Ympäristökeskus tarkasti Keski-Uudenmaan pizzerioiden ruokien laatua – noottia tuli

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tarkasti 22 eri pizzerian tarjoamien ruokien laatua. Lopputulos oli, että ruoka oli huonolaatuista.

Hyvinvointi

koli bacteria, escherichia coli, bacteria

Näytteeksi otettiin jokaisesta ravintolasta yksi lihanäyte, joka oli kinkku- tai pizzasuikaletta tai broileria. Yksi näyte oli kala- tai katkarapukomponentti, ja yksi näyte oli jäävuorisalaattia. Tutkituista näytteistä enemmistö oli huonoja (14 kpl/18%) tai välttäviä tuloksia (31 kpl/41%).

Erityisesti kinkku- ja pizzasuikaleiden laadussa oli huomautettavaa. Kinkku- ja pizzasuikalenäytteitä otetiin 22 kappaletta ja niistä huonoja tuloksia oli kahdeksan kappaletta ja välttäviä tuloksia viisi kappaletta. Syyt huonoihin ja välttäviin tuloksiin johtuivat suurista kokonaisbakteerimääristä tai enterobakteereista, mikä puolestaan kertoo huonosta käsittelyhygieniasta. Lisäksi yhdestä näytteestä todettiin Listeria monocytogenesta eli listeria-bakteeria.

Tutkituista salaattinäytteistä (20 kpl) 11 kappaletta oli laadultaan välttäviä ja kaksi näytettä huonoja kohonneiden hiivojen vuoksi. Tämän lisäksi kahdesta salaattinäytteestä löytyi Bacillus cereus ‑bakteeria. Näiden salaattien laatu oli välttävä.

Projektin tulokset olivat huonoja erityisesti kinkku- ja pizzasuikaleiden osalta. Huonoja tuloksia oli yli kolmannes otetuista näytteistä. Huolestuttavaa on, että näytteenottokohteista vain 23 %:ssa kaikki näytetulokset olivat hyviä.

Lähde: Ympäristökeskus

Hygienia Hyvinvointi Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Rappiokulttuuri Rotu Uutiset Väestönvaihto Ympäristökeskus

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tuollaista se on varmasti monessakin ählypizzeriassa, älkää suosiko niitä ikinä!

 • Salomon

  Vastaa

  Ullatus.…??
  Vitun kurdit, saudit ja muut ketä pitää hassuja hattuja. Sattuiko kukaan testaamaan onko liha edes lihaa..?

 • TT

  Vastaa

  Ei hätää. Albert Bouria-setä on luvannut kehittää rokotteen ruokamyrkytystä vastaan. Sitä ennen olkaa syömättä.

 • Tomppa

  Vastaa

  Nämä veroja kiertävät, valtion tuella pyörivät, pimeää työvoimaa hyväksikäyttävät kehitysmaalaisten pikaruokapaikat poistuisivat katukuvasta, jos ihmiset lakkaisivat ostamasta niistä mitään. En ole kymmeneen vuoteen käynyt missään em. paikoista enkä käy. Ylipäätään, vältän kehitysmaaalaisten liikkeitä viimeiseen asti. En käy kehitysmaalaisten partureissa tai kauppaliikkeissä. Jos pizzaa tekee joskus mieli, menen kotipizzaan.

  • 88 Eino

   Vastaa

   Just samoin en ole kans käynyt yli kymmeneen vuoteen kehitysmaalaisten pizzerioissa penkkiä kuluttamassa enkä mene joko teen itse tai tosiaan käytän kotipizzaa eikä muitakaan mamujen liikeitä suosita

 • Eikka

  Vastaa

  Vältä ruokamyrkytys, suosi suomalaista.

  • SS

   Vastaa

   Orklan omistuksessa sekin puulaaki tätä nykyä, joten pizzat paistetaan omassa uunissa.

 • EV

  Vastaa

  No eikö maalaisjärkikin kerro sen, että jos pystyy isoa pizzaa myymään kympillä tai alle (jossain saa jopa olutta kaupan päälle), niin raaka-aineiden laatu on melko hazardia? Älkää tukeko näitä, eilenkin ajelin keskustan läpi, ainoat paikat mitkä jostain syystä saavat olla auki, ovat karvakäsikebabbilat..

 • juha II

  Vastaa

  Kantsii mennä ”monikulttuuriseen” pizzeriaan, jos haluaa saada ruokamyrkytyksen.
  Ihmiset ovat tyytyväisen tietämättömiä ”vääräuskoisuudestaan” ja ylitsevuotavasta rasismista valkoisia kohtaan. Muslimimiehet ovat meitä kuuluja suomalaismiehiäkin törkeimpiä nk. ”hygieniassaan”. Ja jos nyky nirppanokka valkoinen tarjoilija edes kokee tulleensa nolatuksi tai asianomaisella ei ole huumorintajua (suvakit ja vassarit nirhanneet) voi väh. sylkytippa ”tipahtaa” ruoka-annokseen. Pahempaakin on nähty, mutta vältän kerrankin menemästä yksityiskohtiin sen enempään. Jääkööt se jokaisen mielikuvituksen varaan..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  koli bacteria, escherichia coli, bacteria