Tom Packalénin yritys julkaisi hallituksen tilaaman orwellilaisen ”vihapuheraportin”

Perussuomalaisten Packalén tehostaa mielipidevainoa kehittämällä tekoälyä, joka voi iskeä tarkasti niille keskustelupalstoille, joissa hallituksen monikulttuurista unelmaa ei jaeta.

Poliittiset viholliset

Tom Packalén on entinen poliisi.

Uutisoimme viime syksynä, että Sanna Marinin hallitus ja perussuomalaisten Tom Packalén kehittävät tekoälyä kitkemään ”väärinajattelua” verkossa. Vihervasemmiston ja perussuomalaisten yhteinen sensuurihanke toteutettiin Packalénin Utopia Analytics ‑yhtiön kautta. Hanke on nyt valmistunut ja siihen liittyvä raportti julkaistu.

Oikeusministeriön alkuperäisen tiedotteen mukaan ”seurannassa saatua tietoa vihapuheen yleisyydestä käytetään vihapuheen vastaisessa työssä”. Oikeusministeriö tahtoi muun muassa selvittää, kuinka tehokkaasti tekoäly voi havaita väärinajattelua ”verkon eri kanavissa”. Hankkeen nimi oli Tiedolla vihaa vastaan.

Ministeriön alkuperäisen tiedotteen mukaan ”seurannassa saatua tietoa vihapuheen yleisyydestä käytetään vihapuheen vastaisessa työssä”. Hankkeella pyritään torjumaan ”vihapuheen” aiheuttamaa ”turvattomuuden tunteen lisääntymistä ja väkivaltaa”.

Syystä tai toisesta hallitus ei ole käynnistänyt ensimmäistäkään hanketta maahanmuuton synnyttämän turvattomuuden tai väkivallan kitkemiseksi. On mielenkiintoista, että Packalénia ei ole erotettu perussuomalaisista, vaikka hän tekee Utopian kautta rahaa isänmaallisiin suomalaisiin kohdistuvalla mielipidevainolla.

Korruptiota ja valheita

Utopiaa syytettiin kaverikapitalismista ja korruptiosta jo viime keväänä, kun yritys oli yksi Business Finlandin avokätisten 100 000 euron koronatukipakettien saajista. Kun hallituksen kanssa yhteistyötä tekevän kansanedustajan startup saa ilmaista rahaa veronmaksajilta, syntyy helposti epäilys siitä, että vallanpitäjät jakavat keskenään Suomen kansalle kuuluvia varoja. Samalla monet aidosti suomalaista yhteiskuntaa hyödyttäneet pk-yritykset jäivät kokonaan ilman valtiollista apua.

Partisaani haastatteli Packalénia viime syksynä aiheeseen liittyen. Tahdoimme erityisesti kuulla kansanedustajan näkemyksen siitä, miten Utopian ja oikeusministeriön vihapuhejahti on linjassa perussuomalaisen puolueen tavoitteiden kanssa. Packalén esimerkiksi väitti toimitukselle, että Utopian ja oikeusministeriön hanke perustuu neutraaliin tutkimukseen eikä aktiiviseen toimintaan ”vihapuhetta” vastaan.

Väite on helppo kumota lukemalla oikeusministeriön tiedotteen osan, jota siteerasimme jo artikkelin alussa: ”Saatua tietoa vihapuheen yleisyydestä käytetään vihapuheen vastaisessa työssä.” Hanke ei siis perustu objektiiviseen tutkimukseen vaan poliittiseen ”työhön” vihervasemmistolaisen hallituksen määrittelemissä raameissa.

”Vihapuheen vastaisia toimenpiteitä” EU-rahoituksella

Oikeusministeriö uutisoi tuoreeltaan julkaistusta raportista seuraavin sanoin: ”Tekoälyn hyödyntäminen vihapuheen seurannassa ‑raportti tarjoaa kokonaiskuvan verkon julkisessa keskustelussa esiintyvästä suomenkielisestä vihapuheesta. Raportin teki Utopia Analytics, joka yhdisti työssä ihmistyötä ja koneoppimista. Oikeusministeriö tilasi raportin osana EU-rahoitteista Tiedolla vihaa vastaan ‑hanketta.”

Raportissa ollaan esimerkiksi huolestuneita ”vihapuheen” nopeasta yleistymisestä sen jälkeen, kun muslimimaahantunkeutuja mestasi oppilailleen ”profeetta” Muhammedia esittäneitä pilakuvia näyttäneen opettajan Pariisissa 16.10.2020. ”Vihapuhetta” metsästävien kulttuurimarxistien mukaan barbaarista monikulttuurista murhaa suurempi uhka olivat murhan synnyttämät kiivaat verkkokommentit eli ”vihapuhe”.

Raportin päätelmäosiossa ehdotetaan, että yhteiskunta voisi alkaa kohdistaa ”vihapuheen vastaisia toimenpiteitä” sellaisille alustoille, joissa esimerkiksi yllä mainitun kaltaisia maahanmuuttajien suorittamia rikoksia kommentoidaan erityisen vihaiseen sävyyn. Toisin sanoen perussuomalaisten Packalén tehostaa mielipidevainoa kehittämällä tekoälyä, joka voi iskeä tarkasti niille keskustelupalstoille, joissa hallituksen monikulttuurista unelmaa ei jaeta.

Lue myös:

Packalén Partisaanille ”vihapuheen” vastaisesta yhtiöstään: ”En tee tällä tiliä!”
Sensuuribisneksestä haastateltu Packalén valehtelee Partisaanista – julkaisemme ääninauhan!
Packalén jatkaa kiusallista valehteluaan

Lähde: Oikeusministeriö

Ääri-islamismi Euroopan unioni Hallitus Islam Korruptio Kotimaa Kulttuurimarxismi Maahanmuutto Mielipiteenvapaus Monikulttuurinen rikollisuus Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Sananvapaus Sanna Marin Sensuuri Tekoäly Tom Packalén Utopia Analytics Valeoppositio Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vmp

  Vastaa

  On se uskomatonta, miten vaarallista väkivaltsista ideologiaa sekä sen kannattajia ei saisi arvostella. Joka tapauksessa kiitos tästä tiedosta. Taitaa persut ns ajella kaksilla rattailla. Onko takana vain se, että kannatus % saadaan korkeammaksi?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kertoo kaiken oleellisen Persuista, kun he pitävät tuollaista tyyppiä edelleen listoillaan.
  Valehtelija-Packalénia ei kiinnosta Suomen kansa vähääkään, hän ajattelee vain helppoa rahaa ja tällä hetkellä se on saavutettavissa tekemällä yhteistyötä punavihreiden kanssa, kuvottava tyyppi!

  Packalén keräsi aikoinaan eduskuntaan tarvittavat äänet nimenomaan maahanmuuttokriittisillä puheillaan ja nyt voi jokainen häntä äänestänyt katsoa, että kannattiko.

 • Satu H

  Vastaa

  Pauli Vahtera kertoo lisää tietoja Packalénin firmasta Utopia Analytics Oy:
  – Orwellin 1984 toteutuu tekoälyn avulla

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   Utopian etusivulla lukee ”Utopia Analytics provides the finest machine learning services on the planet.” Tämä siis oli tilanne 24.4.2021.

   https://utopiaanalytics.com/

   Itsekehu ilman todisteita ei lisää uskottavuutta. Firma on mahdollisesti utopiaa eli vailla todellisuuspohjaa.

 • Vähä älyisiä

  Vastaa

  Nämä vähä-älyiset eivät ymmärrä ettei mitään tekoälyä ole olemassa. On vain eri parametreihin perustuvia todennäköisyyksiä. Ja tämä lisäksi niiden olisi pitänyt ymmärtää että tuote voi olla vain niin hyvä kuin sen tekijät ovat. Eli, en nyt ihan valtavia odottaisi tuolta ”tekoälyltä” …älyltä…älyltä…* ”- g 0000:0472”…

 • juha.

  Vastaa

  Nämä nk. ”vihapuheesta” huolestuneet tahot ovat ITSE pahimpia ja suurimpia vihapuhujia yhteiskunn issa niin Euroopassa kuin koko läntisessä maailmassakin! He ovat kaikkinaisen tekopyhyyden ilmentymiä, joka kuvastaa koko ”humpan” olevan vain alastonta valtapolitiikkaa, jolla pyritään vaientamaan opposition ääni yhteiskunnassa. Nimittämällä tätä irvokkaasti ”demokratian puolusttamiseksi”!?!?!?!!!
  Tällainen kielenkäyttö on tuttua Tsekkoslovakian miehityksestä v. 1968, jolloin Varsovan liiton maat tekivät intervention ”järjestyksen palauttamiseksi. Koska Tsekkoslovakian kommunistipuolueen puoluejohtaja puoluejohtaja Alexander Dubček (1921−1992) halusi ”ihmisasvoista kommunismia”, joka antaisi enemmän yhteiskunnallisia vapauksia maansa kansalaisille erotuksena stalinistiseen hallintoon. Tämä ei sopinut Neuvostoliitolle sen pelätessä saavan aikaan ketjureaktion sen ”sateliittivaltioissa”, mikä olisi voinut johtaa koko blokin hajoamiseen ja kylmän sodan valtasuhteet olisivat muuttuneet vaarallisella tavalla Neuvostoliiton tappioksi. Tätä politiikkaa, jossa muut kommunistimaat voivat sekaantua sotilaallisesti jäsenmaan harjoittamaan tai haluun harjoittaa ”väärin” tulkittuaideologiaa alettiin kutsua ”Breznevin opiksi”. Tietenkin Varsovan liiton muutkin valtiot pelkäsivät samalla tavalla suistavan heidänkin harjoittaman kovan linjan kommunismin raiteiltaan pois vallasta. Romania ja Jugoslavia eivät osallistuneet miehitysjoukkoihin.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Iltalehteen vaikea kommentoida mitään koska ihan tavalliset sanatkin herättää tekoälyn ja tulee ilmoitus että vääriä sanoja käytetty ei voi julkaista

 • Ilmarinen

  Vastaa

  Persujen taso

 • Selvä

  Vastaa

  myyrä.

 • Riippumaton totuus

  Vastaa

  Pässällä on nyt kasvojen pesun paikka, harjata tai erottaa Packalen.
  En ymmärrä PS:n jatkuvaa omaa agendaa vahingoittavia toimia.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kansanedustaja Packalenin kasvonpiirteet herättävät kysymyksiä. Suipot korvat, kyömy nenä, terävät poskipäät ja luiska otsa.

  Maassame on myös Robin Packalen, jonka kasvonpiirteet herättävät paljon kysymyksiä ja hänen asemansa viihdeteollisuudessa on vähintääkin kyseenalainen.

  Ovatko nämä Packalenit ympärileikattuja?

 • Helppo ratkaisu.

  Vastaa

  No, tätähän kaikki ulkomaisetkin somesivut tekevät muutenkin. Twitterit, Facebookit, Instagram esim. Näkee tästä käyttäjien bannauksesta ja muusta toiminnasta.

  Turha tuosta on itkeä, kun on aivan yksinkertainen ratkaisu. Älä liity ollenkaan näihin niin se on siinä. Helppoa, onko se nyt niin vaikeaa. Eipä tarvitse silloin murehtia tälläisista hankkeista ja stressaat vähemmän. Itseäni ei kiinnosta yksikään somesivu pätkääkään, enkä niihin aio liittyä ikinä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ainoa vaan, että siellä somekanavilla on helppo levittää faktoja esimerkiksi tilastoista ja jakaa kansallismielistä sanomaa suuremmalle yleisölle. Asioilla on siis myös niin sanottu kolikon toinen puoli.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Nämä vähä-älyiset eivät ymmärrä ettei mitään tekoälyä ole olemassa. ”

  Juuri näin. Onko tekoälyä olemassa? Tekoälyn olemassaolon erään kriteerin tulisi olla kyky luoda uusia toimintatapoja itsenäisesti eli kehittyä itse. Jos tällaisen saisimme luotua, niin pian se ohittaisi ihmisen ja sillä olisi lopulta tietoisuus olemassaolostaan.

  Tekoäly lienee vain muotisana, joka tehoaa hyväuskoisiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi