Iiris Suomela syyllistyi karmeaan tekoon: oletti sukupuolen

Suomela pyysi tekoaan jälkeenpäin anteeksi.

Viihde

Iiris Suomela on eduskunnan nuorin kansanedustaja.

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela syyllistyi tiistaina karmeaan tekoon. Hän oletti henkilön sukupuolen ja päätyi kohun keskelle.

Kohu sai alkunsa, kun Facebookissa mainostettiin Lisää kaupunkia Helsinkiin ‑tapahtumaa, jossa panelistit keskustelevat Helsingin kehittämisestä. Suomela on itse Tampereen kaupunginvaltuutettu, joten on epäselvää, miksi hän saapui pätemään Helsinki-aiheisen tapahtuman alle.

Tapahtuman panelistit olivat Niilo Tenkanen, Mikko Särelä sekä Jouni Heinänen. Panelistien nimet provosoivat kansanedustajaa, sillä hänen mukaan ainoastaan miehistä koostuva panelistijoukko on epätasa-arvoinen. ”Onko joku erityinen syy, miksi teillä on miespaneeli?”, tuli Suomela kysymään.

Kuvakaappaus Facebookista.

Muunsukupuolisiksi itseään kutsuvat loukkaantuivat

Suomela ei kuitenkaan tiennyt, että ainakin kaksi panelisteista luokittelee itsensä muunsukupuolisiksi. He kertoivatkin Suomelalle olevan törkeätä olettaa ihmisen sukupuoli.

Suomela on itse ottanut sen verran usein kantaa erilaisiin mielikuvitussukupuoliin, että hänen luulisi tiedostavan tällaiset intersektionaalis-feministiset yksityiskohdat. Kansanedustajan miesviha kuitenkin pääsi läikkymään yli tärkeiden yhteiskunnallisten asioiden äärellä, mikä johti hänen kannaltaan kiusalliseen lopputulokseen sekä potentiaalisten kannattajien suututtamiseen.

Mieleltään terveiden ihmisten keskuudessa keskustelusta tulikin varsin nopeasti meemi suvaitsevaisten taistellessa aatteellisen oikeaoppisuuden yksityiskohdista.

Lähde: Iltalehti

Facebook Iiris Suomela Jouni Heinänen Kotimaa Mikko Särelä Niilo Tenkanen Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Sukupuoli Vihreät Viihde

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Iiris Suomela on kävelevä meemi.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Ei tuollaista voi antaa anteeksi. Äärisukupuolisena koen koko kansakuntaa syvästi loukatun. Vaadin Suomelan välitöntä eroa ja hallitukselle epäluottamuslausetta.

  Sanokaa tekin ei vihapuheelle.

  • Aamuklowni

   Vastaa

   Kun laittaa satiiria, satiirin päälle – niinkuin test – siitä ei hyvää seuraa.

 • Sillälailla

  Vastaa

  Heheee😊🤔😂😂😂
  Vihreät uppoavat omaan liejuunsa 💩

 • juha.

  Vastaa

  Iiris Suomelan vankka tietopohja iski jälleen… HOH ‑HOIJAA !

 • Mortimer Kivitasku

  Vastaa

  Vaikka paksuna onkin, Iiris Suomelasta ei koskaan voi tulla äiti.

 • Israelilainen taisteluhelikopteri

  Vastaa

  Muunsukupuolisena vaadin minäkin edustelija Suomelan eroa. Jo on törkeyden huippu olettaa sukupuoli vielä vuonna 2020!! Hei haloo, elättekö te jotain 50-lukua vai mikä on ongelma?

  Minäkin sanon: EI VIHAPUHEELLE!

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Uskoni tulevaisuuteen horjuu pahasti ajatellessani tällaisten Iiriksien pystyvän nousemaan jonkilaiseen asemaan yhteiskunnassamme ja se myös kertoo jonkin perustavanlaatuisen olevan meissä (ainakin kohtuullisen kokoisessa joukossa meitä) nykyään vakavasti pielessä.

 • Sekoilua

  Vastaa

  No olipas taas uutinen. Miehet on miehiä ja naiset on naisia, muut on navetassa.

 • Markku

  Vastaa

  Vuosikymmeniä opettajana toimineena huomasin, että poikatytöistä kasvoi aina kunnon äitejä ja tyttömäisistä pojista kunnon isiä. Nyt vihreät väsäävät kuin sadussa keisarille uusia vaatteita, niin että kylän harakatkin nauravat.

 • Mikael L

  Vastaa

  Äly hoi älä jätä!

  No miesten näköisiä nuo ovat ja nimetkin ovat miehen. Eikä bioloogisesti muita sukupuolia edes ole, kuin mies ja nainen.
  Mistä voi tietää miksikä jokainen itsensä luokittelee, luokitelkoon itsensä vaikka jyrsijöiksi. Biologiansa, ulkonäkönsä ja nimensä perusteella ovat miehiä.

  Mutta ihan hyvä että sai näpeilleen tuo viherhörhö! Tässä esillä tämä järettömyys! Keksikää vaan lisää erinlaisia muotoja miksikä itsenne luokittelette, teidän tukijatkin sekaisin niissä menee, saatika muu tavan kansa. Turhaa siittä on itseensä ottaa jos on ongelmia itsensä kanssa, eikä ammattiapua hae. Että joskus sitten voisi hyväksyä itsensä, joko naisena tai miehenä.

 • Meni ja teki lapsen!!!

  Vastaa

  Mikähän on Iiriksen virallinen kanta vihreiden agendaan? Aikaisemminhan Iiriskin on ollut vakaasti sitä mieltä että suomalaisia on liikaa ja suomaalisten pitäisi lopettaa lasten teko. Mutta nyt se meni ja petti kaiken sen mihin se uskoo, ja meni tekemään lapsen. Joka tulee saastuttamaan tätä maata niin kulutuksen kuin vihreän agendankin muodossa.

  Erotetaanko edes Iiristä puolueesta tämän petturuuden vuoksi? Vai mitä sanktioita vihreät nyt ovat Iirikselle varanneet? Eihän tällaista peturuutta voi olan kohautuksella sivuttaa. Johan siinä koko puolue joutuu naurunalaiseksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi