HUS: Maskeja ei tarvita enää tartuntojen estämiseksi vaan ”yleisestä kohteliaisuudesta”

"Yleisestä kohteliaisuudesta ja toisten huomioimisesta johtuen maskien käyttöä pidetään varmasti vielä jonkin aikaa meillä hyödyllisenä," HUS:n ylilääkäri toteaa.

Viihde

Suomen hallitus, HUS ja THL ovat ainakin toistaiseksi myöntäneet tappionsa taistelussaan koronahysterian ylläpitämiseksi. Osaltaan tätä selittää mediahuomion kääntyminen kohti Ukrainan sotaa. Toisaalta suomalaiset ovat myös väsyneet koronarajoituksiin huomattuaan, ettei kyse sittenkään ollut tappavasta pandemiasta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin mukaan Suomi ei ole palaamassa enää koronarajoituksiin. Lindénin mukaan hallitus tahtoo suojella päätöksellään Suomen taloutta, mihin tuskin uskovat edes ministerin puoluekollegat sosiaalidemokraateissa.

HUS:n infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kuitenkin toteaa, ettei nyt ole oikea aika ripustaa maskia naulaan. Järvisen mukaan suomalaisten kannattaa edelleen peittää kasvonsa julkisissa tiloissa.

”Yleisestä kohteliaisuudesta ja toisten huomioimisesta johtuen maskien käyttöä pidetään varmasti vielä jonkin aikaa meillä hyödyllisenä. Ei ehkä niinkään niiden tartuntojen vähentämisessä, vaan yksilön turvan tunteen tuomisessa,” ylilääkäri perustelee kantaansa.

Lähde: MTV Uutiset

Asko Järvinen Hallitus HUS Koronakommunismi Koronapolitiikka Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Maskit THL Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tomppa

  Vastaa

  Tampereella uutisoitiin tänään, että Nysse (TKL) luopuu maskipakosta 18.3. ja siirtyy maskisuositukseen. Todellisuudessa mitään maskipakkoa ei koskaan edes ollut, koska ei ollut lakia, johon pakko perustuu eikä sanktioita oltu määrätty niille, jotka eivät maskia suostuneet käyttämään. En itse käyttänyt maskia koko aikana liikkuessani Nyssen busseissa ja ratikassa. Ainoastaan yksi bussikuski huomautti maskin puuttumisesta koko kahden vuoden aikana.

  • Tuomitsija

   Vastaa

   Olin sillon ku tää vedätys alkoi niin Thaimaassa ja siellä oli maskipakot heti ja kaikki suurinpiirtein kiinni.Tulin Suomeen ja pidin pari viikkoa maskia kun kävin kaupassa,kun oisi pitänyt olla jossain karanteenissa 2viikkoa. Silloin vielä ajatuksissa oli et jos on joku virus niin ehkä se maski suojaa muita. Kaikki tuijotti ihan hulluna,vessapaperi paketit kainaloissaan.
   Pari kertaa meinas lähteä taju kun pääsin hissiin käveltyäni kaupalta kotiin matkaa noin.500m,enkä pitäny maskia kun kaupassa. Eka aattelin et on nii heikot energiat et sen takia heikottaa. Toisen kerran jälkeen rupesin tutkimaan asioita ja heitin sen maskin helevetihin.
   Ja en sen jälkeen ole naamallani pitänyt. Ja taas katottiin hulluna kun en pitäny maskia kun muut alkoivat pitää. Ja oisin varmaan ottanu ”rokotteenkin” jos ois valmiina ollu. Jotenkin tutkimukset ajoi sellaseen suuntaan etten ota ikinä yhtään piikkiä näiltä hahmoilta.
   Rupesin puhumaan näistä sitten kavereille ni nukkumaan ne käski ja foliohattua päähän.
   Niinkun sanoi mitä tulee tapahtumaan kun Bidee nostetaan pressaksi,alkaa sodat!!
   Mee nukkuu.…vasta heräsin,ei pysty enää!!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Sama parodiameininki jatkuu, ironista, että maski luo ”turvaa”, vaikka se ei suojaakaan.
  Kuinka helvetin typerä pitää olla, että edelleen kuuntelee ja uskoo näiden ”asiantuntijoiden” jargoniaa?

 • Oikeus olla pitämättä

  Vastaa

  No, empä ole pitänyt niitä tähänkään asti joten en ole kohtelias tästäkään eteenpäin. Pitää vain ymmärtää että meillä ei ole ollut maskipakkoa koko aikana. 

  Ihmisillä on oikeus pitää niitä enkä minä siitä loukkaannu.

 • En ole lääkäri, mutta oloni on turvallinen ilman maskeja

  Vastaa

  Millä tavoin se tuo turvallisuuden tunnetta, jos ihmiset käyttävät maskeja? Eikö saman tien voisi suositella vaikka avaruuspuvun käyttöä? Tai foliohattua, voihan sekin tuoda jollekin turvallisuuden tunnetta.

 • Maskilampaat

  Vastaa

  Viimeksi kaupassa vain muutamalla urpolla oli maski. Itse olen käyttänyt varmaan vain kerran

 • Typerät käyttää ja on käyttäneet maskia

  Vastaa

  Mun mielestä se on merkki typeryydestä.

 • Anonymous

  Vastaa

  Täysin älytön lausonto varsinkin kun SARS-CoV‑2 virus tartunnat ovat jälleen rajussa kasvussa! Noin 1000 suomalaista on sairaalahoidossa tällä hetkellä, useita teholla ja paljon kuolleita. Juuri muutama päivä sitten tehtiin uusi päiväkohtainen ennätys tartunnoissa, olikohan 25 000 todettua positiivista koronavirustartuntaa. Kannattaa käyttää FPP2 tai FPP3 tason kasvomaskeja, ne suojaavat hyvin käyttäjäänsä ja muita. THL ennättikin jo korjailla tuota idioottimaista lausuntoa.

  • Tomppa

   Vastaa

   Kylläpäs sinua kuolema pelottaa taas niin paljon, että menee jo hysterian puolelle. Mitä jos hyväksyisit ajatuksen siitä, että saatat kuolla minä päivänä tahansa, niin lakkaat pelkäämästä ja ajattelemasta koko asiaa? Kuolemassa ei ole mitään pelättävää. Se on luonnollinen asia. Sitä paitsi, pelko on negatiivinen tunne, joka rajoittaa elämää. Miksi pelätä sellaista, jolle et voi itse mitään?

   • Anonymous

    Vastaa

    Ei minua kuolema itsessään pelota. Taudit, virukset, bakteerit, biologiset aseet. Sellaiset peloittaa. Mielummin kuolen sotatantereella taistellen kunnian ja isänmaan puolesta kuin jossain sairaalassa eristettynä kituen kytkettynä happilaitteisiin ja ainoat ihmiset joita näet on biohazard puvuissa olevat hoitajat ja lääkärit.

  • 'TT

   Vastaa

   Rokotteet heikentävät immuniteettia ja uusia tapauksia alkaa sitä myötä kertyä. Maskista ei ole mitään hyötyä rokotehaittoja vastaan.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Mitä se lammas määkii?
   Jos et edelleenkään tiennyt, niin ”koronapotilas” on myös sellainen, joka ei todellakaan ole siellä sairaalassa koronan takia, vaan ihan muista syistä.
   Esimerkiksi jalkamurtumapotilaita on tilastoitu ”koronapotilaiksi” ja liikennekuolemia on tilastoitu ”koronakuolemiksi”.
   Onko näkynyt ylikuolleisuutta vuonna 2020, kun ketään ei ollut vielä rokotettu?
   Miksi ylikuolleisuutta alkoi olemaan, kun valtaosa väestöstä oli saanut piikkejä?
   Miksi haittavaikutuksista vaiettiin systemaattisesti näiden samojen asiantuntijoiden toimesta, jotka loivat koronapsykoosia väestön keskuuteen?
   Miksi valtamediassa oli joka päivä kommentoimassa samat ”asiantuntijat”, joilla on sidonnaisuuksia rokotteita tuottaviin lääkefirmoihin?
   Kuinka vammainen pitää olla, että edelleen menee tähän reilu pari vuotta jatkuneeseen vedätykseen?

 • TT

  Vastaa

  Jo pandemian alkuvaiheessa monet arvelivat, että maskisekoilusta pyritään tekemään jatkuva käytäntö. Ihmisten typeryyttä ei koskaan pidä aliarvioida. Mutta olkoon niin, että ne jotka haluavat käyttää, käyttäköön.

 • Juha

  Vastaa

  Kaksi vuotta maskitonta geenipiikitöntä normaalia elämää ja ei voi kuin pyöritellä päätä kuinka helposti harhautettavissa ihmiset on. Ja vaikka jatkuvasti nåitä lampaita on kustu silmään niin ne haluavat vain lisää. Voisivat nostaa maskin silmilleen niin olisi edes jotain suojaa..

 • Salomon

  Vastaa

  No nyt tätä vitun paskaa sitten alettiin lakaisemaan maton alle, naamat väärällään kerrotaan uutisissa, että joo ehkä vähän kai vissiin juu lähti lapasista. Suomalaisia kuolee ja sairastuu ennätystahtia, mutta rokotteilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, ”turha tilastointikin” on jo jätetty pois. Onneksi kerettiin halpuuttaa hintoja. Nyt hassutellaan tota helvetin Ukrainaa, ja halpuutetaan hintoja. Tää on sellasta vitun teatteria, että mää en voi käsittää ihmisiä jotka eivät näe tämän verhon läpi. Ei hätää halpuutetaan hintoja

 • Late

  Vastaa

  Turvallisuuden tunteen tuomisen suhteen olis viisain lähettää joka ählämi ja nekru helvetin kuuseen suomesta, kuten myös ryssät. Eikä se jää sit pelkkään tunteeseen vaan turvallisuus kasvaa konkreettisesti etenkin isoissa kaupungeissa. Ja mitä maskeihin tulee niin ite pidän maskia jos olen sairas joten ympäristö täynnä ihmisiä maskit päässä ei luo minkäänsortin turvallisuuden tuntua

 • Tuku

  Vastaa

  Lampaiden paskapaperin hamstraus vuonna 2020 antoi illuusion turvallisuudesta.
  Pelottavassa tilanteessa konkreettinen toiminta tuntuu rauhoittavalta.
  Ukrainan auttamisessa tuoksuu samanlaiset tuulet. Ihminen on laumaeläin.

 • EV

  Vastaa

  #CovidTheater

 • Tom

  Vastaa

  Jokaisen piikitetyn kannattaa viimeistään nyt selvittää mitä tarkoittaa esimerkiksi lyhenteet VAIDS tai ADE. Jos sait jotain oireita piikistä, niin et kuulu lumeryhmään – mutta älä ainakaan hae enää tehostetta!! Nyt alkaa piikkihaitat näkyyn ja sitä yritetään peitellä ties millä uusilla ja vanhoilla tarinoilla.

 • Ha

  Vastaa

  Kannattaa näissä maskijutuissa teidän muistaa, että afrikkalainen poppamies on puoliksi oikeassa julistaessaan pisaratartunnan länsimaiden keksinnöksi ja että albiinon jauhettu käsi parantaa, kuten olette julistaneet pisaratartunta on vain länsimainen keksintö mutta albiinon käsi ei auta olemattomaan tautiin, olette melkein samaa mieltä… Ihmetyttää vaan miksi kiina haaskasi resursseja olemattoman asian laboratoriotutkimuksiin niin paljon ja ei edes julkisesti tuolla retostellut… .

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi