Bensan hintaan suositellaan jopa 40 sentin korotusta litralta

Hallitus tahtoo verottaa yksityisautoilun pois.

Kotimaa

Liikenne- ja viestintäministeriön tilaamassa arviointiraportissa ehdotetaan bensaveron radikaalia nostoa tulevan vuosikymmenen aikana. Käytännössä se tarkoittaisi jopa 40 sentin hinnan nostoa bensan litrahintaan. Bensan hinta saattaisi nousta jopa 2,1 euroon litralta vuoteen 2030 mennessä.

Autoliitto ei varsinaisesti ilahtunut uutisesta: ”Meillä liikennepolttoaineiden hinta on eurooppalaisellakin mittapuulla varsin korkealla tasolla. Jos polttoaineiden hinnat nousevat, on sillä seurauksensa. Se voi ehkäistä taloudellista toimeliaisuutta, jota nimenomaan tulisi pystyä edesauttamaan koronakriisin jälkeisessä Suomen rakennustyössä”, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen Autoliiton Moottori-lehdessä

Isku vähävaraisiin, erityisesti maaseudulla asuville

Vasemmistohallitus on pyrkinyt ratkaisemaan kaikki rahoitusongelmansa nostamalla veroja useissa eri paikoissa. Vaikka heidän juurensa ovat niin kutsutussa työväenliikkeessä ja duunareiden oikeuksissa, koskevat veronkorotukset ensisijassa juurikin tätä työtä tekevää väestöä.

Bensaveron korotus myös esimerkiksi pakottaisi vähävaraisempia ihmisiä muuttamaan pois maalta isompiin asutuskeskuksiin, mikä tarkoittaa väestökatoa harvemmin asutuilla, mutta taloudellisesti tärkeillä alueilla. Maalla asuessa auto on käytännössä välttämättömyys, sillä julkinen liikenne kulkee surkeasti ja välimatkat ovat pitkiä. Myös Helsingin kaltaisissa asutuskeskuksissa esimerkiksi työmatkaan tulee julkisilla liikkuessa helposti tunti lisää verrattuna autolla kulkemiseen.

Lähde: Iltalehti

Autoliitto Bensa Hallitus Kotimaa Liikenne LVM Politiikka Talous Tiede & luonto Vasemmistoliitto Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ei kun shokkia peliin

  Vastaa

  Ei muuta kun nostetaan kerralla. Tulee sitten kunnolla kilometrikorvauksiin lisäystä. Samoin työmatkavähennyksiin. Ne jotka käyvät töissä, ne voittavat eniten näissä korotuksissa.

  Samalla suuren korotuksen seurauksena tulee autonkäyttäjille shokki-ilmiö. Sitä ruvetaan oikeasti miettimään mikä ajo on tärkeää ja työmatka-ajokin pystytään yllättävän nopsaan hoitamaan kimppakyydeillä.

  Kuluttajien kannalta huonoin mahdollinen vaihtoehto on pikkuhiljaa korottelu. Silloin ihmiset mukautuvat muutokseen eikä oikeastaan mikään muutu. Ja valtiolla säilyy lypsylehmä.

 • sotatila

  Vastaa

  Miten on mahdollista että Suomesta eikä edes koko EUsta löydy yhtä ainoata järjestöä tai puoluetta joka puolustaisi autoilijoita. Näyttää vihreä ilmasto agenda tehneen jo tehtävänsä. 

  Älkää nyt perkele maksako lisää veroja tälle poliisi valtiolle joka kiusaa ja pitää meitä pilkkana. Ei ole mitään ilmastokriisiä. Sen sijaan Suomessa on kyllä erittäin vaikea laillisuus, talous ja johtajuus kriisi joka rusertaa kansan räsynukeiksi. Tyttöhallitus leikkii LGBT nukkekotia koko Suomella.

 • Minä

  Vastaa

  Yhteiskuntaa ei olla rakentamassa kansalle hyväksi ja toimivaksi, vaan ollaan kurjistamassa verotuksen kiristämisellä vähän kaikkialla. Tuossakin syy on verojen keruu, joka selitetään jollain ilmastoideologialla, jotta se saataisiin näyttämään hyvien ihmisten toimelta.

  Elämää hankaloitetaan vain siksi, että voitaisiin kerätä entistä enemmän rahaa työtä tekevän kukkarosta poliitikkojen mielipuuhiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi