Riihimäen kiinalaisravintola China Jasmine suljettu terveysriskien vuoksi

Tarkastuksessa tehdyt havainnot olivat niin vakavia, että ravintolan toiminta päätettiin keskeyttää välittömästi

Väestönvaihto

Suosittu kiinalainen ravintola China Jasmine Hämeenkatu 6:ssa Riihimäellä on suljettu terveysviranomaisten toimesta. Ravintolasta on tehty poliisitutkinta sen jälkeen, kun ilmeni vakavia huolia ravintolan hygieniastandardeista.

Etelä-Hämeen ympäristöterveyden vt. hygieenikkoeläinlääkäri Tia Glad raportoi, että keittiön olosuhteet muodostivat ”vakavan vaaran ihmisen terveydelle”. Tarkastuksen aikana havaittiin, että keittiö oli likainen, ruoka-aineita käsiteltiin epähygieenisesti, ja niitä säilytettiin avoimissa astioissa keittiön lämmössä.

Tarkastuksessa tehdyt havainnot olivat niin vakavia, että ravintolan toiminta päätettiin keskeyttää välittömästi. On paljastunut, että ravintolan ongelmat puhtauden ja elintarviketurvallisuuden kanssa ovat jatkuneet jo pitkään. Vaikka toiminta oli välillä säädösten mukaisempaa, tilanne kääntyi jälleen huonompaan.

Tuorein Oiva-raportti, joka julkaistaan lähiaikoina verkossa, tuo esille samankaltaisia ongelmia tilojen, pintojen ja välineiden puhtaudessa. Gladin mukaan kyse ei ole yksittäisestä tapauksesta, vaan tilanne on jatkunut jo parisen vuotta.

Ravintolan sulkupäätös ei liity suoraan aiempiin ruokamyrkytysepäilyihin, mutta näistä on tullut useita ilmoituksia. Ravintola pysyy suljettuna toistaiseksi, ja se avataan uudelleen vasta, kun viranomaiset ovat varmistuneet siitä, että elintarvikehygieenisiä toimia noudatetaan asianmukaisesti.

Ulkomaalaisravintolat harvoin ovat yhtä innokkaita noudattamaan suomalaisia puhtausstandardeja kuin suomalaiset, minkä vuoksi kehotammekin välttämään näitä paikkoja ja suosimaan suomalaista.

Lähde: Hämeen Sanomat

Kotimaa Maahanmuuttajaravintolat Maahanmuutto Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Myös Jokainen kurdipizzeria välityömästi syyniin

 • Frutti

  Vastaa

  Pitäisi jo tajuta, että kaikki eivät sovi ravintolan pitäjiksi.

 • Matot vittuun

  Vastaa

  Partisaanin toimituksen kannattaisi käydä Puhoksessa pienellä tutustumismatkalla. Siellä matujen pitämissä ruokakaupoissa ja muissa liikkeissä ei voi puhua hygieniasta.

  • Observer

   Vastaa

   Puhos? Sinnehän tulee aikamerkkikin kerran viikossa ohi ajavalla maitoautolla ja saippuaa ei ole vielä keksitty.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Minä olen viimeksi syönyt ns. matupaikassa vuoden 1989 syyskuussa. Ja juuri noiden hygienia syiden vuoksi lopetin niissä käymisen.

  On aina muistettava se ikävä tosiasia että julkitulleet tapaukset ovat aina jäävuoren huippu, kuten rattijuoppoja liikkuu aina enemmän mitä niitä jää kiinni. Joten tästä China Jasminen tapauksesta jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

  Viranomaiset eivät uskalla mennä tutkimaan ulkomaalaisten vetämiä ruokapaikkoja rasismisyytösten pelossa. Mutta joskus tulee eteen niin hirveitä tilanteita, että viranomaisten on pakko tehdä jotakin, kuten Ylivieskassa viime vuonna. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/35eab2e6-d502-4054-a54a-424c068f7068

  Mitä tulee pakolliseen elintarvikealan töissä vaadittavaan hygieniapassiin, niin ei se ole ensimmäinen viranomaisvitsi tässä maassa!

 • Luciferian Enlightenment

  Vastaa

  Nyt on kyllä todettava, että Partisaanin sisältö on vaarallista herkälle mielelle. Näin uutisen illalla ennen nukkumaan menoa; yöllä näin unen, että joukko kiinalaisia mamuja hyökkäsi kotiini wokkipannujen kanssa ja heittelivät minua pilaantuneella riisillä ja papumössöllä.

  Boikottiin vaan kaikki mamujen ruokapaikat pikaruokapaikkojen ohella.

 • Schlageter

  Vastaa

  Viroksi sanotaan, että polkupyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. (ehkä sama sanonta on olemassa suomeksikin?)
  Jo ihannevaltiossa Kolmannessa valtakunnassa muutoksen alun tukipylväisiin kuului ”Kauf nicht bei Juden”,
  Sitä voisi soveltaa Suomessa muodossa ”Älä osta muukalaisilta!”
  Ilman suomalaisia asiakkaita hyvin harva muukalaisruokapaikka olisi kannattava.
  Suosittelen: käykää kiinalaisissa ravintoloissa vain Kiinassa, syökää kebabia vain Turkissa, pitsaa Italiassa… ja ehkä suomalaisten pitämissä pitserioissa Suomessa.
  Mutta mitään mieltä ei ole käydä viemässä rahaa karvakäsien ja muiden muukalaisten pitämiin ruokapaikkoihin, sellainen on oman kansan vastaista toimintaa. Ja kansallissosialisti ei missään tapauksessa syö käsin! Se sulkee pois ns. hampurilais”ravintoloissa” käymisen. Jättäkää väliin myös juutalaisten kahvilaketjujen paikalliset toimipisteet.
  Kauf nicht bei Juden!

  • Ei ihan noin yksinkertaista

   Vastaa

   Vähän luulen kuule, että nuokin ravintolat on vähän tullut jäädäkseen. Niitä on ihan siksikin, että ihmiset on tykännyt käydä niissä. Niille on kysyntää. Halusitpa tai et. Syykin miksi vaikka suomalaiset on ennen vanhaan syönyt vaan sitä omaa ruokaa, koska ei ole vaan muuta ollut tarjolla. Ajan saatossa kun ruokakulttuuri muutenkin muuttuu, kehittyy ja monipuolistuu aivan luonollisesti. Varsinkin maan vielä vaurastuessa

   Vähitellen meidänkin valikoimaan on ajan kanssa tullut makaroonilaatikko ja Norjasta vielä punainen lohi. Emmä usko et ihmiset oikein pitää, jos nyt ihan yhtäkkiä aletaan kieltää näitä paikkoja. Ei taida enään onnistua. Kaikillakaan ei ole varaa matkustaa ulkomaille. Varmaan normaaleina aikoina noita etnopaikkojakin kohtaan oltaisi paljon tiukempia. Juutalaiset onkin sit jo aivan toinen juttu ja samaten muidenkin lähi-itätaustaisten.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi