Koronalogiikkaa: Maskipakko perustuisi ”signaalivaikutukseen”, ei tieteeseen!

Kyse ei siis ole tartuntojen ehkäisystä, vaan moraaliposeeraamisesta.

Poliittiset viholliset

Käytätkö tuplamaskia?

Hallitus esittelee maskipakkoa tietyille alueille ”väliaikaisena” ratkaisuna koronaa vastaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta hallituksen omassa esityksessä kuitenkin on, että se ei edes itse usko maskilla olevan vaikutusta – hallitus kuvailee maskin tehoa ”signaalivaikutuksena”!

Kyse ei siis ole edes hallituksen mukaan tieteellisestä tavasta käydä ”pandemiaa” vastaan, vaan hallitus tahtoo sakon uhalla pakottaa ihmisille maskit naamalle moraalisäteilyn vuoksi. ”Pandemia” on siis niin vakava, että siitä täytyy muistuttaa kanssaeläjiä jatkuvalla mediamainonnalla, järjenvastaisilla sulkutiloilla sekä pakottamalla ”pandemian” mainoskyltteinä toimivat kasvomaskit jokaisen naamalle.

”Tarkasteltaessa niitä EU-maita, joissa on säädetty kasvomaskin käytöstä velvoitteena ja sanktioitu velvoitteen noudattamisen jättäminen, ei voida löytää suoraa korrelaatiota epidemian onnistuneen hallinnan ja velvoittavan käytön välillä. – – Kasvomaskin käyttöaste on jo nykyisellään vakavimmilla epidemia-alueilla varsin korkea, 80–90 %, joten velvoitteesta säätäminen voisi vaikuttaa niihin, jotka eivät noudata vapaaehtoisia suosituksia. Säädöksen signaalivaikutus olisi ehkä suurempi kuin lisää vaikutus tartuntoihin ehkäisyyn väestötasolla”, kirjoitetaan esityksessä.

Kyse ei siis ole tartuntojen ehkäisystä, vaan moraaliposeeraamisesta sekä ihmisten nöyryyttämisestä pakottamalla tekemään jotain, mitä he eivät itse koe tarpeelliseksi.

Lähde: MV-lehti

Hallitus Kontrolli Koronavirus Kotimaa Maskit Poliisivaltio Poliittiset viholliset Politiikka Yhteiskunta

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Me kaikki kuolemme

  Vastaa

  Ja juuri tästä syystä en ole vielä nähnyt tarpeelliseksi rajoittaa elämääni tai käyttää maskeja.

  Iltiksen etusivulla on isot lööpit siitä miten ihmisiä on kuollut tähän kausi-influenssaan. No, kun katsoo kuvia niin ymmärtää heti että keski-ikä 84 vuotta on suuruusluokaltaan oikein. Ja kun tiedetään että keskimäärin joka vuosi kuolee Suomessa kausi-influenssoihin 350–750 ihmistä, niin tuo ilmoitettu luku 870 vähän yli vuoden ajanjaksolla sopii normaaleihin raameihin.

  Muuten, missä ovat viime vuoden kausi-influenssaan kuolleet ihmiset? Niitä ei näy tilastoissa ollenkan.

  Totuus on kuitenkin se että me kaikki kuolemme. Sinä, minä, lapsemme ja vanhempamme. Se nyt on vain asia josta ei haluta puhua. Eivätkä ihmset halua sitä ajatella. Suurin osa suomalaisista elää kuin ei kuolisi koskaan. Mutta koko ajan täytyy pitää mielessä ja toimia sen mukaan, että seuraavana aamuna on kuollut. Se antaa elämään perspektiiviä ja taidon iloita arkisista asioista.

  Me kaikki kuolemme, kyse on vain ajasta.

  • Ilmari

   Vastaa

   Kausi-influenssaan kuolleita ei ole sen takia että koronan torjumiseksi annetut ohjeet (käsienpesu, etäisyydet, maskit) estävät myös sitä.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Ilmari hei, menepäs takaisin sinne Ylen nettisivuille kaltaistesi joukkoon.
    Miten jotkut voivat olla kirjamellisesti noin tyhmiä?

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kyllähän tämä on tiedossa ollut.
  Monissa maissa on maskipakko ollut jo todella pitkään, jännä juttu, että siellä tämä ”pandemia” vain jatkuu, eikä mitään merkkejä sen päättymisestä ole, vaan uusia ja entistä tiukempia rajoituksia suunnitellaan jatkuvasti.

  Kyllä tällaisten lakien pitäisi pohjautua puhtaaseen tieteeseen ja faktoihin, mutta nyt poliitikot ja THL ei edes yritä esittää mitään faktaa maskien käytön puolesta, he vain toteavat, että ”te käytätte maskeja, koska me sanomme niin.”
  Minun silmissäni tuollaisella lailla ei ole mitään virkaa, maskia en naamalleni laita, haluan pysyä terveenä, enkä hengittää myrkkykemikaaleja maskin kautta.
  Ennen oltiin niin huolissaan ”muoviroskasta”, nyt harvaa näyttää tosissaan kiinnostavan se, että maskit ovat valtava ympäristöllinen haittatekijä, niitä on katuojia ja maanteitä pitkin. Ihmisten kaksinaismoralismi on kuvottavaa.

  Suosittelen olemaan alistumatta tähän tyranniaan ja hengittämään raitista ilmaa, ilman maskia!

 • Mora Listi

  Vastaa

  Kun nykyinen hallitus sai muotonsa, ja ensiaskeleet otettiin, alkoi näyttää entistä ilmeisemmältä, että tämä Marinin poppoo on se, joka tuo näkyviin vuosia vaikuttaneet petokselliset voimat. Mitä enemmän petokselliset voimat ovat alkaneet paljastua sitä tiukemmin tartutaan vallankahvaan. Tämä maskitörttöily ei ole ainoastaan hyvesignalointia vaan alkaa entistä enemmän vaikuttaa siltä, että hamutaan pikkusormea, minkä jälkeen voitaisiin tarttua koko käteen. Tuli todettua juuri ennen tämän scamdemian alkutahteja, että täällä eletään hajautetussa diktatuurissa, missä jokainen kynnelle kykenevä valitsee omat keinonsa The Suuren Tarkoituksen toteuttamiseksi. Tarkoituksena ei ole kuin totaalikontrollin aikaansaaminen ja sitten voidaan alkaa syöttää ihmisille sitä ”parempaa oppia”. Kun ihmiset on opetettu maskeihin, voidaan aloittaa totuttaminen uuteen järjestelmään. Niinpä onkin hyvä aika ajoin vihjailla, että entiseen ei ole paluuta. Jo alun alkaen arvasi, ettei rajoitusveivaus tule loppumaan kuin puluveivaukseen. Yllättyikö joku?

 • Heidi

  Vastaa

  Joku voisi alkaa myymään Suomenkielisiä maskivastaisia ja koronarealistisia maskeja erilaisilla teksteillä. Olisi varmasti kysyntää alueilla joilla maskipakko tulee.

 • Juuso Varonen

  Vastaa

  Kangasmaskista ja ns. kirurgin maskista jotka ovat niitä kaupungilla yleisimmin nähtyjä, on jokseenkin vain haittaa tällaisessa käytössä. Nehän ovat hetkessä hengityksestä kosteita ja bakteerit oikein muhii niissä, plus hengität omaa hiilidioksidia takaisin sisäänpäin, joka ei ole tarkoitus.

  Lisäksi ainakin Kiinassa valmistetuista maskeista on löytynyt raskasmetallipitoisuuksia ja flatalaattijäämiä.

  Varmasti terveellistä hengittää näiden läpi ? En suosittele, jos välttämättä on pakko käyttää maskia, kannattaa ostaa tunnetun (ei kiinalaisen) valmistajan FFP3 luokan maskeja, eikä niitäkään käyttää yli 15 min kerrallaan, hapen saannin huonontumisen vuoksi.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Alamaisen kuonokoppahan se on, tottelevaiset pääsevät osoittamaan alistuvaisuutensa hallinnolle.

 • Double07

  Vastaa

  Jokainen voi kohdallaan miettiä kuinka tehokas kasvimaski on viruksen leviämisen estämisessä, viruspartikkelit ovat silmin näkymättömiä ja ne tulevat ulos maskista hengitysilman mukana samoin kuin maskiin pääsee sisälle silmin nähtäviä hiukkasia.
  Tämän voi jokainen kokeilla itse, kasvomaski naamalle ja pölyiseen työhön. Hengityskanavat ovat hyvin pian pölystä mustana, räkä tummaa töhnää. Jokainen joka on joskus tehnyt pölyisissä olosuhteissä töitä, tietää miten suojautua pölyltä. Käytettävän maskin pitää olla kasvoilla tiivis ja kyvyltää sellainen joka suodattaa partillelit hengitettävästä ilmasta, tähän ei kirurgimaski sovellu, miten sitten estämään mikroskooppisen pieniä hiukkasia.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Maski on pelkkä univormu, jolla luodaan ”me paremmat ihmiset”- yhteishenkeä Maskin käyttäjiin.

 • juha.

  Vastaa

  Tämä hallitus on varsinainen ”sanaseppo” ja tähän kun vielä lisätään pääministeri Sanna Marinin keikailut eri lehtien kansissa. Niin siinäpä on melkeinpä kaikki oleellinen.
  On paljon puhetta siitä millaista on kun työpaikalla on työntekijänä tai johtotehtävissä narsistinen persoona. Nyt tiedämme sen millaista on kun maata johtaa narsismista ”kärsivä” pääministeri. Sisäministeri Maria Ohisaloa en käy tässä sen enempää profiloimaan, sillä yksi naisministeri päivässä riittää.

 • Eikka

  Vastaa

  Viime keväänä hallitus kertoi ettei maskeista ole hyötyä, mutta nyt niitä ollaan määräämässä pakollisiksi. Tämä kertoo hyvin miten nykyisen pääministeri Sanna Marinin hallitus on osaamaton, tietämätön ja kykenemätön tekemään järkeviä päätöksiä taudin leviämisen estämiseksi.

  Suomen terveysrajakontrollin puutteesta puhuttaessa pisteenä iin: n päällä on sisäministeri Ohisalon papukaijan lailla hokema väittämä, että ”vain 1 % tartunnoista tulee rajan yli”. Totuus on kuitenkin se, että 100 %: sti jokaisen virustartunnan alkuperä johtaa Suomen rajojen ulkopuolelle. En tiedä onko kyse tyhmyydestä vai mielenvikaisuudesta jos tällaista perusasiaa ei ymmärrä.

 • Niimpä

  Vastaa

  Ts. maskien käyttäjät signaloivat olevansa idiootteja.

 • Ilmari

  Vastaa

  Signaalivaikutus on juuri sitä, että koska tuollakin on maski niin minunkin täytyy laittaa.

  Vaikka kuinka yritän miettiä, en keksi mitään järjellistä syytä siihen, miksi ei käyttäisi maskia.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   No miksi et käyttäisi sitten vaikkapa vaippoja? Tai no, taisi olla myöhäinen kysymys…

 • Hewi

  Vastaa

  Artikkelin lähde MV-Lehti … maskit naamaan ja turvat kiinni.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Luepa se Valtioneuvoston esitys.
   Kasvomaskien hyödyistä ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä, tarkoitus on tiedotteen mukaan ”lisätä kansalaisten kriisitietoisuutta”.
   Euroopan tautivirasto (ECDC) on helmikuussa todennut maskien hyötyjen olevan vähäisiä ja jo aiemmin on todettu, että tavallinen kansalainen käyttää maskeja todennäköisesti väärin ja siitä on jopa haittaa.

   Sinä olet näitä ihmisiä, jos suositeltaisiin pellenenää naamaan ja sanotaan, että se suojaa koronalta, niin menet sen heti ostamaan, kun minkäänlaista itsenäistä ajattelukykyä ei ole jäljellä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   https://areena.yle.fi/1–50647063
   Sieltä käyt kuuntelemassa kohdasta 34.00 eteenpäin.
   Tässä sitä logiikkaa…
   Tieteellinen näyttö puuttuu edelleen, mutta ”vetäkää ne maskit naamaan, koska me sanotaan niin.”

  • sotatila

   Vastaa

   Turpa kiinni itselläsi! Saat vielä syödä kuonokoppasi hyödyllinen idiootti.

 • Altistumisia

  Vastaa

  Otetaas jälleen hattu päästä ja mietitääs hetki… Meillä on kyse viruksesta jotka ovat kooltaa 10–100nm, sitten meillä on bakteereja jotka ovat pääsääntöisesti kooltaan 1um (1000nm). seuraavaksi voidankin miettiä eläinkunna solua joka on kooltaan keskimäärin 10um (10 000nm) sekä kasvikunnan solu joka on kooltaan keskimäärin 100um (100 000nm).

  Kun tiedetään että vedenpuhdistamojen prosessista pääsevät läpi kasvikunnakin edustajat, niin miten voidaan kuvitella että esim. virukset voidaan juomavedestä puhdistaa? Ihmiset jotka sairastavat kausi-influenssoja sekä ”korona-virustakin” todennäköisesti saavat sen juomavedestä, kun joku on sen ”yläjuoksulla” sinne lorottanut. Ei siis liene outoa että alajuoksun kaupuneissa kuten Helsinki ja Turku, havainnot taudeista kasvavat kun yläjuoksuilla ne jo pienenevät. Mutta jo vesistöjen välikaupungitkin kuten Tampere, Jyväskylä ja Lappeenranta ovat saman ilmiön alaisina. Tosin, pienemmässä mittakaavassa. 

  Toinen asia joka tiedetään jumaveden vaikutuksesta mutta josta ei puhuta on lääkeiden ylijäämät. Vesien yläjuoksuilta lähtien ihmiset syövät lääkeitä kuka mihinkin vaivaan. Sitäkautta vesistöihin joutuu tonneittain mielenterveyslääkkeitä, verenpainelääkkeitä sekä varsinkin e‑pillereiden jäämiä. Ja se näkyy jo alajuoksun kaupunkien katukuvissa.

  Jos olette kiinnittäneet huomiota esim. 30 vuotta vanhoihin kuviin niin alajuoksun kaupunkien ihmisten kasvonpiirteet ovat muuttuneet radikaalisti tänä aikana. Oikeastaan muutos on ollut suurinta viimeisen 10 vuoden aikana. Verratkaapa itse.

  Ja toinen asia josta ei puhuta ovat yli 50 vuotiaiden miesten ”ulostulot kaapeista”. Toki osalla se johtunee testosteronintuotannon loppumisesta, mutta suurin osa johtuu e‑pillereiden ylijäämistä juomavedessä. Se nostaa alajuoksun kaupungeissa olevien estrogeenitasoja. Ja yhdessä mielenterveyslääkkeiden kanssa vaikeuttaa normaalia ajattelua. Määrä /aika luo myrkyn.

  Vieläkö sinä asut alajuoksun kaupungeissa? Millaisen tulevaisuuden haluat itsellesi ja lapsillesi? On aika miettiä pintaliitoa suurempia asioita.

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   Olisikohan kysyntää laitteelle, joka tislaa puhdasta vettä vesijohtovedestä. 

   Kaikkea kaupoissa myydään. On leipäkonetta, pesukonetta, kuivausrumpua ja pakastinta, mutta vedenpuhdistin vielä odottaa tuloaan kodinkonemyymälöihin.

 • Suomen soturi

  Vastaa

  Tulee muuten mieleen tämmöinen kysymys, että jos nämä maskit eivät kerta sitten suojaa miltään ja ne aiheuttavat vaan pelkkää haittaa, niin miksei näitä ole vuosia sitten jo poistettu hammas- ja sairaanhoitajien keskuudesta!? Olen itse kyllä kuullut, että nämä suojaavat ainakin 30% käyttäjäänsä. Mitä nyt olen parin hammas- ja sairaanhoitajan suusta kuullut, että virusuhan vallitessa työn hetkellä ovat juuri suojautuneet kyseisiltä viruksilta!

  Enemmänhän nämä maskit kyllä suojaa muita kuin itseä ja koronan vahvuusastehan riippuu lopulta kuinka paljon niitä viruksia on sinun omassa kehossasi, että riittääkö kehon puolustus vielä kamppailemaan niitä vastaan. Että virusmäärän minimoimiseksi on hyvä käyttää niitä maskeja! Ja jotta varsinkaan et sitten levittäisi niitä niin helposti vanhuksiin sun muihin riskiryhmäläisiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi