Silakka sen keksi: ”Hietaniemen nuorisomellakka äärioikeiston provosoima isku”

Aktiiviseksi silakaksi itsensä esittelevä Juho Antikainen vihjaa Hietaniemen mellakan olleen ”äärioikeiston” provokaatio.

Kotimaa

päivitetty

Hietaniemessä oli noin 30 poliisipartiota paikalla.

Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Hietaniemen uimarannalla tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä mellakka, jonka rauhoittamiseen tarvittiin kymmeniä poliiseja, kaasusumuttimia sekä poliisikoiria. Mellakoijat olivat videoiden perusteella pääasiassa ulkomaalaisia.

Vaikka tapahtumat noudattavat muista Euroopan suurkaupungeista tuttua monikulttuurista kaavaa ja vaikka paikalta on kuvattu videoita, jotka todistavat mellakoijien olevan monikulttuurisuuden edustajia, pyrkivät sosiaalisen median liberaalit äänet joko vaikenemaan aiheesta keskustelun tai kirjoittamaan mustan valkoiseksi.

Totuus pilaa hyvää tarinan

Juho Antikainen, joka kertoo profiilissaan olevansa aktiivinen silakka, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen, julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän vihjaa tapahtumien olevan todellisuudessa äärioikeiston tekosia.

Jo heti kirjoituksensa ensimmäisessä lauseessa hän aloittaa kertomalla tapahtumapaikan olevan ”syrjäinen”, vaikka se on kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta.

”Mikä sitten aiheutti tämän junioriväestöön kuuluvien selektiivisen hyökkäyksen valtion itselleen varaamaan väkivaltamonopoliin palkattujen toimijoiden kimppuun?

No, käsittääkseni kyseessä on tälläkin kertaa äärioikeistolaisten piirien provokaatiosta — äärioikeistolaiset solut tunnetusti mielellään ujuttautuvat usein sinne, missä ihmiset muutoinkin kokoontuvat aiheuttamaan järjestyshäiriöitä ja lietsomaan vastakkainasettelua terroristisessa mielessä”, Antikainen tykittää. Mitään perusteita hän ei tietenkään väitteilleen tarjoa.

Antikaisen johtopäätökset

Kommenteissa hän kuitenkin kertoo vielä tapahtumien ”kummallisista yksityiskohdista”, kuten siitä, kuinka Junes Lokka oli sattumalta paikalla kameransa kanssa ”ikäänkuin tietäen jotain raportoitavaa tapahtuvaksi.” Lokka ei tosin ollut paikalla, mutta silakka ei anna faktojen häiritä muuten hyvän kuuloista tarinaansa.

Antikainen vielä jatkaa kommenttiaan kertoen sisäministeriössä otettavan vakavasti äärioikeiston muodostaman uhan:

”Sisäministeri Ohisalo on onneksemme ajan tasalla ja hän viestitti hetimmiten omalla some-tilillään ja tiedotusvälineissä tuomitsevansa tällaiset yhteiskuntarauhaa rikkovat väkivallan teot valtion väkivaltakoneistoa ja demokraattista oikeusjärjestystä vastaan, äärioikeiston muodostama turvallisuusuhka otetaan siis vakavasti laillisuutta valvovissa elimissä.”

Lähde: Uusi Suomi

Black Lives Matter Helsingin poliisi Junes Lokka Kotimaa Politiikka Rotu Silakkaliike Väestönvaihto Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lars

  Vastaa

  Ehkä olisi parasta jättää tällaisten mitä ilmeisimmin mielenterveysongelmaisten vasemmistolaisten kirjoitukset totaalisen huomiotta. Saavat vain lisää vettä myllyynsä kun heidän häiriintyneet ja vainoharhaiset kirjoituksensa nostetaan julkisuuteen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi