Piratismi jälleen nousussa – Viihteestä ei haluta maksaa

Vuonna 2018 piratismin suosio oli matalimmillaan, mutta sen jälkeen ilmiö on yleistynyt koko ajan.

Viihde

Mediavisionin selvityksen mukaan Suomessa arviolta 46 prosenttia 15–24-vuotiaista on harjoittanut av-piratismia, eli ladannut tai katsonut elokuvia ja tv-sarjoja luvattomista lähteistä.

Maaliskuussa 2023 toteutetun selvityksen mukaan Suomessa 15–74-vuotiaista arviolta 725 000 henkilöä kuluttaa kuukausittain audiovisuaalisia sisältöjä luvattomista lähteistä. Arviolta 190 000 kotitaloudessa käytetään luvatonta iptv-palvelua. Suomalaiset ovat kuitenkin muihin pohjoismaalaisiin verrattuna laiskoja hankkimaan elokuvia ja sarjoja laittomista lähteistä.

Ilmiön taustalla vaikuttanee jossain määrin viihdeteollisuuden politisoituminen, sillä yhä useampi kuluttaja on tympääntynyt viihdetarjonnan lgbt-lobbaamiseen ja antivalkoiseen propagandaan.

Lue myös: Privacy & Security Goys: Boikotoi Netflixiä! – Torrent tutuksi

Elokuvat Kotimaa Kulttuurimarxismi Pohjoismaat Rappiokulttuuri Rotu Talous Teknologia Televisio TV-ohjelma Viihde Viihdeteollisuus

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Ilmiön taustalla vaikuttanee jossain määrin viihdeteollisuuden politisoituminen, sillä yhä useampi kuluttaja on tympääntynyt viihdetarjonnan lgbt-lobbaamiseen ja antivalkoiseen propagandaan.”

  Sama ajatus käynyt mielessä itselläkin. Samoin tv:n katselu ja radion kuuntelu on viime vuosina vähentynyt, Suomessakin.

  En näe mielekkääksi maksaa leffoista tai musasta, jossa agendaa tuputetaan tavalla tai toisella – suoraan tai piilomerkityksillä.

  Lisäksi suoratoistopalvelujen ongelma on, ettei leffa tai joku albumi/kappale ole välttämättä siellä ikuisesti. BLM-humppahan poistatti aineistoa monesta paikkaa. Kun tiedostot/fyysiset levyt ovat itselläsi, ei muiden tekemillä päätöksillä ole vaikutusta, vaan voit katsella ja kuunnella niitä milloin haluat – maksamatta myöskään minkään suoratoistopalvelun kuukausihintaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Ilmiön taustalla vaikuttanee jossain määrin viihdeteollisuuden politisoituminen, sillä yhä useampi kuluttaja on tympääntynyt viihdetarjonnan lgbt-lobbaamiseen ja antivalkoiseen propagandaan.” 

  Voisihan tähän jonkun lähteenkin laittaa eikä heitellä päästä arvioita.

  • GLGL

   Vastaa

   Omalta osalta allekirjoitan tuon analyysin täysin, joten tilastollista tukea sille tulee ainakin yhden pinnan verran. Nykyinen viihdetuotanto on niin ala-arvoista, että ei maksa vaivaa edes warettaa. Joutubessa on riittävästi laatudokkareita, joilla voi viihdyttää itseään, jos jostakin kumman syystä tarve sellaiselle tulee.

  • hh1488

   Vastaa

   kikki normaalit tietää asian olevan nöin,ei normaalit ihmiset tarvitse lähteitä,sillä heillä on ehjät aivot.

 • Hema

  Vastaa

  Vielä kun tuo ”luvattomat lähteet”, avattaisiin lukijalle täydessä merkityksessään. Jos näet internetissä linkin, josta pääsee sivulle jossa voit katsoa elokuvan tms. ilman maksua tai esteitä, missä kohdin netinkäyttäjän pitäisi tietää että lähde on luvaton? Tuhansia suomalaisia on kiusattu mielivaltaisesti ja ”kalastelemalla” syyllisyydentunnustuksia lakitoimiston haasteilta vaikuttavilla kirjeillä. Olettaen että heillä on tietoja piratismista, ovat nuo tiedot hankittu laittomin keinoin. Vain tuomioistuimen päätöksellä tai hyvin vahvoilla rikosepäilyillä voidaan – kotietsintäluvan jälkeen – tutkia kotitietokoneiden sisältöä ja lokia. Suomessa on käytäntö, jonka mukaan tuomioistuimessa esiintulleet muut rikolliset keinot ja teot ovat tutkittava myös, mutta ainakaan tietoa siitä että jokin piratismisyytteitä esittänyt taho olisi joutunut paljastamaan, miten tietonsa ovat saaneet, ei ole kuulunut. Prosentuaalisesti, piratismin huippuvuosina, oli esim. Pirate Bayn tai Bit Torrentin kuluttajina suomalaisia koululaitosten verkkoja. Yhtäkään syytettä tai kalasteluyritystä ei näitä kohtaa ole tehty. Koko asia on mielestäni typerää resurssien tuhlausta. Ihmiset ostavat yhä albumeita yms. koska ARVOSTAVAT sen tekijää / artistia. On säälittävää että valtioiden BKT:n suuruisilla summilla pelaavat tuotantoyhtiöt yrittävät paikata väheneviä tulojaan pseudolaillisin keinoin. Samalla tarjonnan laatu on olematonta, ja keinonsa vieraannuttavat potentiaalisia asiakkaita entisestään. Säälittävintä on tämän ex.valtion (s)oikeuslaitos joka esim. tuon kalastelun sallii.

 • Teemu

  Vastaa

  Katson laittomista striimauspalveluista leffoja ja vanhoja sarjoja. Minulla on myös melko kattava kokoelma VHS‑, DVD- ja blu-ray-levyjä. Kaikki isoimmat klassikot tahdon hyllyyni. Ns. warettamista en harrastanut koskaan, vaikka sen kulta-aika osuikin teinivuosilleni/varhaisaikuisuuteeni.

 • Faktus Palmu

  Vastaa

  Se että ihan vaan googlaamalla löytää kaikki paikat josta varastaa musiikkia tai striimata leffoja, siitä ei saa sanoa mitään. Toi että jengi muka käyttäisi torrentteja on kyllä vitun sontapuhetta, ei kukaan kerää mitään leffakokoelmaa enää nykypäivänä. Striimaat leffan ja sillä selvä, et rikkonut mitään lakia, koneellesi ei tallentunut paskaakaan. Sama musiikin kanssa, näet ne levyt jotka haluat ja sivusto lähettää sinut tiedostonjakosivustolle josta ne lataa, et riko taaskaan mitään lakia. Tasan sama lataanko iltalehden sivulta Paavo Väyrysen kuvan tai uusimman Metallica levyn Turbobit sivulta. Rikolliset ovat voittaneet tän matsin jo aikoja sitten, ja Google avustaa koko ajan. Hyvin suuri osa laittomasta matskusta on googlen omalla blogspot alustalla koko maailman nähtävillä. Ja ollaanpa realisteja, kun ruokakassi maksaa helvetisti, ravintolassa ei hullukaan voi enää käydä, sähkölaskut rytisee, bensa on kultaa kalliimpaa..ei ole ihmisillä VARAA törsäillä viihteeseen enää kuten ennen. Eikä omatunto kolkuta koska tämä ei enää ole laitonta, koska KUKAAN EI ENÄÄ KÄYTÄ TORRENTTEJA. Kakaroilla on kaikilla vähintään 200 megan liittymät 5G luureissaan, luuleko kukaan saatana että skidit rupee jotain muumio-aikojen DVD levyjä ostelemaan kun taskussa on koko maailman kaikki leffat ja sarjat HD laatuisina ilmaiseksi.. Saatana ku on päättäjät kuutamolla näissä asioissa.

 • nimetön

  Vastaa

  Kiinnostaisi tietää mikä on Sinimustan liikkeen kanta tekijänoikeuksiin?

  • Nimetön

   Vastaa

   Toivottavasti ei ainakaan to-kyrpiä nuoleva!

 • Punainen Paimio

  Vastaa

  90 luvun nähtyäni ja koettuani. Tämä on huonon aikojen alkua. Työtä tekeviltä alkaa rahat loppua. Perheestä on toinen vanhempi tai molemmat työttöminä. Lapsilla ja nuorila ei ole enää rahaa ostaa viihdykkeitä. 90 luvulla käytii ostamassa musiikki Eestistä. Nyt se kopioidaan itse. Vuoden kahden päästä monella perheellä voisi mennä paremmin. Mutta huono aika pukkaa monet kyllä epätoivoon.

  • Nimetön

   Vastaa

   Musiikki, tietokonepelit- ja ohjelmat hankittiin Mustamäen torilta tai Merekeskuksesta. Vieläkin näitä levyjä olemassa.

   Siis aikaan, kun ei ollut ensimmäistäkään laajakaistaa (ADSL).

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi