitukset olivat päällä. Tässäkö tämä nyt sitten oli? Yhtäkkiä kauppa kuitenkin alkoi. Noin kaksi viikkoa sitten. Jos tätä jatkuisi muutaman kuukauden, niin tilanne saataisi olla jollain tavalla hallinnassa, saattaisimme selvitä. Ei jatkunut. Hallitus määräsi rajumpia rajoituksia kolme vuotis- syntymäpäivämme kunniaksi 8.8.2021.

Rajoituksia on perusteltu sairaaloiden hoitokapasiteetin hallinnalla. Tämä ei enää tunnu aidolta perustelulta. Itse asiassa monissa Euroopan maissa vapautetaan ravintola-alaa, ei rajoiteta. Lehdistäkin on luettu asiantuntija lausuntoja, että ei siitä mitään hyötyä ole, jos pelkästään ravintoloita rajoitetaan. Saattaa kuitenkin olla, että rajoitetaan. Se on poliittinen päätös. Alkoholipolitiikkaa tehdään koronan varjolla, ravintola-alan yrittäjien kustannuksella. Tilanne tuntuu kovin epäreilulta, kun suuret kiusaavat pienempiään.

Aiomme jatkaa taistelua ja tahtotilamme on selviytyä. Poliittisen kiusaamiseen olemme kuitenkin päättäneet puuttua. Olemme saaneet pakotteita, joita emme koe ansaitsevamme. Päätimme antaa vastapakotteita (lue porttikieltoja). Pakotteet perustuvat henkilöiden tekemiseen ja esiintymiseen julkisuudessa pandemian aikana sekä erityisesti viime päivinä. Seuraavat henkilöt eivät ole enää tervetulleita nauttimaan vieraanvaraisuudestamme. Pakotteet astuvat voimaan tänään 9.8.2021.

Tässä pakotelista olkaa hyvät!

12 vuotta Krista Kiuru
9 Vuotta Sanna Marin
5 vuotta Taneli Puumalainen
3 vuotta Mika Salminen
3 vuotta Kirsi Varhila
1 vuosi Li Andersson

Jami ja Minna
Chihuahua Julep”

Lähde: Facebook

Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Porttikielto Ravintolat Rikos Talous Teknologia Tiede & luonto Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Onko selli vapaa?

  Vastaa

  Suomen laiton feikkivaaleilla valittu esivalta tekee rikoksia, raskaita rikoksia seitinohuen ja läpinäkyvän koronaharhautuksen varjolla.

 • Toimintaa laajalla rintamalla.

  Vastaa

  Erittäin hyvä kirjoitus ja kuvaus armottomasti tilanteesta. Se että suuri osa tukirahoista jäi kokonaan jakamatta johtui yksinomaan suomalaisten päättäjien kusipäisyydestä.

  Mitä jos nyt yhdessä veisimme tätä taistelua eteenpäin.

  Lehdenjakajat unohtavat jakaa päivän lehden ministereille ja kansanedustajille. Postinjakaja laittaa postin väärään osoitteeseen. Taksit antavat porttikiellon. Ei tule enää taksi paikalle kun eduskunnasta tilataan, ainoa poikkeus Ano Turtiainen. 

  Nämä ovat vielä pehmeitä keinoja. Jos näillä ei ole vaikutusta siirrytään nopeasti kovempiin keinoihin.

  Vaatii oikeanlaista asennetta ja yhteistoimintaa laajalla rintamalla.

  Yksin emme voi mitään viholliselle.

  • Rönkten

   Vastaa

   Niin hyvä kommenttisi, että pakkoni on kompata. Juuri näin olisi kaikkien siihen pystyvien toimittava, mikäli vielä väkivallatta tilanne muutettavissa on. Myös riitautuksilla voimme pelata aikaa.

 • Kyllästynyt

  Vastaa

  Ei poliitikkoja ravintolaan, ei poliitikkoja minnekään!

 • Jussi

  Vastaa

  Mihin unohtui hutisalon. Mielestäni se ansaitsee elinkautisen

  • Tekijämies

   Vastaa

   Keväällä 2020 kun uudenmaan sulku tuli, niin rodunsekoitusministeri Ohisalo ääni väristen varoitti kansalaisia menemästä mökille, koska siellä voi joutua rikoksen uhriksi!

   Tosin Ohisalolta jäi täsmentämättä minkä rikoksen uhriksi voi mökkiläinen joutua.…

   • Että näin

    Vastaa

    Jos ihmiset vahingossa siellä mökin rauhassa alkaisivat ajattelemaan omalla yläpäällä, että tässä kuviossa on jotain pahasti vinksallaan ts. alkaisivat tekemään ajatusrikoksia jotka eivät olisi vallanpitäjien mieleen.

 • TT

  Vastaa

  Koronadiktatuuria vastaan on turhauttavaa taistella. Kansa kulkee kohti digitaalisia piikkilanka-aitauksia kuin huumattuina. Rajoituksilla pohjustetaan terveyspasseja ja niiden näyttäjiä saa tunkea sitten ravintolat kuinka täyteen hyvänsä. Näin pienyrittäjätkin pyritään saamaan myötämielisiksi rotuerottelu-passeille.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

  Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

  Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla.

  Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.”

  Tietääkö kukaan mistä tuo lainaus on peräisin? Kalevalasta kenties? Jostain se on kyllä tuttu.….

 • Nationalisti

  Vastaa

  Listaan pitäisi ehdottomasti lisätä Ohisalo, Nohynek, Järvinen ja Rämet (sillä perusteella, koska hän on rokotuskiimainen, rokottaisi aivan varmasti alle 1‑vuotiaatkin).

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi