KKO kielsi Vastarintaliikkeen Suomessa – valehtelee järjestön kiihottaneen rikollisesti kansanryhmää vastaan

KKO:n linja tiivistettynä on, että kansallismielinen maailmankuva ei nauti lain suojaa, vaikka maailmankuva voitaisiin perustella tieteellisillä lähteillä.

Kotimaa

Korkein oikeus (KKO) vahvisti tänään Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kiellon Suomessa. Kyse on julkisesti vuosina 2008–2019 Suomessa vaikuttaneesta kansallissosialistisesta järjestöstä, jonka tavoite on vallankumous sekä omavaraisen valkoisen yhteiskunnan rakentaminen.

Vastarintaliike on kylmän sodan jälkeen ensimmäinen Suomessa kielletty poliittinen järjestö. Vuodesta 2019 lähtien se on ollut väliaikaisessa toimintakiellossa, joten korkeimman oikeuden päätös ei juridisesti muuta järjestön tilaa.

Tiedotteessaan KKO toteaa, että ”yhdistyksen verkkosivuilla julkaistut kirjoitukset olivat kohdistuneet eri kansanryhmiin tavalla, joka oli katsottava kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan ja siten kriminalisoitu”. Väite on valheellinen, sillä Vastarintaliikkeen verkkosivujen artikkeleista ei nostettu yhtään rikossyytettä yli 10 vuoden aikana.

Yhdistysten tavoitteiden oltava linjassa EU:n vaatimusten kanssa

”KKO:lle toimittamassaan valituksessa yhdistyksen hallituksen jäsenet olivat vedonneet yhdistymisvapauteen ja sananvapauteen. KKO katsoi kuitenkin, että yhdistyksen toiminta oli ollut näiden oikeuksien väärinkäyttöä, koska yhdistyksen tavoitteena oli kansanvaltaisten rakenteiden kumoaminen tai muiden perus- ja ihmisoikeuksien olennainen vähentäminen. Yhdistyksen tavoitteet ja toiminta eivät saa yhdistymisvapauden tai sananvapauden suojaa”, tiedotteessa todetaan. Vastarintaliike itse puolestaan on todennut, että esimerkiksi Euroopan unionista sekä globaalista velkajärjestelmästä irtaantuminen parantaisi kansanvallan tilaa Suomessa.

Korkein oikeus myös toteaa, että holokaustin kiistäminen on peruste yhdistyksen lakkauttamiselle. Oikeusoppineet ovat kuitenkin aiemmin painottaneet, ettei Suomen rikoslaki kiellä holokaustin kiistämistä.

”Korkein oikeus toteaa, että yhdistyslain 43 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettu laki kattaa käsitteenä myös perustuslain perusoikeussäännökset sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen määräykset. Kyseisen lainkohdan soveltaminen ei siinä mainitun lainvastaisen toiminnan osalta edellytä sitä, että yhdistyksen toiminnassa olisi syyllistytty rangaistavaan tekoon. Riittävää on, että yhdistyksen toiminta on vastoin lain säännösten ilmentämää yleistä etua”, päätöksessä todetaan. Toisin sanoen laillinenkin toiminta voi Suomessa olla kiellettyä, mikäli se on ristiriidassa ulkomaalaisten EU-vallanpitäjien määrittelemän ”yleisen edun” kanssa.

Kansallismielisen maailmankuvan kielto?

”Riidatonta asiassa on sekin, että PVL pitää Adolf Hitleriä suurmiehenä sekä kyseenalaistaa ja vähättelee holokaustia ja väittää sen uhria valehtelijaksi”, päätöksessä todetaan. ”Holokaustin uhrilla” viitataan Suomessa asuvaan juutalaiseen Nena Kafkaan, joka kertoi olleensa toisen maailmansodan aikana Flossenbürgin kaasukammiossa. Vastarintaliikkeen julkaisu oli Suomen ainut media, joka nosti esille sen, ettei valtavirtahistorian mukaan Flossenbürgin keskitysleirillä ollut kaasukammiota. KKO:n mukaan Vastarintaliike ei olisi saanut nostaa kiusallista ristiriitaa esille.

KKO:n mukaan liike toimi myös väärin, kun se julkaisi lääketieteellisiä tilastoja homoseksuaalien henkisistä ja fyysisistä sairauksista. Mielenkiintoista on, että myös homojärjestöt nostavat tautikysymykset usein julkisesti esiin esimerkiksi Pride-tapahtumissa. Kansallisradikaalien ei kuitenkaan KKO:n mukaan tulisi asiasta kirjoittaa.

KKO:n linja tiivistettynä siis on, että kansallismielinen maailmankuva ei nauti lain suojaa, vaikka maailmankuva voitaisiin perustella sinänsä kiistattomilla tieteellisillä lähteillä. Oikeusjärjestelmä ei perustu argumentteihin vaan ylikansallisten instituutioiden ”ilmentämään yleiseen etuun”, jota Suomen on jostain syystä puolustettava.

Adolf Hitler Euroopan unioni Holokausti Homolobby Kiihottaminen kansanryhmää vastaan Korkein oikeus Kotimaa Nena Kafka Pohjoismainen Vastarintaliike Politiikka Sensuuri Yhteiskunta

Keskustelu

24 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Yksi suuri haitta tuossa kiellossa on tietysti se, että Vastarintaliike teki itseään tunnetuksi vuosikausia ja hyvin monet ihmiset tunnistivat järjestön jo mm. pelkästä logosta.
  Tämän Poliisihallituskin tiesi, että tuolla tavalla saadaan vietyä näkyvyys pois, ainakin hetkeksi, kun tutuksi tullut ja julkista aktivismia harjoittava järjestö kielletään.
  Voitte kieltää järjestöt, liput ja tunnukset, sen parempaan ette pystykään. Aina voi luoda uusia järjestöjä ja verkostoja, aatetta ette pysty kuitenkaan ikinä kieltämään!

  • Olavi Koskela

   Vastaa

   Näin juuri. Kannattaa muistaa kuinka Puolassakin ’lakkautettiin’ Solidaarisuus ‑liike, ja Suomenkin valtamediat toistivat kuuliaisesti tuota fraasia ’lakkautettu Solidaarisuus ‑liike’ sitä ja tätä. Ja hip hei, kuinka kävi? Lakkautetun liikkeen johtajasta Lech Walesasta tehtiin ensimmäinen demokraattisesti valittu presidentti, ja taisi pappa saada rauhannobelinkin.

   • Jaaha

    Vastaa

    Portugalin entisen ”Kansallisen vastarinnan” johtajalla on moottoripyöräjengi johdettavanaan, joka pistelee pataan paikallisia huumeita diilaavia Hells Angelseja.

 • Elämä on oppimista

  Vastaa

  Hmm… Jos tätä nyt vähän miettiin niin tuo toinen lause kertoo sen miksi järjestö kiellettiin ”…pyrkii vallankumoukseen…”. Jotta yhteskunnassa pysyy rauha niin valtaapitävien tulee kieltää järjestöt ja toiminta joka tähtää vallankumoukseen. Muutoinhan valtiossa vallitsisi anarkia, kuten tämä Black Lives Matter-liike on osoittanut. Ja vaikka tähän otettaisiin vertailun vuoksi eurooppan invaasio, niin ei ole olemassa yhtä liikettä. Siitä asiasta on poliittinen konsensus.

  Mitä tulee sitten Hitleriin niin hänhän oli suurmies. Hänestä on kirjoitettu jo aikoinaan ja hänestä kirjoitetaan edelleen. Ja hänen nimensä aiheuttaa vieläkin laajaa keskustelua.

  Ristiriitaista on tämä holokausti-asia. Kun sen kiistäminen ei kerran ole rikoslaissa mainittu niin miten sitä voidaan käyttää perusteluna jonkun järjestön kieltämiseen? Tämä on tilanne Suomessa. Ja ehkä tämä on tarkoituksella kirjattu perusteeksi, koska jos tästä valittaa EU:n ihmisoikeutuomioistuimeen, niin sielä se on kriminalisoitu. Jolloin lopputulos on selvillä jo ennen asian sinne viemistä. Toisaalta, olisihan sieläkin tuomareilla pöyristyneet ilmeet. Ja ehkä Euobserver saisi sivuilleen jälleen yhden artikkelin.

  Vahvennetussa lauseessa lukeekin että ”… yhdistyksen toiminta on vastoin yleistä etua…” joka tarkoittanee yleistä yhteiskuntarauhaa ja valtaapitävien aseman ylläpitämistä. Tarkoitan tässä EU:ta enkä niinkään Suomen politikoja tai virkamiehiä saati oligarkkeja.

  Summasummaarum… Mikäli muutama sana (radikaali, ulkoparlamenttaarinen, vallankumous…) olisi puuttunut www-sivuilta, ei kiellolle olisi ollut perusteita. Tästä pitää vain oppia ja jatkaa eteenpäin.

  • Rohmar

   Vastaa

   Haastan kirjoittajan esiin nostaman oikeuden lauseen ”pyrkii vallankumoukseen”, Vallanpitäjien näkökulmasta tämä lienee totta, ja peloke, mutta poliittisten vihollisten pelkuruus ei saa kuitenkaan olla ohjaileva tekijä.

   Mielestäni kansallisosialismi on kansalaisten- ja heidän kansallisvaltionsa hyvinvointiin paneutuva poliittinen aatesikermä. Tämä oli vallitseva poliittinen pohjavirta Suomessa 1920 luvulta aina 1980 luvun puoliväliin asti, ja sellaisena yhteiskuntarauhan peruskallio. 

   Nyt vallitseva totuus on globalistien käsissä oleva korporaatioiden diktatuuri, jossa demokratialle ei ole sijaa, toisin kuin edellisessä. Myös ihmisyys, ja kaikki siihen liittyvä on alennettu kaupallisiksi käsitteiksi, kuten kuluttaja, tahi resurssiyksikkö. Tämä hiljainen vallankumous on saavutettu propagandalla, ja teollisen mittakaavan tyhmentämisellä, jossa rääkyvät idiootit ylennetään, ja arjen sankarit sorretaan. Tämä hulluus ei pysy voimissaan ilman yhteiskuntaa eri tavoin horjuttavia toimia. Tätä tarkoitusperää palvelevat BLM‑, ja kaikki muut harhautus tarkoituksiin keinotekoisesti tuotetut hullutukset.
   * * *
   Kiitoksena teille kaikille haluaisin lisäksi muotoilla seuraavaa: Ihmiset jotka ovat kokeneet elämässään kovia, tietävät, että tiukan paikan tullen ainoa kannatteleva voima on toivo paremmasta. Kipinä, on se kuinka pieni tahansa, on korvaamaton valon lähde. Minulle te, ja tämä julkaisu, merkitsee sitä. Kiitos.

 • Aika hauska

  Vastaa

  Aika hauska yhteensattuna kun Iltalehden jutun oli kirjoittanut Solmu Salminen = SS !!

 • White noise

  Vastaa

  Kieltämisen voisi ymmärtää jos olisi pyöritetty järjestäytynyttä rikollisuutta ja järjestön toimintaan kuuluisi väkivaltaset hyökkäykset, terrorismi ja mellakointi, mutta nyt on vain haluttu luoda ennakkotapaus, jonka varjolla voidaan kieltää muitakin liian paljon julkisuutta saaneita kansallismielisiä järjestöjä aatteiden perusteella. Syy kieltohankkeen alottamisellehan PVL:n tapauksessa oli se narkin potkasu kumoon ja sen ympärille sitten koottiin kaikki poliittiset jutut mistä ei tykätty ja suvakkien raivolla jyrättiin siitä eteenpäin.

 • O tempora, O mores

  Vastaa

  Väkivaltaisia marxistisia ja vasemmistolaisia ääriliikkeitä ei tulla kieltämään, koska ne edistävät valtaapitävien ja rahoittajien tavoitteita. Äärivasemmiston vandalismi ja väkivalta on saanut hiljaisen hyväksynnän ja sitä katsotaan läpi sormien. Mielipiteen ja yhdistymisvapauden eli perustuslaillisten oikeuksien rajoittaminen on pelottava suuntaus, jossa mennään kohti Neuvostoliiton kaltaista vasemmistodiktatuuria. Seuraava vaihe on vankiloiden täyttyminen toisinajattelijoista. Siitä ei ole enää pitkä matka niskalaukaukseen sorakuopan reunalla. Totuus ei vaadi lakia suojakseen ja se kestää eriävät mielipiteet.

 • Sionisti

  Vastaa

  Tämähän on oikein ilon ja onnen päivä!

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Järjestö on kielletty…ok. Osaako kukaan ”oikeusoppinut” lausua, miten suhtauduttaisiin henkilöön, joka askartelisi esim.valkoiseen t‑paitaan tietyn riimun? Itse riimuhan ei ole kielletty.
  Pitänee testata tämä, kun ajokorttiasioissa seur.kerran asioin paikallisessa PolPolassaa

 • Jones

  Vastaa

  Samalla jotkut voivat harjoittaa kansanryhmää vastaan kiihottamista täysin vapaasti, eikä kukaan politiikko, sekä Suomen valtio tee yhtään mitään.

  Intiaaneista kirjoitetaan mormoonien kirjassa näin:
  1. Nefi 12: 23
  Ja tapahtui, että minä näin, että heidän vaivuttuaan epäuskoon heistä tuli tumma ja inhottava ja saastainen kansa, täynnä joutilaisuutta ja kaikenlaisia iljetyksiä.

  2. Nefi 1: 17
  Murhe on painanut sydäntäni kerran toisensa jälkeen, sillä olen pelännyt, että teidän sydämenne paatumuksen tähden Herra, teidän Jumalanne, kävisi teidän kimppuunne vihansa täyteydessä, niin että teidät erotettaisiin pois ja hävitettäisiin iäksi.

  2. Nefi 5: 24
  Ja heidän päällään olevan kirouksen tähden heistä tuli joutilas kansa, täynnä ilkeyttä ja kataluutta, ja he metsästivät erämaassa petoeläimiä.

 • sotatila

  Vastaa

  Poliittinen tuomio joka johtaa siihen että toiminta vain laajenee ja siihen osallistuu enemmän ihmisiä.

 • Kansallinen nuori 1999

  Vastaa

  Onko Pohjoismainen vastarintaliike siis jo lopettanut toimintansa Suomessa? Olen vasta viimeisen vuoden aikana alkanut tutustua kansallismieliseen liikkeeseen ja ainakaan sinä aikana en ole nähnyt tämän järjestön toimintaa?

 • Lars

  Vastaa

  Ei tämä selkeästi riittäviä perusteita vailla oleva laiton päätös varmaankaan yllättänyt ketään. Omasta puolestani jatkan ylpeänä pää pystyssä valitsemani ideologian kannattajana/harjoittajana valitsemallani tiellä loppuun asti. Mädäntykää helvetissä isänmaan viholliset. 88.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Järjestöt eivät katoa kieltämällä. Kielto oikeuttaa käyttämään lainvastaisia keinoja, sallittua järjestöä sitoo laki.

  Huumeita myyviä ja pimeää bisnestä tekeviä liivijengejä ei kielletä, mutta auta armias jos erehtyy puolustamaan valkoisten oikeutta olla olemassa.

 • .

  Vastaa

  EU ja Euroopan ihmisoikeussopimus on eri asioita

 • sotatila

  Vastaa

  Suomen pääministeri on ilmaissut tukevansa BLM liikettä joka on tullut tunnetuksi väkivaltaisesta liikehdinnästä, yritysten, liiketilojen, rakennusten polttamisesta ja tuhoamisesta puhumattakaan erittäin brutaaleista hyökkäyksistä aivan tavallisia ihmisiä vastaan.

  Tällaiset terrori liikkeet nauttivat korkean tason poliittista ja juriidista suojelusta Suomessa kun samaan aikaan kielletään kansallismielisiä järjestöjä poliittisin perustein!

 • Schlageter

  Vastaa

  Adolf Hitler oli suurmies, sanokoon jokin naurettava oikeusistuin mitä tahansa.
  Kansallissosialismi on aate ja aatteita ei ole mahdollista kieltää.
  Ns demokraattinen järjestelmä – joka taas näytti todellisen näkemyksensä kansalaisten oikeuksista – ei ota meiltä meidän vapauksiamme.
  Toiminta jatkukoon!
  Eläköön voitto!

 • Suomalaisvastainen hallinto

  Vastaa

  Ruotsi on vielä pahempi kehvelivaltio kun Suomi, mutta edes siellä ei ole PVL:llää kielletty. Suomessa poliisi on niin politisoitunu että se aivan hysteerisesti haluaa kieltää ja tuomita kaikkia toisinajattelijoita mitä naurettavimmasta syistä ja oikeus toimii sen jutuille pelkkänä kumileimasimena. Onhan tämä jo nähty kymmenissä kiihotustapauksissa viime vuosina. Sairasta.

  • Anu P

   Vastaa

   Johtuisiko Ruotsin historiasta? Ruotsissahan on tuota rotuoppia opetettu jo ennen 40-lukua ja käytännön tasolla. Tutustukaapa Ruotsin (salattuun?) historiaan!
   Sitten voi olla vielä se, että Ruotsissa monikulttuuri on jo niin pitkällä, kuten olemme saaneet kuulla, että Ruotsin poliisi on päättänyt pitää Ruotsin vastarintaliikkeen toiminnassa ihan siltä varalta, että sitä satuttaisiin tarvitsemaan…näitä klaaneja vastaan, jotka pyrkivät jo hallituspolitiikkaankin Ruotsissa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Nyt kannattaisi PVLn ottaa mallia Antifasta ja perustaa toimintansa verkostopohjaiseksi. Löyhiä kaveriporukoita ei voida kieltää.

  Pakko se on myöntää: maanalaisessa toiminnassa kommunistit ovat mestareita, sadan vuoden vuoden kokemus eri puolilla maailmaa on heitä koulinut. Se mikä toimii, on oikein.

 • Tarja Halonen telaketju femiNISTI

  Vastaa

  Heitä kiristetään päivänselväähän tuo on vaikka omaa kansaansa vihaavat siis tarkoitan vapaamuurareita joka on korkeimmilla asteilla täydellinen maanpetos organisaatio! Johon kuuluu lähes kaikki päättävissä asemissa olevat! Säälittäviä ihmisiä kun antavat juutalaisten käyttää itseään hyväksi:(! Toki saavat suuren rahallisen korvauksen petoksista ja paljon isoilta tyhmiltä lammas massoilla salattua/piilotettu tietoa planeettamme todellisesta historiasta, oikeasta astronomiasta, geologiasta ym ym toki varmaan vasta ihan korkeimmilla asteilla! Kaikki maailman valtioiden johto on läpeensä mätää Eliitti porukkaa! Näkee jo esim antartiks sopimuksesta joka säilyy läpi kaikkien sotien ym muiden kähinöiden! Jotkut varmaan tietävät miksi 🙂 :l! Turha avata asiaa enempää tämän suhteen koska jos mieli on sokea ei silmillä tee mitään! 

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/?m=1

  Onhan näitä vesa Ilkan artikkeleita tullut vuosien mittaan lähetettyä joka paikkaa 10 000 tuhansia kertoja! 

  Harmi että totuus blogin pitäjä lopetti ja ebolakani olivat hyviä! PVL kielto saa vaan lisää tukijoita kansasta ja rupeaa pian kiehumaan koukkunokkaa siellä ulosteissa Jeesuksen sijaan! Mutta aivopesu/kuolleisuus on aivan liian suurta edelleenkin! Tanssii tähtien kanssa valtamedian mukaan kerää edelleen plus miljoona katsojaa SIIS MITÄ VITTUA? Oksettavaa kansaa tai ylipäätään Ihmismassat pääosin, eivät talmud miehet turhaan kutsu heitä STUPID GOYIM!

 • Risu ukko

  Vastaa

  Huuhaa oikeus voi painua Sauli Niinistön ryppyreikään! Läpeensä mätä maa jutkut jutkut 110 kerta lähellä!

 • Nimetön

  Vastaa

  KKO’n ratkaisu on sikäli perusteltu koska PVL keskittyy vain ja ainoastaan ylistämään AH’ta ”suurmiehenä” sekä disinformaation levittämiseen juutalaisista, eikä siis oikeisiin ongelmiin puututa. KKO’n perustelu oli jokseenkin oikea. PVL on, sanottakoon se nyt tässä, erittäin rasistinen ja PVL on syyllistynyt tässä tapauksessa ”kiihottamiseen kansan ryhmää vastaan”. Voidaankin nyt kysyä ”kansallismielisiltä” kuin paljon teillä on havaintoja juutalaisten kantiksiin kohdistuvista raiskauksista, ryöstöistä, murhista etc. kuten BLM = Burn, Loot, Murder sekä Antifasta. Teillä ”kansallismielisillä” tuo juutalaisvastaisuus on vain mennyt reippaasti niin överiksi ja ehkä siksi olette sokeita, eikä kukaan ole niin sokea kuin se joka ei halua nähdä. Miksi?

  Aloittaessaan WWII Übermensch Adolf Hitler toimitti kaikki muut valiorotuarjalais übermenschlich Saksasta sekä idän- että länsirintamalle tapettavaksi, mutta miksi? Miksi ei kaikki untermensche juutalaiset toimitettu rintamille tapettavaksi vaan rotuvaliot? Miksi ne übermenchs tekivät Wannseekonferenz päätöksen Die Endlösung der Judenfrage? WWI juutalaiset sotilaat olivat rintamalla siinä kuin saksalaisetkin sotilaat ja monet juutalaiset sotilaat saivat Eisenkreuze ja etenivät urallaan Saksan armeijassa. 

  Kun sitten kansallissosialistit kaappasivat vallan alkoivat juutalaisten vainot ja heidät oli välittömästi eristetty valtiosta jonka puolesta he olivat taistelleet WWI. Mutta oli muun maailman onni kun kansallissosialistit ajoivat maanpakoon saksalaiset tiedemiehensä jotka sattuivat olleen taustaltaan juutalaisia kuten ehkä tunnetuin oli Albert Einstein. Luoja yksin tietää kuin monta muuta einsteinia katosi Saksasta Puolaan. Auschwitz, Treblinka, Monowitz, Birkenau, Sobibor etc. waren nationalsozialistische Vernichtungslager.

  Wehrmacht’in jäljessä tulivat Einsatzgruppen kiertämään talosta taloon etsimään juutalaisia ja tappamaan heidät, kun sitten monet puolalaiset ottivat juutalaisia taloonsa ja kätkemään heitä ja kun sen talon naapuri ilmiantoi, niin sen talonväen ja löydetyt juutalaiset SS miehet ampuivat varoittavana esimerkkinä. Leningradin piirityksessä Wehrmacht’in patruunat hupenivat, toimitti Pääesikunta kondomeja avuksi sotilailleen henk. koht. vesipistoolin suojaksi. Vaikka Wehrmacht itärintamalla ammukset hupeni, niin SS joukoille niitä riitti, oli se Endlösung der Judenfrage niin paljon tärkeämpi kuin rintamalinjojen pitävyys. 

  Leningradin piirityksestä vastaava komentaja näki ettei ollu enää mitään mahdollisuutta jatkaa piiritystä ja antautui. Tämä oli ehkä pääasiallinen syy itärintaman hajoamiseen ja käänteinen Unternehmen Barbarossa alkoi jossa Drittes Reich Lebensraum kutistu Berliiniin saakka ja sekin raunioina. Tämä se oli kaiken maailman rahaeliitti pankkimafiajutkusiionistien harkittu kansallissosialismi vastainen conspiration tulos ja siten lasku voisi toimittaa kaiken maailman siionistien ja isrealin maksettavaksi postuumisti korkoineen ja ALV + moms. Ja YK ulosmittaajaksi, jos muuten ei sitä rahaa ala löytyyn.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi