Kukkavirtaa järjestävän Terhi Kiemungin haastattelu

Kolmatta kertaa järjestettävä kulkue kokoontuu Turun Puutorilla kello 14 ensi sunnuntaina.

Kotimaa

Vuoden 2019 muistokulkue sujui rauhallisesti.

Turussa järjestetään ensi sunnuntaina kaupungissa tapahtuneen terrori-iskun uhrien muistolle tarkoitettu Kukkavirta-tapahtuma. Yhteiskunnallisia muutoksia seuraavat järjestäjät ovat valinneet tämän vuoden teemaksi White Lives Matter. Kulkue kokoontuu Turun Puutorilla kello 14 ensi sunnuntaina.

Otimme yhteyttä tapahtumaa järjestävään Terhi Kiemunkiin kysyäksemme hieman tunnelmia tapahtuman tiimoilta.

Millaisella tunnelmalla odotatte tämän vuoden tilaisuutta?

”Tapahtumasta on tullut paljon enemmän viestejä ja kysymyksiä kuin aiemmin, joten se ehkä kertoo siitä että osallistujia saattaa olla enemmän. Toisaalta taas on kuulunut kriittisiä kommentteja tapahtuman teemasta (White lives matter), joka joidenkin mielestä ei liity lainkaan tapahtuman alkuperäiseen tarkoitukseen. Eli jos uusia tulee paikalle niin voi olla että joku aiemmin osallistunut jää pois.

Joka tapauksessa odotukset kallistuvat kulkueen kasvamisen puoleen, vaikka se ei kuulukaan ykköstavoitteisiin. Tietynlaisella jännityksellähän järjestäjä aina tapahtumia odottaa, niin nytkin.”

Kuinka pitkälle tilaisuuden taustatahot ovat pysyneet samoina vuosien varrella? Onko mukaan tullut uutta verta?

”Kansallismielisten liittouma on järjestäjä kuten aiempinakin vuosina. Olemme kuitenkin niin nyt, kuin aiemminkin pyytäneet ja saaneet apua muilta järjestöiltä sekä yksityishenkilöiltä. Uusiakin on mukana.

Kansallismielinen kenttä on aktiivisesti verkostoitunut ja yhteistyö on helpompaa kun on kontaktit tiedossa ja keskinäinen luottamus kunnossa. Keskustelua on ollut jatkoa ajatellen myös yhteistyön syventämisestä ja tapahtuman laajentamisesta erilaisiin aktiviteetteihin.”

White Lives Matter ‑teema on saanut suurta kiitosta, koska se on poliittisesti paljon selkeämpi kannanotto kuin All Lives Matter. Kuinka päädyitte tähän teemalauseeseen? Oliko päätös vaikea?

”Silloin kun BLM-mellakat alkoivat, näytti jo jokaisen elämän tärkeäksi tunnustaminen saavan aikaan raivoa ja vihaa. Mustat ja muut heidän kampanjaansa tukevat, mukaan luettuna valtiovalta, poliisi ja media, nostivat rotuaspektin esille, emme me. Nyt on BLM-hengessä tapettu ja yritetty tappaa valkoisia, me emme hyväksy tätä ja vastaamme vain siihen viestiin joka meille on annettu. Me emme ryhdy nöyristelemään ja polvistumaan. Päädyimme teemaan lyhyen keskustelun jälkeen, eli päätös oli helppo.

Meitä on nyt kritisoitu, että teemamme ei liity terrori-iskun uhrien kunnioittamiseen, tai että se karkottaa ’tavallisia’ ihmisiä osallistumasta. Tapahtumaa on verrattu 612-soihtukulkueeseen, joka kokoaa tuhansia ihmisiä kunnioittamaan Suomen itsenäisyyttä ja sen puolesta taistelleiden muistoa. Terrori-iskun uhrit Turussa olivat valkoisia, tekijä ei. Näin on useimmiten tässä ajassa muuallakin Euroopassa. Jos joku jättää osallistumatta teeman takia, se ei ole meille menetys. Toivon tietysti että sellainenkin henkilö tulee vielä joskus järkiinsä.

Mitä tulee itsenäisyyspäivän soihtukulkueen vertailuun, niin Kukkavirran tarkoituksen on mahdollista elää ajassa toisin kuin 612 jonka motiivi on onneksi historiaa ja muuttumaton. Emme me unohda Suomen ensimmäistä islamilaista terroritekoa, mutta valkoisten suomalaisten vainoaminen omassa maassaan ei ole loppumassa, vaan hyökkääjät ovat ryhtyneet röyhkeämmiksi. Heille on vastattava.”

Valtamedia ja suuret puolueet levittävät Black Lives Matter ‑propagandaa, vaikka BLM keskittyy väkivaltaiseen mellakointiin yhteiskuntarakenteita vastaan. Mistä tämä ilmiö on oire?

”Se että media ja johtavat poliitikot antavat tukensa ja jopa enemmän, suorastaan kiihottavat ihmisiä mellakointiin ja väkivaltaan omaa yhteiskuntaansa ja omaa kansaansa vastaan, sopii määrätietoiseen ja johdonmukaiseen toimintaan, jonka tavoitteena on länsimaisen yhteiskuntarakenteen ja kansallisvaltioiden murentaminen, jota rahoittaa demokratian ulkopuolinen taho.

Eri asia on se, miksi ihmiset lähtevät kuin sopulit mukaan tuollaiseen. Se kertoo joko heidän tyhmyydestään tai sokeudestaan. Nykyihmiset eivät ota itse selvää, eivät kyseenalaista, eivätkä ajattele itse. Median on helppo ohjailla mielensä mukaan ihmisiä, jotka haluavat vain olla voittajan puolella parantamassa maailmaa. He eivät edes ymmärrä kulkevansa kohti omaa tuhoaan.”

Pidättekö Turun terrori-iskua nimenomaan jatkumona länsimaiselle valkoisiin kohdistuvan rotuväkivallan vitsaukselle?

”Viimeisen vuosikymmenen aikana islamilainen terrorismi on edennyt Euroopassa nopeasti. Vuoden 2015 tapahtuneen invaasion jälkeen oli odotettavissa, että se tapahtuu Suomessakin.

Kyllä se tavallaan on jatkumona kehitykselle, joka on sittemmin nopeutunut ja näyttäytyy meillä Suomessakin nykyisin hyvin avoimesti ja hyväksytysti. Viime vuosina kymmenissä jihadistisissa terrori-iskuissa ympäri Eurooppaa on kuollut viattomia sivullisia. Pohjoismaiden tilastoissa on ulkomaalaistaustaisten tekemät rikokset kasvaneet räjähdysmäisesti. Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana suomalaisiin on kohdistunut satoja seksuaalirikoksia ja pahoinpitelyitä sekä useita henkirikoksia ulkomaalaistaustaisten tekeminä. Media hyssyttelee ja valtiovalta vaikenee.”

Kuinka Suomi muuttui mielestänne Turun iskun jälkeen?

”Ihmiset jakautuivat entistä voimakkaammin. Jotkut ryhtyivät toistelemaan median ja poliitikkojen mukana huonon kotouttamisen vaikutuksia ja syyllistämään suomalaisia. Siihen saatiin vielä sankariksi Hassan, jotta ei voitaisi sanoa teon liittyvän mihinkään. Hassan osoittautui huijariksi, totuus paljastui kuten on tapana tapahtua, mutta suurinta osaa ihmisistä ei nykyisin totuus kiinnosta.

Kansan kahtiajakautuminen näkyy entistä selkeämmin, koko ajan enemmän ihmisiä on alkanut ajatella itse ja liittynyt vastustamaan väestönvaihtoa. Suomi yhteiskuntana alkoi entistä enemmän vainota omia kansalaisiaan ja tuomita heitä rasismista ja vihapuheesta. Samaan aikaan maahan haetaan lisää isis-taistelijoita.”

Millaista yhteiskunnallista muutosta toivotte vuotuisten muistomarssien edesauttavan?

”Toivomme sen antavan rohkeutta ja luottamusta sellaisille ihmisille jotka on peloteltu hiljaisiksi, sekä ymmärrystä niille jotka ovat epävarmoja kannastaan tai joita on onnistuttu harhauttamaan.

Toivomme myös, että suomalaiset nousevat vastarintaan ja ovat ylpeitä siitä keitä he ovat ja mitä edustavat. Vaikka meitä painostetaan häpeämään rotuamme ja pelotellaan polvistumaan muukalaisten eteen, me toivomme että suomalaisissa on rohkeutta ja voimaa kieltäytyä ja vastustaa.”

Millaisia terveisiä teillä on Turun kaupungille liittyen uhrien muistamiseen?

”Turun kaupungin olisi pitänyt reagoida heti ja järjestää muistotilaisuus tapahtuneen ensimmäisenä vuosipäivänä. Nyt se tilaisuus on jo menetetty. Mitä Turku voi ja mitä sen pitäisi tehdä, niin tuomita jyrkästi sellaiset mellakoinnit joita on nähty Kukkavirtakulkuetta häiritsemässä. Toistaiseksi kaupunki on hyväksynyt äänekkään ja väkivaltaisen riekkumisen ja rähinöinnin rauhanomaisen ja hiljaisen kulkueen liepeillä”, Kiemunki vastaa.

Lue lisää:

Silakat yrittävät painostaa Turun kaupunkia Kukkavirta-tapahtuman estämiseksi

Aktivismi Haastattelu Kotimaa Kukkavirta Terhi Kiemunki Turku Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Luusalmi Q

  Vastaa

  Pahaa pelkään että ihmiset jättää osallistumatta, mutta toivotaan pelkoni on turha.. Yleensähän tuola on ollu ihan kivasti väkee..

  • Nimetön

   Vastaa

   Tulet olemaan väärässä

  • Osallistuja

   Vastaa

   Turhaa ja typerää tappiomielialan lietsomista. Jokainen paikalle vaan!

 • Jukka Ketonen

  Vastaa

  Hyvä Me! Kaikki mukaan puolustamaan suomalaisten turvallisuutta ja suomalaisia arvoja!

 • Lehtinen

  Vastaa

  Visioita tulevaisuuden Suomesta:

  Ei siihen lakia tarvita,
  että kukkavirran osallistujat hakataan henkihieveriin.
  – Eikä siihen poliisia tarvita,
  että juttu jätetään tutkimatta.

 • Juha6

  Vastaa

  Hyvin sanottu
  ”Miksi ihmiset lähtevät kuin sopulit mukaan tuollaiseen. Se kertoo joko heidän tyhmyydestään tai sokeudestaan. Nykyihmiset eivät ota itse selvää, eivät kyseenalaista, eivätkä ajattele itse.” 

  Täysin käsittämätöntä miten helppoa on kusettaa suomaalaisia..

 • Martti Vihervirta

  Vastaa

  Mikä helvetin suomalaisuuskammo on nyt pesiytymässä kansallismielisiinkin. White Lives Matter?
  miksi se sekoitetaan muistotilaisuuteen joka järjestetään suomessa tapahtuneen ISLAM terroristin uhreille? . Ollaan reilusti suomalaisia puhutaan ja puolustetaan suomalaisuutta .

 • Maukka

  Vastaa

  White lives matterin täytyy teemana olla yhtä luonnolinen edes tommosessa tapahtumassa mitä se on vastapuolellekin tyrkyttää omaa blm:äänsä yhteiskunnan joka osa-alueelle. Jos se jotakuta närästää niin voi kyllä pysyä kotona ja kontata polvillansa itseään häveten ylen ja suvakkien tahdissa.

 • Kalle

  Vastaa

  Toteuttaako EU ja hallitus vanhaa ideaa joka on nimeltään ”Kalergisuunnitelma”. Ainakin EU:ssa tuo tunnetaan, koska ovat lyöneet lukkoon EU:n tulevaksi väkiluvuksi yli 62miljoonaa. Tässä todiste:
  https://vk.com/video353410894_456239346

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi