Mikä jymy-yllätys: Maskit eivät estä tartuntoja

Vielä vuosi sitten Suomessakin levitettiin valtavaa hysteriaa sekä sosiaalista painostamista liittyen maskeihin.

Tiede & luonto

mask, virus, medical

Viime vuosina alistujan merkkinä mainetta niittänyt kasvomaski ei estäkään korona- tai muitakaan influenssatartuntoja, kertoo uusi tutkimus. Toisin sanoen kasvomaskien pakottaminen ihmisten naamoille oli naurettavaa bisnestä sekä ihmisten alistamista, ei faktoille perustuvaa ”pandemian” hoitoa.

Tartuntojen torjuntaa käsittelevä päivitetty katsaus käsitti kaikkiaan 78 satunnaistettua, kontrolloitua tutkimusta. Niissä koehenkilöt jaetaan satunnaisesti kahteen ryhmään, joihin kohdistetaan eri toimia ja verrataan tulosta ryhmien välillä.

Mukana oli yksitoista uutta tutkimusta, joista kuusi korona-ajalta. Vanhemmat tutkimukset koskivat pääasiassa influenssaa.

Vielä vuosi sitten Suomessakin levitettiin valtavaa hysteriaa sekä sosiaalista painostamista liittyen maskeihin. Ympäri maailmaa useissa maissa maskit olivat rangaistuksen uhalla pakollisia kaikille.

Kuten moni muukin korona-ajan valhe, myös maskeihin liittyvät valheet sekä painostaminen alkavat paljastumaan jopa valtamedian myöntäessä tiettyjen toimenpiteiden olleen täysin turhia, typeriä ja kalliita toimenpiteitä.

Lähde: HS

Hyvinvointi Koronapolitiikka Maskit Tiede & luonto

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Että näin

  Vastaa

  Tuohon olisi mitään erillistä tutkimusta tarvittu. Tavallisten ajattelevien ja töitä tekevien ihmisten keskuudessa on ollut jo iät ajat tiedossa että maskit on tarkoitettu vain hienolle ja keskikarkealle pölylle.
  Lääkäritkin pitävät operaatioissaan sitä sen vuoksi ettei synny pisaratartuntaa (infektion aiheuttajaa) esim. leikkauksissa.
  Virus on niin pieni että se menee ja tule tälalisten naamavaippojen läpi, vaikka niille olisi annettu valheellisesti minkälaiset luokitukset vain.
  Ruiskumaalarit ja asbestipurkajat käyttävät sellaisia maskeja jotka estävät jopa virusten kulkemisen, mutta näitä ei kenelläkään ole näkynyt.
  Myös jos valveutuneet ihmiset ovat havainoineet erilaisista dokumenteista, niin biologisiin uhkiin on olemassa ihan omat suojavarusteet (usraelilaisitain NBC), näitäkään ei ole näkynyt terveyskeskuksissa tahi muualla.
  Mutta suurelle osalle lampaita menee läpi kuvat Syyrian kemiallisten aseiden käytöstä, kun ihmiset kulkevat t‑paidassa ”tuohoalueella” ja lääkäri on tutkivinaan ”uhria” ilman minkäänlaista suojavarustusta tai vähintään tällainen paperinpala nenän sekä suun edessä.

 • utkutjuuniin

  Vastaa

  kaamee ylläri… itsehän haistoin paskan käryä heti alusta alkaen ja tasan 0 rokotusta hihassa 💪
  paha joukkopsykoosi ton flunssakusetuksen kanssa.
  itsellähän muistissa sikaflunssakusetus ja rokotehaitat niistä 👌

 • TT

  Vastaa

  Tämäkin asia oli täysin maalaisjärjellä pääteltävissä. Terveysviranomaisten jo entuudestaan kyseenalainen maine kärsii näistä sekoiluista lisää. Kansainvälisesti verkottuneet terveysviranomaiset tietävät tämän ja yrittävät yhdessä Big Pharman kanssa juonitella lisää plandemia-poikkeustiloja ja näihin kuuluvia pakko- ja painostuskeinoja, koska muuten ei kukaan enää tottele heitä. Mutta isossa roolissa ovat olleet myös lampaat, jotka ovat huutaneet valtiota itselleen apuun nuhaflunssaan Ja valtiohan tulee ja ”auttaa”. Myös valtamedia on tapansa mukaan ollut kaiken aikaa väärässä melkein kaikesta. Suurin likapyykki on kuitenkin vasta edessä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kun ”salaliittoteoreetikot” olivat tässäkin asiassa oikeassa.
  Partisaaninkin kommenttiosioon eksyi pari retardia puolustelemaan maskeja, tosin ilman minkäänlaisia järkiargumentteja, toistivat vain sitä valtamediasta opittua tuttua mantraa.
  Saisikos niiltä samoilta tyypeiltä nyt kommenttia tähän?

  • Anonymous

   Vastaa

   No saat enkä mitään puolustelee, kerron vaan pari faktaa. Sehän on kauan ollut tiedossa että nuo tavalliset rätit eli kertakäyttömaskit eivät estä mitään tartuntoja, oli kyse sitten koronavirustartunnoista tai influessasta niin ne ovat päinvastoin haitallisia kuin niistä olisi hyötyä, mutta FFP2 maskit antaa monien tutkimuksien mukaan tehokkaimman suojan bakteereja ja viruksia vastaan suodattaen vähintään 95% ilman epäpuhtauksista! Nämä FFP2 maskit oikeasti auttavat, jos haluaa tartuntoja ehkäistä, mutta nuo kertakäyttömaskit ovat ihan tyhjän kanssa!

   • Nationalisti

    Vastaa

    Voi kuules, kun niissä kommenteissa ei ollut kyse kyse ffp2 tai mistään ffp12345-maskeistakaan, vaan ihan puhtaasti niistä naamaräteistä, joista eräät niin kovin kiimailivat.
    Joten, tuo nyt ei taaskaan ollut mikään vastaus kommenttiini.

   • Maa täynnä kehitysvammaisia

    Vastaa

    Tosiasiassa FFP2 maskien reiät ovat jopa 15 kertaa suuremmat kuin virukset. Ihan sama vaikka suodattaakin hiukkasia 95%sti. Kooltaan virus vertautuu kaasuun eikä pölyyn/bakteereihin. Muutenkin ilma kulkee maskin sivuista sisään ja ulos. Lisäksi maskit, eli hengityksen estäminen ja hengittäminen homeviljelmän läpi aiheuttaa paljon sairastamista.

    Toivon lisää kommentteja maskistallareilta, kiitos.

 • Miksi ??

  Vastaa

  Itse ihmettelen sitä että nyt kun THL ja sairaanhoitopiirit toitottavat hoitajilleen että ”Koronaan pitää suhtatua kuin tavalliseen influenssaan” niin miksi hoitajien pitää laittaa maskit päähän kun ne menee potilaiden luo???

  Eikö tuossa logiikassa ole perseen mentävä aukko?

 • Puolueeton

  Vastaa

  Välillä maski pelastaa ja välillä se satuttaa. Kun korona alkoi, maskeista sanottiin teeveessäkin monta kertaa asiantutijiden voimin, ei niistä on hyötyä. Sitten maskeja hankittiin ja niistä tuli pakollisisa. Vielä ei ole levitetty tietoa, että ne ovat haitallisisa. Ne ovat kuitenkin haitallisia naamioita, siitä jo on todisteita, ja ovat harjoitusta totalitaariseen valtaan.

 • Ihmettelevä

  Vastaa

  Olisi kyllä luullut että jos se vaan pisaratartuntana leviää, niin edes minimaallisena suojana toimisi, kun jos menee vaikka sinne vessan peilin eteen tekee sylkitestin maskin kanssa, kuin ilman ja kattoo että meneekö se sylki siitä maskista ollenkaan läpi. FFP2-maskien väitettiin 30% suojaavan ja se ainakin tuntui pitävän paikkaansa.

 • Ihmettelevä

  Vastaa

  Hesarin alkuperäisen artikkelin sivulla yhdellä oli näin hyvä kommentti:

  ”Haluaisin todella tietää kuinka moni täälläkin briljeeraava ja maskit tuomitseva kvasitieteilijä omaan avosydänleikkaukseensa mennessään suosittelisi operoivaa kirurgia olemaan käyttämättä turhaa kevyttä kirurginmaskia, mikä aivan varmasti vaikeuttaa sylkipisaroiden, yskähdysten tai aivastusten tuotosten suoraa päätymistä avattuun rintakehään.

  Näitä samoja tuotoksia aikaansaavat myös lähellä olevat leikkaussalihoitajat ja nukutuslääkäri joutuessaan kommunikoimaan tai vain olemaan lähietäisyydellä . Näiden kaikkien mainittujenkin työntekoa ja keskittymistähän maskin käytön moititaan keskusteluissa suunnattomasti hankaloittavan tai haittaavan.

  Totuushan on tunnetusti taruakin ihmeellisempää eli on siis aivan eri asia ns. ”jauhaa paskaa” kommenttiketjuissa kuin kohdata todellisuus henkilötasolla ja varsinkin, jos kyseessä sattuisi olemaan oma henki.

  Parivuotinen maskikeskustelu on onnistunut näyttämään millainen suunnattoman laaja lääketieteellinen, mikrobiologinen ja fysiikan tietämys kätkeytyykään kansan syviin riveihin ja laajoihin pisatuloksissa pärjäämättömiin piireihin, vai onkohan tämäkin johtopäätös myös kvasitieteellinen.”

  • Mummo

   Vastaa

   Sairaalan superilmastoiduissa oloissa ja leikkaussaleissa maskin lyhytaikainen käyttö on tarpeen.
   Sillä muovipaperilapulla ei ole kuin haittamerkitys muille, normioloissa. Kadulla, kaupassa ja missään. ’Leviää hengitysteitse’ .. ’leijuu itsekseen ilmassa näkymättömänä’.
   Kun sulle nyt viimein on rakkaasta valtamediasta tuutattu tutkittua faktaa, jota sai jo 2 v. sitten muualta. Sinä uikutat, muttet tajua edes 30 vuoden jälkeen. Pidä se sadepuku ikuisesti ja kyllä, me nauramme sinulle. Avoimesti ja surutta.
   terveisin se v*n sntan prkl:een. entinen lähäri kansan syvistä riveistä

 • lalli

  Vastaa

  Ainoa mitä maski saattaa estää on pisaratartunta, sitä varten ne maskit on leikkaussaleissakin. Paketeissakin monesti lukee että ”ei estä bakteerien tai virusten leviämistä”.

 • Jarmo

  Vastaa

  Kiinassa tehtiin maskeja 5 snt/paketti. Nämä sitten myydään Suomessa 5 €/paketti. Berner & Co. tekivät taas kivasti voittoa. Aivan kuten käsidesien valmistajat ymv. Kertaakaan en tässä neljän vuoden aikana ole pölymaskia pitänyt naamallani. Pitäkööt ne jotka tahtovat. Ehkä niillä on positiivinen psykologinen vaikutus joillekin.

 • George

  Vastaa

  Julma ja murheellinen osoitus siitä, että ihminen on kaikista eliölajeista vähäjärkisin – sen, että on vielä mielisairas. 

  Kirurgit käyttävä suojainta bakteereja vastaan ja noudattavat suurta hygieniaa – bakteerit aiheuttavat ne tulehdukset ja muut leikkauksen jälkeiset ongelmat. Virus ei ole ongelma.

 • Ilmari

  Vastaa

  Silloin saatavissa olevan parhaan tutkitun tiedon mukaan maskit suojasivat. Mitään haittaa niistä ei ollut. 

  On naurettavaa että täälläkin nyt esiintyy ”mitäs minä sanoin” ‑kirjoittajia joiden kritikki perustui joihinkin hörhösivuihin tai oli omasta päästä kehitetty. 

  Olen ottanut 4 koronarokotusta ja hörhösivujen mukaan minun ei pitäisi enää olla edes elossa.

 • Ilmari höpisee mitä sattuu

  Vastaa

  ”Mitään haittaa niistä ei ollut.”
  Ei varmaan sulle. Tuosta lauseesta tunnistaa työttömän, joka ei joutunut ikinä käyttämään maskeja itse.

  Ja kyllä Iltalehdenkin lööpeissä tiedettiin jo 2020, että maskit eivät suojaa käyttäjää tartunnalta.

 • Kaikki Pelaa

  Vastaa

  Mutta olihan se sentään kiva leikkiä ylivertaista kansalaista ja katso kieroon muita, vaippa naamalla ja kroppa täynnä kokeellista töhnää. Nyt on sitten kivaa jännätä että miten käy, mikä on lopputulos. Vaipattomat ja töhnättömät ei jännäile yhtään mitään. Onhan se hassua. Voi voi sentään.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  mask, virus, medical