9 EU-Maata ei ole saanut vielä senttiäkään koronaelpymisrahastosta – Suomi joukossa

Todennäköisesti Suomi tulee pysymäänkin pelkkänä korona-ajan maksumiehenä.

Talous

Yhteensä yhdeksän EU-Maata ei ole saanut minkäänlaista osuutta Euroopan Unionin korona-aikana perustetusta ”elpymispaketista.” Suomen ohella näihin maihin lukeutuu Puola, Saksa, Unkari, Viro, Ruotsi, Alankomaat, Belgia ja Irlanti.

Sanna Marinin hallituksen johdolla Suomi päätti maksaa tukipakettiin 6,6 miljardia euroa ja Suomen oli tarkoitus saada sieltä noin 3,2 miljardia, mutta lopullinen luvattu määrä laski enintään 2,6 miljardiin. Toistaiseksi Suomi ei ole kuitenkaan saanut vielä senttiäkään.

EU lisäksi asetti tukisummien saamisen kriteereiksi muun muassa työllisyyden edistämisen, hiilidioksidipäästöjen vähentämisen ja digitalouden edistämisen. Suomen hallitus luonnollisestikin julisti aikovansa käyttää valtaosan potistaan vihreään siirtymään.

Tukien saamiseksi Suomen tulisi ensimmäiseksi hakea niitä mutta poliitikot eivät ole edes vaivautuneet tekemään tätä. Todennäköisesti Suomi tulee pysymäänkin pelkkänä korona-ajan maksumiehenä.

Lähteet: Remix, Yle

Euroopan unioni Koronavirus Kotimaa Marinin hallitus Politiikka Sanna Marin Talous Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  No, eihän sitä ny pikkuseikkoihin ehdi koska tärkeämpää on tehdä politiikkaa yrittämällä mustata hallituksen ministereitä viime vuosituhannella kirjoitetuista teksteistään. Oma etu ensin. Ai, äänestäjät? He unohtavat nämä asiat ja muutaman makean valheen jälkeen äänestävät taas meitä.

 • p.grandell

  Vastaa

  kun ÄO on kengän numeron lukuinen, ei voi vaatia arkadian pölkkypäiltä yhtään mitään. tom of finland on kyllä ihan out koko maailmasta, poliitikot vaan nostaa rintaansa kun pistää koko suomen polvilleen, kun jopo-sale , puna.marin. + pölkkyäät vaan sionistien globalismia kumartavat tulos on mitä on, heittäkää ulos joka ikinen ‚kun töitäkin haetaan, pitää olla pätevyys todistukset sertifikaatit. praktiikkaa. ei riitä että ossa kiljua maapallo kuolee, ellei sitä ja tätä. kun omat intressit menee järjen edelle tulos katastroofi.

 • TT

  Vastaa

  Ei nyt ehdi hakea korona-tukia, kun ajetaan Khazar.. eikun Ukrainan jälleenrakennus-rahastoa. Nato-persut eivät tällä kertaa aio asettua hanketta vastaan. Kun persulle sanoo ’Nato’ tai uhkaa sitä putinistin maineella, niin se tekee mitä vaan.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Perussionistit ‑nuo valekansallismieliset nilkit. Järkyttävä porukka.

 • Muutetaan peliä

  Vastaa

  Tässä se konkretisoituu: Manna Sarinin ja sen hallituksen tehtävä oli yksiselitteisesti tuhota Suomen talous. Ja siinä ne ovat onnistuneet todella hyvin. Sen hedelmiä me saamme vielä 10 vuotta. Alati kurjistuvana taloutena.

  Koskahan joku ”kansallismieliseksi” itseään kutsuva ryhmä alkaa houkuttelemaan ulkomailla asuvia suomalaisia kotimaahansa takaisin? Se olisi sellainen piristysruiske maamme taloudelle että ei paremmasta väliä. Yksin ruotsissa asuu noin 720 000 ulkosuomlaista ja euroopassa vielä enemmän. Haja-asutusalueiden pirtit kaupaksi kohtuuhinnoilla ja paikallinen talous hyrräämään. Eikä sillä olisi väliä vaikka toisivat rakennusmateriaalinsa ulkomailta. Suomessa kun Kesko ryöstää asiakkaitaa todella härskisti, siinä minnä Lumo ja Kontiokin.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Tuo tukisumma muuten oli valtio- / maanpetos; syy: siinä annettiin Suomen budjettivaltaa maan rajojen ulkopuolelle vastoin perustuslakia: 

  Tällainen suuri asia vaatii asian julistamista kiireelliseksi ja sen on saatava 56 enemmistö eduskunnassa; koska nyt ei näin toimittu 6,6 miljardin rahasumman ovat VELKAA kansalaisille kaikki hyväksyneet ”kansanedustajat”. Sanna Marin etunenässä ei taida saldo tilillä riittää rahojen palauttamiseksi valtiokonttorille ?

  Julkinen rikosilmoitus mallia Jaana Kavonius / virkamafia .fi

  • kari k

   Vastaa

   jaanalta löytyy pläjäys tutkimusaineistoa sanna marinin ja sauli niinistön ja muitten ministerien valtiopetos rikollisuudesta ei olla siis kaikkia nähty eikä kuultu.

 • Kuuno

  Vastaa

  Tässähän on nyt kysymyksessä se Sanna Marini laskutapa, silloin kun elpymispaketti tehtiin. Muistatteko? Sanna Marin tuli neuvotteluista naama loistaen ja kailotti suureen ääneen, että saatiin loistava sopimus. Maksetaan 6.6 miljardia ja saadaan mahtavat 3.2 miljardia. Tämän laskutavan mukaan, siis jos ei oteta sitä 2.6 miljardiakaan omaan käyttöön, mikä oli ”lopullinen” summa, niin tämähän oli vielä loistavampi sopimus, muu EU katsoo Suomea ihaillen. On ne taitavaa porukkaa. Perussuomalaiset yrittivät kutsua eduskunnan kesätauolta koolle, mutta se ei Anu Vehviläisen mielestä ollut tarpeen, kun on kysymys näin pienistä summista. Samoin kävi Uniper kysymyksessä, eihän kysymys ollut kuin 6–8 miljardista. Tuollaiset pikkuasiat hoidetaan tekstivietillä. On tärkeämpääkin tekemistä, esim. festivaaleja ja sen sellaista. Nyt vihervasemmisto huutaa suu soikeana, että eduskunta koolle, koska Riikka Purra sanoi 15 v. sitten jotain rasistista ja on selvä rasisti, pyytää sitä anteeksi vaikka miljoona kertaa, kun se ei ole koskaan kuitenkaan tosissaan…

 • pöh

  Vastaa

  En suostunnu ottaa yhtään kokeellista ”koronarokotetta” niin suri huijaus että jokaisen olisi se pitänny huomata.
  Kaksi tuttua ainakin on kuollut siihen.
  Toinen sai viimevuo0den puolella veritulppia ympäri kehoa, jalka amputoitiin ym.
  Uutena vuotena kuoli kun oli veritulppia joka paikassa .
  Poliitikot ei varmaan ikinä joudu vastuuseen mistään, ja miten voisikaan kun ei mistään saa edes puhua.
  ”koronatuet” ne ne taas oli kuin suoraan neuvostoliitosta, äärivasemmistohallitus myönsi miljoonien ”koronatuet” mm valitsemalleen medialle, siis medialle joka vain hyötyi siitä että ihmiset peloteltiin kuoliaaksi olemaan kotona ja lukemaan ”uutisia”.

  Naista ei saa lyödä mutta en tiedä mitä tekisin jos jonkun Kiurun saisi käsiin, se on vastuussa ainakin kahden tutun kuolemasta.
  Niin ja lisäksi pilasi mun parisuhteen.

  • gg

   Vastaa

   Eikös kokeellisten rna geeniterapioiden haittavaikutukset ollut äärioikeiston salaliittoteorioita jotka uhkaavat meidän demokratiaamme, vapautta/sananvapautta ja ihmisoikeuksia. Joo, olihan se tai siis on. Netissä riehuva äärioikeisto/nationalismi on suurin uhka ikinä meidän demokratialle, vapaudelle ja ihmisoikeuksille yms. edelleen. 

   Toki kyllä äärioikeistolaiset/nationalistit silti tykinruuaksi hyvin käy. Silloin ei haittaa yhtään kun menee kuolemaan eliitin, globohomojen, matujen ja vassareiden puolesta vaikka on kuinka super nationalisti tai äärioikeistolainen mutta muuten ei saa olla lainkaan. Reilua peliä.

 • pöh

  Vastaa

  On se harmi ettei Marin ole enää kaupankassalla, voisimme mennä sinne tekemään ”hyvän diilin” antaa Sannalle 50 euroa ja sanoo että anna satanen takasin.
  Sanna menisi esimiehelle kehumaan kuinka on tienannu jo tuhansia 😀

 • Vai vielä Vihreää siirtymää

  Vastaa

  Jos mietitään ”ilmaston” kannalta niin minkähänlaisia päästöjä aiheuttaa se rahtilaiva joka on täynnä sähköautoja ja joka palaa Hollannin rannikolla?

  Niin ja ilmastohörhöjen olisi pitänyt kieltää Ukrainaa, JewSA:ta ja EU:ta lietsomasta eripuraa aina sodaksi asti. Eikä avaruuteenkaan pitäisi lähettää yhtää rakettia tai satelittia. 

  Ja kaikkein pahin saastuttaja, lentoliikenne, se olisi pitänyt kieltää jo aikoja sitten. Jo meidän perhe käy Espanjassa (ei käy, mutta jos kävisi) niin viisihenkinen perhe lentoliikenteessä kuluttaisi 250kg/lentotunti kerosiinia. Ilmassa ollaan 4.5h/suunta. Tarkoittaa siis noin 2250 kiloa kerosiinia. Melko paljon siis…

  Sen sijaan autolla (ilman kilorajoituksia) sama matka tehdään suuntaansa noin 300:lla litralla. Eli siis noin 600 litraa meno-paluu. Lentäminen on siis ainakin 275% saastuttavampaa kuin autoilu. Joten se tulisi ensimmäisenä kieltää ilmaston säästämiseksi.

  …katsotaan sitten miten homo-ilmari lentelee ja miten sähköautoilla liikutaan polttomoottoriin nähden.

 • Jupi

  Vastaa

  rahat on annettu Ukrainalle, EUn rauhanrahastostom kautta. onko Orbàn ainoa EUn valtionpäämies joka kyseenalaistaa sen että EUn 7 vuoden budjetti on käytetty kahdessa vuodessa? sama mies ei anna rahaa Ukrainalle koske sen on läpimätä, maailman viidenneksi korruptoitunein valtio, edellä mm 40 Afrikan maata

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi