Mikromuovia löydetty ensimmäistä kertaa ihmiskeuhkojen pohjalta

Alistumisella maskien käyttämiseen on ollut hintansa.

Hyvinvointi

Tiedemiehet ovat löytäneet ensimmäistä kertaa terveydelle haitallista mikromuovia elävien ihmisten keuhkojen pohjalta. Leikkauksen läpi käyneiden kolmentoista ihmisten keuhkoista otettiin samalla näytteitä ja mikromuovia oli esiintynyt heistä yhdellätoista.

”Emme olettaneet löytävämme suurimpia määriä ja kokoja muovihiukkasia keuhkojen pohjaosista. Se on yllättävää, sillä ilmatiet ovat pienempiä keuhkojen alaosissa ja oletimme hiukkasten tulevan suodatetuiksi tai kiinnittyvän ennen kuin ne pääsevä näin pohjalle,” kommentoi Laura Sadofsky Britannian Hull Yorkin lääketieteellisestä koulusta tutkimustulosta.

Kaikista yleisin keuhkoista löydetty muovityyppi oli polypropeeni. Vasemmistolainen lähde, The Guardian, ei uutisessaan sitä mainitse, mutta korona-aikana yleisimmin käytetyt kirurgiset maskit on tehty polypropeenista.

Lähde

Hyvinvointi Koronapolitiikka Koronarajoitukset Maskit Teknologia Tiede & luonto Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ei mikään ihme, minkähänlaisia terveysongelmia ihmisille vielä tuleekaan…
  Porukka kulkee joka paikassa rätti naamalla (tällä hetkellä tosin vähemmän kuin viime talvena), sitten ne valittelee jatkuvia outoja oireita, väsymystä, päänsärkyä, huonoa oloa ja muutoksia hapenottokyvyssä.

  Liian tyhmiä ihmisiä tajutakseen syy-yhteyttä.

 • Keuhkosyöpiä pukkaa

  Vastaa

  Otetaampas ensin tarksateluun tuo sana ”mikromuovi” jota nyt löytyy joka paikasta aina meristä ruokaa. Määritelmän mukaan kaikki alle 5mm partikkelit voidaan määritellä miksomuoviksi. Eli siis… Ei mitään ihan pieniä palasia. Siksi sitä on niin helppo löytää lähes joka paikasta. Aina teiden versilta varsinkin meriin. Mistä suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan tai tuntea syyllisyyttä, koska eivät suomalaiset laita muovia meriin.

  Sitten keuhkoihin… Sielä löytyy varmasti paljon muutakin. Kivipölyä, nokea polttoainesta sekä pienhiukkasia ihan huonepölystäkin. Uutena tulokkaana ovat varmasti nämä muovihiukkaset.

  Ja mitä keuhkoijen yhteydessä tarkoittaa sana ”mikro” tai ”pienhiukkanen”? Se tarkoittaa niin pieniä partikkeleita että ne mahtuvat keuhkorakkuloiden väliin. Jolloin keuhkot puolustautuvat sillä ainoalla tavalla mikä niillä on: Ne eristävät partikkelin päällystämällä ne limalla. Jolloin keuhkojen happea verenkiertoon siirtävän solukon määrä pienee.

  Pienhiukkaset ovat niin pieniä että niitä ei silmällä näe. Esim. bensa-auton pakoputkesta tulee lähes yksinomaan pienhiukkasia. Dieselin pakoputkesta näkyvä savu on suurhiukkasia. Ja savuton osa pienhiukkasia. Tupakanpoltossa tulee sekä pien- että suurhiukkasia. 

  Ja kun keuhkoissa on limalla päälystettyä pienhiukkasia, niin ei tarvitse kuin odottaa milloin joku osa kehkoissa tulehtuu esim. flunssan seurauksena. Ja edessä on keuhkosyöpä.

 • Pantemia torjuttu

  Vastaa

  Sydänlihas tulehtui ja vaurioitui rokotteista ja keuhkot on täynnä muovipölyä maskeista. Ennenaikainen dementia vaivaa, unohtelen asioita. Sisäelimet ovat ”paskana” ja flunssassa olen joka toinen viikko, mutta ONNEKSI ei tullut koronaa. Ai niin, tulihan sekin, vaikka olen neljästi piikitetty. Mutta ONNEKSI korona ei tappanut, koska tein kaiken juuri niinkuin poliitikot ja THL suosittelivat. Myös yritys kaatui sulkutilojen vuoksi, mutta ei se mitään. Myös isoäiti välttyi tappavalta koronalta, joskin dementoitui, koska kukaan ei käynyt kahteen vuoteen katsomassa. Kuoli kuitenkin jo vanhuuteen, vaikka oli jo neljännen piikin saanut. Vasten tahtoaan jouduttiin piikit sille antamaan, mutta onneksi hoitolaitoksessa ei vanhoilta mitään kysytä. Ja onhan henkilökuntakin siellä pakkopiikitetty myös. Kaikki Suomessa on turvallista ja asiat hienosti hoidossa. PANTEMIA torjuttu.

 • huoh

  Vastaa

  Joo, tietysti ovat maskit syynä… Heh. Mitä nyt koko maailma täyttyy mikromuoveista yhä kiihtyvällä tahdilla. Mitäköhän ne pölyhiukkaset kotonanne ovat jotka kimaltelevat auringonpaisteessa? Te hengitätte muovia…

  • Joka paikassa

   Vastaa

   Ei ne joilla on sisilman putsarit.

   Mutta ne hengittelee metallia ja pölyä kuin moottoritien varrella jotka asuvat kerrostaloalueilla. Ilmastoinnit pukkaa kaikki hiukkaset ulos ja ihmiset hengittää ne. Samoin, siirtolinjojen lähellä asuvat hengittävät metallia kun autoista ja lähialueiden peltikatoista irtoaa hiukkasia. Ja ne jäävät pyörimään linjojen magneettikenttiin kunnes ihmiset ne hengittää tai autojen ilmastoinnit vetää ne kabiiniin sisälle. Plus tietysti edellä ajavien pakokaasujen noet.

   Terveyden kannalta aupungit ovat ihmiselle kuoleman loukkuja.

 • Reiska

  Vastaa

  Metsäjätti UPM:n sivuilla on kiinnostavaa tietoa maskeista jäteongelmana, sekä bisneksessä liikkuvista rahoista:

  ”Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelma UNEP arvioi, että 75 prosenttia maskeista päätyy joko kaatopaikoille tai meriin, ja maskien aiheuttamasta ympäristön saastumisesta on saatu jo todisteita.

  Maskien tuonti EU:hun puolestaan pomppasi vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla 14 miljardiin euroon vuoden 2019 alkupuoliskon 800 miljoonasta eurosta.”
  https://www.upmpulp.com/fi/artikkelit/sellu/21/korona-toi-mukanaan-jateongelman/

 • Timovaan

  Vastaa

  Maskeja kannattaa käyttää mahdollisimman vähän,tai ei ollenkaan.
  Olen joutunut käyttämään maskeja vanhusten hoivakodissa käydessäni,muuten sinne ei ovi aukea.
  Kun purkaa kertakäyttömaskin kerros kerrokselta niin huomaa,että ne ovat käytännössä kokonaan muovia.
  Olen aina pessyt uudet maskit 2 kertaan ennen käyttöä.
  Ekassa pesussa niistä muodostuu paljon vaahtoa pesukoneeseen (Etyleenioksidi,Formaldehydi ja muut myrkyt).
  Maskit eivät muutu miksikään konepesussa (max. +40C ) ja ne kuivuvat nopeasti.

  Keuhkojaan voi vahvistaa ja puhdistaa tehokkaasti Wim Hof metodilla.
  Sitä olen tehnyt jo yli 2 vuotta päivittäin,enkä luovu siitä koskaan.
  Vappuna puhaltelin 19 ilmapalloa peräjälkeen ilman ongelmia. 🙂
  Nyt 56 vuotiaana keuhkoni ovat paremmassa kunnossa,kuin parikymppisenä.

 • Jupi

  Vastaa

  mikromuovi on alle 0.1 mm kokoinen

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi