Neuvolalääkäri: kaikki vauvat eivät enää hymyile

Ikävintä pandemiassa on sen vaikutukset lapsiin ja nuoriin. Lapsuus ja nuoruus ovat lyhyitä, ja niihin sisältyy paljon sukupolvikokemuksia, joista nyt jäädään paitsi.

Hyvinvointi

mask, virus, medical

Neuvola- ja kouluterveydenhuollon vastuulääkäri Anu Mähönen kertoo, etteivät kaikki vauvat enää hymyile. Tämä johtuu koronahysterian vuoksi pidettävistä kasvomaskeista, jotka estävät vauvaa näkemästä aikuisten kasvoja.

”Vuorovaikutus lasten kanssa on huomattavasti vaikeampaa maski päällä. Nelikuiset vauvat olivat aiemmin helmi tässä työssä, kun ne aina hymyilivät, mutta eivätpä enää kaikki hymyilekään. Selvästi enemmän on lapsia ja vauvoja, jotka ujostelevat ja vierastavat”, hän kertoo.

Lisäksi hän kertoo neuvolan puolella rokotuskeskustelun vievän paljon aikaa. Raskaana oleville annetaan ristiriitaista tietoa rokotuksista, mikä hämmentää tulevia äitejä.

Sen lisäksi, että hän on havainnut vauvojen lopettaneen hymyilemisen, tiedostaa hän meneillään olevan näytelmän vaikutuksen myös muihin nuoriin:

”Ikävintä pandemiassa on sen vaikutukset lapsiin ja nuoriin. Lapsuus ja nuoruus ovat lyhyitä, ja niihin sisältyy paljon sukupolvikokemuksia, joista nyt jäädään paitsi. Tämä on mielestäni todella surullista.”

Lähde: Lääkärilehti

Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Lapset Lapsiperheet Pakkorokotukset Politiikka Raskaus Rokotepassi Rokotteet Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • aleaiactaest

    Vastaa

    uusi ihminen on tekeillä: hämmentynyt, irrallinen ja totteleva

  • TT

    Vastaa

    Kun putkahtaa Suomeen keskelle Circus 19-plandemiaa, niin siinä hymy hyytyy.

  • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    Nyt hymyilemättömiä vauvoja. Maskeilla heidät on ohjelmoitu toteuttamaan toisenlaista käytöstä kuin hymyilevät vauvat. Tästä saanee väitöskirjan aiheen 30 vuoden kuluttua.

  • pää määrää

    Vastaa

    Merkittävä havainto ymmärtävältä lääkäriltä. Tällaisiin havaintoihin ei tavallinen lääkäri tai hoitaja pysty saati keskitason poliitikko, jonka äly tuskin on normaalia parempi.
    Lapsen aivot ovat nopeassa kehittymistilassa ja kehittymiseen vaikuttavat merkittävästi saadut havainnot. Hymyilemättömistä lapsista tuskin kehittyy järkeviä ja yhteisöllisiä aikuisia.

    • GLGL

      Vastaa

      ”Hymyilemättömistä lapsista tuskin kehittyy järkeviä ja yhteisöllisiä aikuisia.”

      Suomen hallituskoostumus tarjonnee esimerkkiä siitä, mitä seuraa, kun lapsena ei hymyile.

  • Nationalisti

    Vastaa

    Tällä on todella kauaskantoisia vaikutuksia, lapsien kuuluu nähdä aikuisten ilmeet, eikä tuijotella päivät pitkät aikuisten maskeilla peitettyjä kasvoja.
    Tämä touhu on todella vahingollista lapsien kehitykselle, mutta ilmeisesti siihen tällä kaikella pyritään.
    Eräät tahot haluaa kieltää lapsien harrastukset, lobbaa maskeja lapsille kouluihin, lietsotaan pelkoa tästä flunssasta pikkulapsille ja piikitetään heihin ”rokotteita”, joita ne lapset eivät todellakaan tarvitse!

  • pöh

    Vastaa

    Orjat pitää opettaa surullisiksi jo vauvasta lähtien.
    Mutta kyllä enenmmän ja enemmän ihmisiä on heräämässä tähän hulluuteen, ja kysyvät että mitä täällä tapahtuu?

  • Fckantifa

    Vastaa

    Ihmisistä yritetään tehdä maskien avulla vain kasvotonta massaa.

  • Ana

    Vastaa

    Nyt ehdottomasti ei maskeille,ei rokotuksille.…voi luoja näit juttui😑

    • Nationalisti

      Vastaa

      Onko mielestäsi hyvä, että lapsen kehitykselle aiheutuu haittaa?

  • Velkarahaa

    Vastaa

    Voisiko yksi syy olla myös että nykyään syntyy niin paljon enemmän ei-kantasuomalaisia vauvoja

  • juha II

    Vastaa

    Sadistit kyllä tietävät mitä tekevät. Nimittäin huolehtivat miedän jokaisen terveydestämme. Siis ihan jokaisen!
    Historiassa on tehty vauvaa koskeva julma koe, jossa vauvaa pidettiin täysin yksin huoneessa ilman minkäänlaista ihmisen tuomaa kontaktia ja kosketusta. Ainoastaan käytiin pikaisesti syöttämässä. Ei mennyt kovinkaan kauaa aikkaa kun vauva lopulta kuoli ilman saatua minkäänlaista vuorovaikutusta äidin tai muun ihmiskontaktin kanssa.
    Niin, tulihan tuokin selvitettyä.

  • Keijo K

    Vastaa

    THL: Hymyileville vauvoille annettava geenipiikkejä.. kyllä hymy hyytyy

  • Salomon

    Vastaa

    Tuolla koulussa ollessa tuon myös huomaa todella selkeästi. On sitten meinaa ihan joka lähtöön, eikä nuo nuoret todellakaan enää tiedä mihin kuuluu. Nimi on Pekka, mutta näyttää tytöltä, yhdelle raamikkaalle ”naiselle” ilmestyi tissit yhtäkkiä. Istuskellaan kännykät kädessä ja mitään ei saa aikaan kun ahdistaa, arvatkaa kuinka helvetin pahaa tekee kun kattoo sitä paskaa vierestä, päivät pääksytysten. Saatana!
    Kaveri tokas hyvin tähän, kun koitettiin järkeillä, että mikä helvetti tämän kaiken aiheuttaa. Ihmiskokeilu, olemme osallistuneen ihmiskokeiluun ja tämä peppuilu on vasta alkusoittoa

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Maailmassa ei ole kauniimpaa näkyä kuin hymyilevä lapsi. Surullinen uutinen.

  • Kiitos (((Pfizer)))

    Vastaa

    Näin teemme lapsistamme psykopaatteja. Tulevaisuudessa meillä tulee olemaan läjä sarjamurhaajia puhumattakaan masentuneista ja apaattisista massoista.

  • N.N.

    Vastaa

    Olen monta vuotta ihmetellyt näitä vanhempia jotka pienten lasten kanssa liikkueessaan koko ajan puhuu puhelimeen ja katsoo tyhjään.

    Ei siinä paljon hyimyillä ja seurustella lasten kanssa, ja onko kotonakin sama tyyli, eli lapsi elää tyhjyydessä, koirankin kanssa seurustellaan enemmän.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi

    mask, virus, medical