Eläinrääkkääjä Sanna Hellström: ”Korkeasaari on antirasistinen”

Myös aikakausilehti Seura ilmoitti samalla, ettei se edes yritä esittää olevansa neutraali media.

Kotimaa

päivitetty

Korkeasaaren eläintarha on Helsingin edustalla sijaitseva Korkeasaari-nimisellä saarella ylläpidetty eläintarha.

Korkeasaaren johtaja, älypuhelinaktivisti ja eläinrääkkääjä Sanna Hellström julisti maanantai-iltana Twitter-tilillään johtamansa puiston olevan ”ehdottomasti antirasistinen ja muutoinkin tasa-arvoinen” paikka. Kukaan ei tosin liene koskaan edes ajatellut Korkeasaaren olevan jotenkin rasistinen paikka.

Päivitys saikin aikaan vilkasta keskustelua, mutta suvaitsevaistolle tyypilliseen tapaan väärämieliset kommentoijat päätyivät sensuurin kouriin. Hellströmin blokkilista onkin kasvanut päivityksen jälkeen, sillä veronmaksajien elättämän eläinrääkkääjän auktoriteettia ei ilmeisesti saa kyseenalaistaa.

Entinen Vihreiden kaupunginvaltuutettu ei kuitenkaan ilmeisesti halua testata luonnon käsitystä tasa-arvosta päästämällä kaikkia eläimiä samaan häkkiin. Sen sijaan hänen käsitys tasa-arvosta ja eläinsuojelusta on kuljettaa toiselta puolelta maailmaa eläimiä Suomeen ja sulkea heidät eristyksiin pieniin häkkeihin turistien ihmeteltäväksi kutsuen tätä eläinten suojeluksi.

Verorahoilla pyörivällä poliittisella eläintarhalla miljoonien tappioita

Hellströmin johtama Korkeasaari tekee vuositasolla miljoonien eurojen tappiota, jonka maksajina toimivat veronmaksajat. Korkeasaaren omistajana toimii käytännössä Helsingin kaupunki, joka pumppaa rahaa eläintarhan tappiolliseen pyörittämiseen. Hellström itse sai paikan tarhan johtajana kunnanvaltuustossa käydyn äänestyksen perusteella eli poliittisena kaverikauppana. Hänen palkka johtotehtävästä on yli 6000 euroa kuukaudessa.

Hellströmin päivityksen alle saapui myös Seuran päätoimittaja Petri Korhonen kertomaan, ettei hänen päätoimittamansa media ole millään tapaa neutraali ainakaan mitä tulee kansallismielisyyteen: ”Ostakaa matkalukemiseksi [Korkeasaareen] Seuralehti, taatusti antirasistinen (…) intersektionaalisuutta tajuava julkaisu!”

Käppäinen mainostusyritys kuihtuvalle paperijulkaisulle vaikuttaakin lähinnä nololta yritykseltä saada tilaajia suvaitsevaisten joukosta, joita kiinnostaa periaatteen tasolla enemmän tukea poliittista julkaisua kuin itse sisältö.

Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Sanna Hellström Seura Suomi Veronmaksajat Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Petja

  Vastaa

  Oksettavaa kaikki eläintarhat täytyis lopettaa ja urheilu metsästys kieltää.Huom riistanhoidollinen metsästys on eri kuin Urheilu metsästys.Samoin eläintarhat ja eläinten pelastus tarhaus.Nii kuin Korkeasaari pitäisi kieltää.Eläimet kärsii niissä ja luonnon kulku ei tapahdu.Ne on siellä rikkaille perheille silmän ruokana.Toisin sanottuna viihdyttämässä eliittiä.Sama urheilu metsästys.Eliitin suosima savanille maastoauton kanssa ampumaan leijonia ja muuta suur riistaa.Oksettavaa ja pitäisi kieltää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi