THL: ”12-vuotiaiden koronarokottamiseen ei tarvita vanhempien lupaa”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielestä juuri joulupukin olemassaoloon uskomisen lopettaneet ovat tarpeeksi viisaita päättämään itse rokottautumisestaan.

Kotimaa

Uutisoimme hiljattain, kuinka Britannia on aikeissa rokottaa vähintään 16 vuotta täyttäneet alaikäiset ilman vanhempien hyväksyntää. Suomi on aikeissa viedä asian vielä pitemmälle THL:n julistaessa, että 12 vuotta täyttäneet voivat päättää itse rokottautumisestaan.

”Kunnat tiedottavat, milloin kaikkien 12–15-vuotiaiden rokotukset alkavat ja mistä rokotuksen voi saada. Periaatteessa rokotukset voidaan aloittaa heti maanantaina, mutta käytännön järjestelyt voivat toki viedä kunnissa hetken,” sanoo THL:n tiedotteessa asiantuntijalääkäri Anna Scherleitner.

Samassa tiedotteessa Scherleitner tekee selväksi, että lapset voidaan rokottaa ilman vanhempien lupaa.

”THL:n mukaan alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän on riittävällä ikä- ja kehitystasolla päättämään hoidostaan. Asia arvioidaan tapauskohtaisesti, sillä lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa. Näin toimitaan myös muiden rokotteiden kohdalla.”

THL pitää ensi viikolla tilaisuuden, missä Scherleitnerin ohella ylilääkäri Hanna Nohynek ja asiantuntija Mia Kontio vastailevat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin lasten rokotuksista. ”Kaikkiin kysymyksiin ei taata vastausta, mutta ne otetaan huomioon,” eli liian kiusallisiin kysymyksiin todennäköisesti jätetään vastaamatta.

Lähde: Tamperelainen

Hyvinvointi Koronavirus Kotimaa Rokotteet Teknologia THL Tiede & luonto Uutiset

Keskustelu

29 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minä

  Vastaa

  No niin lapsikulta, että vanhempasi eivät halua sinun saavan rokotetta?

  Ikävää, että vanhempasi ovat niin vastuuttomia. Ethän itse ole vastuuton, ethän? Ethän halua tappaa isoäitiäsi koronaan, ethän?

  Rokotus on sitten ainoa ratkaisu, eikö niin? No, arvasinhan minä, että olet kypsä ajattelemaan oikein. No niin, annapa se käsivarsi tähän.

  • Ilmari

   Vastaa

   On se ainoa järkevä ratkaisu.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ainoastaan lasten vanhempien pitäisi tehdä se päätös rokottamisesta, se ei kuulu koululle tai millekään muulle viranomaiselle.
  Mika Rämetillä, Hanna Nohynekilla ja muilla kriminaaleilla on nyt hirveä hinku päästä pistämään hätämyyntiluvan saaneita rokotteita pieniin lapsiin sellaisessa taudissa, joka on täysin tavalliseen flunssaan ollut verrattavissa. Vai oletteko kuulleet jostain, että massoittain on pieniä lapsia joutunut sairaalahoitoon koronan takia 1,5 vuoden aikana?
  Jos ja kun rokotteista tulee haittavaikutuksia lapsille, viranomaisilla ei ole mitään vastuuta, vanhemmat ovat ne, jotka joutuvat kantamaan vastuun lapsen hoidosta ja mahdollisia haittavaikutuksia näkemään omassa lapsessaan loppuelämän!

 • Nimetön

  Vastaa

  VAIN MINUN KUOLLEEN RUUMIINI YLI! TERKKARIT SUN MUUT SAA ENSIN SUORITTAA RUUMIINAVAUKSENI MILLÄ JA MITEN HALUAVAT ENNEN EIVÄT LAPSIINI KOSKE!

 • TT

  Vastaa

  THL tietää, ettei se saavuta Pig Pharman sille asettamaa kattavuustavoitetta ellei myös nuorta väestönosaa tarpeettomasti rokoteta. 100% tavoite on mieletön ja järjenvastainen, koska jos kaikki rokotetaan, ei ole vertailukohtaa sille, kuinka hyvin lääkkeet toimivat. Tämä on suoraan rokotetehtailijan etu, sillä mikä tahansa sotku kelpaa. Propagandaosasto eli valtamedia pitää huolen siitä, ettei heidän tuotteitaan koskaan kritisoida.

  Nopeasti unohtui myös runsaan kymmenen vuoden takainen narkolepsia-kohu. Eikö ihmisillä ole enää lainkaan muistia?

 • Toffo

  Vastaa

  12 vuotias ei saa ostaa edes energiajuomaa kaupasta,liian vaarallista nuoren juoda. Edes karkkipäivien määrää ei voi päättää itse. Mutta lääkeyhtiön koepotilaaksi voi alkaa jos itse haluaa..VMP!

 • Lassi

  Vastaa

  Mistäpäin Härmää toi nohynekin heimo on alkujaan?

  • Nimetön

   Vastaa

   Tel Avivista.

 • rokotettu

  Vastaa

  Oma selvitys Worldometers tilastoista tukee luotettavasti sitä, että rokotukset ovat vähentäneet selvästi kuolleisuutta maailmalla, Suomessa (6 kuollut kesäkuun 14. jälkeen) ja Ruotsissa (1 kuollut kesäkuun 24. jälkeen.)
  Kuka tahansa voi tehdä saman havainnon tilastoista https://www.worldometers.info/coronavirus/
  Jokinen voi myös päätellä uskooko tilastoihin tai nimimerkkien kirjoitelmiin ja toimia tunteitensa mukaisesti tai järkevästi ajatellen.

 • Minä

  Vastaa

  On niitä lapsia kyllä kuollut rokotteeseen, ilmeisesti enemmän kuin koronaan. ja jos kaikki lapset rokotetaan, tulee sitten niitä rumihia. Kuinkas koulu selittää sen vanhemmille? Kuinkas rokotteen antaja tulee toimeen itsensä kanssa, jos on suostutellut lapsen vastoin vanhempien tahtoa rokotukseen? Miten vaikuttaa vanhempiin menettää lapsi hallituksen täysin turhan rokotusvimman vuoksi?

 • Yrjö Loiskuaa

  Vastaa

  Umpikorruptoitunut THL lasten kimpussa. Oksennus. Olisiko aika suoraan puhua lahjonnasta ja panamatileistä? Nämä rikolliset kuuluvat pimeään vankilaan, miten voivat kulkea vapaina ja puhua tällaisia väkivaltapuheita? Ihmisillä testaamattomia (vain hätälupa ”hirveän epidemian” johdosta) geenejä muuntavia rokotteita PIKKULAPSILLE vanhemmilta kysymättä. Annetaanko tikkari ja kehutaan miten Mikko oli koulussa Mallikas?

 • Pientä tarkkuutta

  Vastaa

  Mitäs toi koukkunokka Nohynek nyt oikein sopertaa? Nuorella on 12 ikävuodesta asti oikeus päättää omista asioistaan. Kaikissa asioissa ei ole itsemääräämisoikeutta mutta esim. avioerotilanteissa nuori saa päättää kumman luona asuu. Ja jos haluaa ottaa rokotteen niin se oli silloin siinä. Toisaalta, jos on siinä iässä niinkin vinksahtanut, niin ei ainakaan tuota lisää virheellisiä geenejä. Eikä tulevaisuudessa heiluttele lappuja ”Refugees welcome”

  Kannattaa lukea se lakikirja uudestaa läpi.

 • Remlin Rolli

  Vastaa

  Historia tuntee useita kansanmurhia. Mutta millähän tavalla sellaiset on oikein saatu toteutettua? Ihmiset vain päättivät tuosta vaan alkaa teurastamaan toisiaan? Otetaanpa esimerkkinä, miten homma hoidettiin aikoinaan Neuvostoliitossa. Siellä manipuloitiin kansalaiset toisiaan vastaan, ja ne joiden väitettiin olevan tulevalle malliyhteiskunnalle haitaksi, eliminoitiin järjestelmällisesti. Sama juttu on toteutettu muuallakin. Ei nykyäänkään Pohjois-Koreassa Kim Jong-un, tai muu puolueen eliitti itse istu vartioimassa poliittisia vankeja. Siellä vankileireillä ovat vartijoina ne, joiden aivopesu on onnistunut niin hyvin, että he tekevät mitä käsketään. 

  Mutta tuohan tepsii vain kommareihin, eihän meillä koskaan voisi tapahtua mitään sellaista, että media valehtelisi meille, ja siis manipuloisi yleistä mielipidettä? Eihän?

  Minkä vuoksi muuten en tiedä ketään koronaan sairastunutta, vaikka työskentelen terveydenhoitoalalla?

  • Tekijämies

   Vastaa

   Korona on poliittinen virus, johon sairastutaan henkisesti. Tästä esimerkkinä hallintomme siirsi kuntavaaleja ja otti lisää lainaa kansainväliseltä rahanpainokoneelta, jotta sirkusta voidaan pyörittää vielä jonkin aikaa.

   Näitä koronapotilaita on omassa lähipiirissä ollut kaksi. Ensimmäinen oli vuosi sitten ja tällä henkilöllä korona oli pieni flunssa, joka ei tarttunut perheenjäseniin (yksi lapsista riskiryhmäläinen). Toinen tapaus oli yhteistyökumppanin teini-ikäinen poika, joka joutui menemään koronatestiin ja siellä tuli ilmi, että hänellä oli vasta-aineita elimistössä. Tällä teinillä oli ollut kevyt flunssa muutamaa kuukautta aiemmin.

   Eniten minua naurattaa nämä ”koronaveteraanit”, jotka ulisevat valtamediassa kuinka kamala korona oli. Yksi esimerkki on Baba Lybeck, joka ei ole suomalainen vaan samaa heimoa kuin artikkelissa esiintyvät Nohynek ja Scherleitner!

 • Ristus notta

  Vastaa

  Toivon sydämeni pohjasta, että alkaa tapahtumaan kauheita jälkiseurauksia rokotteista.
  Ainut millä tämä hulluus saadaan loppumaan.

 • Raha Puhuu

  Vastaa

  Onko THL ottanut vastaan ”tukea” lääketehtailta?

  • Nationalisti

   Vastaa

   On, rahallisista eduista nauttii myös moni julkisuudesta tuttu ”asiantuntija” lobatessaan rokotteita.
   Katsokaa heidän sidonnaisuudet läpi.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tällä kai on päämääränä väkimäärän pienentäminen. Jostain olen lukenut, että rokote opettaa kehoa puolustautumaan omia kehonosiaan vastaan jotka ovat elintärkeitä perhettä perustettaessa. En tiedä, että onko vaikutus elinikäinen.

 • (((Scherleitner)))

  Vastaa

  (((Scherleitner))) kuulostaa myös arveluttavalta.

 • Ilmari

  Vastaa

  Paskapuhetta. Lapsia EI OLE KUOLLUT KORONAAN

  • Anonyymi

   Vastaa

   Ei ainakaan Suomessa, mutta lapsia on sairastunut vakavasti SARS-CoV‑2 viruksen aiheuttamaan tautiin. Eihän lasten rokottaminen mikään uusi juttu ole, mutta ainakaan tässä vaiheessa en kannata lapsien koronarokottamista. Tarvitaan enemmän tutkimustietoa. Sama koskee raskaana olevia. Muulle kansalle piikki hihaan vaan!

 • ihmettelevä

  Vastaa

  IS 4.8. ”rokotuksella kelpo turva” todellakin!

 • Irmgard

  Vastaa

  Ei tätä vallitsevaa hulluutta pysty enään sanoin kuvailemaan. Tämä lasten terveyden tuhoaminen ja murhaaminen on kuin pahimmista painajaisista. Tästä painajaisesta ei vain pysty heräämään, tämä on täyttä raakaa todellisuutta. Suomessa 2021, ”meidän lintukodossamme ” oikeasti murhataan lapsia hengenvaarallisilla kokeellisilla ”rokotteilla”.

 • Nimetön

  Vastaa

  Koronapiikistä löydettiin juuri grafeiinioksidia. Tutustukaa aiheeseen

 • JSE

  Vastaa

  Kaikille vanhemmille tiedoksi! Voitte kieltää lapsianne joutumasta koronapiikille. Täällä lisätietoa: https://koronarealistit.com/koronarokotuksen-ja-koronatestaamisen-kieltava-kirje-koululle/

 • Nimetön

  Vastaa

  Meidänkin 12-vuotias sanoi, että hän ottaa rokotteen jos kaveritkin ottaa. Niin sitä mennään lauman mukana vaikka hautaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Etkö sinä vanhempana osaa sanoa, että ei ota kokeellista piikkiä?

   • Nimetön

    Vastaa

    Lapselle on kyllä tehty selväksi, että kyseessä on kokeellinen rokote jolla voi olla elinikäisiä ja vakavia seurauksia mutta silti vastaus oli se mikä oli.

 • Mummo

  Vastaa

  Eiköhän THL:n edustalla ole mielenilmaus klo 13 perjantaina ja striimi Vapauden Puolesta. Löytyy yt.
  Paikalle,
  lapset kotikouluun tai .……,

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi