Sinimustien Toni Jalonen: Miksi asetun ehdolle eurovaaleissa?

"Työ Suomen ja suomalaisten eteen saa aika monet muut asiat näyttämään verraten vähäpätöisiltä, sillä elämme nyt ratkaisevia ja historiallisia aikoja."

Kolumnit

Euroopan parlamentin vaalit pidetään Suomessa 9. kesäkuuta 2024 ja olen niissä ehdolla Sinimustan Liikkeen ehdokkaana.

Vaalit eivät koskaan ole olleet minun juttuni. Liityin perussuomalaisiin vuoden 2016 lopussa ja päädyin siitä suoraan kuntavaaliehdokkaaksi seuraavan vuoden alussa. Sain tietenkin täysin tuntemattomana untuvikkona vain muutaman hassun äänen. Useissa seuraavissa vaaleissa toiminkin lähinnä muiden kampanja-apuna ja vaalipäällikkönäkin, ilman halua tuoda itseäni erityisesti esille – saati sitten kaupitella itseäni tuntemattomille vaaliteltoilla helppoheikkinä toimien ja karkkeja tarjoillen.

En ole tässä vähän yli kuuden vuoden yhteiskunnallisen aktiivisuuteni aikana oikein koskaan sopeutunut mihinkään “poliitikon” rooliin, vaikka sitä viittaa ehkä yritinkin aina välillä päälleni sovittaa. Muistan elävästi vakuuttaneeni suunnilleen vuonna 2018 eräälle läheiselle perussuomalaiselle yhteistyökumppanilleni, että minusta ei koskaan tule perinteistä poliitikkoa, joka kiemurtelee suoraan vastaamisen sijaan ja joutuu yleisesti varomaan sanojaan kannatuksen menettämisen pelossa. Erityisesti näitä kahta taitoa en ole koskaan oppinut tai tahtonutkaan oppia. Näen itseni enemmänkin taiteilijaluonteena, joka kulkee omia latujaan, elää muutoksista ja jonka pitää tasaisin väliajoin räjäyttää vähän tasapaksuuden likaa pois, jotta jotain uutta voi jälleen syntyä.

Muistan jonkun tahon kuvailleen minua niin, että poliittiselle toiminnalleni ominaista ovat tempauksenomaiset performanssit. Eipä se ole kaukaa haettu väite. Varmaankin eniten huomiota herätti se, kun tämän tekstin julkaisupäivästä tasan neljä vuotta takaperin kerroin Viron silloisen hallituspuolue EKRE:n nuorisojärjestön järjestämässä Etnofutur IV ‑seminaarissa ideologisesta kehityksestäni ja ohimennen kutsuin itseäni fasistiksi. Siitä seurannut myrsky kotipuolessa yllätti minut ja se yksi sana päätyikin määrittämään julkikuvaani.

Tapaus edesauttoi perussuomalaisten päätöstä katkaista välit silloiseen nuorisojärjestöönsä, joka puolestaan avasi uusia mahdollisuuksia. Perussuomalaisten Nuorten radikaalimpien toimijoiden piti nyt keksiä uusia tapoja toimia ja siitä syntyivätkin sitten esimerkiksi Uudenmaan Akseli ja Sinimusta Liike. Näiden johtohahmot ovatkin sanoneet, että ilman minua ei näitä ryhmittymiä olisi olemassa. Perussuomalaiset puolestaan kantaa nyt hallitusvastuuta ja on rakentanut enemmän itsensä näköisen nuorisojärjestön, joka tuntuu elävän ja voivan hyvin – vapaana näkyvistä toisinajattelijoista. Voisi siis pilke silmäkulmassa sanoa, että Toni Jalonen onkin ollut parasta, mitä kansallismieliselle liikkeelle on 2020-luvulla tapahtunut.

Vitsailu ja vanhojen muisteleminen sikseen. Miksi päätin asettua ehdolle näissä vuoden 2024 Euroopan parlamentin vaaleissa? Ensinnäkin nyt kuulun sellaiseen puolueeseen, jonka puitteissa pystyn toteuttamaan itseäni paremmin kuin edellisessä. Olin Sinimustan Liikkeen ehdokkaana jo vuoden 2023 eduskuntavaaleissa, mutta erinäisistä kiireistä johtuen en tehnyt lähes ollenkaan mitään vaalityötä. Tulos yllättikin, sillä sain toiseksi eniten ääniä puolueemme ehdokkaista. Tämä on osasyy sille, miksi koen jopa velvollisuudekseni astua jälleen kehiin ja kerryttää omalta osaltani puolueemme äänisaalista. Valehtelisin jos väittäisin, ettei minua kiinnostaisi nähdä, paljonko ääniä kertyisi koko Suomen laajuisesti.

Tätä suurempi syy ehdolle lähtemiseen on kuitenkin se, että en voi hyvällä omatunnolla jättää huomioimatta huutavia epäkohtia maamme ja maanosamme nykytilassa. Nukkuisin hyvin huonosti, ellen yrittäisi omalla pienellä panoksellani vaikuttaa asioihin – vaikka se on tarkoittanut ja tulee tarkoittamaan varmasti tulevaisuudessakin erilaisia henkilökohtaisen elämän vastoinkäymisiä ja sosiaalisia sanktioita. Työ Suomen ja suomalaisten eteen saa aika monet muut asiat näyttämään verraten vähäpätöisiltä, sillä elämme nyt ratkaisevia ja historiallisia aikoja.

Tulen toivon mukaan luomaan juuri itseni näköisen kampanjan, jonka kärkenä tulevat olemaan ne teemat, joita olen muutenkin pitänyt esillä. En ole joka alan asiantuntija, enkä sellaiseksi pyrikään, joten jätän suosiolla tietyt asiat niistä paremmin perillä olevien huoleksi. Euroopan parlamenttiin asti ei äänisaalis mitä todennäköisimmin tule riittämään, mutta ainakin pystyn käyttämään kaiken mahdollisen näkyvyyden nostaakseni esiin joitakin tärkeitä puheenaiheita liittyen esimerkiksi Venäjään, väestönvaihtoon ja suomalaiseen sekä eurooppalaiseen kulttuuriin.

Jos jokin sanomiseni tai tekemiseni jättää yhdellekin ihmiselle takaraivoon jonkin siemenen, joka alkaa itää, niin tämä kaikki on ollut sen arvoista. Apu myös kelpaa aina, joten jos kiinnostaa olla millään tavalla tukena kampanjassani, niin rohkeasti vain ottamaan yhteyttä. Mut pitäkää kiirettä – kampanjaa rupiaa tulemaa just.

Sinimustan Liikkeen eurovaaliohjelma julkaistaan 25.2. kulttuurikeskus Otsolassa.

Aktivismi Etnofutur Etnofuturismi Euroopan unioni Eurovaalit Itsenäisyys Kansallismieliset Kansallisradikalismi Kolumnit Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike Toni Jalonen Vaalit Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  On hyvä, että tulee äänestyskelpoisia ehdokkaita. Sinimustat saavat minun puolestani inhota Venäjää, mutta kannattaisi hieman irtaantua siitä hölynpöly-russofobiasta, mitä NATO, EU ja USA:n demarit nykyisin harjoittavat. Tällä perustellaan suomalaisten maanpuolustukseen osoittamien verovarojen varaukseton ja kasvava käyttö kansainvälisten sotajoukkojen varusteluun. Aikomus on myös rikastuttaa USA:n tai Israelin sotateollista kompleksia (MIC). Kenen intressejä nämä joukot kalliine aseineen sitten ajaisivat? Tällä hetkellä USA tai oikeammin USA:n syvävaltio määrää niiden tahdin.
  Asetelma on erittäin vaikea, sillä Suomi ei voi enää irtaantua länsimaiden sotilaallisesta integraatiosta. Puolueettomuuden voi menettää vain kerran eivätkä suomalaiset sitä edes osanneet arvostaa ja sitä olisi ollut hankala ylläpitää. En tiedä, voiko NATO:n ja isänmaallisuuden yhdistää. Joiltakin tämä taikatemppu näyttää onnistuvan.

  • Pjotr

   Vastaa

   Sinimusta Liike on sekä Venäjä- että NATO-vastainen puolue. Sinimusta Liike näkee ainoana oikeana vaihtoehtona kansallisen, vahvan armeijan, joka ottaa käskynsä kansallismieliseltä Suomen valtiojohdolta.

  • Eugen

   Vastaa

   Venäjää johtaa juutalaiset oligarkit jotka neuvovat kääpiö-Putinia. Venäjä kielsi jo vuosia sitten suomalais-ugrilaisten kansojen tapaamisen venäjällä ja Peskov väitti Suomen, Viron ja Unkarin haalivan ”venäjän” luonnonvaroja, tämä kaikki jo vuosia ennen kuin Suomi liittyi Natoon. Historia opettaa ettei ryssään voi luottaa sen enempää kuin Israeliin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vaalityönä flyereiden jakaminen on tärkeää hommaa, siis sosiaalisen median päivittämisen lisäksi.
  Joten, runsaasti flaikkuja tilaukseen, jakajia varmasti löytyy työtä helpottamaan.

 • Totuus tulee julki

  Vastaa

  Kansallismielisten ja globalimin vastustajien kannattaisi aina vaaleissa olla viherkommareiden listoilla. Ja läpipääsyn jälkeen vasta paljastaa kortit ja vaihtaa puoluetta ja ryhmää. Vaalit on kuitenkin vilpilliset aina.

 • Taivasvaeltaja

  Vastaa

  Tonille terveisiä, että vaikka taistelu tuulimyllyjä vastaan onkin lyhyellä tähtäimellä toivotonta, niin sen voi silti toteuttaa impersoonallisen täydellisyyden nimissä, ja pitää silti ylisukupolvinen tavoite a‑politeian hengessä elossa. Toivottavasti sinusta tulee palava soihtu tämän varjoisen maan ylle!

  Minä, savolainen luciferinen soturimaagi, lupaan äänestää sinua Toni Jalonen. Olkoon Taiwaan Woimat kanssasi

 • EU selkärangattomat

  Vastaa

  On hyvä muistaa että yksikään MEP:pi tai EU-virkamies ei aja kansallisia agendoja. Hän ajaa EU:n agendaa. Tämä ajatus että eu:ssa ajettaisiin kansallisia agendoja on väärä. 

  Jokainen joka ei tätä ymmärrä, voi katsoa esim. äänestysten tulokset. Esim. Timo Soini äänesti vuodet aina puolesta tai tyhjää. Ei koskaan esitystä vastaan.

  Palkkioksi saa kunnon palkat, yhtä suuret (kuiteista riippumattomat) kulukorvaukset sekä diplomaattisen koskemattomuuden.

  Suomi voisi hyvillä mielin erota EU:sta. Siitä ei ole ollut meille mitään hyötyä. Kananmunien ja leivän hinta laski muutamaksi vuodeksi. Mutta luvattuja väkeviä viinoja ei koskaan tullut huoltoasemille. Ja alun ympärivuorokautinen alkoholijuomien myyntikin torpattiin. Alkoi vissiin talous nousta liikaa kun kansa osti saunakaljoja öisinkin, jos ne loppui.

  Onneksi seuraavissa EU-vaaleissa saadaan hyvin paljon sossuja sinne. Niiden kannatus on pudonnut pohjamutiin ja siellä ne pitää pitääkkin.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Onnea Eurovaaleihin. Nyt vaan videoita tubeen säännöllisesti, niin kannattajia kertyy. Kysyntää kansallismielisyydelle ja suomalaiselle suomelle on.

 • sakke

  Vastaa

  SML:n ajatus siitä, että Suomesta tulee sosialistinen valtio jonka tuotantolaitokset ovat valtion hallinnassa, on paljon vasemmistolaisempi kuin minkään nykyisen vasemmistolaisen Eduskuntapuolueen. Tämä on yksi lisäsyy sille, että SML:ää ei juuri kukaan tule äänestämään. Olemassaolevista puolueista Vasemmistoliitto on jo ihan tarpeeksi vasemmalla, eikä sen vasemmalle puolelle sijoittuvilla puolueilla tule olemaan mitään kysyntää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi