Suomalaista sananvapautta: kolmelle syytteet Persunuorten ”sadan tonnin twiitistä”

Syytteessä on tiettävästi ainakin kansalaisaktivisti Toni Jalonen.

Kotimaa

päivitetty

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt syytteet nostettavaksi kolmea henkilöä vastaan viime vuonna julkaistusta ”sadan tonnin twiitistä”, joka johti Perussuomalaisten nuorten valtion avustusten menettämiseen. Twiitti julkaistiin EU-vaalien alla.

Järjestön silloinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen kirjoitti twiitin, johon oli liittänyt kuvan mustista ihmisistä ja mukaan tekstin ”äänestä perussuomalaisia, jos et halua että Suomen tulevaisuus näyttää tältä.” Se poistettiin varsin nopeasti tililtä Jalosen pahoitellessa aiheuttamaansa kohua. Sittemmin Jalonen on todennut, että anteeksipyyntö oli virhe.

Syyttäjä vaatii rikostuomiota

Toiviainen, joka on avoimesti kertonut idolikseensa mustan terroristin Nelson Mandelan, on kuitenkin sitä mieltä, että julkaisun poisto ja valtion tukien menetys ei riitä rangaistukseksi lausahduksesta, joka on aivan normaalia poliittista keskustelua. Hänen mukaansa asiasta tulee saada rikostuomio kolmelle ihmiselle.

Näytösoikeudenkäynti tullaan pitämään Pirkanmaan käräjäoikeudessa, mutta päivämäärää ei ole vielä päätetty.

Lähde: Yle

Kotimaa Perussuomalaiset Perussuomalaiset Nuoret Politiikka Rikos Toni Jalonen Valtakunnansyyttäjä Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Helena

  Vastaa

  Pitäisi jo tehdä kansalaisaloite missä vaaditaan valtakunnansyyttäjän välitöntä eroa!! Mä voisin soittaa sille ja kysyä että onko hän saanut syytettyä oikeita rikollisia ihan oikeista rikoksista? Veikkaan että yhtäkään oikeaa rikosta ei olla edes tutkittu kun kaikki resurssit laitettu siihen että vääristä mielipiteistä ja sanomisista saa enemmän kakkua kun pedarit ja lasten raiskaajat ikinä!!
  Miten nää hullut saa toimia tuolla ku mielipuolet??

 • Rohmar

  Vastaa

  Suomea painostetaan ulkomailta toimimaan, kuten valtakunnansyyttäjä toimii. Globalisti-isännät haluavat pitää vasallivaltionsa kurissa, joten Toiviaista ei kosketa vastalauseet kotimaassa. Oikeastaan Toiviaisen ja Keijo Kaarisateen kamppailu parhaan sketsihahmon palkinnosta on hyvä asia. Yhä suurempi osa ihmisistä alkaa kyseenalaistamaan nykymenon, ja etsimään totuutta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi