Kiusallista: miten Suomi päätti voittaa koronan ‑kirjaa ei julkaistakaan

Yleiseksi vitsiksi muodostunutta Miten Suomi päätti voittaa koronan -kirjaa ei julkaistakaan. Sen kirjoittaja oli hallitusta kritiikittömästi ylistävä toimittaja Lauri Nurmi.

Viihde

Sanna Marin.

Kirjan oli tarkoitus olla ylistyspuheenvuoro hallitukselle, joka ”voitti koronan.” Sitä kuvailtiin jo etukäteen kertomalla, että ”johtajuus oli koronan voittamisessa keskeistä”.

Kustantaja kuvaili kirjaa aikaisemmin muun muassa näin:

”Miten Suomi päätti voittaa koronan on historiallinen ja autenttisuudessaan ainutlaatuinen kirja. Se perustuu Suomen hallituksen johtoviisikon jäsenten ja parin muun avainministerin kriisin aikana antamiin haastatteluihin. Suomen hallituksen keskeiset päättäjät, viisi nuorta naista, herättivät maailmanlaajuista huomiota, jopa ihailua.”

” Suomalaiset tottuivat kriisin aikana näkemään vahvan naisviisikon kertomassa tilannearvionsa ja sen vaatimat päätökset. Tämä loi turvaa ja antoi kansalaisille uudenlaiset esikuvat.”

”Kovimman paineen alla pyöreitä päiviä työskennelleet ministerit paljastavat kirjassa, miten he johtivat”

Koronakommunismi Koronapolitiikka Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Marinin hallitus Poliittiset viholliset Politiikka Talous Teknologia Tiede & luonto Uutiset Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

21 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nimetön

    Vastaa

    Kustantajan teksti kuin suoraa Pohjois-Koreasta. Sanna Jong-un varmasti tyytyväinen.

  • Eikka

    Vastaa

    Kirjan julkaisun peruuttamisen vuoksi voimme tehdä johtopäätöksen ettei hallituksen puuhastelut kestä päivänvaloa, edes mielikuvituksen voimalla.

    • Rane

      Vastaa

      Ei varmasti kestä päivänvaloa..😂
      Sehän on ihan päivän selvä asia..
      Soviet Finland meininkiä..Back too USSR..vaiko DDR..

  • errno

    Vastaa

    Niin noloa jättää julkaisematta, mutta vielä nolompaa olisi julkaista.

  • Ei oppi ojaan kada

    Vastaa

    Jos tuon saisi jostain niin se voisi kääntää kaikille kielille (myös korea) ja jakaa netissä ympäri maailmaa…satiirina ja opetuksena koulutuksen tärkeydestä.

  • pää määrää

    Vastaa

    Pamflettejahan voi aina julkaista, mutta koronan voittajien on nykyään salattava tiedotkin. Rikospoliisi voisi ottaa selvää, kenen määräyksestä viikkokuolleisuuden tilastojen päivittäminen on jo joulukuussa keskeytetty ja jatkuu tänäkin päivänä. Tilasto ovat saatavina osoitteessa https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/Kokeelliset_tilastot/Kokeelliset_tilastot__vamuu_koke/koeti_vamuu_pxt_12ng.px/chart/chartViewLine/
    Viikkokuolleisuustilastot ovat ensisijalla selvittää, kuinka hyvin terveydenhoito onnistuu tehtävässään, kun tautiepidemia iskee kansalaisiin. Tietojen salaaminen lääkärireiltä ja kansalaisilta on joukkomurhiin viittaava rikos, kun salataan virheellisiä toimia terveydenhuollossa.

  • Topi

    Vastaa

    Herättivät maailmanlaajuista huomiota; jopa ihailua? No johan nyt on. Näillä eväillä Suomi nousuun. (Ja 100 000 neekeriä lisää joka vuosi.)

  • Paska hallitus

    Vastaa

    Kaikkien aikojen paskin hallitus, niin siinä onkin selitys miksi kirjaa ei voi julkaista. Vaikka noin kovasti paskahallitusta, Lauri Nurmi, koetti ja kustantajat roskakirjallaan ylistää.

    • Nationalisti

      Vastaa

      Tämähän oli pelkkää parodiaosasto siitä lähtien, kun tätä alettiin suunnittelemaan.
      Tarkoituksena oli vain kiillottaa tyttöhallituksen imagoa ja yrittää saada kansa vakuuttumaan, että he osaisivat hoitaa jotain asiaa oikeasti hyvin.
      Ainoa, mitä he ovat saaneet aikaiseksi, on todella järkyttävä sotku.

  • Heikki

    Vastaa

    Miten Suomi voitti koronan kirjan julkaisu on peruttu.Nyt siiitä uusi johdanto.”Uusi johdanto
    Kirja perustuu Suomen hallituksen johtoviisikon jäsenten ja parin muun avainministerin kriisin aikana antamiin haastatteluihin. Suomen hallituksen keskeiset päättäjät, viisi nuorta naista, herättivät maailmanlaajuista naureskelua ja avointa pilkkaa.
    Suomalaiset tottuivat kriisin aikana näkemään höppänäviisikon sekoilemassa tilannearvioissaan ja sen tekemät päätökset olivatkin kaikki aivan vajaaälyisiä. Tämä loi jatkuvaa epätietoisuutta ja antoi kansalaisille uudenlaiset hahmot täydelliselle kyvyttömyydelle. Johtajuus olisi ollut koronan voittamisessa keskeistä, mutta sitä ei vain ollut. Kovimman paineen alla pyöreitä päiviä työskennelleet ministerit paljastavat kirjassa, miten he päätyivät kiertämään Valtioneuvoston linnassa kehää paikalle toimitetuilla keppihevosilla.
    Miten Suomi päätti voittaa koronan on samalla inhimillinen kuvaus siitä, miten opetusministeri romahtaa saadessaan postissa piirustuksen lapselta, joka kaipaa hallituksen pikaista eroa ja muuttoa Neuvostoliittoon. Se on kirja siitä, miten ulkoministeri Haavisto istuu yksin kotonaan peukalo takapuolessa. Häntä kiinnostaa, millaisia takamuksia matruusien riveistä pilkottaa. Se on kuvaus, miten oikeusministeri Henriksson keskustelee lauantailenkillään 12-vuotiaan tytön kanssa puhelimessa siitä, miten syvälle sukurutsainen ministeri voisi itsensä haudata.
    Kirja vie lukijansa matkalle kommunistihallituksen ytimeen. Se nousee epäilemättä kauhukirjallisuuden klassikoksi.

  • Pellet ovat hallituksessa

    Vastaa

    Pohjois Korea kirja jäi jostakin syystä tekemättä kun kusetus kirjoitus ois ilmeisesti ollut liiankin selvää vai kuinka..?😂🙈

  • Kohti Pohjois Koreaa..

    Vastaa

    Oisko ollu liian selvä asia että maksettu tarina? Vai kuinka se menee?

  • Kohti Pohjois Koreaa..

    Vastaa

    Ei varmasti kestä päivänvaloa..😂
    Sehän on ihan päivän selvä asia..
    Soviet Finland meininkiä..Back too USSR..vaiko DDR..

  • Pohjois Korea

    Vastaa

    Miten menikään

  • Salomon

    Vastaa

    Niin. Julkaistiin tai ei, niin on aivan varma, että kirja on kustannettu sinun rahoilla. Ja toi vitun piri huora vois vaan mennä vetelee sitä kellaria ja bilettää ja lampsia takas sinne kaupan kassalle. Sama koskee niitä neljää muuta vitun lehmää

  • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    Kirja on siis olemassa, Toivottavasti se vuotaa julkisuuteen. Mutta olisikohan julkaisemattajättämispäätös markkinointitemppu, jolla halutaan nostattaa kiinnostusta kirjaa kohtaan.

    Sinänsä erikoista, että hallitus jakautuu kahteen kerrokseen, sankariministereihin ja muihin. Onko tällä viisikolla muita ansioita kuin naiseus?

  • En olis lukenutkaan

    Vastaa

    Noh, emme menettäneet mitään.
    Maailmassa on parempiakin vitsikirjoja.

  • EV

    Vastaa

    Koronahan edelleen leviää ihan valtoimenaan, ei sitä ”voiteta” 😀 se on jäänyt tänne pysyvästi, niin kuin muutkin flunssat. Nämä kilvenkiillottajat yrittävät tästäkin repiä irtopisteitä, naurettavaa.

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Kirja oli todennäköisesti tarkoitettu vaalikirjaksi, mainostamaan viisikkoa ja heidän puolueitaan huhtikuun 2023 eduskuntavaaleja silmälläpitäen.

  • Pertsa

    Vastaa

    Tässä on pakko toistaa mitä eräälle muullekin foorumille kirjoitin.Ennen vanhempien oli kiva katsella kun tytöt leikkivät kotia.Mutta ne olivat menneitä aikoja.Nyt joudutaan katsomaan kun tytöt leikkivät hallitusta,ja nyt ei ole enää kenelläkään kivaa.

  • Totuuden soturi

    Vastaa

    Valtioneuvosto=Neuvostovaltio. Tämä anagrammi kertookin kaiken Suomesta ja sen johtajista. CCCP.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi